طراحی هواپیماهای مدرن
در آینده که وابستگی ما به صنایع هوایی بیشتر از زمان حال خواهد شد ما با هواپیماهایی روبهرو هستیم که تشخیص دادن اینکه این یک هواپیما است یا سفینه فضایی از سیارهای دیگر دشوار خواهد بود. در دنیای مدرن امروز بسیاری از حملو نقلها و سفر ها به صورت هوایی انجام میگیرند و در آینده وابستگی ما به صنایع هوایی بیشتر خواهد شد. شاید زمانی که سخن از هواپیما به میان میآید تصورات شما معطوف به سازه ای فلزی شود که در دو طرف آن بالها و موتورها قرار گرفتهاند، دقیقا همان هواپیماهای امروزی که در آسمانها در حال حرکت هستند. ولی طراحان و مهندسان در حال کار کردن بر روی هواپیماهایی هستند که کاملا متفاوت و آیندهنگرانه به حساب میآیند. در این مطلب نگاهی خواهیم داشت به ۴ طراحی از هواپیماهایی که در آینده ممکن است وارد دنیای واقعی شوند و مورد استفاده قرار گیرند. با الی گشت همراه باشید تا در خصوص این هواپیماها بیشتر بدانیم.
مطالب مرتبط: اگر تلفن همراهتان را در هواپیما خاموش نکنید چه اتفاقی می افتد ؟ اسپرت جت، ساخت هواپیمای مخصوص ورزشکاران
۱. کشتی هوایی Aether
در اواسط قرن ۲۰ دیگر به سختی میتوانستیم شاهد به پرواز در آمدن کشتیهای هوایی باشیم، به طوری که امروزه گویی تنها به ورق هایی از تاریخ بدل شدهاند و سراغشان را باید از کتابهای تاریخ گرفت. ولی وضعیت کنونی این غولهای هوایی در حال تغییر است زیرا طراحان در حال کار روی زنده کردن دوباره آنها هستند و طراحیهای زیادی را ارائه میکنند. یکی از مهمترین و جالبترین این طراحیها متعلق به Mac Byers است. نکتهای که باید به آن اشاره کرد و ممکن است برای شما نیز جالب باشد، زمانی که به طراحی او نگاه میکنیم به هیچ عنوان متوجه این نمی شویم که با یک کشتی هوایی روبرو هستیم و دلیل آن طراحی منحصر به فرد او است. کشتی هوایی او Aether نام دارد و کاملا هوشمندانه و بسیار زیبا طراحی شده است. ظاهر آن بیشتر شبیه به یک قایق تفریحی لوکس است تا یک کشتی هوایی. از ویژگیهای آن میتوانیم به پرواز در هر شرایط و مکان و همین طور سوار کردن تعداد بالایی از مسافران اشاره کنیم.
امکانات زیادی را نیز در خود جای داده و از این نظر بی نظیر عمل کردهاست. رستورانها، فروشگاهها و … از امکانات آن به حساب میآیند. باید گفت که این کشتی هوایی در حال حاضر تنها یک ایده است و برای به عمل درآوردن آن نیازمند تکنولوزیهای جدیدتری هستیم.
۲. هواپیماهای بوئینگ با بالهای ترکیبی
با اینکه کمپانی بوئینگ ساخت مدلهای ۷۸۷ را آغاز کرده است، مهندسان آن در حال کار بر روی نسلهای آینده هواپیماهای بوئینگ هستند و هر روزه میتوان شاهد پیشرفتهای چشمگیری از آنها بود. میتوان گفت که بوئینگ به دنبال ساخت هواپیمایی است که از نظر طراحی و ساخت کاملا متفاوت از هواپیماهای امروزی است و به نوعی یک انقلاب به حساب می آید. از طراحیهای آینده مهندسان میتوان به ترکیب کردن و یا متصل نمودن بالها به بدنه اشاره کرد. ناسا نیز در کنار بوئینگ روی این پروژه کار میکند و در این راه تکنولوژی های خود را در اختیار بوئینگ قرار میدهد. ترکیب کردن بدنه و بالها در مصرف سوخت و همینطور سرعت هواپیما تاثیر چشمگیری خواهد گذاشت. گفته میشود ممکن است در طول ۲۰ سال آینده شاهد حضور این نوع از هواپیماها در آسمان باشیم.
۳. موتورهای واکنش A2
با طراحی این هواپیما شاهد حرکتی در دنیای هواپیماهای مافوق صوت هستیم. بعد از تاریخسازی و حوادثی که برای هواپیمای مافوق صوت کنکورد رخ داد امیدها رنگ باخت و تولید و ساخت هواپیماهای مافوق صوت متوقف شد. مهندسان امروزه در تلاش هستند تا بلکه بار دیگر بتوانند هواپیماهای مافوق صوت را به پرواز در بیاورند و سرعتی برابر با ۵ ماخ را وارد صنعت هوایی کنند. به همین دلیل کمپانی بریتانیایی به نام Reaction Engines Limited هواپیمایی را به نام A2 طراحی کرده که میتواند با سرعت مافوق صوت حرکت کند و کاملا دوستدار محیط زیست است. در ساخت این هواپیما از موتورهای جدید به نام SABRE بهره گرفته شده که از نظر طراحی کاملا به روز و هیبریدی هستند. این موتورها در زمان اوجگیری و فرود کاملا عادی عمل میکنند ولی در طول مسیر به انتخاب خلبان میتوانند سرعتی برابر با مافوق صوت را تولید کرده و در نهایت هواپیما نیز با همان سرعت به جلو حرکت کند.
سوخت این هواپیما از هیدروژن مایع تامین میشود و همین هیدروژن مایع وظیفه خنک کردن موتورها را قبل از احتراق برعهده دارد. به این نوع از موتورها pre-cooled engine نیز گفته میشود. اگر بخواهیم سرعت این هواپیما را به شما نشان دهیم میتوان گفت که از استرالیا تا شمال اروپا را می توان در عرض ۵ ساعت پیمود.
۴. بمباردیه آنتیپد Bombardier Antipode
برای اینکه بریتانیا در دنیا تنها تولید کننده هواپیماهای مافوق صوت نباشد کمپانی کانادایی Bombardier در حال کار روی هواپیمایی است که Antipode نام دارد و یک هواپیمای کاملا متفاوت به شمار میآید. این هواپیما اندازه بزرگی ندارد و شخصی محسوب می شود که میتواند چند نفر را حمل کند و مسافت میان نیویورک تا لندن را تنها در ۱۱ دقیقه طی کند. موتورهایی که در این هواپیما مورد استفاده قرار گرفته scramjet نام دارند که توانایی تولید نیرویی فوق العاده را دارد. زمانی که این کمپانی محصول خود را وارد بازار میکند خریدارانی هستند که استقبال خود را نسبت به این هواپیما نشان می دهند.
به هنگام پرواز اگر هواپیما بخواهد به سرعت بالای مافوق صوت برسد باید از rocket booster که در موتورها قرار گرفتهاند استفاده کند. البته ناگفته نماند که هنوز تکنولوژی های لازم برای به پرواز در آوردن این هواپیما را در اختیار نداریم. در آینده با وارد شدن اینگونه هواپیماها به بازار، تجربه دنیایی جدید و به تبع آن تجاربی ناب را با خود به همراه خواهند آورد.