معرفی شرکت هواپیمایی آذربایجان ایرلاینز

معرفی شرکت هواپیمایی آذربایجان ایرلاینز

آشنایی با شرکت هواپیمایی آذربایجان ایرلاینز

امروز می خواهیم درباره ی بزرگ ترین ایرلاین کشور آذربایجان صحبت کنیم، آذربایجان ایرلاینز(Azerbaijan Airlines) که به آن آزال نیز می گویند. آزال به تهران و تبریز پرواز مستقیم دارد. تاریخ پر فراز و نشیبی از گذشته تا به حال آذربایجان ایرلاینز پیموده است که در ادامه در این مطلب برای شما به تفصیل  می آوریم. با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
چطور ویزای آذربایجان بگیریم؟
اطلاعات پرواز ایران به آذربایجان

اولین هواپیمایی که بر فراز باکو به پرواز درآمد، در سال ۱۹۱۰ بود اما این شروع ماجرای کار آزال نبود بلکه ۱۳ سال طول کشید تا شرکت هواپیمایی آذربایجان ایرلاینز به صورت رسمی جایگاهی در حوزه ی هوانوردی در بین کشورهای اطرافش پیدا کند. همانطور که می دانید کشور آذربایجان یکی از کشورهای تحت فرمان اتحاد جماهیر شوروی سابق بوده است به همین خاطر، این شرکت در سال های اولیه ی تاسیسش یکی از زیر مجموعه های ایرفلوت ایرلاین بوده است. پس از فروپاشی شوروی، این شرکت هواپیمایی دچار بحرانی بزرگ در سیستم های خود شد. از دست دادن متخصصان با تجربه، ناوگان هوایی فرسوده و قدیمی و تغییر سیاست ها باعث وضعیت بحرانی این شرکت شدند. بالاخره در۱۷ آگوست سال ۱۹۹۲، رئیس جمهور آذربایجان حیدر علی اف با تزریق بیش از ۲۰۰ میلیون دلار به این شرکت و نظارت شخصی خود، مجددا آزال را زنده کرد. آموزش پرسنل طبق علوم روز هواپیمایی، خرید هواپیماهای بوئینگ ۷۵۷، تجهیز امکانات کنترل ترافیک هوایی و ایجاد سیستمی به روز و پیشرو از مهم ترین تغییرات حاصله در این ناوگان بود.

در نوامبر سال ۱۹۹۴ این شرکت بالاخره پروازی را به سمت آسمان دبی انجام داد و پس از آن پروازهایش را به سمت تهران، لندن، سن پترزبورگ و چین نیز انجام داد. در سال ۲۰۰۰ اولین هواپیمای بوئینگ ۷۵۷ به این شرکت تحویل گردید که خود تحولی بزرگ در ناوگان این شرکت محسوب می شد. راحتی در سفر، سرعت بهینه و بهره وری بالا علی الخصوص در سفرهای طولانی باعث شد که در همان سال که مصادف با وقوع زلزله در آذربایجان نیز بود، یک فروند بوئینگ دیگر به این شرکت هواپیمایی تحویل شود. هواپیمای جدید مجهز به تجهیزات پزشکی هم بود. یا پیش آمدن حادثه های روز جهان ،شرکت هواپیمایی آذربایجان با کمبود مسافر روبرو شد اما باز هم در حالت سود آوری خود ماند و توانست مقداری از بدهی های خود را نیز پرداخت کند. در سال ۲۰۰۲ شرکت هواپیمایی آذربایجان ایرلاینز برای از دور خارج کردن کامل هواپیماهای باقی مانده از زمان شوروی، با صرف هزینه ای به نسبت زیاد اقدام به خرید هلیکوپترهای اروپایی نمود و از آن ها برای انتقال و حمل و نقل تجهیزات و پرسنل به سکوهای نفتی دریای خزر استفاده کرد.

بالاخره این شرکت در دسامبر سال ۲۰۱۰، به طور کامل هواپیماهای روسی توپولوف و همه ی یادگارهای شوروی را از ناوگان خود خارج کرد و روند استفاده از آن ها را متوقف کرد. در حال حاضر آزال با مدل های مختلفی از بوئینگ، ایرباس و هلیکوپتر های مختلف کار خود را انجام می دهد. هواپیماهای دیگری نیز این شرکت در دست سفارش دارد. از جمله حوادثی که برای این شرکت به وقوع پیوسته است می توان به حادثه ای در دسامبر سال ۱۹۹۵ اشاره کرد که در پی خاموش شدن دو موتور هواپیما، ۵۲ نفر کشته و ۳۰ زخمی برجای گذاشت. حادثه دیگری نیز در دسامبر سال ۲۰۰۵ با هواپیمای آنتونوف اوکراینی افتاد که هواپیما به داخل دریای خزر سقوط کرده و هر ۲۳ سرنشین آن جان باختند. پس از این حادثه شرکت هواپیمایی آذربایجان تمامی هواپیماهای آنتونوف خود را تعلیق کرد و دیگر از این شرکت خرید نکرد. در حال حاضر این ایرلاین روزانه به ۲۲ مقصد مختلف در جهان پرواز مستقیم دارد که همانطور که گفتیم تهران و تبریز نیز یکی از این مقصدها هستند. دفتر مرکزی این شرکت هواپیمایی در شهر باکوی آذربایجان قرار دارد و مقر اصلی آن، فرودگاه حیدر علی اف می باشد.

: Azerbaijan Airlines

: J2

: AHY

:

۴ فروند هواپیمای ایرباس A319-100

۷ فروند هواپیمای ایرباس A320-200

۲ فروند هواپیمای ایرباس A340-500

۴ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۵۷-۲۰۰

۳ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۶۷-۳۰۰ER

۲ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۸۷-۸

۱ فروند هواپیمای امبرائر ERJ-170

۴ فروند هواپیمای امبرائر ERJ-190

: به این خاطر که هواپیماهای ناوگان آزال جدید است، می توان گفت که پروازهای اکونومی این ایرلاین از تجهیزات خوبی برخوردار است و به همین خاطر سفری راحت را برای مسافران خود به وجود می آورد. فاصله ی استاندارد صندلی ها از یکدیگر، لگ روم اختصاصی، مانیتورهای ۱۰.۶ اینچی لمسی، پذیرایی در صورت نیاز در پرواز،… و دیگر امکانات در پرواز های اکونومی کلاس آذربایجان ایر موجود می باشد.

: در پروازهای کلاس بیزینسی آذربایجان ایرلاینز مسافران دارای فضای مخصوص و کامل برای کار و استراحت هستند. سیستم چک این راحت و آنلاین، هواپیماهای سریع و مجهز، بار تا ۲ چمدان ۳۲ کیلوگرمی و ۲ کیف دستی ۱۰ کیلوگرمی در کابین، منوی غذایی متنوع و وسایل بهداشتی همراه سفر، برخی از امکاناتی است که در کلاس بیزینسی در اختیار مسافران این پرواز قرار می گیرد.

: خدمات مخصوص و منحصر به فرد این کلاس پروازی بهترین تجربه را از پرواز برای مسافران خود به وجود می آورد. ۳ چمدان ۳۲ کیلوگرمی و ۲ ساک دستی ۱۰ کیلوگرمی، منوی مخصوص، هواپیمای سریع و مجهز، برخی از امکانات این کلاس پروازی هستند.

: همانطور که از اسم این کلاس پروازی بر می آید، راحتی تحت هر شرایطی از مهم ترین مشخصه های این پرواز است. دراین کلاس پرواز یمی توانید از فضای اضافی برای کار و استراحت خود استفاده کنید. اجازه باری برابر با ۲ چمدان ۳۲ کیلوگرمبی و ۲ کیف دستی ۱۰ کیلوگرمی دارید. بسته ی همراه ویژه مخصوص سفر دارید و بسیاری از خدمات دیگر ان همانند کلاس پروازی VIP است.

  • قبل از سفر با این ایرلاین حتما به سایت این شرکت مراجعه کنید و قوانین مرتبط به سفر و مقصد خود را مطالعه بفرمایید.
  • قبل از سفر حتما چک این خود را انجام دهید و ایرلاین را در جریان مشکلات جسمانی و یا حساسیت های غذایی خود بگذارید.
  • در صورت اضافه بار، هزینه ی آن از شما دریافت می گردد.

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید