بدون شک روستای مرکیه واقع در استان گیلان، یکی از زیباترین و شگفتانگیزترین مناطق شمالی ایران است. طبیعت بکر، چشماندازهای بینظیر و آبوهوای مطبوع این روستا به همراه مردم مهماننوازش، تجربه سفری بهیادماندنی در فصل بهار و تابستان را برای شما رقم میزند. شما میتوانید با رزرو بهترین اقامتگاهها، ویلاها و خانههای بومی، در این روستا اقامت کرده و از آرامش محیط و هوای تازه لذت ببرید.
برای آشنایی بیشتر با روستای مرکیه و جاذبههای طبیعی اطراف آن، مطالب زیر را که توسط مجله گردشگری الی گشت تهیه شده است، مطالعه نمایید.
شهرستان صومعهسرا در غرب استان گیلان در شمال کشور واقع شده است. این شهرستان از سه بخش اصلی مرکی، تولمات و میرزا کوچک جنگلی تشکیل شده است.
در بخش میرزا کوچک جنگلی، دهستان باصفا و زیبایی به نام مرکیه قرار گرفته که از روستاهای این دهستان میتوان به بالا بلگور، پایین بلگور، سیاه اسطلخ، سهشنبه، پشتمسار و مرکیه اشاره نمود. در ادامه با روستای مرکیه واقع در همین دهستان آشنا میشویم. دهستان معروف طاهر گوراب صومعهسرا نیز، در فاصله ۱۴ کیلومتری شمال مرکیه قرار گرفته است. از سمت جنوبی، مرکیه در همسایگی دهستان فومن بافاصله ۳۰ کیلومتری است.
روستای مرکیه، مرکز دهستان مرکیه واقع در استان گیلان، یکی از زیباترین روستاها و مراتع سرسبز شمال کشور است. در این روستا، برنج، حبوبات و انواع سبزیها کشت شده و کسبوکار عمده مردم این منطقه را تشکیل میدهد. روستای مرکیه از امکاناتی همچون مسجد، خانه بهداشت، صندوق پست، دفتر مخابرات، تلفن، برق و حمام برخوردار است.
راه اصلی این روستا، جاده آسفالته گیلوان – ماسال است که اولسبلانگاه نیز در امتداد همین جاده و در فاصله ۲۵ کیلومتری روستای مرکیه واقع شده است. این روستا به دلیل قرارگرفتن در دل ییلاقات ماسال، همزمینها و اراضی کشاورزی داشته و هم امکان ساخت انواع ویلاها و سکونت افراد در آن وجود دارد.
روستای مرکیه با وجود مساحت کوچک و جمعیت کم نسبت به محیط شهری، پرجمعیتترین، گرانترین و بزرگترین روستای منطقه ماسال محسوب میشود. فاصله این روستا به مرکز شهر ماسال ۲ الی ۳ دقیقه و تا دریا ۲۷ دقیقه است.
علاوه بر زیباییهای بینظیر روستای مرکیه، گردشگران میتوانند با سفر به این منطقه، از سایر جاذبههای طبیعی و گردشگری در اطراف روستا لذت ببرند. در ادامه به معرفی بهترین و معروفترین جاهای دیدنی در نزدیکی روستای مرکیه میپردازیم:
قلعهرودخان که با نامهای دژ رودخان یا قلعه حسامی نیز شناخته میشود، در روستای رودخان به عنوان دژ نظامی در دوره ساسانیان و سلجوقیان بنا شده است. این قلعه در جنوب غربی شهرستان فومن قرار گرفته و با روستای مرکیه حدود ۱ ساعت فاصله دارد. رودخانه دژ رودگان از کنار این قلعه میگذرد و برای بالارفتن و رسیدن به قلعه میبایست حدود ۹۳۵ پله را از روستای رودخان طی کنید.
برای رسیدن به قلعهرودخان، میتوانید از جاده قلعهرودخان یا راه ابریشم که حدود ۵۰ کیلومتر طول دارد، به سمت مقصد حرکت کنید. بهترین زمان برای بازدید از قلعه رودخان، ماههای فروردین تا آبان است.
آبشار ویسادار، در ۵۵ کیلومتری روستای مرکیه و شمال غرب استان گیلان، در رضوانشهر واقع شده است. این آبشار، عنوان سومین آبشار بلند گیلان را به خود نسبت داده است و رشتهکوههای تالش و سواحل دریای خزر اطراف آن را محاصره کردهاند. از امکانات آبشار ویسادار، برای پذیرایی از گردشگران میتوان به آلاچیق و مغازههای قلیان، چای، تنقلات و کبابی اشاره نمود.
پارک جنگلی گیسوم، یکی از زیباترین جنگلهای شمال کشور واقع در ۵۰ کیلومتری شما روستای مرکیه و شمال غربی دریای خزر است. درختان مرتفع و سرسبز شمشاد، انجیر و سایر گونههای گیاهی و جانوری، بر زیبایی و شگفتی این جنگل افزوده است. از جمله امکانات جنگل گیسوم میتوان به هتل، پلاژ، مناطق پیکنیک، کمپینگ، ساحل شنی، جت اسکی، پاراسل، پاراگلایدر و اسبسواری اشاره نمود.
ماسوله، یکی از زیباترین جاذبههای طبیعی ایران است و در میان گردشگران داخلی و خارجی شهر بسیار زیادی دارد. بنابراین توصیه میشود حتماً به این منطقه و اماکن دیدنی آن از قبیل موزه مردمشناسی ماسوله، آبشارهای ماسوله، بازار ماسوله و بقعه عون بن علی سر بزنید.
اصلیترین نکته که ماسوله را نسبت به سایر نقاط شمالی کشور برجسته میسازد، بافت و معماری روستاست؛ بهطوریکه، خانهها در ماسوله حالت پلکانی داشته و حیاط هر خانه، سقف خانه دیگری است. این منطقه در جنوب غربی فومن و در فاصله ۵۰ کیلومتری جنوب روستای مرکیه واقع شده است.
نزدیکترین جاذبه طبیعی به روستای مرکیه، ماسال است که در ۳ کیلومتری آن واقع شده و راه دسترسی به آن جاده گیلوان – ماسال است. ماسال در میانکوههای تالش قرار گفته و آبوهوای بکر، معتدل و مرطوبی دارد. از جاهای دیدنی این منطقه میتوان به بوستان ساحلی ماسال، غارها، آبشارها و بام ماسال اشاره نمود.
روستای مرکیه مانند سایر مناطق شمالی کشور، از مناظر خیرهکننده و زیبا برخوردار است. فصل بهار و تابستان این روستا بسیار خاص و بوده و توصیه میشود برای بهرهمندی از آبوهوای دلپذیر و مطبوع، در ششماهه ابتدایی سال به این روستا سفر کنید.
با سفر به روستای مرکیه در بهار و تابستان، علاوه بر مراتع سرسبز و طراوت درختان، میتوانید از رودخانههای پرآب و هوای بهاری و خنک نیز لذت ببرید و درگیر سرمای زمستان نشوید.
اگر قصد سفر به روستای مرکیه از مبدأ تهران را دارید، میبایست با اتومبیل شخصی خود از آزادراه قزوین – رشت به سمت گیلان حرکت کرده و حدود ۵ ساعت بعد به مرکیه گیلان میرسید. اما اگر از سایر شهرهای ایران به این روستا میآیید ممکن است گزینه استفاده از اتومبیل شخصی کمی طولانی و خستهکننده باشد. بنابراین میتوانید از طریق سایر راههای هوایی و ریلی، خود را به گیلان رسانده و از گیلان با اتومبیل به روستای مرکیه بروید.
برای اقامت چندروزه در روستای مرکیه، اقامتگاههای بومگردی و ویلاهای اجارهای گزینه بسیار مناسبی هستند. دو مورد از بهترین اقامتگاههای مرکیه عبارتاند از: خانه روستایی وینه و خانه روستایی ریژنه. این دو اقامتگاه از امکاناتی همچون مبل، تلویزیون، پنکه، بخاری، وسایل خواب و تختخواب برخوردار بوده و به شما اقامتی راحت و باکیفیت را تضمین میدهد. همچنین میتوانید خانهها و ویلاهای بومی روستا را برای اقامت انتخاب کنید.
مطالب مرتبط
مقاله فوق، برای آشنایی هرچه بیشتر گردشگران و طبیعتگردان، با روستای مرکیه، یکی از زیباترین و بکرترین روستاهای دهستان مرکیه واقع در استان گیلان تهیه شده است. این روستا از مراتع سرسبز و بینظیر و آبوهوای معتدل و مرطوب برخوردار است و با سفر به این منطقه، علاوه بر زیباییهای خیرهکننده آن، میتوانید از مناظر و جاذبههای طبیعی اطراف نیز بهرهمند شوید.
برای کسب اطلاعات خرید بلیط و رزرو اقامتگاه در روستای مرکیه و آشنایی با نرخ هتلهای استان گیلان، میتوانید با کارشناسان آژانس مسافرتی الی گشت در تماس باشید.
روستای مرکیه، مرکز دهستان مرکیه واقع در استان گیلان، یکی از زیباترین روستاها و مراتع سرسبز شمال کشور است.
فصل بهار و تابستان، بهترین زمان برای سفر به این روستا محسوب میشود.
خانه روستایی وینه و خانه روستایی ریژنه، معروفترین اقامتگاههای روستای مرکیه هستند.
از مبدأ تهران، میبایست با اتومبیل شخصی خود از آزادراه قزوین – رشت به سمت گیلان حرکت کرده و حدود ۵ ساعت بعد به مرکیه گیلان میرسید.