آشنایی با گچساران، سرزمین آب و آتش

امروز برای شما به بررسی و معرفی یکی از شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد به نام شهر گچساران یا دوگنبدان می‌پردازیم.ایران ما سرزمینی پر از مناطق بکر و جاهای دیدنی است. به حدی که شاید سال‌ها طول بکشد تا همه جاهای دیدنی و طبیعت های بکر آن را بتوانیم ببینیم و به آنها سفر کنیم.

شهرستان گچساران به مرکزیت شهر دوگنبدان با جمعیت ۱۲۰ هزار نفری دومین شهر پرجمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد است.گچساران در فاصله ۱۵۰ کیلومتری یاسوج قراردارد و از چهار طرف به چهار شهر مختلف دسترسی دارد. از شمال به کهگیلویه، از جنوب به گناوه، از شرق به ممسنی و از غرب به بهبهان. این دسترسی خوب گچساران باعث می‌شود برای سفرهای طولانی مدت و دور ایران بتوانید برنامه‌ریزی خوبی بکنید. دلیل نام‌گذاری دوگنبدان به علت وجود دو گنبد در پست‌های شرقی و غربی گچساران است. در ادامه با دیدنی های گچساران بیشتر آشنا خواهیم شد.

خرید آنلاین بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل  با مناسب ترین قیمت در سامانه الی گشت

شهر گچساران | پل خیری و محمدخان

اگر به بناهای تاریخی و قدیمی علاقه دارید حتما هنگام سفر به کهگیلویه و بویراحمد از این دیدنی گچساران بازدید به عمل آورید. قدمت این پل که بر روی رودخانه خیرآباد بنا شده است به زمان حکومت ساسانیان بر می‌گردد. البته این پل در زمان حکومت صفویان بازسازی شده و امروزه از آثار تاریخی دوره ساسانیان فقط در پایه‌های پل اثراتی قابل مشاهده است. این اثر تاریخی در مسیر ارتباطی دوگنبدان به دهدشت قرار دارد. پل خیری محمد خان در ۴۰۰ متری چهارطاقی خیرآباد با ۱۳۰ متر طول دارای هفت دهانه است و بیشتر آثار باقی مانده از آن در سمت غرب رودخانه واقع شده است. بهترین زمان بازدید از این اثر باستانی در فصل بهار است و همواره در تعطیلات نوروز گردشگران زیادی از سرتاسر ایران عزیزمان به این منطقه سفر و از آن بازدید می‌کنند.

برای خرید بلیط هواپیما گچساران از الی گشت اینجا کلیک کنید.

پل بند خره خهکی

پل بند خره خهکی در روستای انبارگاه از توابع شهرستان گچساران است. و قدمت تاریخی آن به دوران پس از اسلام بر می‌گردد. بازدید از پل خره خهکی یکی از بهترین فرصت‌هایی است که هنگام سفر به کهگیلویه و بویراحمد می‌توانید داشته و از یکی از  دیدنی‌های گچساران بازدید به عمل آورید. این پل جز آثار ملی ایران است و در سال هزار و سیصد و هشتاد و شش به شماره ثبت ۱۹۷۴۵ در مجموعه آثار تاریخی ایران ثبت شده است.

شهر گچساران | چهارطاقی خیرآباد

گچساران پر از جاذبه‌های دیدنی و‌ تاریخی حیرت انگیز است؛ یکی‌ از زیباترین جاذبه‌های تاریخی گچساران چهارطاقی خیرآباد است. این جاذبه تاریخی در فاصله ۵۰ کیلومتری شهرستان گچساران قرار گرفته و طبق تخمین باستان شناسان، ساخت آن به دوره باستانی حکومت ساسانی برمی گردد. چهارطاقی خیرآباد در سبک معماری اصل ایرانی ساخته شده است؛ این بنای تاریخی در گذشته نقش سیاسی و مذهبی خاصی را در دوره خود ایفا می کرد. چهار طاقی خیرآباد در روستای ((ده ناصر)) کهگیلویه و‌ بویر احمد واقع شده و یکی از زیباترین دیدنی‌هایی است که در سفر به گچساران باید به آن سر بزنید.

سایت کوه خامین

اگر در لیست دیدنی‌های گچساران بخواهیم زیباترین مورد را انتخاب کنیم، قطعا منطقه حفاظت شده خامین همان گزینه است. این جاذبه دیدنی گچساران در میان گردشگران از محبوبیت خاصی برخوردار است و همواره مورد توجه مسافرانی بوده است که به گچساران سفر می کنند. منطقه حفاظت شده خامین در فاصله ۳۰ کیلومتری شرق شهرستان دو گنبدان قرار دارد و با وسعتی بیش از بیست و پنج هزار و ششصد و هفتاد و یک هکتار، به سایت گردشگری محبوب گچساران تبدیل شده است. در این منطقه حفاظت شده می‌‌ توانید از تماشای پوشش گیاهی بی‌نظیر لذت ببرید؛ درختان جنگلی بسیاری مانند بلوط، ارژن، کیکم، گون، زالزالک، کلخنگ و انجیر وحشی منظره ای بی نظیر را در این منطقه تشکیل داده‌اند.

با قدم زدن در منطقه حفاظت شده خامین می‌‌توانید گونه‌های جانوری جالبی را نیز مشاهده کنید؛ از بز، پاژن، قوچ و میش گرفته تا کبک، جغد، شاهین و‌ خرگوش همه و‌ همه حیواناتی هستند که در این سایت گردشگری طبیعی زندگی می‌کنند؛ البته ممکن است گاها با گونه‌های حیوانی خطرناک مانند پلنگ، خوک‌ وحشی، سمور وحشی و گرگ نیز برخورد کنید! به دلیل جلوگیری از شکار غیرمجاز این حیوانات نیز از سال ۱۳۷۸، این منطقه تحت الحفظ واقع شده و گونه‌های جانوری آسوده به زندگی خود ادامه می‌دهند.

شهر گچساران | روستای دیل

در شمال غربی گچساران روستای زیبا و دیدنی دیل قرار دارد. قدمت تاریخی این روستا به زمان ساسانیان بر می‌گردد. اگر در ایام نوروز سفر می‌کنید یکی از دیدنی های گچساران که حتما باید از آن دیدن کنید روستای دیل است. این روستا با سه هزار و پانصد نفر بزرگترین روستای کهگیلویه و بویراحمد است. شغل اصلی مردمان این روستا کشاورزی و کاشت محصولاتی نظیری لیمو شیرین، لیمو ترش، انار، انگور، انجیر و  زردآلو است. این روستا هفت منطقه به نام‌های میان‌کوه، رادک، اسلام آباد، ده بزرگ، تکیه، ده برج و ده بی‌بی کریمه است که هر کدام از این مناطق زیبایی‌هایی و جذابیت‌های به خصوصی دارد که اگر از بافت روستایی و عشایری لذت می‌برید به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما از آنها بازدید کنید.

روستای مارین

اگر به طبیعت گردی، بافت زندگی عشایری، آب و هوای پاکیزه و مناظر سرسبزعلاقه دارید و از وقت گذرانی در این مناطق لذت می‌برید حتما هنگام سفر به گچساران از روستای مارین دیدن کنید. این روستا با طبیعتی فوق‌العاده سبز و بکر در سی و شش کیلومتری شمال گچساران قرار دارد. این روستا از دو سمت شمال و جنوب به ترتیب به کوه‌های ولی گنج و کاردی متصل است. روستای مارین طبیعت سبز و فوق‌العاده میان دو کوه، فضای بسیار زیبایی را خلق کرده است. روستای مارین یکی از دیدنی‌های گچساران است که در یک دره طبیعی خلق و احداث شده است.

آرامگاه حکیمه خاتون (س)

آرامگاه بی‌بی حکیمه خاتون یکی از دیدنی‌های گچساران است که در صورت علاقه به جاذبه‌های مذهبی می‌توانید هنگام سفر به این شهر از آن بازدید کنید. این آرامگاه که در دل کوه ساخته شده است از زیبایی خاصی برخوردار است. طبق روایت‌های مختلف بی‌بی خاتون دختر امام موسی کاظم (ع) و خواهر تنی حضرت شاه چراغ (ع) بوده است. سالانه مسافران زیادی که به گچساران سفر می‌کنند از این مکان مذهبی بازدید به عمل می‌آورند. همچنین خادمان اهل بیت علیه السلام نیز سالانه به مناسبت‌های مذهبی مختلف مانند ایام محرم و شب‌های قدر در این مکان جمع شده و ایام مذهبی را عذاداری می‌کنند.

سایر دیدنی‌های گچساران

آبشار گنج بنار در سی کیلومتری گچساران قرار دارد. این آبشار با ارتفاع سی متر یکی از جاذبه‌های گردشگری فوق‌العاده زیبای این شهر است که در دامنه کوه خاییز قرار گرفته است. اگر به معماری دوران سلجوقیان نیز علاقه دارید گنبد لیشتر با معماری خاص و زیبای خود یکی از مکان‌هایی است هنگام سفر به گچساران حتما باید از آن دیدن کنید. یکی دیگر از میراث کهن ایران باستان دژ سلیمان است که در شهر گچساران واقع شده است. این دژ یکی ار دژهای غیرقابل نفوذ زمان اسماعیلیان بوده است که برای بازدید از آن باید مسیر سختی را طی کنید. از دیگر دیدنی‌های گچساران تنگ باشتک است.

تنگی که با عبور از میان دل صخره‌ها مناظری فوق‌العاده را خلق کرده. آبشار کیوان لیشتر نیز که در محل اتصال دو رودخانه‌ی دره تنگ درک و دره سور قرار دارد با تبدیل شدن به هفت آبشار کوچک تر از دیگر مناظر دیدنی گچساران می‌باشد. امیدواریم اگر قصد سفر به گچساران این شهر قدیمی و باستانی ایران را دارید با  خواندن این مقاله اطلاعات خوبی کسب کرده باشید.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد

۱ نظرات

گناوه لری گچساران روستای توریستی 1403-04-22 - 8:35 ب.ظ
مهمترین و گردشگری ترین منطقه گچساران و جنوب کشور روستای زیبای گناوه لری گچساران هستش که در پایین دست کوه خامی قرار دارد ... که متاسفانه در مطالب بالا به این مکان و روستای مهم هیچ اشاره ای نشده است
افزودن نظر