یکی از موارد اصلی که باید در مورد خرید بلیط سفر هوایی بدانید تفاوت کلاس های پروازی مختلف بلیط هواپیما است. کلاس پروازی سطح پرواز شما را تعیین می کند و متناسب با کلاس پروازی شما خدمات سفر هوایی را دریافت می کنید. در کل سه دسته کلاس پروازی به نام اکونومی، بیزنسی و فرست کلاس وجود دارد. برای خرید بلیط سفر هوایی خود خوب است که تفاوت کلاس پروازی را بشناسید و این که هر کدام شامل چه خدماتی در طول مدت پرواز هستند را بدانید. در این مقاله الی گشت به معرفی کلاس های پروازی و تفاوتشان با یکدیگر می پردازد تا اگر قصد خرید بلیط سفر هوایی را داشتید کاملا آن ها را بشناسید.
برای مشاهده جدید ترین قیمت های بلیط هواپیما در سایت الی گشت روی تصویر زیر کلیک کنید:
کلاس های پروازی مختلف
در کل سه دسته کلاس های پروازی محتلف به نام اکونومی، بیزینسی و فرست کلاس وجود دارد. در سال های اخیر ایرلاین ها آبشن دیگری هم به کلاس های پرواز هواپیما اضافه کردند که پرمیوم اکونومی نام دارد و در بین کلاس پروازی اکونومی و فرست کلاس قرار گرفته است. دانستن تفاوت کلاس های پروازی مختلف بلیط هواپیما بسیار مهم است. به طور مثال برای سفرهای طولانی ۵ الی ۶ ساعت، سطح کلاس پروازی اکونومی گزینه مناسبی برای سفر به حساب نمی آید.
معیاری که شما با آن کلاس پروازی را انتخاب می کنید، بودجه شما است. برخی از مسافرها که دانشجو هستند و یا شاغل اند و مدام رفت و آمد پروازی را دارند معمولا گزینه سفر اکونومی که ارزان ترین سطح کلاس پروازی است را انتخاب می کنند و هزینه کمی برای بلیط سفر هوایی خود می پردازند. برخی دیگر از مسافر ها روسای شرکت و تجار هستند که همواره سفر بیزینس کلاس را انتخاب می کنند و خدمات طول مدت پرواز برایشان بسیار اهمیت دارد. تعداد کمی از مسافرها که جزو رده بالای جامعه از لحاظ مالی هستند تنها پروازهای فرست کلاس را انتخاب می کنند که بهترین خدمات را در طول پرواز می توانند دریافت کنند. در ادامه به معرفی کلاس های پروازی و تفاوت شان می پردازیم.
کلاس پرواز اکونومی
تفاوت کلاس های پروازی مختلف بلیط هواپیما در واقعِ، مقایسه سطح کلاس پروازی اکونومی با فرست کلاس و بیزینسی است. برای تفاوت کلاس پروازی اکونومی با دیگر کلاس های پروازی، ابتدا خوب است که کلاس پروازی اکونومی را بشناسید. کلاس پرواز اکونومی ارزان ترین سطح کلاس پروازی است. برای سفرهای کوتاه مدت از ۱۵ دقیقه تا دو ساعت گزینه بسیار مناسبی است. معمولا ایرلاین ها در کلاس پرواز اکونومی از هواپیما های کوچکی چون فوکر، ایرباس های کوچک به نام ATRv2 استفاده می کنند. البته نوع هواپیماها در هر ایرلاینی تفاوت دارد ولی معمولا ایرلاین ها، کوچک ترین هواپیما ها را برای پرواز اکونومی درنظر می گیرند. در این نوع کلاس پروازی ظرفیت هواپیما از ۷۰ نفر تا ۱۴۰ نفر متغیر است.
هواپیماهای سطح کلاس پروازی بدین گونه است که در طراحی داخلی آن فاصله خطوط بین صندلی ها کم است و برای افراد که قد بلندی دارند نشستن برای مدت طولانی بر این صندلی ها کمی سخت است. صندلی های پرواز اکونومی مانیتور و یا هدفون ندارند و صندلی ها هم به تخت تبدیل نمی شوند. از همین رو پرواز اکونومی برای سفرهای بلند مدت گزینه مناسبی به شمار نمی رود. در این نوع کلاس پروازی شما از سالن های بزرگ انتظار پرواز استفاده می کنید که معمولا هم شلوغ است و از خدمات سالن های CIP و VIP نمی توانید استفاده کنید. پذیرایی در کلاس پروازی اکونومی ساده است و معمولا یک نوشیدنی و یک میان وعده و یا یک نوع غذا را شامل می شود و تنوع غذایی هم ندارد. این پرواز به خاطر ارزان بودن همواره از طیف وسیع مسافرها انتخاب می شود.
آشنایی با بوئینگ ۷۸۷ بزرگ ترین و لوکس ترین هواپیمای اختصاصی دنیا
فرق بلیط هواپیما اکونومی با بیزینسی
اگر می خواهید یکی دیگر از تفاوت های کلاس پروازی مختلف بلیط هواپیما را بدانید، خوب است که فرق بلیط هواپیما اکونومی و بیزنسی را بشناسید. سطح کلاس بیزینسی از اکونومی پیشرفته تر است. در کلاس پروازی بیزینسی معمولا ایرلاین های ایرانی از هواپیما های ایرباس باس بزرگ ۳۰۳و ۳۰۷ و یا هواپیماهایی چون بوئینگ های بزرگ را استفاده می کنند. فاصله خطوط صندلی برعکس پروازهای اکونومی بیشتر است و صندلی ها از هم مجزا هستند. صندلی های داخل هواپیماهای بیزینس کلاس به تخت تبدیل می شوند و هم چنین معمولا مجهز به مانیتور و هدفون اختصاصی هستند.
در پروازهای بیزینسی معمولا مهماندارها ایرلاین ها، هدیه های کوچکی را به کودک ها می دهند و از کودک ها در طول پرواز اینگونه استقبال می کنند. تنوع غذایی در پرواز بیزینسی بیشتر است و در برخی ایرلاین های ایرانی شما می توانید غذای خود را از داخل وب سایت ایرلاین هواپیمایی از پیش با توجه به منو غذایی تعیین کنید که یک مزیت مهم برای سفر هوایی شما محسوب می شود. در پرواز بیزینسی شما می توانید از سالن CIP استفاده کنید و در سالن های عمومی بزرگ انتظار هواپیما به سر نبرید. در سالن هایCIP (Commercial Important Person) معمولا چندین نوع نوشیدنی و میوه و خوراکی وجود دارد که به صورت سلف سرویس مسافرها از خود پذیرایی می کنند. این سطح کلاس پروازی برای سفرهای طولانی که معمولا پنج الی شش ساعت گزینه مناسبی است و به خاطر امکانات داخل هواپیما مسافر ها آنچنان خسته نمی شوند.
فرق بلیط هواپیمای اکونومی با فرست کلاس
اگر می خواهید یکی دیگر از تفاوت های کلاس پروازی مختلف بلیط هواپیما را بدانید، خوب است که فرق بلیط هواپیما اکونومی و فرست کلاس را بشناسید. کلاس پروازی اکونومی همان طور که توضیح داده شده ارزان ترین کلاس پروازی برای مسافرها به شمار میرود که برای سفرهایی با مدت زمان کوتاه مناسب است. پروازهای فرست کلاس گرانترین سطح کلاس پروازی هستند که برای سفرهای هوایی بیش از ده ساعت گزینه بسیار مناسبی به شمار میروند.
در کلاس پروازی فرست کلاس از هواپیماهای بسیار بزرگی استفاده می شود. داخل هواپیما های فرست کلاس بر عکس هواپیماهای سطح اکونومی بسیار بزرگ است. در این کلاس پروازی معمولا صندلی هایی بسیار بزرگی طراحی شده که دارای کابین هستند. صندلی ها به یک تخت کامل تبدیل می شوند و در هر درجه ای که می خواهید می توانید صندلی را به تخت تنظیم کنید و متناسب با استاندارهای آناتومی بدن هم ساخته شده اند.
صندلی ها مجهز به مانیتور بزرگ، هدفون های با کیفیت هستند و می توانید به روزترین فیلم ها و مینی سریال ها را در صورت تمایل نگاه کنید. تنوع پذیرایی در سطح کلاس پروازی فرست کلاس در بالاترین سطح است و چندین نوشیدنی سرد و گرم و چندین نوع غذا وجود دارد و در بسیاری از وب سایت ایرلاین های جهان می توانید برای پرواز فرست کلاس از منو غذا، غذای دلخواهتان را انتخاب کنید. این نوع کلاس پروازی را هنرمندها، سیاستمدارها و چهره های شناخته شده انتخاب می کنند. معمولا هم این افراد از سالن (Very Important Person )VIP استفاده می کنند و با ماشین اختصاصی فرودگاه به سمت هواپیما اسکورت می شوند. بهترین پذیرایی هم در سالن VIP فرودگاه برای مسافرها قرار دارد. ورود به سالن VIP بسیار سخت است و تحت تدابیر شدید امنیتی است.
فرق بلیط هواپیما فرست کلاس با بیزینس
اگر می خواهید یکی دیگر از تفاوت های کلاس پروازی مختلف بلیط هواپیما را بدانید، خوب است که فرق بلیط هواپیما فرست کلاس با بیزینس را بشناسید. همان گونه که توضیح داد شده صندلی های بیزینسی داخل هواپیما توسط یک حفاظ پلاستیکی از هم مجزا می شوند اما در نوع هواپیماهای فرست کلاس صندلی ها دارای کابین های بزرگ هستند که بیشترین خدمات را شامل می شود. یکی از تفاوت های اساسی کلاس پروازی بیزینسی و فرست کلاس طراحی داخل هواپیما است. در پروازهای بیزینسی بیشترین صندلی در هواپیما تعبیه شده است و معمولا ظرفیت ۱۲۰تا ۱۵۰ نفر را دارند و از بزرگترین هواپیماها برای این کلاس پروازی بیزینسی استفاده می شود.
در پروازهای فرست کلاس تعداد مسافر داخل هواپیما کم است و رفاه مسافرها از هر معیاری در نظر گرفته می شود. پذیرایی در پرواز بیزینس کلاس ساده تر ار فرست کلاس است و هر مسافری می تواند از بین دو نوشیدنی یا دو نوع غذا یکی را انتخاب کند اما در نوع کلاس پروازی فرست کلاس چندین نوع غذا و چندین نوع نوشیدنی برای پذیرایی مسافرها مهیا است. معمولا مسافرهای بیزینسی از سالن(Commercial Important Person) CIP فرودگاه استفاده می کنند که پذیرایی سلف سرویس خوبی هم دارد. اما مسافرهای فرست کلاس از سالن های (Very Important Person )VIP فرودگاه که مجهزترین سالن انتظار پرواز هستند، استفاده می کنند و بهترین کیفیت پذیرایی در این سالن ها تعبیه شده است که امنیت بالایی هم دارند.
فرق بین کلاس پروازی پرمیوم اکونومی با اکونومی کلاس
یکی دیگر از سطح کلاس پروازی که از سوی ایرلاین ها ارائه شده است پرمیوم اکونومی است. در واقع اگر بخواهید یکی دیگر از تفاوت کلاس های پروازی مختلف بلیط هواپیما را بدانید باید از فرق بین کلاس پروازی پرمیوم اکونومی با اکونومی کلاس هم مطلع باشید. همان طور که توضیح داده شده ارزان ترین کلاس پروازی اکونومی است، که ارزان ترین بلیط هواپیما هم به شمار می رود و همین خاطر هم از سوی مسافرها انتخاب می شود. اما به خاطر امکانات بسیار کم ایرلاین ها در سال های اخیر پرمیوم اکونومی را به سطح کلاس پروازی اضافه کرده اند.
در این نوع کلاس پروازی به نسبت اکونومی خدمات بیشتری دریافت می کنید. پذیرایی در این نوع کلاس پروازی متنوع تر از سطح اکونومی است و صندلی های هواپیما پرمیوم اکونومی مجهز به مانیتور و هدفون هستند. اما خطوط بین صندلی ها هم چنان باریک است. هواپیماهای کلاس پرواز اکونومی دارای هیچ مانیتور و هدفونی نیستند اما در پرواز پرمیوم اکونومی صندلی ها مجهز به سیستم صوتی و تصویری هستند. اگر با کودک خود سفر می کنید و پرواز به صرفه ای می خواهید تا در طول مدت پرواز هم کودک خود را سرگرم کنید پرواز پرمیوم اکونومی گزینه مناسبی به شمار می رود.
کدهای پروازی
در برخی ایرلاین ها از کد های پروازی استفاده می کنند که نشان دهنده همان سطح کلاس پروازی است. برای تفاوت کلاس های پروازی مختلف بلیط هواپیما خوب است که کدهای پروازی را هم بشناسید.
- کد پروازی Y نشان دهنده کلاس پرواز اکونومی است. در برخی از ایرلاین ها به جای کلاس پروازی کد پروازی نوشته می شود. به طور مثال در ایرلاین ایران ایر کد های پروازی برای نشان دادن سطح پرواز استفاده می شود. در کد پروازی Y شما خدمات پروازی کلاس اکونومی را دریافت می کنید.
- کد Q هم نشان دهنده کلاس پروازی سطح اکونومی است.
- کد پروازیJ سطح کلاس پروازی بیزینسی را نشان می دهد و ایرلاین ایران ایر از این کد برای نشان کلاس پرواز بیزینسی استفاده می کند.
- کد پروازی I هم نشان دهنده کلاس پروازی بیزینسی است.
- کد پروازیE هم نشان دهنده پرواز پرمیوم اکونومی است که از سطح اکونومی پیشرفته است و از سطح بیزینسی رده پایین تری دارد.
- کد پرواز A ، Fو P سطح کلاس پروازی فرست کلاس را نشان می دهد.
نتیجه گیری درباره تفاوت کلاس های پروازی مختلف بلیط هواپیما
در این مقاله تفاوت کلاس های پروازی مختلف بلیط هواپیما برای شما مخاطب گرامی توضیح داده شود. در وب سایت الی گشت برای خرید بلیط هواپیما تمام گزینه های اکونومی، بیزنسی و فرست کلاس در سمت راست صفحه وجود دارد و برای هر مبدا و مقصدی که می خواهید می توانید از این آیکون ها برای فیلتر سرچ پرواز خود استفاده کنید که در عرض چند ثانیه در صورت وجود داشتن پرواز مورد نظر جدول پروازی برای شما نمایش داده می شود و به آسانی می توانید با سرچ بسیار سریع بلیط مدنظر خود در قسمت جست و جوی بلیط هواپیما پیدا کنید.
۷ نظرات
سلام عزیزان.من به همراه پدر و مادرم قصد مسافرت به کیش را داریم با تورهای شیک و هتلهای ۵ستاره الخصوص هتل پارمیس یا سورینت یا هر هتل ۵* که در طول سال ۹۰ به بعد که از نظر شیک وتمیز بودن و رسیدگی به مسافران در حد هتل پارمیس باشد نه مثل هتل داریوش که فقط ریبایی الکی دارد.پروازمون امن و دلچسب باشد در حد بیزنس یا کلاس A متشکرم
کاش اشاره میکردین که در ایران و پروازهای داخلی چه تفاوتی دارن؟؟ چون ظاهرا فقط اسمشون فرق میکنه. ما که هیچ تفاوتی بین اکو و بیزنس ندیدیم. صندلی ها بسیار تنگ و دلهره آور. پذیرایی مختصر. تاخیر. صف های طولانی. استرس ناشی از پرواز با هواپیماهای فرسوده. کولر بسیار ضعیف. نبود سیستم صوتی و تصویری. کلا هیچی ندارن. A میبرن نقطه B. کلی هم پول مگیرن و هیچی.
متاسفانه تقریبا هر بلیط حدود ۵۰ دلار در میاد ولی کیف ارائه دنده درحد ۱۰ دلارم نیست این ناوگان کهنه و نبود هواپیمای مناسب مسافرت در ایران رو بسیار مشکل کرده درصورتی که در کشور های اروپایی هزینه مسافرت هوای از شهری به شهر دیگه ماشین شخصی ارزونتزه
تفاوت کلاسهای مختلف اکونومی چیه؟ مثلا فرق y با z که موقع خرید بلیط درج میشه و در یک شماره پرواز قیمتهای متفاوت داره چیه؟
سلام. تفاوت در نرخ پروازی هست. زمانی که کلاس های نرخ پایین پر بشن روی نرخ های بالا بلیط به فروش میرسه. هر کلاس نرخی ظرفیت محدود داره. و هرچقدر کلاس نرخی بلیط بالاتر باشه اگر بخواین بلیط رو کنسل کنین یا تغییر تاریخ بدین جریمه کمتری شامل میشه. بلیط های ارزونتر جریمه های بالاتری دارن یا غیر قابل کنسل هستن.
سلام
خدا قوت میگم به خلبانهای ورزیده و کارکسته کشورمون با وجود هواپیماهای مستهلک بهترین پرواز رو انجام میدن البته منم منکر سرویس دهی ضعیف ایرلاین های ایرانی نیستم بلکه بحثم مهارت خلبانهامون بود،بنده با ترکیش سفر کردم خلبانها بسیار ناشی و هواپیماها مدرن هستند.
امید که روزی ناوگان هواییمون نو و در حد استاندارد جهانی قرار بگیره.
پروازی را رفت و برگشت رزرو کردم هنگام برگشت ۲ بار تاخیر خورد با ترس و دلهره سوار هواپیما شدم و شهادتین را بر لبانم جاری کردم لعنت به فرانسه که حتی تا آب معدنی دماوند ما را زهر مار می کنند و هواپیما به ما نمی دهند