حمل متادون در فرودگاه ها و پروازهای داخلی و خارجی تنها به همراه نسخه پزشک با مهر و امضای پزشک قابل انجام است. می توان گفت که هر فرودگاه در هر کشور دارای قوانین خاصی در مورد حمل داروهای مختلف دارد.
اگر شما به دلیل بیماری یا شرایط خاصی مجبور به حمل متادون در فرودگاه و در هنگام پرواز هستید حتما قوانین و مقررات حمل این دارو در فرودگاه مبدا و مقصد را بررسی کنید. البته در هر صورت به همراه داشتن نسخه پزشک الزامی است.
پس اگر شما یا یکی از همسفرانتان هنگام پرواز متادون یا داروهای دیگری همراه خود دارید و می خواهید بدانید که قوانین فرودگاه ها درمورد حمل این دارو و سایر داروهای دیگر چگونه است با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
خرید آنلاین بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل با مناسب ترین قیمت در سامانه الی گشت
اهمیت آشنایی با قوانین حمل داروهای مختلف
ممکن است فکر کنید که حمل دارو در فرودگاه ها کاملا ساده و بدون دردسر است چون در نظر شما این دارو یک وسیله شخصی و البته لازم برای شما است. اما قوانین فرودگاه های مختلف دنیا در مورد حمل داروهای مختلف متفاوت است.
همین تفاوت باعث بروز مشکلات و معضلات زیادی برای مسافرین خارجی به فرودگاه های مختلف کشورهای دیگر می شود. پس اگر قصد مسافرت به کشوری دیگر را دارید و همچنین دارویی مصرف می کنید که باید آن را همراه خود داشته باشید قبل از بستن چمدان و بسته بندی داروها حتما نگاهی به قوانین فرودگاه کشور مقصد درمورد حمل دارو بیندازید. برای مثال قوانین حمل متادون در فرودگاه های کشور های مختلف با هم تفاوت دارند. در حال حاضر برخی هموطنان به خاطر به همراه داشتن داروهای خاص و سفر به کشورهای دیگر که قوانین سختگیرانه ای در مورد آن داروها دارند در زندان به سر میبرند.
پس اگر دارویی مصرف می کنید و هنگام مسافرت به یک کشور خارجی باید آن را همراه خود داشته باشید باید در مورد این قوانین اطلاعات لازم را کسب کنید.
قوانین حمل داروهای مختلف در فرودگاه های جهان
داروها به صورت کلی در انواع مختلف مانند قرص، شربت، آمپول، پودر و …. تهیه شده و بنابر نسخه پزشک به بیمار تحویل داده می شود. برخی از این داروها فقط در یک نوع مانند قرص و برخی دیگر فقط به حالت شربت هستند. در ادامه لیستی از انواع داروها را برای شما آماده کرده ایم که حمل آن ها در تمام فرودگاه ها ممنوع است.
قرص های ممنوعه در پرواز
- حمل قرص متادون در فرودگاه
- دیفنوکسیلات
- مورفین
- اپیوم
- کدئین فسفات
- متیل فنیدیت
شربت های ممنوعه در پرواز
ممنوعیت حمل دارو در فرودگاه های دنیا فقط مخصوص قرص ها نیست و برخی شربت ها که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم نیز در فرودگاه ها ممنوع هستند.
- فنوباربیتال
- دکسترومتورفان
- دکسترومتورفان پی
- هیدروکسی زین
آمپول های ممنوع در پرواز
- الفتانیل
- مورفین
- تالامونال
- متادون
- دیهیدروبلزپریدول
- پتیدین
- نالوکسال
- پنتازوسین
به غیر از امپول هایی که در لیست بالا ذکر شد اگر قرار است آمپول دیگری همراه خود داشته باشید هم باید نکاتی مثل داشتن نسخه پزشک را رعایت کنید. همچنین اگر نیاز است تا یک آمپول را در حین پرواز تزریق کنید حتما کادر و مسئولین فرودگاه را از این قضیه آگاه کنید. در ضمن حتما باید نسخه پزشک را همراه خود داشته باشید و آمپول و سرنگ آن را در جایی مطمئن و محکم و در بسته بندی مناسب که با بدنتان در تماس نباشد و حرکت هم نکند قرار دهید.
قوانین حمل دارو در امارات متحده چگونه است؟
امارات متحده عربی یکی از کشورهایی است که سختگیرانه ترین قوانین را درمورد حمل داروهای مختلف دارد. لیستی که در بالا ذکر شد دارو هایی بودند که در تمام کشورهای دنیا ممنوع هستند؛ اما در فرودگاه امارات متحده عربی علاوه بر این داروها، لیست طولانی تری از داروها وجود دارد که داشتن آن ها در فرودگاه ممنوع است. در ادامه این داروها را برای شما لیست می کنیم تا اگر روزی به این کشور سفر کردید و در حال حمل متادون در فرودگاه بودید بدانید که داشتن آن دارو و داروهای دیگر در لیست زیر ممنوع است.
برای خرید بلیط هواپیما امارات ایرلاین از الی گشت اینجا کلیک کنید.
- مورفین
- کدئین
- متادون
- قرص کلرپرومازین
- آمپول کلرپرومازین
- قرص کلیدینیوم سی
- کپسول دوکسپین
- قرص کلونازپام
- فنتانیل
- قرص کلومیپرامین
- استامینوفن کدئین
- کپسول آمانتادین
- قرص باکلوفن
- قـرص استامینوفن کدئینه
- قرص بی پریدن
- قرص دکسترومتورفان
- شربت دکسترومتورفان
- آمفتامین ها
- باربیتال ها
- فلورازپام
- قرص دیازپام
- آمپول دیازپام
- قرص دیفنوکسیلات
- مپروبامات
- پنتازوسین
- میدازولام
- اوربیافین
- متیلفنیدیت
- اتینامات
- تمازپام
- کلردیازپوکساید
- آرتین تری هگزیفنیدیل
- استازولام
- اکزازپام
- قرص آلپرازولام
البته بسیاری از داروهای دیگر نیز در این لیست قرار دارند که داشتن آن ها در فرودگاه های امارات متحده عربی ممنوع است. همین لیست بلند بالا باعث شده تا فرودگاه امارات متحده عربی به عنوان یکی از سخت گیر ترین فرودگاه های دنیا در این زمینه شناخته شود. پیشنهاد ما به شما این است که قبل از سفر به این کشور به سفارت آن بروید تا لیست کامل از داروهایی که حمل آن ها در فرودگاه های امارات ممنوع است را در اختیارتان قرار دهند.
آیا حمل متادون در فرودگاه های ایران مجاز است؟
فرض کنید هنگام سفر با هواپیما دارویی همراه خود دارید که باید تا رسیدن به کشور مقصد و بعد از آن نیز همراهتان باشد برای مثال در حال حمل متادون در فرودگاه هستید. در این شرایط اگر نسخه پزشک برای تجویز آن دارو و برگه تشخیص و سنجش سلامتی شما از طرف پزشک به همراهتان باشد و درباره دارو هم اطلاعاتی مختصر و مورد نیاز را داشته باشید مشکلی برایتان ایجاد نخواهد شد.
وضعیت حمل متادون در کشور های دیگر چگونه است؟
همانطور که اشاره کردیم حمل متادون در فرودگاه های ایران همراه با نسخه و برگه تعیین سلامت شما توسط پزشک مجاز است و مشکلی برایتان ایجاد نخواهد کرد. اما باید بدانید که هر کشوری قانونی جداگانه و متفاوت در مورد حمل داروهای مختلف و همراه داشتن آن ها در پرواز و فرودگاه دارد. در این کشورها ممکن است حتی همراه داشتن نسخه پزشک و سایر مستنداتی که ذکر کردیم هم کافی نباشد.
بنابراین اگر قصد حمل متادون در فرودگاه های خارجی را دارید باید قبل از سفر حتما از طریق سفارتخانه های کشور مقصد در ایران در مورد وضعیت حمل داروهای متفاوت در فرودگاه مقصد اطلاعات لازم را کسب کنید تا در کشور مقصد مشکلی برایتان پیش نیاید و یا به علت حمل داروهای غیر مجاز دستگیر نشوید.
برای حمل متادون در فرودگاه چه کنیم؟
بهتر است هنگام حمل متادون در فرودگاه و یا دیگر قرص های ممنوعه که ذکر کردیم داروها را در کیف دستی خود و همراه نسخه پزشک که آن داروها را برای شما تجویز کرده به همراه داشته باشید. بسته بندی و جایگاه داروها باید مناسب و محکم و استاندارد باشد. اگر یکی از داروهای شما لازم است تا در جایی خنک تر از دمای اتاق باشد حتما روش های نگهداری آن در دمای خنک را از پزشک خود سوال کنید. البته بهترین و مطمئن ترین راه حل این است که قبل از حمل هر نوع دارویی قوانین و مقررات فرودگاه کشور مقصد را کاملا و به دقت مطالعه کنید.
لازم نیست قبل از رسیدن به فرودگاه به بهانه ای برای به همراه داشتن داروی خود فکر کنید. بهترین و مطمئن ترین بهانه نیاز شما به آن دارو طبق تشخیص پزشک است که در نسخه مربوطه مصرف آن دارو را برای شما ذکر کرده است.
آیا بیمه سفر هنگام حمل متادون در فرودگاه لازم است؟
به طور کلی بهتر است هنگام سفرهای خارجی بیمه مسافرتی داشته باشید. مخصوصا اگر بیماری خاصی دارید با باید از دارویی خاصی در طول سفر استفاده کنید یا دارویی را همراه خود داشته باشید. برای مثال اگر مجبور به حمل متادون در فرودگاه هستید بهتر است که حتما بیمه مسافرتی داشته باشید.
قوانین حمل دارو مانند حمل متادون در فرودگاه را چگونه به دست بیاوریم؟
اگر هنگام سفر هوایی دارویی همراه خود دارید که برای استفاده از آن شرایط لازم و نسخه پزشک را هم دارید حتما باید درمورد داشتن این دارو همراه خود در فرودگاه مقصد تحقیق کنید. همانطور که گفتیم هر کشوری قوانین مخصوص خود در مورد حمل داروهای مختلف را دارد که ممکن است با قوانین حاکم بر فرودگاه های کشور شما کاملا متفاوت باشد. برای جلوگیری از هرگونه مشکل در فرودگاه مقصد برای داشتن داروهای مختلف مانند حمل متادون در فرودگاه حتما قبل از سفر از قوانین مربوطه اطلاعات لازم را کسب کنید.
برای این کار بهترین و مطمئن ترین روش مراجعه به سفارت کشور مقصد است. بنابراین قبل از سفر ابتدا به سفارت کشور مقصد در کشور خودتان یعنی ایران بروید و درمورد قوانین حمل دارو در آن کشور اطلاعات لازم را کسب کنید.
قوانین کلی در مورد حمل دارو در فرودگاه ها چگونه است؟
حمل بطری های آب و مایعات مختلف و همچنین داروها در فرودگاه های مختلف قوانین به خصوصی دارد. اگر شما طبق تشخیص پزشک باید از دارویی استفاده کنید تنها چیزهایی که برای ورود به کابین نیاز دارید خود دارو در بسته بندی مناسب، نسخه پزشک و مستندات لازم برای مصرف دارو است. اگر در حال حمل متادون در فرودگاه هستید حتما باید نسخه ای از طرف پزشک خود داشته باشید که طبق آن نسخه تایید شود شما باید این دارو را مصرف کرده و همراه خود داشته باشید.
۱۷ نظرات