فهرست مطالب
استانبول، شهری با زیبایی های طبیعی و نفس گیر
شهر زیبا و تاریخی استانبول طی قرن ها پذیرای حکومت ها و فرهنگ های مختلف بوده است. از امپراتوری بیزانس تا حکومت عثمانی باعث شده تا بهترین جاذبه های گردشگری استانبول به یکی از مقاصد دیدنی برای توریست ها تبدیل شود. در این مقاله قصد داریم تا شما را با بهترین جاذبه های گردشگری استانبول آشنا کرده تا در هنگام سفر لذت کافی را ببرید.
برای خرید ارزان ترین تور استانبول الی گشت روی تصویر زیر کلیک کنید:
کشور ترکیه در سال های اخیر به خوبی توانسته با رونق گردشگری، گامی مهم و موثر در این صنعت بردارد. گردشگران و مسافران فراوانی سالانه به مقصد ترکیه سفر می کنند و از دیدنی های جذاب آن لذت می برند. شهر استانبول که یکی از شهرهای پرطرفدار ترکیه است و مقصد گردشگری با اهمیتی محسوب می شود. ما سعی کردیم در این مقاله با معرفی بهترین جاذبه های گردشگری استانبول، شما را برای این سفر جذاب آماده کنیم.
مطالب مرتبط:
۱۳ تا از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول ! | قسمت اول
۶ هتل استانبول برای کسانی که عاشق خرید هستند!
۱۰ مرکز خرید ارزان در استانبول که باید به آنجا سر بزنید!
معرفی بهترین هتل های استانبول با استخرهای روباز
۱-تنگه بسفر
بسفر یک تنگه طبیعی و یک آب راه مهم بین المللی بوده که در شمال غرب ترکیه واقع شده است. این کشور بخشی از مرز قاره ای بین آسیا و اروپا را تشکیل داده و با جدا کردن آناتولی از ترکیه، این کشور را تقسیم می کند. تنگه بسفر، باریک ترین تنگه در جهان بوده که برای کشتیرانی بین المللی مورد استفاده قرار می گیرد. بسفر دریای سیاه به دریای مرمره را از طریق داردانل، دریای اژه و مدیترانه را نیز از طریق تنگه کرچ به هم متصل می کند. برای لذت بردن از این تنگه زیبا می توانید با استفاده از کشتی های تفریحی کروز گشتی روی دریا بزنید.
بهترین هتل های استانبول را با تخفیف ویژه از اینجا رزرو کنید.
۲-خیابان استقلال
خیابان استقلال که از لحاظ تاریخی به نام خیابان بزرگ پرا شناخته می شود یکی از معروف ترین خیابان های استانبول بوده که نزدیک به ۳ میلیون نفر در روزهای آخر هفته از آن دیدن می کنند. استقلال در منطقه قدیمی بی اوغلو واقع شده و یک خیابان سنگفرش زیبا به طول ۱.۴ کیلومتر است. بوتیک ها، فروشگاه های مختلف، کتابفروشی ها، گالری های هنری، سینما، تئاتر، رستوران ها و کافه های بسیاری در این خیابان واقع شده اند.
بیشتر ساختمان های این خیابان مربوط به قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ بوده و با سبک های نئوکلاسیک، نئو گوتیک، رنسانس و سبک اولیه معماری ترکیه ساخته شده اند. این خیابان از انتهای شمالی گالاتا در میدان تونل شروع شده و در نهایت به میدان تکسیم ختم می شود.
۳-قلعه یدیکوله
قلعه یدیکوله یا هفت برج یکی از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول بوده که یک بنای تاریخی مستحکم است. این قلعه در محله یدیکوله فاتح در استانبول واقع شده است. ایـن مجموعه هفت برجی که در سال ۱۴۵۸ به سفارش سلطان محمد دوم عثمانی ساخته شده با افزودن سه برج جدید و احاطه کامل بخشی از دیوارهای باستانی قسطنطنیه، از جمله دو برج دو قلو که در اصل دروازه طلایی را تشکیل داده، ایجاد شده است. این قلعه به عنوان یک سیاهچاله سطلنتی مخوف شناخته می شده که در طول تاریخ چهرههای شناخته شده ای را در خود جای داده است.
برای خرید بلیط هواپیما استانبول با پروازهای مدرن ترکیش ایرلاینز اینجا کلیک کنید.
پس از فتح قسطنطنیه، سلطان دستور به ساخت پروژه های ساختمانی رسمی مانند قلعه یدیکوله و اولین سراب که به نام سرای آتیک شناخته می شد، داد. این بنا به عنوان قلعه اصلی خزانه داری امپراتوری در حدود سال ۱۴۵۷ ساخته شده و شاهدان آن را یکی از کاخ های سلطان توصیف می کنند. هر برج این قلعه به عنوان انبار کالاهای گرانبها، اسناد، اسلحه خانه، سکه ها و شمش های طلا بوده است. سلطان به خوبی می دانست که محافظت از این قلعه یکی از اولویت های مهم دولت است. در سال های بعد خزانه به بخش داخلی کاخ توپکاپی منتقل شد و پس از آن این قلعه به عنوان زندان مورد استفاده قرار گرفت. ساعات بازدید از قلعه هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۶ بعد از ظهر خواهد بود.
۴-موزه پرا
موزه پرا که یکی دیگر از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول بوده در محله تپه باشی در منطقه بی اوغلو است. این موزه تمرکز زیادی روی شرق شناسی در هنر قرن ۱۹ دارد. موزه پرا توسط بنیاد Suna and İnan Kıraç در سال ۲۰۰۵ تاسیس شده و در ساختمان تاریخی هتل سابق بریستول قرار دارد. این ساختمان توسط معمار آشیل مانوسوس طراحی و در سال ۱۸۹۳ ساخته شده است. در بین سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ نیز توسط معمار سینان جنیم بازسازی و سعی شده تا نمای ساختمان به همان شکل باقی بماند.
۵-برج دختر
برج دختر که متعلق به دوران بیزانس قرون وسطی بوده روی یک جزیره کوچک در ورودی جنوبی تنگه بسفر در فاصله ۲۰۰ متری از ساحل واقع شده است. پس از پیروزی نیروی دریایی در سیزیکوس، ژنرال باستانی آتن، آلکیبیادس روی صخرهای کوچک یک ایستگاه سفارشی برای کشتی هایی که از دریای سیاه می آمدند، ساخت. در سال ۱۱۱۰ امپراتور بیزانس، الکسیوس کومننوس برجی چوبی که توسط دیواری سنگی محافظت می شد در همان مکان ساخت.
در زمان فتح قسطنطنیه توسط عثمانی ها در سال ۱۴۵۳ این برج دارای یک پادگان بیزانسی به فرماندهی ونیزی گابریله ترویزانو بود. پس از آن، این سازه به عنوان برج مراقبت توسط ترکان عثمانی در زمان سلطنت سلطان محمد فاتح مورد استفاده قرار گرفت. در حال حاضر فضای داخلی این برج به یک کافه و رستوران تبدیل شده که چشم اندازی از پایتخت سابق روم، بیزانس و عثمانی دارد.
۶-حمام خرم
حمام خرم سلطان یک حمام متعلق به قرن شانزدهم بوده که یکی از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول به شمار می رود. این بنا توسط خرم سلطان که یکی از همسران سلطان سلیمان بوده ساخته شده تا مردم عادی بتوانند دسترسی راحت تری به حمام داشته باشند.
این حمام توسط معمار سینان که شناخته شده ترین معمار آن دوران بوده در نزدیکی ایاصوفیه بنا شده بود. سبک کلی آن عثمانی بوده و دو بخش مجزا و متقارن برای زنان و مردان دارد. دیوارهای خارجی این بنا از یک سنگ تراش خورده و دو آجر ساخته شده است. رختکن زنانه دارای سه پنجره و رختکن مردانه دارای چهار پنجره ویترای در بالا است.
۷-مسجد اورتاکوی
مسجد اورتاکوی که با نام Buyuk Mecidiye Camii در منطقه بشیکتاش استانبول واقع شده یکی از محبوب ترین مکانهای دیدنی در تنگه بسفر است. در محل مسجد اورتاکوی کنونی قبلا یک مسجد کوچک وجود داشت که در سال ۱۷۲۰ ساخته شده و در طی قیام حامیان هلیل در سال ۱۷۳۱ ویران شد. مسجد کنونی به دستور سلطان عبدالمجید عثمانی بین سال های ۱۸۵۴ تا ۱۸۵۶ روی ویرانه های کاخ کانتمیر ساخته شد. تک گنبد مسجد در ابتدا با استفاده از آجر ساخته شد، با این حال در طول زمان دچار ترک هایی شد و آماده فرو ریختن بود بنابراین گنبد جدیدی با استفاده از بتن روی آن ساخته شد.
۸-جزیره بیوک آدا
بیوک آدا بزرگترین جزیره از مجموعه جزایر پرنس بوده که در دریای مرمره در نزدیکی استانبول قرار دارد. مساحت این جزیره در حدود ۵ کیلومتر مربع بوده و به طور رسمی در منطقه آدالار استانبول واقع شده است. معنای نام این مکان در زبان ترکی به معنای “جزیره بزرگ” است. بیوک آدا که یکی دیگر از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول بوده که در زمان بیزانس محلی برای تبعید امپراتورهای بیزانس یعنی ایرن، یوفروسین، تئوفونو، زوئی و آنا دالاسنا بود.
چندین ساختمان تاریخی در جزیره بیوک آدا وجود داشته مانند کلیسای ارتودوکس یونانی و صومعه Hagia Yorgi که قدمت آن به قرن ششم باز می گردد. از دیگر مکان های دیدنی این جزیره می توان به کلیسای آگیوس دیمیتریوس و مسجد حمیدیه که توسط عبدالحمید دوم ساخته شد، اشاره کرد. علاوه بر این، جزیره بیوک آدا در نیمه اول قرن بیستم در میان ترک ها، یونانی ها، یهودیان و ارامنه مرفه محبوب شد.
برای دسترسی به این جزیره باید با استفاده از قایق و اتوبوس های دریایی از استانبول حرکت کنید. اسکله های کادیکوی، بستانچی و کارتال در بخش آسیایی از بهترین مکان ها برای سوار شدن به قایق ها و اتوبوس های دریایی هستند.
۹-بازار ادویه
بازار ادویه یکی از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول بوده که در کنار پل گالاتا و مسجد جدید واقع شده است. این بازار یکی از بزرگ ترین و معروف ترین بازارهای شهر بوده که بعد از بازار بزرگ در رتبه دوم قرار دارد. این مکان به نام بازار مصر نیز شناخته می شود. شما می توانید برای خرید و تماشای ادویه های مختلف، آجیل، میوه های خشک، باقلوای ترکی و البته لوکوم به این مکان بروید. علاوه بر این مغازه هایی برای فروش سوغاتی و جواهرات نیز در این بین به چشم می خورند.
در خارج از دیوارهای بازار می توانید فروشندگانی را مشاهده کنید که ماهی های تازه صید شده را به فروش می رسانند. همچنین بسیاری از اقلام داخل بازار با قیمت کمتری در بخش خارجی آن به فروش می رسد. زمان مناسب برای گشتن در این مکان اوایل شب بوده که هم هوا خنک است و هم شلوغی و جمعیت جان تازهای به بازار داده است.
جالب است بدانید که شناخته شده ترین سرآشپزهای ترکی برای خرید ادویه خود به این بازار سر می زنند. این بازار زیبا و تاریخی در بخش اروپایی استانبول و در منطقه فاتح استانبول واقع شده است.
۱۰-مسجد رستم پاشا
مسجد رستم پاشا یکی دیگر از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول بوده که در نزدیکی بازار ادویه قرار دارد. این بنا به یاد رستم پاشا، وزیر اعظم امپراتوری عثمانی که در زمان سلطان سلیمان اول خدمت می کرده، ساخته شده است. مسجد رستم پاشا توسط معمار سینان طراحی شده و در حدود ۱۵۶۳ ساخت آن تکمیل شده است.
رستم پاشا همسر یکی از دختران سلیمان بوده و از سال ۱۵۵۵ تا ۱۵۶۱ به عنوان وزیر اعظم به پادشاه خدمت می کرده است. در زمان صدرات رستم پاشا، تغییرات چشمگیری در اقتصاد دولت عثمانی ایجاد کرد. تمرکز او روی توسعه اقتصادی عثمانی در داخل و کاهش روابط و وابستگی با اروپای مسیحی بود. رویکرد او به بازرگانی منجر به توقف شیوه های تجاری توسعه سافته در زمان رستم پاشا و سردرگمی در سراسر امپراتوری شد.
رستم پاشا که یک مسلمان سنی متعهد بود، در اواخر عمر خود تعدادی ساختمان مهم از جمله مدارس مذهبی، مساجد و بناهای مختلفی را در امپراتوری بنا کرد. سلطان سلیمان اول پس از درگذشت وزیر اعظم مجوز ساخت یک مسجد به نام او را صادر کرد.
۱۱-میدان اسب دوانی
اگرچه ممکن است بسیاری میدان اسب دوانی استانبول را مرتبط با روزهای شکوه قسطنطنیه بدانند اما در واقع پیش از آن دوران ساخته شده است. اولین هیپودرم یا همان میدان اسب دوانی زمانی ساخته شد که به این شهر بیزانس گفته میشده و یک شهر بسیار مهم به شمار می رفته است. در سال ۲۰۳ پس از میلاد مسیح، امپراتور وقت شهر را بازسازی کرده و در طی این عملیات دیوارهای آن را گسترش داد. همین حین یک میدان اسب سواری نیز برای مسابقات ارابه رانی و سایر سرگرمی های مختلف احداث کرد.
در سال ۳۲۴ پس از میلاد، امپراتور کنستانتین بزرگ تصمیم گرفت پس از پیروزی در نبرد کریزوپلیس، بیزانس را مجددا احیا کند. بنابراین نام این شهر به نوا روما به معنای روم جدید تغییر پیدا کرد اما این نام نتوانست توجه بسیاری را به خود جلب کند بنابراین به سرعت به قسطنطنیه، شهر کنستانتین شهرت پیدا کرد.
تخمین زده می شود میدان اسب دوانی کنستانتین حدود ۴۵۰ متر طول و ۱۳۰ متر عرض داشته باشد. سکوهای آن نیز قادر بودند ۱۰۰ هزار تماشاگر را در خود جای دهند. پیست مسابقه نیز به شکل U طراحی شده بود. این میدان اسب دوانی در حال حاضر در منطقه قدیمی سلطان احمد واقع شده است. در مرکز این میدان اسب دوانی که یکی از جاذبه های گردشگری استانبول بوده سنگ یادبودی قرار دارد که از جنس گرانیت است. روی این سنگ تصویر تئودوسیوس کبیر پادشاه مصر به همراه همسر، فرزندان و مقامات حکومتی نقش بسته است.