سفر رفتن و گشت و گذار در جاهایی که تا به حال ندیدهایم یکی از تفریحات اصلی بسیاری از ما در زندگی به حساب میرود. اما چالشهای گوناگونی در سفر رخ میدهند. به همین خاطر داشتن بیمه مسافرتی ضروری است. اما شاید بخواهید بدانید بیمه مسافرتی چیست و دریافت خسارت از بیمه مسافرتی به چه صورتی است. در این مقاله با الی گشت همراه باشید تا به این موضوع بپردازیم.
فهرست مطالب
اما خوب است پیش از آن که به دریافت خسارت از بیمه مسافرتی بپردازیم به این سؤال پاسخ دهیم که بیمه مسافرتی چیست؟ در جواب این سؤال باید گفت بیمه مسافرتی، یکی از انواع بیمهنامههای اشخاص است. طبق این بیمهنامه، شخص بیمهشده تحت پوشش هزینههای احتمالی ناشی از حوادث غیرمنتظره در سفر قرار میگیرد.
در بیمه مسافرتی شرکت بیمهگر به ازای پرداخت حق بیمه، مسئولیت جبران خسارات احتمالی همچون کنسلی پرواز، هزینههای درمانی و بیمارستانی (ویزیت پزشک، جراحی، پانسمان، آزمایشات پزشکی و جابهجایی بیمار یا همراهان)، دندانپزشکی و بسیاری موارد دیگر را به عهده میگیرد.
خوب است بدانید که تهیه بیمه مسافرتی برای سفر به بسیاری کشورهای خارجی الزامی است. مثلاً اگر مقصدتان کشورهای حوزه شنگن است قبل از اقدام برای گرفتن ویزای شینگن، باید بیمه مسافرتی خود را تهیه کنید.
اما برای سفر به برخی کشورهای خارجی الزامی به خرید این بیمهنامه ندارید. گرچه با توجه به این که پوششهای بیمه مسافرتی بسیار کاربردی و مناسب هستند، بهتر است پیش از سفر نسبت به تهیه آن اقدام کنید.
همانطور که میدانید هر تغییری در برنامه سفر میتواند هزینههای زیادی برای مسافران خارجی به بار بیاورد. تصور کنید چمدان، مدارک یا پول نقد خود را در طول سفر گم کنید یا به دلیل مسمومیت مجبور به استفاده از خدمات پزشکی در کشور مقصد شوید. این موارد میتواند هزینههای زیادی برایتان ایجاد کند و برنامه سفرتان را به طور کامل تغییر دهد.
به همین خاطر بهتر است قبل از سفر و روبهرو شدن با این مشکلات بیمه مسافرتی بگیرید و از پوشش های بیمه مسافرتی استفاده کنید و در صورت بروز مشکل برای دریافت خسارت از بیمه مسافرتی اقدام کنید. تهیه این بیمه به شما این امکان را میدهد که نگران هزینههای احتمالی ایجاد شده نباشید و با فراغ بال از سفر خود لذت ببرید.
حالا که قدری با بیمه مسافرتی و کاربرد آن آشنا شدیم بهتر است برویم به سراغ بحث اصلی این مقاله یعنی دریافت خسارت از بیمه مسافرتی. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا به بررسی مواردی در خصوص این موضوع بپردازیم.
مسافران خارجی در صورتی که دچار حادثه شوند، برای دریافت خسارت از بیمه مسافرتی باید با شرکت کمکرسان تماس گرفته و شماره بیمه نامه خود را اعلام کنند. مسافر باید اطلاعاتی را در مورد خود، مدت اعتبار و شماره بیمه نامه در اختیار اپراتور قرار دهد.
علاوه بر این توضیح اتفاقی که رخ داده هم از جمله اطلاعاتی است که مسافر باید به شرح آن بپردازد. گرچه تماس با اپراتور در محل، هنگامی کارگشا است که شرکت کمک رسان، امکان پرداخت خسارت در محل را برای بیمه شونده فراهم کرده باشد.
اگر مسافری نتواند در طول سفر، خسارتی که به او وارد شده را دریافت کند، باید تمام هزینههایی که پرداخت کرده، به همراه رسید آنها را پیش خود نگه دارد و بعد از بازگشت به کشور، تمام مدارک را به شرکت بیمه ارائه کند تا دریافت خسارت از بیمه مسافرتی به این شکل صورت بگیرد.
مسافرانی که در حین سفر چمدان خود را گم کنند، چنانچه بیمه مسافرتی در اختیار داشته باشند، میتوانند به پرسنل فرودگاه مراجعه کرده و فرمی موسوم به فرم دریافت خسارت و یا فرم PIR را دریافت کنند. بهتر است در پروازهای خارجی، کارت پرواز و یا رسید مربوط به تحویل بار را پیش خود نگه دارید تا اگر چمدان و وسایل خود را گم کردید، بتوانید گم شدن آنها را با ارائه یک مدرک ثابت کنید.
اگر ۲۱ روز بعد از اعلام مفقودی، چمدان و وسایل شما پیدا نشود، فرودگاه و یا ایرلاینی که بلیط خود را از آن تهیه کردهاید، موظفاند درخواست شما را برای دریافت خسارت از بیمه مسافرتی ترتیب اثر دهند.
همچنین مسافرانی که بیمه مسافرتی دارند میتوانند چک خسارتی که فرودگاه و یا ایرلاین به آنها داده را به نامه فرودگاه، ضمیمه کرده و به شرکت بیمه تحویل دهند. بیمه هم خسارت را به آنها پرداخت میکند.
اگر مدارک شناسایی مسافری در حین سفر گم شود، باید از سفارتخانه برگه عبور گیرد. برخی سفارتخانهها برای صدور این برگه، مبلغی را از مسافر دریافت میکنند. بعد از آن که مسافر به کشور برگشت اگر پاسپورت اعتبار داشته باشد که میتواند المثنی آن را دریافت کند و در صورتی که مدت زمان زیادی از اعتبار آن باقی نمانده باشد، باید برای تعویض و صدور مجدد آن اقدام کند.
مسافرانی که برای دریافت المثنی و برگه عبور هزینهای را پرداخت کردهاند، با کمک قوانین دریافت خسارت از بیمه مسافرتی میتوانند هزینهای که پرداخت کردهاند را پس بگیرند.
بعضی کشورها به مسافرین دارای پاسپورت این اجازه را میدهند تا بتوانند سیم کارت و یا اینترنت رایگان خریداری کنند. اگر مسافری به دلیل آنکه گذرنامه خود را گم کرده، مجبور باشد برای سیم کارت و یا اینترنت هزینهای بپردازد، شرکت بیمه باید به واسط صدور بیمه مسافرتی، خسارتهایی که به مسافر وارد شده را هم پرداخت کند.
- برای اطلاع از مزایا، شرایط و استثنائات بیمه نامه و اطلاع درباره دریافت خسارت از بیمه مسافرتی خود حتماً دفترچه بیمه نامه و بیمه نامه صادر شده خودتان را با دقت مطالعه بفرمایید.
- بیمهگزاران محترم لازم است تا تمامی مدارک خود را از سفر به ایران بیاورید.
- حداکثر زمان لازم برای دریافت خسارت و بررسی پرونده شما هفت روز است. بررسی پروندههای مربوط به خسارت بعد از مهلت ذکر شده، منوط به موافقت شرکت بیمهگر است.
برای دریافت خسارت از بیمه مسافرتی مربوط به حوزه درمانی، به دو صورت میتوان اقدام کرد. برخی خسارتها در داخل کشور مقصد به مسافر پرداخت میشود و برخی از خسارتها هم بعد از بازگشت مسافر به کشور به او داده میشود. به عنوان مثال، برخی هزینهها مانند هزینههای بستری و یا جراحی در خارج از کشور و توسط شرکتهای کمک رسان مسافر پرداخت میشود.
اما در مورد هزینههایی همچون هزینههای فوریتی دندانپزشکی، مسافر موظف است در کشور مقصد هزینه درمان را پرداخت کرده و بعد از ورود به کشور، با مراجعه به شرکت بیمه، خسارت را دریافت کند.
- ارائه تمامی فاکتورهایی که توسط مسافر پرداخت شده
- گزارش بیمارستان و یا پلیس که شرح حادثه در آن عنوان شده
- بیمه نامه و شناسنامه
- ارائه اصل و کپی گذرنامه و بلیط
- ارائه پرونده پزشکی
چنانچه در سفر خارجی، هواپیمای شما دچار تأخیر شد، میتوانید برای دریافت خسارت از بیمه مسافرتی اقدام کنید. گرچه شرکت بیمه برای هر میزان تأخیر، خسارت پرداخت نمیکند. اغلب شرکتها برای تأخیر بیشتر از ۶ ساعت، هزینههای اسکان و غذا را میپردازند.
همچنین باید افزود که بیمه هزینهها را بعد از بازگشت به ایران پرداخت میکند. اگر ایرلاین برای شما هتل بگیرد، هزینه آن توسط بیمه پرداخت نمیشود. بیمه هزینههای مربوط به خرید غذا و رزرو هتل را بعد از بازگشت به کشور پرداخت میکند.
- تصویر بیمه نامه
- بلیط رفت و پاسپورت ممهور به مهر ورود و خروج
- نامه ایرلاین مبنی بر این که چرا هواپیما دچار تأخیر شده
- تمام فاکتورهای پرداختی
نکات زیر برای دریافت خسارت از بیمه مسافرتی در زمان سفر یا بعد از آن، مهم هستند:
- بیمهنامه مسافرتی و شماره تلفن تماس اضطراری را در زمان سفر به همراه خود داشته باشید.
- حفظ و نگهداری تمام رسیدهایی که ممکن است برای اثبات ادعای خسارت به آنها نیاز داشته باشید.
- اگر مشکل یا بیماری دارید قبل از گرفتن بیمه با بیمهگر در میان بگذارید؛ زیرا در غیر این صورت ممکن است تحت پوشش بیمه نباشید.
- در صورتی که وسایلتان را گم کردید یا به سرقت رفتند، باید برای دریافت خسارت از بیمه مسافرتی ظرف ۲۴ ساعت به پلیس مراجعه کنید.
جالب است بدانید لغو یا کوتاه شدن زمان سفرتان نسبت به برنامهریزی اولیه، مورد دیگری است که میتوانید برای دریافت خسارت از بیمه مسافرتی اروپا اقدام کنید. شرکت بیمه تنها در صورتی این خسارت را پرداخت میکند که دلایل موجهی مانند موارد زیر داشته باشید:
- مرگ غیر منتظره، بیماری یا جراحت خودتان، همسرتان یا دیگر افرادی که با شما سفر میکنند.
- وقوع آتش سوزی، سرقت یا هر آسیب غیرمنتظره دیگر به خانه شما در زمانی که سفر هستید.
- اگر کارتان را از دست بدهید.
- باردار هستید و پس از دریافت بیمه، پزشکتان توصیه کرده است که از سفر خودداری کنید.
- برای پرسش و پاسخ توسط هیئت منصفه یا بهعنوان شاهد به دادگاه احضار شدهاید.
اگر مجبور باشید زودتر به خانه برگردید، بیمه معمولاً فقط هزینههای اضافی سفر و هزینه زمان استفاده نشده در محل اقامتتان را به شما بازپرداخت میکند.
برای آن که بتوانید در هنگام سفر نسبت به دریافت خسارت از بیمه مسافرتی اقدام کنید، باید شماره بیمه نامه و اطلاعات تماس اضطراری خود را همراه داشته باشید. با این کار در صورت بروز مشکل میدانید که دقیقاً باید با چه کسی صحبت کنید و بهاینترتیب، در اسرع وقت خواهید توانست شکایت خود را بیمهگر ابراز کنید.
چنانچه بعد از اتمام سفر خود به دلیل مشکلاتی که در طول سفر برایتان پیش آمده قصد شکایت داشته باشید، باید موارد زیر را در رابطه با ادعای خود در خصوص دریافت خسارت از بیمه مسافرتی بررسی کنید:
- شما در محدوده زمانی پوشش دهی بیمه هستید.
- برای موردی که در رابطه با آن شکایت دارید تحت پوشش بیمه هستید.
- مبلغی که برای دریافت خسارت از بیمه مسافرتی درخواست میکنید نباید کمتر از مازاد هزینه بیمه باشد.
- اطمینان پیدا کنید که هیچ چیزی در شرایط و ضوابط بیمهنامه وجود ندارد که یک مانع برای ادعای شما باشد.
سپس در اسرع وقت با بیمهگر خود تماس گرفته و از آنها بخواهید تا فرم بیمهنامه را برایتان ارسال کنند. آنها ممکن است بتوانند برای سرعت بخشیدن به کارها فرم درخواستی را برای شما ایمیل کنند. وقتی موفق به دریافت فرم شدید آن را با دقت کامل بخوانید و یک نسخه کپی از آن را برای خود نگهدارید.
شما باید یک نسخه کپی از تمام اسنادی که به اثبات ادعای خسارتتان کمک میکنند، شامل رسیدها یا گواهیهای پزشکی تهیه کنید. همچنین باید نسخههای اصلی را برای وقتی که ادعایتان مورد تحقیق قرار میگیرد نگه دارید.
زمان دریافت خسارت از بیمه مسافرتی بیمهگر ممکن است از شما در رابطه با دیگر بیمههایی بپرسد که تهیه کردهاید و میتوانند قسمتی از خسارت را پوشش دهند. بنابراین در صورت وجود چنین بیمهای، آن را با بیمهگر در میان بگذارید.
در این مقاله از الی گشت به بررسی مواردی مربوط به دریافت خسارت از بیمه مسافرتی پرداختیم. همانطور که میدانید بیمه مسافرتی برای بسیاری از سفرها الزامی است و طبق این بیمهنامه، شخص بیمهشده تحت پوشش هزینههای احتمالی ناشی از حوادث غیرمنتظره در سفر قرار میگیرد. اگر مشکلی در سفر برایتان پیش آمد و نیاز به دریافت خسارت داشتید حتماً موارد ذکر شده را به خاطر بسپارید.
بیمه مسافرتی، یکی از انواع بیمهنامههای اشخاص است. طبق این بیمهنامه، شخص بیمهشده تحت پوشش هزینههای احتمالی ناشی از حوادث غیرمنتظره در سفر قرار میگیرد.
از جمله این پوششها میتوان به بازگرداندن شخص بیمه شده به کشور در صورت بروز حادثه، پرداخت هزینههای گم شدن مدارک و پرداخت هزینه دارو اشاره کرد.
از جمله این مدارک میتوان به ارائه تمامی فاکتورهایی که توسط مسافر پرداخت شده، گزارش بیمارستان و یا پلیس که شرح حادثه در آن عنوان شده، بیمه نامه و شناسنامه، ارائه اصل و کپی گذرنامه و بلیط و ارائه پرونده پزشکی اشاره کرد.
مطالب مرتبط : راهنمای خرید بهترین بیمه مسافرتی | آنچه باید بدانید پوشش های بیمه مسافرتی چه مواردی را شامل می شود؟ قوانین بیمه مسافرتی و نکاتی که باید بدانیم