با توجه به اینکه روش های اخذ اقامت و مهاجرت به اروپا متفاوت بوده و اخذ اقامت برخی از این کشورها دشوار است، در این مقاله قصد داریم شما را با بهترین و ارزان ترین راه های مهاجرت به اروپا و اخذ اقامت در کشورهای اروپایی آشنا کنیم.
با توجه به شرایط اقتصادی کشور و اوضاع معیشتی خانواده ها، نرخ بالای بیکاری و درآمد کم، بسیاری از افراد در اندیشه مهاجرت از کشور هستند؛ هدف این افراد از مهاجرت ساختن یک زندگی بهتر از نظر اقتصادی و درآمدی برای خود، خانواده و فرزندان است تا بتوانند آینده زندگی خود را تضمین نمایند.
این افراد ترجیح میدهند تمامی سختیها، معضلات و آسیبهای مهاجرت را به جان خریده و به جایی بروند که از دغدغههای موجود در جامعه ایران مانند گرانی، تورم، بیکاری، فقر به دور باشند و یک زندگی راحت و بدون دردسر را تجربه کنند.
از آنجایی که کشورهای اروپایی، اکثرا جزء کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه در جهان هستند و از وضعیت اقتصادی و معیشتی مناسبی برخور دارند، به همین دلیل اروپا و کشورهای آن از محبوبترین مقاصد برای مهاجرت در بین ایرانیان هستند.
برای خرید آنلاین ارزان ترین بلیط هواپیما داخلی و خارجی الی گشت روی تصویر زیر کلیک کنید:
فهرست مطالب
مهاجرت به اروپا
قاره اروپا به دلایل مختلف یکی از محبوب ترین مقاصد برای متقاضیان به مهاجرت است؛ از جمله این دلایل میتوان به جاذبههای گردشگری فراوان، طبیعت سرسبز و زیبا، آب و هوای معتدل و مطبوع و از همه مهمتر شرایط خوب اقتصادی کشورها در این قاره از جمله این دلایل هستند.
هرگاه که بحث مهاجرت به اروپا مطرح میشود، اولین کشورهایی که نام آنها به ذهن میآید کشورهایی مثل فرانسه و آلمان هستند.
اما این روزها کشورهایی مانند سوئد، دانمارک و نروژ که از کشورهای حوزه اسکاندیناوی هستند به دلیل رشد اقتصادی بالا، امنیت رفاهی و بهداشت اجتماعی برای مهاجرت بیشتر مورد توجه هستند.
روشهای مهاجرت و اخذ تابعیت در اروپا
روشهایی که فرد متقاضی مهاجرت میتواند از طریق آنها برای مهاجرت به اروپا و اخذ اقامت سایر کشورهای این قاره اقدام کند به شرح زیر است:
مهاجرت از طریق تحصیلی
به نظر سادهترین راه برای مهاجرت به اروپا است؛ تحصیل در اروپا برای شهروندان کشورهای این قاره رایگان بوده و برای افراد خارجی با پرداخت شهریه انجام میشود.
نکتهای که در این نوع مهاجرت در تمامی کشورها یکسان است، اعطای تابعیت به فرد در حین تحصیل و در صورت پیدا کردن شغل پس از پایان تحصیل است.
مهاجرت از طریق کاری
یکی از روشهایی است که امکان آن بسیار کم است؛ زیرا اولویت واگذاری یک شغل به فرد کارجو در درجه اول مربوط به تبعه کشور و در درجه دوم به مربوط به تبعه کشورهای اتحادیه اروپاست.
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
این روش برای مهاجرت به اروپا در صورتی که فرد متقاضی بتواند میزان حداقل سرمایه لازم برای مهاجرت به کشور مربوطه را تأمین کند یکی از راههای مطمئن برای اخذ اقامت است؛ میزان سرمایه لازم بر اساس قوانین هر کشور متفاوت است.
مهاجرت از طریق ازدواج
این روش تنها در صورتی امکانپذیر است که فرد به صورت رسمی با یک تبعه از کشور مورد نظر به صورت دائمی ازدواج کند.
مهاجرت از طریق تولد
این روش یکی از روشهایی است که کاملا وابسته به قوانین کشور مربوطه است؛ اگر قانون کشور مربوطه از سیستم خاک تبعیت کند به فرزند متولد شده در خاک آن کشور بدون توجه به تابیعت والدین، اقامت کشور را اعطا میکند.
در صورتی که قوانین کشور از سیستم خون تبعیت کند، تابعیت در صورتی به فرزند متولد شده اعطا میشود که یکی از والدین شهروند آن کشور باشند؛ اکثر کشورهای اروپا از این سیستم تبعیت می کنند
مهاجرت از طریق پناهندگی
این روش برای مهاجرت به اروپا روشی غیر قانونی است که اقدام بر اساس آن مشکلات، دردسرها و تبعات منفی زیادی خواهد داشت.
مهاجرت به کشور سوئد
سوئد کشوری مهاجر پذیر است که یکی از گزینه های خوب برای مهاجرت به اروپا خواهد بود؛ کشور سوئد در شمال اروپا قرار دارد که عضوی از کشورهای حوزه اسکاندیناوی به شمار میآید.
کشور سوئد که یکی از مرفه ترین کشورها در جهان است به علت نزدیکی به قطب شمال، آب و هوای سرد و خشک دارد. نکته مهم در مورد سوئد این است که تنها ۳۰ درصد از خاک این کشور قابل سکونت است.
سطح حقوق اجتماعی و امنیت رفاهی در این کشور بسیار بالا است به طوری که موارد متعددی از خدمات اجتماعی در این کشور به صورت غیر رایگان به شهروندان ارائه میشود؛ این امر یکی از دلایل محبوبیت سوئد در بین متقاضیان به مهاجرت به اروپا است.
سوئد از جمله کشورهایی است که اقتصاد آن در سالهای اخیر رشد خوبی داشته است؛ موقعیتهای شغلی فراوانی در سوئد وجود دارد که باعث شده است نرخ بیکاری در این کشور بسیار کم باشد.
این وضعیت به شکلی است که افراد در حال تحصیل در این کشور، خواه از شهروندان سوئد باشند خواه از مهاجرین، بابت آینده خود پس از فراغ التحصیل نگرانی ندارند، بر اساس همه این دلایل و ویژگی ها که در مورد سوئد گفته شد، این کشور مقصد مناسبی برای افرادی است که همواره به دنبال داشتن یک زندگی آرام همراه با رفاه نسبی بودهاند.
کشور سوئد با توجه به موقعیت جغرافیایی که در آن واقع شده است و آب و هوای سر خود، مقصد مناسبی برای افرادی است که عاشق سرما و برف هستند. این افراد بدون شک از اقامت در این کشور لذت خواهند برد.
روشهای مهاجرت به سوئد
برای مهاجرت به اروپا و کشورهای اروپایی معمولا روش های مختلفی وجود دارد که فرد متقاضی با بررسی شرایط هر کدام از روشها و ارزیابی امکان موفقیت هر روش، با توجه به شرایط خود میتواند بهترین راه را انتخاب کند؛ کشور سوئد هم از این قاعده مستثنی نبوده و روشهای مختلفی برای مهاجرت به این کشور وجود دارد.
مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری، مهاجرت از طریق سرمایهگذاری، مهاجرت از طریق ازدواج، مهاجرت از طریق تولد، مهاجرت از طریق پناهندگی، روشهای مختلفی هستند که برای مهاجرت به کشور سوئد وجود دارد که در ادامه به بررسی شرایط هر کدام از این روشهای میپردازیم:
مهاجرت از طریق سرمایهگذاری:
برای اقدام به مهاجرت به اروپا و کشور سوئد از هر روشی باید مطابق با قوانین آن کشور اقدام شود.
حداقل میزان سرمایه لازم برای سرمایهگذاری در سوئد و اخذ اقامت، فرد متقاضی باید میزان ۱۰۰ هزار یورو (در حدود ۲.۸ میلیارد تومان) سرمایه داشته باشد، با سرمایهگذاری این مبلغ، اقامت یکساله به متقاضی اعطا می شود که تمدید آن محدودیتی ندارد.
مهاجرت از طریق ازدواج:
یکی دیگر از راههای مهاجرت به سوئد از طریق ازدواج است؛ این روش تنها در صورتی امکانپذیر است که بر اساس قوانین و مقررات سوئد، فرد متقاضی بتواند به صورت رسمی با فردی که شهروند سوئد است ازدواج کند.
برای اخذ اقامت سوئد از این طریق فرد متقاضی باید بتواند دو مورد اساسی را برای مراجع قانونی این کشور اثبات کند؛ ریز مالی که از طریق ارائه فیش حقوقی اثبات میشود و قصد واقعی به ازدواج دائمی با شهروند آن کشور.
مهاجرت تحصیلی به سوئد:
از طریق تحصیل در یکی از دانشگاههای کشور سوئد، اقامت موقت به فرد اعطا میشود و در صورتی که پس از فارغالتحصیلی، فرد بتواند شغل مناسب پیدا کند و به مدت ۳ الی ۴ سال حق بیمه و مالیات را پرداخت کند، موفق میشود اقامت دائم سوئد را بدست آورد.
مهاجرت از طریق تولد:
این روش تقریبا غیر ممکن است زیرا بر اساس قانون برای اعطای تابعیت به فرزندی که در خاک سوئد متولد شده است باید یکی از والدین، شهروند سوئد باشد در غیر این صورت به فرزندی که پدر و مادر آن شهروند سوئد نباشند، تابعیت سوئدی تعلق نخواهد گرفت.
مهاجرت از طریق پناهندگی:
این روش برای مهاجرت به اروپا و کشور سوئد، یک روش پر ریسک است؛ معمولا برای مهاجرت از این طریق فرد متقاضی باید به صورت غیر قانونی و به اصطلاح قاچاقی خود را به مقصد مورد نظر رسانده و در آنجا درخواست پناهندگی بدهد.
به همین خاطر این روش بسیار پرخطر بوده و ممکن است در راه مشکلات و اتفاقات زیادی رخ دهد. بهترین راه برای اخذ اقامت استفاده از روشهای قانونی و استفاده از تجربیات وکلای متخصص در این زمینه است.
مهاجرت به دانمارک
یکی دیگر از گزینههای مناسب برای مهاجرت به اروپا و اخذ اقامت در کشورهای این قاره، مهاجرت به کشور دانمارک است، این کشور که عنوان شادترین کشور دنیا را برای سالهای متمادی یدک می کشد بهترین گزینه برای مهاجرت خواهد بود.
بیشترین جمعیت این کشور در شهر کپنهاگ که پایتخت آن است متمرکز شده است؛ رشد و توسعه اقتصادی دانمارک و وضعیت اقتصادی با ثبات در این کشور، همچنین کیفیت بسیار بالای زندگی مردم و شهروندان آن، این کشور را به یکی از محبوب ترین مقاصد برای متقاضیان به مهاجرت تبدیل کرده است.
نکته مهم در مورد دانمارک این است که در صورت زندگی در شهرهای کوچک، هزینه های زندگی به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا می کند.
برای متقاضیانی که قصد مهاجرت به کشور دانمارک را دارند روش های مختلفی وجود دارد که میتوانند برای اخذ اقامت در این کشور اقدام کنند. مهاجرت تحصیلی، مهاجرت از طریق تولد، مهاجرت از طریق سرمایهگذاری، مهاجرت از طریق کار، مهاجرت از طریق ازدواج و مهاجرت از طریق پناهندگی انواع این روشهای هستند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:
مهاجرت تحصیلی به دانمارک:
در صورت اخذ پذیرش از یکی از دانشگاههای این کشور در مدت تحصیل، اقامت دانمارک به فرد اعطا می شود که پس از پایان تحصیل اگر فرد شغل مناسب پیدا کرده و مشغول به کار شود بعد از مدت ۵ سال در صورت پرداخت حق بیمه و مالیات به دولت دانمارک، اقامت دائم این کشور را کسب خواهد کرد.
مهاجرت از طریق کار:
مهاجرت به اروپا و دانمارک از این روش کمی پیچیده و دشوار است؛ برای اینکه فردی بتواند ویزای کار دانمارک را دریافت کند باید از یک کارفرمای معتبر در این کشور پیشنهاد شغلی داشته باشد.
کارفرما برای جذب نیرو باید ابتدا شغل مورد نظر خود را در دانمارک آگهی کند و در صورت پیدا نشدن فرد مناسب آن را در کشورهای اتحادیه اروپا آگهی کند.
در صورتی که فرد مناسبی از کشورهای اتحادیه اروپا برای شغل مورد نظر یافت نشود، کارفرما اجازه دارد شغل را در سایر کشورها آگهی کرده و نسبت به استخدام فرد مناسب اقدام کند.
مهاجرت به دانمارک از طریق تولد:
دانمارک از جمله کشورهایی است که در مورد تابعیت فرزندان متولد شده در این کشور، از سیستم خون استفاده می کند. بر اساس این سیستم تنها در صورتی که یکی از والدین تابعیت دانمارک را داشته باشند به کودک متولد شده تابعیت این کشور اعطا می شود.
مهاجرت به دانمارک از طریق ازدواج:
برای مهاجرت به اروپا و دانمارک از این طریق باید فرد متقاضی با فردی که تابعیت دانمارک دارد به صورت رسمی ازدواج کند و قصد خود از ازدواج دائم را ثابت کند، در صورتی که این اتفاق بیافتد به مدت ۲ سال به متقاضی اعطا می شود و پس از این مدت فرد می تواند برای اقامت دائم درخواست دهد.
مهاجرت به دانمارک از طریق پناهندگی
این روش نیز برای اخذ اقامت و تابعیت کشور دانمارک به صورت غیر قانونی و قاچاقی است که فرد متقاضی باید به صورت غیر قانونی وارد خاک این کشور شده و درخواست پناهندگی دهد.