نکاتی برای تشخیص مدل های هواپیما
هواپیماهای مسافربری در مدل ها و اندازه های مختلف وجود دارند و هر شرکت هواپیمایی از هواپیماهای خاصی استفاده می کند. اگر تا به حال تجربه سفر هوایی را داشته باشید می دانید که پس از تهیه بلیط هواپیما و طی مراحل لازم در فرودگاه بالاخره به هواپیما می رسید و می توانید سوار آن شوید. اما بگذارید سوالی جالب از شما بپرسیم: وقتی بالاخره مراحل امنیتی فرودگاه تمام می شود و از دور هواپیما را می بینید دوست داشته اید که ایکاش می توانستید مدل هواپیما را تشخیص بدهید؟ آیا از آن دست مسافران کنجکاو هستید که دوست دارید بدانید سوار چه مدل هواپیمایی می شوید و می خواهید مثل یک مسافر حرفه ای پرواز کنید؟ خبر خوشحال کننده این که برای تشخیص مدل های هواپیما لازم نیست مهندس پرواز باشید! با یاد گرفتن چند نکته ساده می توانید مدل های هواپیما را تا حد زیادی از هم تشخیص بدهید. در ادامه با الی گشت همراه باشید.
هواپیمای دو طبقه
مطالب مرتبط: تفاوت های بین هواپیمای ایرباس و بوئینگ! معرفی هواپیمای ایرباس آ ۳۸۰
اگر هواپیمایی که قرار است سوارش شوید دو طبقه است کارتان راحت تر است؛ چون هواپیماهای دو طبقه کمی وجود دارند. بنابراین برای تشخیص مدل های هواپیما از قسمت ساده تر شروع می کنیم. به طور کلی دو مدل هواپیمای دو طبقه در ایرلاین های مختلف فعالیت می کنند: ایرباس ای ۳۸۰ و بوئینگ ۷۴۷. ایرباس ای ۳۸۰ بزرگ ترین هواپیمای مسافربری محسوب می شود و کاملا دو طبقه محسوب می شود. هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ اما تنها در قسمت جلو دو طبقه است و همین تمایز خوبی برای تشخیص آن است. تشخیص ایرباس ای ۳۸۰ تقریبا آسان است؛ چون بسیار بسیار بزرگ و غول پیکر است! هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ هم چون فقط قسمت جلوی هواپیما دو طبقه است یک برآمدگی مشخص در این قسمت دارد که با مقایسه با قسمت انتهایی هواپیما کاملا مشهود است.
هواپیماهای غول پیکر
وقتی در مورد هواپیماهای مسافربری غول پیکر فکر می کنیم قبل از هرچیز ایرباس ای ۳۸۰ و بوئینگ ۷۴۷ و ۷۷۷-۳۰۰ به ذهنمان می آید. همان طور که گفتیم دو هواپیمای اول دو طبقه هستند و می توان به راحتی آن ها را تشخیص داد. اما هواپیمای بوئینگ ۷۷۷-۳۰۰ با اینکه یک طبقه است اما بسیار بزرگ است. البته نکته ای که در تشخیص مدل های هواپیما اهمیت دارد این است که مدل های مختلفی از یک هواپیما ساخته می شوند. به طور مثال ایرلاین های آمریکایی معمولا از بوئینگ ۷۷۷-۲۰۰ استفاده می کنند. سری ۲۰۰ کوتاه تر و سری ۳۰۰ بلندتر است. بوئینگ ۷۷۷-۳۰۰ به اختصار ۷۷۳ نامیده می شود و بوئینگ ۷۷۷-۳۰۰er نیز ۷۷w نامیده می شود. بوئینگ ۷۷۳ در بین مدل های هواپیما با طول بسیار زیادش تشخیص داده می شود. البته در برخی سری های ۷۷۳ می توان با شمردن درها هم این مدل را تشخیص داد. بوئینگ ۷۷۷-۳۰۰ معمولا ۵ در دارد، پس اگر سوار هواپیما شدید و هواپیما ۵ درب داشت می توانید به احتمال زیاد مطمئن باشید که مدل هواپیما ۷۷۳ است.
هواپیماهای متوسط
چند هواپیمایی که در بالا ذکر شد جزو هواپیماهای غول پیکر مسافربری هستند که عمدتا در پروازهای طولانی مدت استفاده می شوند. اما این هواپیماها در پروازهای بسیار طولانی و بین قاره ای استفاده می شوند و در اکثر پروازهای طولانی از هواپیماهای متوسط استفاده می شود. تشخیص هواپیماهای غول پیکر ساده است اما تشخیص هواپیماهای متوسط از کوچک شاید خیلی هم ساده نباشد. بهترین کار برای تشخیص مدل های هواپیما شمردن درهاست! اگر هواپیما ۴ در داشته باشد احتمالا یکی از چند مدل زیر است:
- بوئینگ ۷۷۷-۲۰۰
- ایرباس ای ۳۳۰
- بوئینگ ۷۸۷
- ایرباس ای ۳۴۰
- ایرباس ای ۳۲۱
بنابراین اگر هواپیما ۵ در داشت به احتمال زیاد بوئینگ ۷۷۳ است و اگر ۴ در داشت یکی از چند مدل ذکر شده است. اگر پس از شمردن متوجه شدید که هواپیما تنها ۳ در دارد احتمالا با یکی از هواپیماهای کوچک سر و کار دارید که پروازهای داخلی و کوتاه برد انجام می دهند.
با این حال اگر هواپیما ۴ در داشت چطور می توانیم مدل های هواپیما را از هم تشخیص بدهیم؟
هواپیمای ای ۳۴۰ دارای چهار موتور است و این نکته تمایز این هواپیما از سایر مدل های هواپیما محسوب می شود. البته از این مدل هواپیما کمتر استفاده می شود اما به هرحال از این طریق می توانید آن را تشخیص بدهید.
تفاوت هواپیمای ایرباس با بوئینگ
خب، مدل هایی که در بالا معرفی کردیم یا ایرباس هستند یا بوئینگ. قبلا در مطلبی جداگانه در مورد تفاوت های بین هواپیمای ایرباس و بوئینگ صحبت کردیم. در قسمت مطالب مرتبط می توانید به این مطلب مراجعه کنید و با تفاوت های این دو هواپیما کاملا آشنا شوید. به طور کلی اما این دو هواپیما را از طریق شکل دماغه هواپیما، طراحی پنجره کابین خلبان و دم هواپیما می توانید تشخیص بدهید. نوک هواپیمای بوئینگ تیزتر است، در حالیکه هواپیماهای ایرباس دماغه ای گرد و منحنی تر دارند.
هواپیماهای ۴ در
خب، دوباره به سراغ هواپیماهای ۴ در می رویم. با صحبت هایی که شد اگر هواپیمایی سوار شدید که ۴ در داشت می توانید در درجه اول تشخیص بدهید که هواپیما بوئینگ است یا ایرباس. با این حساب تشخیص مدل های هواپیما راحت تر می شود و از روی ویژگی های خاص این هواپیماها می توان آن ها را تشخیص داد. البته هواپیمایی مثل ایرباس ای ۳۳۰ با اینکه ایرباس است اما دماغه ای تیز دارد و دم هواپیمای بوئینگ ۷۷۲ هم تفاوت زیادی با هواپیماهای ایرباس ندارد. اما به طور کل با توجه به ویژگی های بارز این هواپیماها می توان آن ها را از هم تشخیص داد.
هواپیماهای ۳ در
اما در آخر می رسیم به هواپیماهای ۳ در. هواپیماهای ۳ در که در ایرلاین های دنیا استفاده می شوند معمولا یا بوئینگ ۷۶۷ هستند یا بوئینگ ۷۵۷. این هواپیماها در پروازهای متوسط استفاده می شوند و ۳ در اصلی دارند (۲ درب خروج اضطراری کوچک). سریع ترین راه برای تشخیص این دو مدل از هم توجه به دماغه هواپیماست. نوک هواپیمای ۷۵۷ پهن است اما هواپیمای ۷۶۷ دماغه ای نوک تیز دارد.
هواپیماهای ۲ در
هواپیماهای کوچک بوئینگ و ایرباس با ۲ در هم وجود دارند که بیشتر در پروازهای کوتاه مدت و داخلی استفاده می شود. هواپیماهای بوئنیگ ۷۳۷ و ایرباس ای ۳۲۰ (و مدل های کوچکتر ای ۳۱۹ و ای ۳۱۸) دو در اصلی دارند. اگر سوار هواپیما شدید و متوجه شدید که هواپیما تنها ۲ در دارد با استفاده از تفاوت های بین ایرباس و بوئینگ می توانید نوع آن را تشخیص بدهید.
نتیجه گیری
همان طور که ملاحظه کردید در این مطلب راه هایی برای تشخیص مدل های هواپیما به شما معرفی کردیم. برای این کار به هواپیماهای رایج و متداول در ایرلاین های دنیا پرداختیم که عموما یا بوئینگ هستند یا ایرباس. بنابراین سایر هواپیماها مثل فوکر، ATR و …در این ارزیابی لحاظ نشده اند.
منبع: travelisfree.com