خلیج کوسه استرالیا یکی از این جاذبه های طبیعی است که در این مقاله قصد داریم به معرفی آن بپردازیم. استرالیا یکی از محبوب ترین کشور های جهان محسوب میشود که در نیمکره جنوبی زمین واقع شده و با توجه به جاذبه های طبیعی و زیبایی که دارد، یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری در جهان به شمار میآید. استرالیا به دلیل شرایط اقلیمی و آب و هوایی خود، دارای جاذبه های طبیعی شگفت انگیزی است.
.برای خرید آنلاین ارزان ترین بلیط هواپیما به مقصد استرالیا اینجا کلیک کنید
درباره کشور استرالیا
قبل از معرفی خلیج کوسه استرالیا بهتر است کمی با این کشور معروف و پهناور و نیز شرایط مختلف آن آشنا شویم. کشور استرالیا در قاره اقیانوسیه قرار دارد که با توجه به مساحت حدود ۷.۶ میلیون کیلومتر مربعی به عنوان کوچک ترین قاره جهان شناخته می شود. کشور استرالیا نیز یکی از کشور های این قاره به حساب می آید که به عنوان پهناور ترین کشور قاره اقیانوسیه نیز شناخته میشود.
در کشور استرالیا رشته کوهی جدا کننده وجود دارد که در شرق و جنوب شرقی این کشور قرار گرفته و باعث شده که در قسمت شرقی این رشته کوه جلگه های حاصل خیزی شکل بگیرد که به اقیانوس آرام منتهی می شوند. این سرزمین ها به حدی حاصل خیز هستند که جمعیت زیادی را در خود جای دادهاند و باعث شکل گیری شهر های مهم این کشور مانند سیدنی، گلدکست و بریزبین در این ناحیه شدهاند.
کشور استرالیا از سمت شمال غرب به کشور اندونزی در جنوب شرق آسیا نزدیک است. کشور های نیوزلند و گینه نو از کشور های دیگری هستند که از سمت شرق به استرالیا نزدیک هستند. استرالیا به همراه نیوزلند و گینه نو و چند جزیره پراکنده که در اقیانوس آرام قرار دارند، قاره اقیانوسیه را تشکیل داده اند که کم جمعیت ترین قاره در جهان به حساب میآید.
موقعیت جغرافیایی استرالیا
کشور استرالیا از لحاظ موقعیت جغرافیایی در نیم کره جنوبی زمین قرار گرفته که توسط آب های اقیانوس آرام در شرق و اقیانوس هند در غرب احاطه شده است. مساحت این کشور پهناور در حدود ۷ برابر مساحت ایران بوده که به این ترتیب آن را در رتبه ششم کشور های پهناور جهان قرار می دهد.
آب و هوای استرالیا
بسیاری از افراد با شنیدن نام استرالیا و با توجه به موقعیت جغرافیایی آن این تصور را دارند که این کشور از جنگل های استوایی و بارانی پوشیده شده است و همواره هوایی معتدل و مطبوع دارد. در قسمت های شمالی استرالیا شاهد این هستیم که اغلب آب و هوای گرم غالب بوده و در مناطق جنوبی تر کمی آب و هوا به سمت سردی میرود.
بر این اساس آب و هوا در استرالیا بسته به مناطق مختلف متفاوت بوده و ممکن است در نواحی کوهستانی دما به صفر یا کمتر از آن برسد در حالی که در در برخی قسمت ها شاهد ثبت دمای ۵۰ درجه و بیشتر خواهیم بود.
این کشور که در میان آبهای اقیانوس آرام و اقیانوس هند محصور شده، توپوگرافی متنوعی ندارد؛ به طوری که سهم بیشتری از این سرزمین توسط فلات های بیابانی پوشیده شده است. قسمت های جنوبی استرالیا به عنوان سرسبزترین مناطق این کشور شناخته می شوند. استرالیا در اقلیمی قرار دارد که تقریبا خشک و کم آب بوده و تنها در قسمت هایی مانند قسمت جنوبی و شرقی و قسمت هایی از شمال این کشور آب و هوای گرمسیری را شاهد هستیم.
شهرهای مهم کشور استرالیا
-
سیدنی
مرکز استان ویلز جنوبی نو، شهر سیدنی نام دارد که بزرگ ترین و قدیمی ترین شهر های استرالیا به حساب می آید. این شهر که بیش از ۲۰۰ سال از زمان تأسیس آن می گذرد، به نوعی نماد استرالیا محسوب می شود که در جنوب شرقی این کشور واقع شده است.
-
ملبورن
شهر ملبورن به عنوان مرکز استان ویکتوریا و با ۴ میلیون نفر جمعیت از شهر های بزرگ این کشور محسوب می شود. قبل از این که شهر کانبرا به عنوان پایتخت انتخاب شود، ملبورن این عنوان را در اختیار داشت و هم اکنون نیز مهم ترین شهر استرالیا از نظر فرهنگی به شمار می آید. ملبورن به عنوان قطب آموزش عالی و تحقیقات، هنر و فرهنگ، ورزش و سرگرمی و فعالیت های تجاری و صنعتی در استرالیا شناخته می شود که همین امر این شهر را به یکی از شهر های مهم و تأثیرگذار در این کشور تبدیل کرده است.
-
کانبرا
شهر کانبرا به عنوان پایتخت سیاسی استرالیا شناخته می شود که در حدود ۳۲۵ هزار نفر جمعیت دارد و عنوان بزرگترین شهر غیر بندری در این کشور را یدک می کشد. پایتخت سیاسی استرالیا از لحاظ جغرافیایی بین شهر های ملبورن و سیدنی قرار دارد که طی توافق مابین این دو شهر، در سال ۱۹۰۸ میلادی به عنوان پایتخت سیاسی استرالیا انتخاب شد.
-
آدلاید
این شهر با حدود ۱.۳ میلیون نفر جمعیت به عنوان پنجمین شهر پر جمعیت در استرالیا شناخته می شود که به ساکنان آن در اصطلاح آدلایدین گفته می شود.
-
داروین
در کناره خلیج بیگل و دریای تیمور شهر مهمی به نام بندر داروین قرار دارد که از نظر نظامی بسیار حائز اهمیت به شمار می آید، زیرا پایگاه های نظامی متعددی در این شهر مستقر شده است. این شهر بندری که در حدود ۱۶۶۰ کیلومتر مربع وسعت دارد یکی از مراکز مهم برای پرورش آبزیانی مانند کروکدیل و انواع ماهی ها به شمار می آید.
-
هوبارت
مرکز استان جزیره ای تنامانیا شهر هوبارت نام دارد که بعد از شهر سیدنی از قدیمی ترین شهر های استرالیا به شمار میآید. این شهر که در حاشیه روخانه Derwent در تنامانیا واقع شده به عنوان قلب اقتصادی و اداری این شهر به حساب آمده و از بنادر اصلی کشور استرالیا محسوب می شود.
-
بریزبین
بریزبین که از جمله شهر هایی است که در جلگه حاصل خیز شرق کوه های جدا کننده قرار گرفته به عنوان مرکز استان کویهملند شناخته میشود. این شهر بعد از سیدنی و ملبورن به عنوان سومین شهر محبوب استرالیا شناخته می شود. بریزبین که در حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد در جنوب شرقی استان کویینزلند قرار دارد.
معروفترین جاذبه های جغرافیایی استرالیا
استرالیا با توجه به اقلیمی که دارد به عنوان سرزمین عجایب شناخته می شود؛ البته برخی از این عجایب به صورت طبیعی هستند اما برخی از آن ها با دستان بشر ساخته شده اند. در این کشور هر نوع اقلیم طبیعی از کوه و جنگل گرفته تا بیابان و سواحل وجود دارد که از گنجینه های طبیعی استرالیا به شمار می روند.
جاذبه های جغرافیایی و طبیعی متعددی در استرالیا وجود دارد که مانند خلیج کوسه استرالیا در سطح دنیا شناخته شده هستند. در ادامه با برخی از این جاذبه ها آشنا خواهیم شد.
-
اولورو
اولورو نام صخره ای طبیعی در استرالیا است که جزو میراث جهانی مورد حمایت یونسکو به حساب می آید. یکی از دلایل معروفیت این صخره تون رنگ سرخ آن بوده که در ساعات مختلف روز تغییر رنگ داده و به رنگ های مختلف در می آید. این صخره براساس باور بومیان منطقه با روزگار رویا ارتباط دارد که به همین جهت مقدس شمرده می شود. چشمه ها، گودال های آب، غار های سنگی و نقاشی های مربوط به دوران کهن در اطراف این صخره ۳۴۸ متری دیده می شود.
-
قلههای نوک تیز آهکی
در دل یک منطقه کویری در استرالیا مجموعه عظیمی از ستون های سنگ آهکی وجود دارد که به صورت قله های نوک تیز از دل زمین سر در آورده اند و یک منظره زیبا و خارق العاده را خلق کرده اند. یکی از جذابیت های این منطقه قرار گرفتن آن در نزدیکی اقیانوس به حساب می آید به طوری که انگار در جایی غیر از سیاره زمین قرار دارد.
-
خلیج کوسه استرالیا
در استرالیای غربی و در غربی ترین نقطه از کشور استرالیا خلیجی زیبا قرار دارد که به نام خلیج کوسه استرالیا شناخته می شود. این منطقه از استرالیا بسیار کم جمعیت بوده به طوری که جمعیت آن در حدود ۱۰۰۰ نفر تخمین زده میشود. خط ساحلی خلیج کوسه استرالیا بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر طول و نزدیک به ۱۰ هراز متر مربع وسعت دارد.
این خلیج زیبا که میانگین عمق آب های آن به حدود ۱۰ متر می رسد، در سال ۱۹۹۰ به عنوان یکی از میراث های جهانی در یونسکو به ثبت رسید. اهمیت این خلیج بیشتر از جنبه جانور شناسی مطرح است زیرا ۲۶ گونه جانوری از پستانداران که در تهدید و خطر انقراض قرار دارند در این منطقه زیست می کنند.
۲۳۰ گونه پرنده، ۳۲۳ گونه ماهی و در حدود ۱۵۰ گونه خزنده در منطقه خلیج کوسه استرالیا زیست می کنند که لاکپشت سبز، لاکپشت دریایی و کوسه نهنگ از گونه های جانوری خاص و منحصر به فرد در این منطقه هستند.
-
دوازده حواری
در جاده معروف گریت اوشن در استرالیا یک جاذبه طبیعی و گردشگری قرار دارد که به نام دوازده حواری شناخته می شود. این جاذبه طبیعی تعدادی سازه سنگ آهکی هستند که از سطح دریا بیش از ۴۵ متر ارتفاع دارند و قدمت آنها به حدود ۲۰ میلیون سال قبل باز می گردد. از این سازه های سنگ آهکی که جلوه زیبایی به دریا بخشیده اند تنها ۷ عدد باقی مانده است. بهترین زمان برای مشاهده زیبایی این سازه ها در زمان غروب آفتاب در دریا خواهد بود.
-
آبشار مکنزی
در پارک ملی گرامپینز در استرالیا آبشار عظیمی قرار دارد که در رشته کوه های صحرایی در شهر ملبورن واقع شده است. این آبشار در حدود ۳۰ متر ارتفاع دارد که تابش نور آفتاب به آن باعث ایجاد رنگین کمان و جلوهای زیبا و منحصر به فرد میشود.
-
پارک ملی کاکادو
یکی از بزرگترین پارک های ملی در کشور استرالیا محسوب میشود که آبشارهای طبقه ای و پلکانی، حوضچه ها و صخره تراشی های مردم بومی را می توان در آن مشاهده کرد. برای مشاهده کروکدیل های عظیم الجثه و انواع پرندگان نیز این پارک بهترین انتخاب خواهد بود.
-
جزیره فریزر
جزیره فریز در حدود ۸۰۰ هزار سال قدمت دارد که از قطب جنوب به استرالیا رسیده و سطح آن کاملاً از شن پوشیده شده است. از ویژگی های جالب این جزیره شنی می توان به این مورد اشاره کرد که همچنان در حال حرکت و تکامل بوده و همین ویژگی باعث شده که ثبت جهانی شود.
-
بانگل بانگلز
به توده های سنگی که در حدود ۳۵۰ میلیون سال قدمت دارند، بانگل بانگلز گفته می شود. این توده های سنگی که شکلی شبیه به گنبد دارند، در دو رنگ موجود هستند. برخی از آنها به رنگ خاکستری تیره هستند که نشان دهنده وجود رطوبت در آنها بوده و برخی نیز به رنگ نارنجی هستند که نشان از وجود مواد معدنی مانند آهن در آنها است.
-
دیواره عظیم مرجانی
این جاذبه طبیعی که از عجایب هفتگانه در جهان محسوب می شود، تنها موجود زنده بر روی کره زمین است که از فضا می توان آن را مشاهده کرد. در حدود ۴۰۰ نوع از مرجان های دنیا در این دیواره عظیم قرار دارند که بسیاری از آن در خطر انقراض قرار دارند.
کلام آخر
کشور استرالیا کشوری منحصر به فرد که اقلیم متنوعی دارد که در آن می توان جنگل و کوه، بیابان و ساحل را به طور همزمان در کنار هم دید و از جاذبه های طبیعی شگفت انگیز و دیدنی آن نهایت لذت را برد. موقعیت جغرافیایی و اقلیمی بزرگترین کشور قاره اقیانوسیه باعث شده که جاذبه های جغرافیایی بی نظیری در این کشور شکل بگیرد که خلیج کوسه استرالیا یکی از این جاذبه ها است که در این مقاله به معرفی ویژگی های آن پرداختیم.