اگر عاشق هواپیما و سفر هوایی هستید؛ دایما با هواپیما سفر می کنید یا هرازگاهی همراه با خانواده به سفر می روید موارد مهمی را حتما باید در طول پرواز رعایت کنید. البته امروز نمی خواهیم در مورد قوانین ایرلاین ها و میزان بار مجاز صحبت کنیم، بلکه می خواهیم نکات مهمی را به شما معرفی کنیم که اغلب نادیده گرفته می شوند. این نکات از توصیه های پزشک ها، فیزیوتراپیست ها و مسافران حرفه ای گردآوری شده و با رعایت آن ها می توانید پروازی بهتر و لذتبخش تر داشته باشید. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا با مهم ترین توصیه های حین پرواز آشنا شویم.
مطالب مرتبط: نکات کاربردی چمدان بستن برای پرواز و سفر هوایی! این افراد، بدترین همسفران در طول پرواز هستند!
اگرچه ممکن است این نکته به نظرتان بدیهی برسد اما متاسفانه بسیاری از مسافران آن را نادیده می گیرند. از هنگامی که وارد فرودگاه می شوید تا زمانی که سوار هواپیما می شوید مدام در معرض آلودگی های زیاد قرار می گیرید. فرودگاه های بزرگ روزانه پذیرای هزاران مسافر از سرتاسر جهان هستند و هرکدام ممکن است بیمار باشند و این بیماری را به دیگران هم انتقال بدهند. وقتی وارد هواپیما می شوید هم باز در معرض آلودگی قرار دارید. تحقیقات نشان داده که میز غذاخوری هواپیما آلوده ترین قسمت هواپیماست! از آنجا که نمی توان از مواجهه با این آلودگی ها جلوگیری کرد با رعایت نظافت شخصی و شستشوی مداوم دست ها می توانید تا حد زیادی در برابر این آلودگی ها خود را ایمن کنید. در واقع، به اعتقاد پزشکان شستشوی مداوم دست ها مانند یک نوع واکسیناسیون عمل می کند و در برابر ابتلا به بیماری ها از شما محافظت می کند. بنابراین یکی از بهترین توصیه های حین پرواز این است از هنگامی که وارد هواپیما می شوید تا پایان سفر هربار که فرصت کردید دست هایتان را بشویید.
حتی می توانید برای نظافت و بهداشت بیشتر از ژل های ضدعفونی کننده دست استفاده کنید و در حین پرواز از آن ها استفاده کنید. به ویژه قبل از غذاخوردن در هواپیما بهتر است دست هایتان را کاملا ضدعفونی کنید تا در برابر بیماری و آلودگی ها از خود محافظت کنید.
نشستن طولانی مدت روی صندلی و در ارتفاع می تواند برای مسافران مشکل ساز بشود. گرفتگی عضلات، زانو درد و … از جمله مشکلاتی است که باعث اذیت شدن مسافران می شود. فیزیوتراپ ها می گویند که حتی وقتی روی صندلی هم نشسته اید می توانید با کمی نرمش از بسیاری از این مشکلات جلوگیری کنید. کشش پاها، نرمش دست و بازو، شل کردن عضلات، چرخش گردن و … از جمله نرمش های مفیدی است که به صورت نشسته هم می توانید انجام دهید. نباید اجازه بدهید که عضلاتتان برای ساعت های متوالی بی حرکت و منقبض بماند، در هر فرصتی آن ها را حرکت بدهید و با دست ماساژ بدهید تا از گرفتگی عضلات و مشکلات ناشی از آن جلوگیری کنید.
یکی از بهترین توصیه های حین پرواز این است که از هر فرصتی استفاده بکنید و در هواپیما راه بروید. البته در پروازهای اکونومی صندلی ها فاصله کمی از هم دارند و راهرو بین آن ها هم تنگ و باریک است. اما حداقل به بهانه دستشویی رفتن هم که شده در طول پرواز یکی دوبار از جایتان بلند شوید و راه بروید. نشستن طولانی مدت به ویژه در پروازهای طولانی مدت برای سلامتی اصلا مناسب نیست. این موضوع می تواند فشار زیادی به مهره های کمر و زانوها وارد کند و باعث گرفتگی عضلات و دیگر مشکلات شود. اگر نمی خواهید بعد از پیاده شدن از هواپیما دچار مشکل شوید پس در طول پرواز به بهانه های مختلف از جایتان بلند شوید و چند قدم راه بروید.
این هم یکی دیگر از توصیه های حین پرواز است که اغلب نادیده گرفته می شود. بسیاری از افراد چون دوست ندارند از سرویس بهداشتی هواپیما استفاده کنند از خوردن مایعات و آب خودداری می کنند. اما این کار کاملا اشتباه است و به سلامتی شما آسیب می رساند. همه در مورد اهمیت نوشیدن آب کافی در زندگی روزمره زیاد شنیده ایم. اما باید بدانید که در طول پرواز به دلیل خشکی هوای داخل کابین، نیاز به آب و رطوبت بیشتر هم می شود. کم آبی و دهیدراته شدن بدن باعث می شود در برابر انواع بیماری ها آسیب پذیرتر شویم و همچنین دچار مشکلات ناشی از کم آبی مثل سردرد، سرگیجه و … شویم. بنابراین دفعه بعد که سوار هواپیما شدید حتما یک بطری آب هم همراهتان داشته باشید. اگر نگران آن هستید که به دلیل محدودیت حمل مایعات نتوانید بطری را با خود به داخل هواپیما ببرید می توانید بطری را کاملا خالی یا نیمه پر همراه داشته باشید. بعد از اینکه از قسمت امنیت پرواز رد شدید می توانید این بطری را از اولین آبسردکن پر کنید و با خود به داخل هواپیما ببرید.
اگر تابحال سوار هواپیما شده باشید حتما دیده اید که در ابتدای پرواز، مهمانداران برخی نکات ایمنی پرواز را برای مسافران توضیح می دهند. محل قرارگیری درب خروج اضطراری، نحوه استفاده از ماسک اکسیژن و … از جمله آموزش هایی است که مهمانداران به مسافران می دهند. متاسفانه اغلب مسافران به این توصیه ها توجهی نمی کنند، اما در مواقع اورژانسی و سوانح هوایی همین توصیه ها می توانند جان شما را نجات بدهند. پس یکی از ضروری ترین های توصیه های حین پرواز توجه به محل قرارگیری درب های خروج اضطراری است. سعی کنید به محض نشستن روی صندلی فاصله خود با نزدیک ترین درب خروج اضطراری را تخمین بزنید. در مواقع اورژانسی مسافران باید در عرض چند ثانیه از این درب ها تخلیه بشوند و هر ثانیه ارزشی حیاتی پیدا می کند. اگر امکان انتخاب صندلی برای شما وجود دارد سعی کنید نزدیک ترین صندلی به این درب ها را انتخاب کنید. در غیراینصورت سعی کنید فاصله خود با درب خروج را تخمین بزنید و خود را برای مواقع اورژانسی آماده کنید. سرعت عمل در حین سوانح هوایی می تواند به نجات جان شما و همسفرانتان منجر بشود.
منبع: thelist.com