ثبت  “راه آهن سراسری ایران ” در یونسکو

راه آهن سراسری ایران تاریخچه بسیار طولانی دارد و از زمانی که قطارها و خطوط ریلی به عنوان یکی از وسایل حمل و نقل ایجاد شدند، ایران در طبقه بندی کشورهای قرار گرفت که دارای سیستم حمل و نقل ریلی است.

در واقع بررسی تاریخچه راه آهن سراسری ایران یکی از موضوعات جذابی است که به شما پیشنهاد می دهیم تا حتماً آن را مطالعه کرده و اطلاعات جامع و کاملی در رابطه با آن به دست بیاورید، اما در این بین یکی از اخبار هیجان انگیزی که به تازگی منتشر شده این است که در چهل و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو، راه آهن سراسری ایران به عنوان میراث فرهنگی کشور در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید. در همین راستا با ما همراه باشید تا در رابطه با این مسئله بسیار مهم توضیحات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم.
برای خرید بلیط قطار روی تصویر زیر کلیک کنید:

راه آهن سراسری ایران در یونسکو به ثبت رسید

در چهل و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در نهایت پرونده راه آهن سراسری ایران که به راه آهن شمال – جنوب نیز معروف است، در نهایت مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و پس از بررسی پرونده آن، اعضای کمیته یونسکو این مسیر ریلی که طول آن ۱۴۰۰ کیلومتر است را به عنوان ۲۵ میراث فرهنگی ملموس و نخستین میراث صنعتی ایران در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رساندند.

نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که به ثبت رسیدن راه آهن سراسری ایران در فهرست یونسکو باعث می شود تا افرادی که به عنوان گردشگر و توریست به کشور ایران سفر می کنند، علاقه مند و هیجان زده باشند تا از این راه آهن سراسری بازدید کرده و همین مسئله باعث ارز آوری به داخل کشور می شود. در واقع تلاش های صورت گرفته برای به ثبت رساندن راه آهن سراسری ایران پس از کش و قوس های فراوان حالا به نتیجه رسیده است.

مسیر به ثبت رساندن راه آهن سراسری ایران در یونسکو

یکی از سوالات بسیار مهمی که ممکن است پرسیده شود این است که برای به ثبت رساندن راه آهن سراسری ایران در فهرست جهانی یونسکو چه مسیری طی شد و چه فرایندهای صورت گرفت؟

به منظور بررسی این مسئله باید گفت که تشکیل و تدوین پرونده ثبت جهانی راه آهن سراسری ایران در فهرست جهانی یونسکو از سال ۱۳۹۷ آغاز شد و پس از کش و قوس های فراوان در نهایت با بررسی صورت گرفته از سوی کارشناسان یونسکو، این کمیته تصمیم گرفت تا این مسیر ریلی را به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری و توریستی ایران به عنوان میراث فرهنگی کشور به ثبت برساند.

در واقع همان طور که مشاهده می کنید مسیر به ثبت رساندن یک جاذبه توریستی و گردشگری در فهرست جهانی یونسکو مسیر سخت و پر چالشی است و در واقع پس از گذشت سه سال در نهایت پرونده ثبت جهانی راه آهن سراسری ایران به نتیجه رسید و شاهد اضافه شدن آن به فهرست میراث فرهنگی ملموس کشور ایران هستیم.

تاریخچه راه آهن سراسری ایران

اگر بخواهیم نگاهی به تاریخچه مسیر راه آهن سراسری ایران بیاندازیم باید گفت که آغاز فرآیند احداث این راه آهن در سال ۱۳۰۵ شمسی به تصویب رسید و در همان دوران بود که با بررسی های مختلف در نهایت تشخیص داده شد که راه آهن در ایران از شمال به جنوب باشد.

پس از بررسی های صورت گرفته در نهایت بعد از یک سال، مهندسین ایرانی با کمک مهندسین آلمانی و آمریکایی احداث مسیر ۱۳۹۴ کیلومتری راه آهن شمال – جنوب را آغاز کردند و پس از تلاش های فراوان در نهایت امروزه شاهد اتصال بین بندر ترکمن در شمال کشور تا بندر امام خمینی در جنوب کشور با استفاده از این مسیر ریلی هستیم.

یکی از موارد بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که در کنار اهمیت های فنی بسیار زیادی که مسیر سراسری راه آهن ایران دارد، این مسیر به دلیل زیبایی های گردشگری و توریستی خود محبوبیت بسیار زیادی در بین گردشگران و توریست هایی که به کشور سفر می کنند نیز دارد و همین مسئله باعث شده تا در نهایت اعضای یونسکو تصمیم بگیرند که این مسیر ریلی را در لیست جاذبه های گردشگری ایران به ثبت برسانند.

وضعیت ایران در یونسکو

یکی از سوالات بسیار مهمی که افراد مطرح می کنند این است که پس از به ثبت رسیدن راه آهن سراسری ایران در یونسکو، کشور ایران از نظر وضعیت جاذبه های توریستی و گردشگری به ثبت رسیده در چه جایگاهی قرار دارد؟

به منظور بررسی این مسئله باید به این نکته اشاره کرد که با ثبت راه آهن سراسری ایران به عنوان بیست و پنجم میراث فرهنگی کشور در یونسکو، حالا رتبه ایران به نهم جهان رسیده است و در واقع ایران تبدیل به نهمین کشور از نظر تعداد جاذبه های گردشگری و توریستی شده است.

 جاذبه های گردشگری ایران در یونسکو

مسئله بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که تا پیش از انقلاب هیچ یک از جاذبه های گردشگری ایران در لیست
میراث جهانی یونسکو حضور نداشت اما پس از انقلاب بود که در گام اول سه اثر چغازنبیل، تخت جمشید و میدان نقش جهان اصفهان به فهرست میراث جهانی اضافه شدند و در طی سال های متمادی تعداد جاذبه های گردشگری ایران در این فهرست به ۲۵ عدد رسید.

نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که پس از  آن که جاذبه های گردشگری ثبت شده یک کشور افزایش چشمگیری پیدا می کند، آن کشور می تواند محبوبیت بسیار زیادی در بین گردشگران و توریست ها به دست بیاورد.

این مسئله باعث می شود تا با ثبت جاذبه های گردشگری و توریستی مختلف ایران شاهد محبوبیت این کشور در بین گردشگران و توریست ها باشیم و در طول سال گردشگران مختلفی از سراسر دنیا به این کشور سفر کرده و از جاذبه های گردشگری آن بازدید کنند.

مطمئنا اگر برنامه ریزی های دقیقی در راستای جذب گردشگر صورت گیرد، ایران می تواند به یکی از برترین مقاصد گردشگری در بین توریست ها و گردشگران در منطقه تبدیل شده و درصد بسیار زیادی از درآمد خود را از این طریق به دست بیاورد.

به عنوان مثال کشورهایی نظیر ترکیه، امارات متحده عربی و… در سال های اخیر توانستند از این طریق اقتصاد خود را سامان داده و رشد بسیار زیادی پیدا کنند. بی شک اگر ایران نیز بتواند تعداد آثار به ثبت رسیده خود در یونسکو را افزایش دهد می تواند از این طریق تبدیل به یکی از بهترین کشورهای منطقه برای گردشگران و توریست ها شود.

مطالب مرتبط

معرفی ۹ تا از بهترین مراکز غواصی قشم

معرفی آبشار نورالی استان خراسان رضوی

ییلاق عرب‌ چاه؛ یکی از زیباترین ییلاقات عشایر در هزار مسجد