۹ واقعیت جالب در مورد شرکت هواپیمایی قطر
شرکت هواپیمایی قطر ایرویز شرکتی دولتی در قطر است که مالکیت آن کاملاً در دست دولت این کشور قرار دارد و دفتر مرکزی آن در شهر دوحه قرار دارد. این شرکت به بیش از ۱۴۰ مقصد مختلف در سراسر دنیا پرواز دارد. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا با ۹ واقعیت جالب در مورد این شرکت هواپیمایی را آشنا شویم.
هواپیمایی قطر بهترین هواپیمایی دنیا است
نظرات مختلفی در این باره وجود دارد، ولی طبق جایزه بهترین هواپیمایی جهان در سال ۲۰۱۷، هواپیمایی قطر به عنوان بهترین هواپیمایی جهان انتخاب شد. البته این شرکت در سال ۲۰۱۵ و پیش تر هم این عنوان را کسب کرده بود. سنگاپور ایرلاینز و آل نیپون ایرویز ژاپنی هم در سال ۲۰۱۷ به ترتیب رتبه های دوم و سوم را کسب کردند. شرح کامل این موضوع را در الی گشت بخوانید:
هواپیمایی قطر اولین هواپیمایی است که از ایرباس A350 استفاده کرده است
در ۱۵م ژانویه سال ۲۰۱۵، هواپیما ایرباس A350-900 اولین پرواز تجاری خود از دوحه به فرانکفورت را انجام داد. این موفقیتی حساس برای تمام افرادی بود که وقت و زمان خود را صرف ساخت این هواپیمای باورنکردنی کرده بودند. این چیزی که ابتدا فقط یک ایده بود، اکنون دیگر در آسمان پرواز میکرد و مدرن ترین هواپیمای روی کره ی زمین بود.
تا کنون ۷۷۷ هواپیما ۳۵۰ توسط ۴۳ شرکت هواپیمایی از سراسر دنیا سفارش داده شده است. ۸۰تای آن ها برای هواپیمایی قطر بوده است که در واقع بزرگترین سفارش این هواپیما بوده است. هواپیمایی سنگاپور هم ۶۷ عدد سفارش داده است.
بهترین فرودگاه در خاورمیانه
مطالب مرتبط: معرفی شرکت هواپیمایی قطر ایرویز معرفی شرکت هواپیمایی اطلس جت
مقر اصلی هواپیمایی قطر، یا همان فرودگاه بینالمللی حمد به عنوان بهترین فرودگاه سال ۲۰۱۷ در منطقه خاورمیانه انتخاب شده است. رده دوم و سوم هم به فرودگاه های امارات متحده عربی در دوبی اختصاص یافته است. این فرودگاه تازه ساز در ۳۰ آپریل سال ۲۰۱۴ تاسیس شد و تنها ۱۰ کیلومتر تا مرکز شهر فاصله دارد و سرویس های اتوبوس و مترو به صورت منظم در این مسیر در حال رفت و آمد و جابجایی مسافران هستند.
هر دو باند این فرودگاه طویل تر از استانداردهای جهانی هستند. دلیل آن هم گرمای بیش از حد در تابستان است که مانع از کارکردن موتور هواپیما با تمام قدرت می شود.
هواپیمایی قطر در تمامی قاره ها فعالیت میکند
تنها تعداد معدودی از شرکت های هواپیمایی هستند که پروازهای مستقیم به تمامی قارههای قابل سکونت در جهان دارند و هواپیمایی قطر یکی از آن ها است. بنابراین، فرودگاه بین المللی حمد یکی از ۵ فرودگاه در سراسر جهان است که پروازهای دائم به هر ۶ قاره دارند. دو فرودگاه دیگر که چنین پروازهایی دارند در دوبی قرار دارند. تنها دو فرودگاه در غرب وجود دارد که پروازهایی به تمام قاره های انجام انجام میدهند. یکی از آن ها فرودگاه ژوهانسبروگ در آفریقا جنوبی و دیگری فرودگاه جورج بودش در هیوستون آمریکا است.
اولین شرکت هواپیمایی بزرگ در منطقه خلیج فارس که به یک اتحادیه هواپیمایی پیوست
شرکت هواپیمایی قطر در سال ۲۰۱۲ به اتحادیه هواپیمایی OneWorld در نیویورک پیوست. در سال ۱۹۹۹ شرکت های هواپیمایی مانند کانتاس، برلین ایر، امریکن ایرلاینز و … با هم اتحادی ایجاد کردند و اتحادیهای برای رقابت با Star Alliance و SkyTeam ایجاد کردند. اتحاده OneWorld شامل ۱۵ عضو کامل است و در سال ۲۰۱۶ به عنوان بهترین اتحادیه انتخاب شد.
هواپیمایی قطر اسپانسر بهترین تیم دنیا بود
در سال ۲۰۱۳، تیم فوتبال بارسلونا و هواپیمایی قطر، دو عضو برجسته و برتر در صنعت خود، با هم به توافق رسیدند و قراردادی با ارزش ۶۰ میلیون دلار در هر فصل امضا کردند. این تیم اسپانیایی یکی از بهترین تیم های جهان است و لیونل مسی، بهترین بازیکن جهان، هم روی پیراهن خود نام هواپیمایی قطر را درج میکرد. البته همکاری آن ها به اینجا محدود نشد. این هواپیمایی از بازیکنان بارسلونا استفاده های دیگری هم کرد. برای مثال، این شرکت ویدئوهای آموزشی و امنیتی ابتدای پرواز را با مشارکت بازیکنان این تیم تولید کرد. ناگفته نماند قرارداد این دو تیم تا سال ۲۰۱۶ پا برجا بود و برای سال ۲۰۱۷ شرکت دیگری اسپانسر بارسلونای اسپانیا شده است.
تیزشاخ عربی در سال ۱۹۷۲ منقرض شد
همه احتمالاً نقش تیزشاخ بنفش را در دم هواپیماهای این شرکت دیده اند. این حیوان ملی قطر در سال ۱۹۷۲ به صورت کامل در طبیعت منقرض شد، اما در سال ۱۹۸۲ دوباره به حیات وارد شد. ابتدا دو جفت برای ابقای نسل این حیوان مورد استفاده قرار گرفتتد که یکی از آن ها را از باغ وحشی در فوئنیکس آریزونا و دیگری را از یک کلکسیونر شخصی در عربستان صعودی تهیه کردند.
این برنامه های احیا بعدها گسترش یافت در عمان، امارات، عربستان صعودی و اردن هم انجام شد. این تلاش ها نتیجه داد و اکنون این حیوان فقط در لیست جانداران آسیب پذیر قرار گرفته است.
دوحه به آوکلند، طولانیترین پرواز جهان
پرواز روزانه از دوحه به آوکلند که از ۳وم دسامبر ۲۰۱۶ شروع شد، طولانی ترین مسیر پروازی در دنیا است. فاصله ی بین پایتخت قطر و بزرگترین شهر نیوزلند ۱۴،۵۳۶ کیلومتر است و از نظر زمانی این پرواز حدود ۱۸ ساعت و ۳۰ دقیقه طول میکشد. شرکت های هواپیمایی زیادی قادر به انجام چنین پروازهای بیش از اندازه طولانی نیستند و تنها هم از هواپیماهای بویینگ ۷۷۷LR میتوان استفاده کرد که مخزن سوخت آن ها متفاوت است. شرح این خبر را در الی گشت بخوانید.
اولین شرکت هواپیمایی که هواپیمای Airbus a350 را در آمریکا فرود آورد
در اول ژانویه سال ۲۰۱۶، یک ایرباس A350 پروازی تاریخی انجام داد و هواپیمایی قطر را تبدیل به اولین شرکت هواپیمایی کرد که هواپیما ایرباس A350 را در خاک آمریکا فرود میآورد.
۱ نظرات
بسیار عالی و جذاب بود.ممنون