دلایل افزایش قیمت بلیط هواپیما

تقریبا کمتر زمانی پیش می‌آید که قیمت بلیط هواپیما دچار نوسان نشود و معمولا چندین بار در سال قیمت بلیط هواپیما گران می‌شود. در سال‌های اخیر دلایل افزایش قیمت بلیط هواپیما از طرف شرکت‌های هواپیمایی و آژانس‌های مسافرتی کرونا، مسیرهای پروازی که پروازهای کمتری دارند و بسیاری دیگر، بیان شده است. در این مطلب قصد داریم درباره دلایل افزایش قیمت بلیط هواپیما و زمان گران نخریدن بلیط هواپیما صحبت کنیم.

چرا بلیط هواپیما گران می شود؟

چرا بلیط هواپیما گران می شود و دلایل افزایش قیمت بلیط هواپیما چیست؟ بلیط هواپیما به هیچ وجه نرخ ثابتی ندارد و تقریبا همیشه در حال نوسان است و به همین خاطر پیدا کردن بلیط با قیمت مناسب اهمیت زیادی دارد. اما متاسفانه همیشه شاهد شناور بودن نرخ بلیط هواپیما بودیم و از طرف شرکت‌های هواپیمایی هم با افزایش قیمت روبه‌رو هستیم، در صورتی‌که این افزایش قیمت به هیچ عنوان روی امکانات و نوع پرواز تاثیری ندارد و فقط برای منفعت ذی‌نفعان است.

از طرفی به دلیل استفاده از سیستم رایانه‌ای قدیمی توسط شرکت‌های هواپیمایی که در حال حاضر تقریبا غیر قابل اعتماد هستند بدون کمک سیستم‌های IT، مجبور به تعیین غیرمعمول و کورکورانه بلیط هواپیما هستند.

مطالب مرتبط:

راحت ترین راه خرید بلیط هواپیما

خرید بلیط هواپیما اکونومی

خرید بلیط هواپیما برای بانوان باردار

۹ اشتباه رایج در خرید آنلاین بلیط هواپیما

عوامل تاثیرگذار در گران شدن بلیط هواپیما

قیمت بلیط هواپیما توسط شرکت‌های هواپیمایی براساس شیوه نامه‌های دریافتی مشخص می‌شود که در مواردی ممکن است باعث کاهش یا افزایش قیمت بلیط هواپیما شود. از جمله عوامل تاثیرگذار روی گران شدن بلیط هواپیما می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

زمان رزرو بلیط پرواز

روز و ساعت پرواز، تاثیر مستقیمی روی قیمت بلیط هواپیما دارد و تقریبا بهترین زمان گران نخریدن بلیط هواپیما برای پروازهای داخلی دو تا سه هفته قبل از پرواز است که نسبت به روزهای نزدیک به پرواز ارزانتر تمام می‌شود. از طرفی در ساعات ابتدایی و انتهایی روز یا اواخر هفته مانند پنجشنبه و جمعه قیمت بلیط پایین‌تر است و بهترین زمان برای خرید  بلیط ارزان است.

برای پروازهای خارجی بسته به مقصد، زمان رزرو بلیط متفاوت است و برای کشورهای آسیایی و اروپایی بهتر است از ۷۰ یا ۸۰ روز قبل بلیط خود را رزرو کنید.

تاریخ پرواز براساس تعطیلات – دلایل افزایش قیمت بلیط هواپیما

یکی از دلایل افزایش قیمت بلیط هواپیما، تعطیلات رسمی مانند عید نوروز، کریسمس و مناسبت‌های مختلف مانند ایام وفات یا عزاداری، برگزاری جشنواره، رویداد ورزشی، نمایشگاه تجاری است که با میزان بالای تقاضای سفر همراه است و باعث افزایش قیمت مقصدهای توریستی و مذهبی می‌شود. به همین دلیل چنانچه با زمان سفر خود مشکلی ندارید می‌توانید خارج از تعطیلات و در روزهای عادی به سفر بروید.

نوع ایرلاین

از دیگر عوامل تاثیرگذار و دلایل افزایش قیمت بلیط هواپیما نوع ایرالاین پرواز است. شرکت‌های مسافرتی دارای ایرلاین‌ها و کلاس پروازی مختلفی است که براساس امکانات ایرلاین که براساس کلاس پرواز تقسیم بندی می‌شوند قیمت پرواز کاهش یا افزایش پیدا می‌کند. کـلاس پروازی ایران‌ها شامل موارد زیر است:

کلاس پرواز اکونومی – دلایل افزایش قیمت بلیط هواپیما

  ارزانترین کلاس پروازی، کلاس پرواز اکونومی یا اقتصادی است و امکانات آن کمتر از سایر کلاس‌های پروازی است و در طول مسیر فقط با غذای سرد از شما پذیرایی می‌شود و فاصله صندلی‌ها نسبت به سایر کلاس‌ها فاصله کمی با هم دارند و به همین خاطر بیشترین تعداد صندلی در کلاس پروازی اکونومی است و یه دلیل قیمت پایین متقاضیان زیادی نسبت به سایر کلاس‌ها دارد.

کلاس پرواز بیزنس

کلاس پرواز بیزنس یا تجاری که در میانه قرار دارد، نسبت به کلاس اکونومی گرانتر و از فرست کلاس ارزانتر است و نسبت به اکونومی صندلی‌های کمتر و راحتتر و با امکانات بیشتر دارد. همچنین در کلاس پرواز بیزنس نوع پذیرایی و امکانات به دلیل افزایش قیمت بهتر و باکیفیت‌تر است.

فرست کلاس

فرست کلاس یا درجه یک نسبت به سایر کلاس پروازی قیمت بالاتری دارد و طبیعتا بهترین و راحتترین نوع کلاس است. در فرست کلاس امکاناتی مانند اینترنت، تلویزیون، صندلی‌های راحت، حمام و تختخواب برای مسافران فراهم شده و مناسب برای پروازهای طولانی مدت است. در این کلاس پروازی به دلیل افزایش هزینه قابل توجهی که نسبت به سایر ایرلاین‌ها دارد منوی غذایی متنوع و پذیرایی مفصل‌تر است.

فاصله پرواز از مبدا تا مقصد – دلایل افزایش قیمت بلیط هواپیما

یکی از دلایل افزایش قیمت بلیط هواپیما میزان مسافت و فاصله پرواز از مبدا تا مقصد است. به این صورت که هر چه فاصله پرواز بیشتر باشد قیمت بلیط هواپیما هم افزایش پیدا می‌کند و باید پول بیشتری بابت بلیط پرداخت کنید. برای مثال پرواز تهران به بندرعباس نسبت به پرواز تهران به یزد به دلیل افزایش مسافت گرانتر خواهد شد. همچنین در پروازهای خارجی هم این مسئله اهمیت زیادی دارد و در سفرهایی که چندین مسیر هوایی مختلف باید طی شود یا در چند ایستگاه هواپیما برای سوخت‌گیری باید توقف کند قیمت بلیط نسبت به سایر بلیط‌ها افزایش زیادی خواهد داشت.

نوع بلیط هواپیما

در پروازهای داخلی و خارجی دو نوع بلیط هواپیما یعنی سیستمی و چارتری وجود دارد که تاثیر مستقیمی روی افزایش قیمت پرواز خواهد داشت. توجه داشته باشید که بلیط سیستمی و چارتری از نظر امکانات هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند و از سایر جهات دارای تفاوت‌هایی هستند:

بلیط سیستمی – دلایل افزایش قیمت بلیط هواپیما

بلیط سیستمی به صورت سالانه از طرف شرکت هواپیمایی قیمت‌گذاری می‌شود و در همه جا نرخ یکسانی دارد و براساس سن متفاوت است و بزرگسالان و کودکان قیمت متفاوتی پرداخت می‌کنند. همچنین بعد از تعیین قیمت بلیط سیستمی شما می‌توانید از چند ماه قبل بلیط خود را به مقصد موردنظر خریداری کنید.

از طرفی در این نوع بلیط اگر هواپیما جای خالی داشته باشد اجازه افزایش یا کاهش قیمت ندارد و با همان نرخ ثابت بلیط‌ها به فروش می‌رسند. در صورت استرداد بلیط سیستمی امکان پس گرفتن تمام پول وجود ندارد و مسافری که هزینه بلیط سیستمی را پرداخت کند براساس زمان استرداد و قوانین شرکت هواپیمایی که بلیط را خریداری کرده‌ مبلغی به عنوان جریمه کسر خواهد شد و باقی مبلغ به مسافر برگردانده می‌شود.

بلیط چارتری

قوانین بلیط چارتی برعکس بلیط سیستمی است و این نوع بلیط نسبت به سیستمی ارزانتر است و هر چه به زمان پرواز نزدیک‌تر شود به خاطر اینکه هواپیما با صندلی خالی به مقصد پرواز نکند قیمت بلیط کاهش چشمگیری خواهد داشت.  یکی از دلایل افزایش قیمت بلیط هواپیما در بلیط چارتری این است که قیمت‌ها تا لحظه آخر افزایش و یا حتی  کاهش پیدا می‌کنند و شرکت‌های هواپیمایی یا آژانس‌های مسافرتی می‌توانند با اجاره بخشی از بلیط‌های چارتری آن‌ها را با قیمت متفاوتی که بسته به زمان سفر، میزان متقاضی یا… دارد به فروش برسانند.

در بلیط چارتری امکان استرداد به هیچ عنوان وجود ندارد و هزینه پرواز برای بزرگسالان و کودکان یکسان است.

سخن آخر درباره دلایل افزایش قیمت بلیط هواپیما

تجربه سفر با هواپیما علاوه‌بر کاهش زمان سفر باعث کاهش خستگی ناشی از پرواز می‌شود. به همین دلیل اکثر افرادی‌که قصد سفر به مسیرهای دور را دارند بهترین گزینه، یعنی هواپیما را انتخاب می‌کنند. اما دلایل افزایش قیمت بلیط هواپیما که هر ساله توسط شرکت‌های هواپیمایی یا ایرالاین‌ها انجام می‌شود باعث کاهش سفر با هواپیما شده است. در این مطلب سعی کردیم درباره زمان گران نخریدن بلیط هواپیما در شرایط مختلف و انواع ایرلاین‌ها صحبت کنیم.

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید