عرضه و تقاضای پارک های موضوعی در بعضی نقاط دنیا راکد شده، اما با رشد طبقه متوسط و افزایش درآمد مازاد آنها، آسیا-اقیانوسیه به یکی از هدف های مهم برای سرمایه گذاران و مالکان پارک های موضوعی و شهر بازی ها تبدیل شده است.
به نظر کریستین آین مدیر عامل شرکت AECOM، که مشاور پروژه های صنعت تفریح و فراغت می باشد، «بازار پارک های موضوعی نوسان زیادی دارد، اما به طور کلی با سرعت زیادی رو به رشد است». MGM Studios و پارامونت نیز به دنبال ایجاد فرصت برای توسعه پروژه های جدید در آسیا می باشند.
بزرگ ترین یونیورسال استودیو دنیا با هزینه ای بالغ بر ۷/۲ میلیارد دلار در سئول در مدت ۴ سال ساخته شد. دیزنی اخیراً با سرمایه گذاری معادل ۶/۳ میلیارد دلار شروع به ساخت یک پارک و ریزورت در شانگهای کرده است. همچنین دو شهر بازی هنگ کنگ بیش از ۱ میلیارد دلار برای توسعه و مدرن سازی تسهیلات و تجهیزاتشان خرج کرده اند.
مجله فوربز برترین پارک های موضوعی آسیا را بر اساس آمار تقاضا معرفی کرده است، این آمار هر ساله توسط شرکت AECOM تهیه می شود.
داده ها نشان می دهد تقاضای محلی نسبت به این بخش از بازار فراغت از دهه ۹۰ به طور ثابتی رو به افزایش است. چین با برخورداری از جمعیت بالا، نیروی کار و زمین ارزان در این بازار پیشرو بوده است.
جزیره سنتوسا در سنگاپور نمونه بارز یک پارک موضوعی و مجموعه بزرگ تفریحی می باشد، که انواع سرگرمی ها، تفریحات هیجان انگیز و فروشگاه های بزرگ در آن طراحی شده است.
مخارج گردشگران و ساکنین در صنعت رسانه و تفریح در آسیا-اقیانوسیه سالانه ۵/۴ % رشد دارد و از ۳۳۱ میلیارد دلار در ۲۰۰۸ به ۴۱۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ رسید. بر اساس گزارش پرایس واترهاوس کشور های کره جنوبی، استرالیا و چین بیشترین رشد را در توسعه پارک های موضوعی داشته اند.
جدا از برندهای خارجی نظیر Legoland که یک پارک در جوهور مالزی ساخته است، شرکت های داخلی نظیر Genting و OTC نیز سرمایه گذاری های زیادی به هدف افزایش سهم خود در این بازار انجام داده اند.
بعضی از گردشگران تمامی پارک های موضوعی را شبیه به هم می دانند، در نتیجه بسیاری از پارک های موضوعی به دنبال افزودن جلوه های جدیدی نظیر نمایش های بومی و قومی، رقص نور و موسیقی به طیف خدمات تفریحی خود می باشند. اخیراً گروه های موسیقی موفق در دنیا اجراهایی را در پارک های موضوعی مالزی از جمله Sunway Lagoon داشته اند.
دیزنی لند توکیو با سالانه ۲۶ میلیون بازدید کننده، در کل منطقه پیشرو می باشد. اما بازارهای نوظهور نظیر ویتنام و هند در ۵ سال آینده رشد فزاینده ای را تجربه خواهند کرد و از همسایگان خود پیشی خواهند گرفت.
دیزنی لند هنگ کنگ نیز با سرمایه گذاری ۴۶۵ میلیون دلار برنامه توسعه جدیدی را شروع کرده است، تا بتواند کاهش تقاضایش در سال های اخیر را جبران کند. پارک اوشن هنگ کنگ ۷۵۰ میلیون دلار برای اجرای برنامه تجهیز و توسعه خود سرمایه گذاری کرده است.
با رشد تقاضای پارک های تفریحی مدرن، متنوع و هیجان انگیز، شرکت های تولید کننده و سازنده در این صنعت تلاش زیادی برای جذب سهم بیشتری از این بازار می کنند.