نکات لازم برای سفر با کشتی در دوران بارداری

سفر در دوران بارداری برای بسیاری از بانوان نگران‌کننده و اضطراب‌آور است. اگر می‌خواهید دوران بارداری خود را بدون عوارض طی کنید، قاعدتا نمی‌توانید مانند گذشته با خیال راحت سفر کنید و در ابتدا باید اقدامات احتیاطی مناسب را فراهم کرده و آن‌ها را رعایت کنید. در این مقاله از الی گشت همراه ما باشید تا توصیه‌های لازم برای سفر با کشتی در دوران بارداری را به همراه شما عزیزان بررسی کنیم.

تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل  در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.

 

بارداری هرگز به معنای غیر فعال شدن یا بی‌تحرکی مادران نیست و بدان معنا نیست که شما در خانه بمانید تا زندگی برایتان کسالت‌آور و خسته‌‌کننده شود. تنها چیزی که باید به خاطر داشته باشید این است که باید کمی بیشتر از قبل مراقب و مواظب باشید. اگر سفری که تدارک دیده‌اید در سه ماه سوم بارداری است به دکترتان‌ مراجعه کنید و اگر شما در حال حاضر در هفته ۳۲ ( هشت ماه) هستید بهتر است از سفر خودداری کنید. قبل از سوار شدن هواپیما، کشتی و یا گرفتن بلیط و سوار شدن هر وسیله نقلیه دیگر، نکات ذکر شده در بخش‌های بعدی را مطالعه کنید.

اگر سالم هستید و هیچ مشکلی در بارداری شما وجود ندارد، به‌راحتی می‌توانید به سفر بروید. البته دست نگه دارید! زیرا این موضوع به معنی چراغ سبز برای سوار شدن به هواپیما، اتومبیل، کشتی یا قطار و آغاز ماجراجویی نیست. مسافرت در دوران بارداری خطراتی به همراه دارد که پیش از شروع سفر همه چیز باید به دقت بررسی شود.

بهترین زمان سفر در دوران بارداری بین هفته ۲۸-۱۴، یعنی سه ماه دوم است. در سه ماه اول بارداری، به دلیل حالت تهوع، سرگیجه و احساس خستگی و طی ماه‌های آخر هم به دلیل رشد جنین و بزرگ شدن شکم ممکن است سفر کردن بسیار خسته‌کننده و طاقت‌فرسا به نظر برسد و همچنین می‌تواند برای جنین خطرناک باشد.

 

لینک مرتبط:

۶ تا از بزرگترین کشتی های تفریحی

نکات مهم سفری و پرواز در دوران بارداری

چگونه در دوران بارداری به سفر برویم؟

اما و اگرهای سفر در حین بارداری

 

اگر به مسافرت رفتید، فقط در فعالیت‌ها، تفریحات و ورزش‌هایی که با وزن شما و اندامتان در دوران حاملگی تناسب دارد، شرکت کنید. به بیان دیگر چون کنار دریا هستید، لزوما موج سواری نکنید! یا چون در مناطق کوهستانی هستید، برای اسکی سر و دست نشکونید‌! برخی از فعالیت‌ها مثل اسکی روی آب یا غواصی نیز ایمن شمرده نمی‌شوند. توجه داشته باشید سونا و وان آب بسیار گرم نیز می‌تواند جنین را با تهدید رو‌به‌رو کند، زیرا در سه ماه اول بارداری دمای زیاد باعث اختلالات جسمی جنین می‌شود. بهتر است از رفتن به ارتفاعات زیاد خصوصا ارتفاعاتی بیش از ۳۰۰۰ متر نیز خودداری شود.

معمولاً سفرهای غیرضروری در سه ماه اول حاملگی توصیه نمی‌شود، زیرا این زمان تهوع صبحگاهی در بدترین حالت است و مسافرت آن را تشدید می کند.

فارغ از تمامی روش ها و نکاتی که برای سفر در هنگام بارداری باید به آن ها توجه کنید، یکی از نکات بسیار مهم این است که نظر پزشک شما در مورد سفرتان چیست؟

پس حتماً به سراغ پزشک خود رفته و به او اطلاعات لازم و کافی را بدهید. سپس از او بخواهید که نظرش را در مورد سفر شما بگوید، چرا که پزشک با توجه به شرایط فعلی شما تصمیم نهایی را در مورد سفرتان خواهد گرفت و در صورتی که بدن شما شرایط لازم برای یک سفر دریایی را نداشته باشد، پزشک تان شما را از این کار منع می کند.

طوری برنامه‌ریزی کنید که در زمان سفر خود به مشکل بر نخورید. تجهیزات و امکاناتی مثل پتو، بالش، میان وعده و تمامی امکاناتی که راحتی‌تان را تضمین می‌کند را همراه داشته باشید.

اگر رانندگی می‌کنید هر یک ساعت یکبار باید توقف کنید و به بدنتان کش و قوس دهید. پرونده پزشکی و دفترچه بیمه‌تان را حتما به همراه داشته باشید تا در صورت نیاز مراجعه به مراکز درمانی کارتان جلو بیفتد.

اگر پس از مشورت با پزشک تان به شما اجازه داده شد تا سفر دریایی داشته باشید، حتماً از پزشک خود بخواهید داروهایی که نیاز است تا به همراه داشته باشید را به شما بگوید.

سپس تمامی داروهای گفته شده را تهیه کرده و در کیفی به همراه داشته باشید تا هر زمان که لازم بود بتوانید به سرعت از این داروها استفاده کنید.

یکی از نکات مهمی که باید بدانید این است که حتماً پرونده پزشکی خود را نیز به همراه داشته باشید تا هر زمان که لازم بود تا به سراغ دکتر دیگری بروید، بتوانید پرونده خود را به پزشک ارائه دهید.

یکی از پیشنهادهای بسیار مهم برای خانم های باردار در طول سفر دریایی تهیه لیست غذایی است که نباید در طول سفر آن ها را میل کنند. موضوع بسیار مهم این است که در طول سفر حتماً این لیست غذایی را همه جا همراه داشته باشید.

مسافرت با کشتی یک سفر بسیار جالب است اما بسیاری از مسافران در سفرهای دریایی دچار علائم دریازدگی می‌شوند. دریازدگی زمانی اتفاق می‌افتد که سیگنال‌های متناقض در مورد موقعیت از بدن، چشمهایتان و گوش داخلی شما که حس تعادل را کنترل می‌کند به مغزتان ارسال شود. دریازدگی معمولا با حالت تهوع و سرگیجه و گاهی حالت ضعف، سردرد و استفراغ ظاهر می‌شود. یکی دیگر از دلایل احساس ناخوشایند هنگام سفر با کشتی، نوعی عفونت ویروسی بنام نورو ویروس دریایی وجود دارد که با خوردن غذا و نوشیدن مایعات و تماس با سطوح آلوده به بدن منتقل می‌شود که معمولا یک تا دو روز تهوع و استفراغ ایجاد می‌کند. تنها روش پیشگیری شستن مرتب دست‌ها و شستن میوه‌ها و سبزیجات قبل از خوردن است. در صورت ابتلا به خطر
کم آبی نیز شاید نیاز به سرم درمانی باشد.

اگر شما تصمیم به سفر رفتن در دوران بارداری دارید، این سفر می‌تواند برای شما بسیار هیجان‌انگیز باشد اما به شرطی که بجز حالت تهوع معمول دوران بارداری مشکل دیگری نداشته باشید. اگر از هر نظر احساس راحتی و آسودگی می‌کنید، می‌توانید سفر دریایی خود را برنامه‌‌ریزی کنید و از آن لذت ببرید!

در اینجا توصیه‌هایی برای برنامه ریزی یک سفر دریایی در دوران بارداری  و رعایت آن‌ها در طول سفر ذکر شده که عبارتند از:

  1. برای آمادگی سفر با کشتی در دوران بارداری دوزهای اضافی از کلیه داروهای خود را به میزان روزهای کل سفر به همراه داشته باشید.
  2. پرونده‌های پزشکی خود را به همراه داشته باشید و یک لیست از غذاهایی که باید و نباید در طول سفر مصرف شود تهیه کنید.
  3. کل برنامه سفر دریایی را بررسی کنید، از جمله مدت زمان توقف‌ها در بنادر، همچنین امکانات و تجهیزات ایمنی کشتی را چک کنید.
  1. برای پیشگیری از آفتاب سوختگی و گرمازدگی به مدت طولانی در عرشه کشتی نمانید.
  2. به‌طور مرتب آب بنوشد تا بدنتان دچار کم‌ آبی نشود.
  3. غذاهای مغذی و مفید بخورید.
  4. شما در داخل کشتی فضای زیادی برای قدم زدن دارید. پس روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی کنید.

در طول سفر با کشتی در دوران بارداری نباید برخی از کارها توسط خانم های باردار انجام شود. در این بخش به صورت کامل این موارد را به شما معرفی می

  1.   غذاهای دریایی مصرف نکنید زیرا ممکن است حاوی متیل جیوه باشند که می‌تواند در رشد مغز جنین اختلال ایجاد کند.
  2. درهنگام رفتن به مکان‌های لغزنده و شیبدار احتیاط  کنید تا از افتادن وسرخوردن پیشگیری کنید.
  3. از مصرف خوراکی‌های محلی در توقفگاه‌ها و بنادر خودداری کنید.
  4.  کردن در استخرهای عمومی داخل کشتی شنا نکنید تا در معرض عفونت و بیماری قرار نگیرید. در عوض می‌‌توانید از استخر و جکوزی خصوصی استفاده کنید.
  5. از انجام کلیه ورزش‌ها و بازی‌های آبی دوری کنید.
  6. به محض پیاده شدن از کشتی برای انجام چکاپ نزد یک پزشک بروید.
  1. در سفر در دوران بارداری باید نکات بسیاری را رعایت کنید. بعد از پیاده شدن از کشتی و اتمام سفر دریایی نیز لازم است تا چند کار بسیار مهم را انجام دهید. اولین کار این است که حتماً به سراغ یک پزشک معتبر و متخصص رفته و پرونده خود را به او ارائه بدهید.
  2. از دکتر بخواهید تا شما را چکاپ کامل کند تا اگر با مشکل مواجه هستید، به سرعت متوجه آن مشکل شوید. اگر به کشور جدیدی سفر می کنید حتما از دکتر خود بخواهید تا لیست غذاهایی که نباید آن ها را در طول سفر مصرف کنید برای شما به روز کرده و با توجه به غذاهای موجود در مقصد، لیست تازه ای برای شما بنویسد.
  3. در صورتی که در ماه های آخر بارداری هستید، حتما در مقصد یک پزشک متخصص را پیدا کرده و با او صحبت کنید تا اگر هر زمانی نیاز به عمل جراحی داشتید، به سراغ او بروید.
  4. انجام تمامی موارد گفته شده باعث می شود تا شما بتوانید یک سفر دریایی کم خطر و بدون مشکل را با استفاده از کشتی داشته باشد. همان طور که اشاره کردیم، فارغ از تمامی این موارد و نکات گفته شده، نظر پزشک شما است که آیا می توانید به سفر دریایی بروید یا خیر، پس حتما از پزشک خود مشورت بگیرید.

در طول بارداری سفر با ماشین، قطار، اتوبوس و کشتی قابل اطمینان‌تر بوده و مشکلی وجود ندارد. اما نکاتی وجود دارد که برای ایمنی در طول سفر با این وسایل باید رعایت شود تا خانم باردار در طول سفر احساس راحتی داشته باشد:

  • مراقب کمربند ماشین باشید. خانم‌های باردار برای امنیت بیشتر خود و نوزادش در طول سفر باید از کمربند ایمنی استفاده کرده و به دقت آن‌ را ببندند.
  • کیسه‌های هوا را به حالت فعال نگه دارید. یکی از مزایای مهم آن‌ها نگهداری از شما و نوزاد در برابر خطرات احتمالی است.
  • قطارها معمولا اتاق‌های زیادی به منظور حرکت کردن و راه رفتن دارند. توالت‌های آن‌ها معمولا کوچک است. بنابراین به هنگام استفاده از آن‌ها نگه داشتن میله‌ها یا تکیه‌گاه صندلی ضروری است.
  • سعی کنید فواصل زمانی مسافرت با قطار، ماشین و اتوبوس را به ۵ یا ۶ ساعت محدود کنید.
  • از استراحتگاه‌های بین مسیر استفاده کرده و برای تنظیم گردش خون دست و پاهای خود را بکشید.

 

اگر شما در حال برنامه‌ریزی برای سفر هوایی یا دریایی هستید، صندلی‌های راهرو را بگیرید. شما نیاز به توالت رفتن و یا به سادگی ایستادن و لحظه به لحظه حرکت به اطراف را دارید. این امر برای خانم‌هایی که در حال سفر با اتومبیل هستند هم صدق می‌کند. اگر می‌خواهید با قطار یا کشتی سفر کنید و نمی‌خواهید توسط شخص کناری فشرده شوید، اگر کنار پنجره بنشیند بهتر است. هنگام سفر با قطار، کشتی یا هواپیما نزدیک راهرو بنشینید تا در صورت نیاز، دسترسی به دستشویی آسان باشد و هر ساعت یک یا دو بار در طول راهرو قدم بزنید و نرمش‌های ساده انجام دهید.

اگر سفر شما طولانی است، هر دو ساعت یکبار صندلی خود را ترک کنید و راه بروید. این کار باعث بهبود سیستم گردش خون می‌شود و علاوه‌بر‌این نیز تمام بدنتان (به ویژه پاها) پس از یک سفر طولانی متورم نمی‌شود. در ماشین هم برای اینکه سفر راحت‌تری داشته باشید، بالش کوچکی را در کنار خود نگه دارید. در طی مسافرت با اتومبیل، از کمربند ایمنی استفاده کنید. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد این کمربندها احتمال صدمه به جنین را افزایش می‌دهند. در واقع عمده‌ترین علت مرگ جنین در تصادفات‌، مرگ مادر است. کمربند باید در زیر شکم و روی قسمت فوقانی ران‌ها قرار گیرد و تا جایی که ممکن است باید طرز قرارگیری کمربند روی بدن مادر راحت باشد و کمربند شانه نیز باید در میان دو سینه قرار گیرد.

آب بدن به سرعت تبخیر می‌شود و باید از خروج آب از بدن جلوگیری شود. هم برای کودک و هم برای شما بسیار مهم است که بدنتان را مرطوب نگه‌ دارید و این امر با نوشیدن مقدار زیادی آب امکان‌پذیر است و هیدرات بدنتان به خوبی تامین می‌شود. همانطور که می‌دانید، کم آبی بدن باعث ضعف و بیماری می‌شود و اگر شما بیش از حد تشنه بمانید، این موضوع ممکن است باعث آسیب به نوزاد نیز بشود. غیر از وعده‌های اصلی غذا، میان وعده هم مصرف کنید  و یک کیف شامل ساندویچ‌های کوچک، کشمش، نان‌های سبوس‌دار و میوه‌هایی مثل سیب و هویج را به همراه داشته باشید. در صورتی‌که نیاز به کمک پزشکی دارید، می‌توانبد با لابی هتل تماس بگیرید و از پزشک هتل کمک بگیرید.

باید طراوت خودتان را  در طول سفر حفظ کنید. از آنجا که شما در طول حرکت یا سفر ممکن است جاهایی را لمس کنید که قبلا توسط هزاران مسافر دیگر  لمس شده باشد، باید مرتبا دست‌های خود را تمیز کنید تا عفونت‌ها و میکروب‌ها از شما دور بمانند. بهتر است یک بطری کوچک مایع ضد باکتری و یک بسته دستمال مرطوب در کیف دستی خود داشته باشید.

اگر در حال سفر در دوران بارداری هستید، آفتاب گرفتن به هیچ وجه برای شما توصیه نمی‌شود. در سفرهای دریایی نیز بهتر است داخل کشتی بمانید و از آب و هوای خوب داخل لذت ببرید. استفاده از چتر آفتاب هم نمی‌تواند مشکل را حل کند و هیچ‌گونه آفتابی نباید به صورت مستقیم یا مایل به پوستتان بتابد. اگر در سفر دریایی خود دچار حالت تهوع یا دریازدگی شدید، بلافاصله یک جای خنک پیدا کنید و مدتی در آنجا بمانید. کارشناسان توصیه می‌کنند که همه افراد اعم از باردار یا غیر باردار باید زمان در معرض آفتاب بودن خود را محدود کنند، زیرا این امر باعث پیری زودرس می‌شود و ممکن است منجر‌به سرطان پوست شود.

برخی از واکسن‌ها از ویروس یا باکتری‌های زنده تغذیه می‌کنند. در هنگام سفر در دوران بارداری می‌توانید با مشاوره پزشک خود، واکسن‌های بی‌خطر تقویتی را استفاده‌ کنید تا سفری بی‌خطر و مطمئن را تجربه کنید. اغلب واکسن‌های تقویتی در دوران بارداری بی‌خطر‌اند. خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی در مراتب اهمیت بیشتری نسبت به خطر واکسیناسیون دارد. برای مشاوره در مورد واکسن‌های خاص  نیز بهتر است با پزشک یا ماما مشورت کنید.

پرواز ممکن است برای شما یا کودکتان‌ مضر باشد به همین خاطر حتما قبل از سفر هوایی درباره بحث مسائل بهداشتی و یا عوارض سفر در دوران بارداری با ماما و یا پزشک خود مشورت کنید. پس از ۳۷ هفته احتمال خطر در سفر رفتن به طور طبیعی بالاتر است و برخی از شرکت‌های هواپیمایی اجازه سفر با ایرلاین مربوطه را به بانوان باردار در اواخر حاملگی نمی‌دهد. در این مورد باید قبل از خرید بلیط هواپیما، قوانین شرکت هواپیمایی مورد نظر را مطالعه کنید.

اگر قصد سفر پس از هفته ۲۸ حاملگی خود را دارید، خطوط هوایی ممکن است نامه‌ای از دکترتان‌ بخواهند، زیرا اگر در معرض خطر عوارض بارداری باشید، ایرلاین مسئولیت پذیرش شما را قبول نمی‌کند. بهترین دوره در سه ماه دوم یا اواسط دوران بارداری است. یعنی چیزی بین هفته‌های ۱۱ تا هفته ۲۵. بیشتر مشکلات اورژانسی بارداری در سه ماه اول و سوم اتفاق می‌افتند و بعد از هفته ۲۵ نیز تحرک مشکل‌تر شده و نشستن برای مدت طولانی سخت می‌‌شود اما طی اواسط دوران بارداری‌، انرژی مادر بازگشته و تهوع بارداری اتمام یافته و تحرک راحت‌تر می‌شود.

معمولا بهترین راه سفر، سریعترین راه است و سفر به راه دور (بیش از پنج ساعت) در دوران بارداری خطر لختگی خون را دارد. اگر سفر با هواپیما را در پیش دارید، مقدار زیادی آب بنوشید و به طور منظم هر ۳۰ دقیقه  حرکت کنید. همچنین می‌توانید یک جفت مکنده فشرده‌سازی و یا جوراب مخصوص از داروخانه بخرید که به کاهش ورم پا کمک خواهد کرد.

سفر در دوران بارداری به صورت کلی بی‌ضرر است اما باید اقدامات لازم در خصوص موارد بهداشتی را رعایت کنید تا دچار مشکلات و عوارض جانبی نشوید.

بهترین زمان سفر در دوران بارداری چه زمانی است؟

بهترین زمان سفر برای بانوان باردار در اواسط دوران بارداری است.

 خوردن غذاهای دریایی چه ضرری برای جنین دارد؟

از مصرف غـذاهای دریایی دوری کنید زیرا ممکن است حاوی متیل جیوه باشند که می‌تواند در رشد مغز جنین اختلال ایجاد کند.

ویروس دریایی چیست؟

هنگام سفر با کشتی، نوعی عفونت ویروسی بنام نورو ویروس دریایی وجود دارد که با خوردن غذا و نوشیدن مایعات و تماس با سطوح آلوده به بدن منتقل می‌شود که معمولا یک تا دو روز تهوع و استفراغ ایجاد می‌کند.

مطالب مرتبط:

اگر باردار هستید، تحت این شرایط سفر نکنید

نکاتی جهت پروازی ایمن برای زنان باردار

با رعایت این نکات اجازه ندهید «بیماری قلبی» شما را از سفر کردن منع کند!

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد