راهنمای کامل سفر به بندر گناوه در جنوب ایران!

مدت هاست که شهرهای شمالی کشور جزء مقاصد همیشگی مسافران و گردشگران هستند و در این بین شهرهای جنوبی ایران بازدید کننده های بسیار کمی دارند. این در حالیست که جذابیت این شهرها کمتر از شهرهای شمالی ایران نیست. تنها تفاوت در آب و هوای شمال تا جنوب کشور است که البته همین امر سبب شده تا شهرهای شمالی طرفداران بیشتری داشته باشند. اما در این بین نباید انکار کنیم که شهرهای جنوبی هم جذابیت‌ها و زیبایی انکارناپذیر خود را دارند. ما در این مقاله قصد داریم یکی از بنادر زیبای جنوب کشور را به شما معرفی کنیم، بندر گناوه که یکی از بنادر اعجاب انگیز جنوب کشور است.

برای خرید بلیط هواپیما بوشهر الی گشت اینجا کلیک کنید.

موقعیت جغرافیایی بندر گناوه

شک ندارم که تعداد کسانی که بطور دقیق آدرس بندر گناوه را می دانند بسیار اندک هستند. در اصل ما این بندر را تنها به عنوان یک بندر در جنوب کشور می‌شناسیم و اطلاعات دقیق دیگری از آن نداریم. اما اگر کنجکاو هستید که بدانید موقعیت مکانی دقیق بندر گناوه کجاست ما به شما خواهیم گفت که این بندر یکی از شهرهای مستقر در استان بوشهر است که به طور دقیق مابین بندر دیلم و شهر بوشهر قرار گرفته شده و فاصله آن تا بوشهر ۱۶۰ کیلومتر است. مورخان بر این باورند که قدمت این بندر به دوره ایلامی ها باز می گردد و درست در دوره ساسانیان به اوج رونق و شکوفایی خود رسیده بوده. به همین دلیل ما حدس می زنیم که این قدمت تاریخی مهر تاییدی بر وجود و حضور پررنگ جاذبه‌های تاریخی زیادی در این منطقه باشد.

این مطالب را نیز بخوانید:

معرفی بهترین و معروف ترین کافه های بوشهر

آشنایی با صنایع دستی بوشهر

معرفی فرودگاه بین المللی بوشهر

۱۰ مورد از جاذبه های دیدنی شهر بوشهر

راهنمای سفر به بوشهر

  • آب و هوا در بندر گناوه

آب و هوا در بندر گناوه همانند سایر شهرهای جنوبی ایران گرم است و رطوبت هوا ممکن است کمی شما را اذیت کند. در فصل تابستان درجه هوا در این بندر به ۵۰ درجه سانتیگراد هم خواهد رسید. البته تحمل کردن چنین آب و هوای گرمی در تابستان واقعا طاقت فرسا خواهد بود و به طور حتم برای اشخاصی که از شهرهای شمالی و شمال غربی کشور  به قصد دیدن بندر گناوه به جنوب کشور مسافرت می‌کنند چندان قابل تحمل نیست.

پس توصیه می کنیم به هیچ عنوان در فصل تابستان سفر به بندر گناوه را انتخاب نکنید. اما اگر در میان های آبان ماه که از شدت گرما در این شهر کاسته شده است قصد سفر به این بندر را داشته باشید بدون شک از لطافت هوا لذت خواهید برد. در کل اگر تصمیم دارید سفری به خطه جنوبی کشور و بالاخص بندرگناوه داشته باشید، بهترین زمان برای انجام سفر شما از اواسط آبان ماه تا میانه‌های فروردین ماه و فصل بهار است.

  • مسیر دسترسی به بندر گناوه

برای رسیدن به بندر گناوه از هر مبدأیی که بخواهید سفر خود را آغاز کنید باید در ابتدا خود را به استان بوشهر برسانید. بعد از رسیدن به بوشهر می توانید خیلی راحت به بندر گناوه بروید. شاید تعجب کنید اگر بفهمید که این بندر نه ایستگاه قطار دارد و نه فرودگاه و تنها راهی که به صورت مستقیم می توانید خود را به آن برسانید استفاده از اتومبیل شخصی و یا اتوبوس های بین شهری می باشد که تعدادشان هم کم نیست. حال اگر تصمیم شما این باشد که از مبدا تهران به سمت بندر گناوه حرکت کنید به طور حتم باید چیزی در حدود ۱۰۴۰ کیلومتر مسافت را طی کنید و بیشتر از ۱۳ ساعت در جاده باشید تا بعد از آن بتوانید وارد بندر گناوه شوید.

بهترین هتل های بوشهر را از اینجا آنلاین رزرو کنید.

  •   طی کردن مسیر با قطار

یکی از وسایل نقلیه بسیار جذاب که طرفداران بسیار زیادی نیز دارد قطار است. اگرتا به حال برای مسافرت های خود از قطار استفاده کرده باشید می دانید که هزینه بلیط قطار بسیار پایین است و در این حال با فراهم کردن یک فضای خصوصی می تواند رفاه و آرامش شما را در طول سفر به خوبی تامین کند. به همین دلیل است که در کل، افراد زیادی هستند که برای سفرهای خود قطار را انتخاب می کنند. به طور حتم اگر شما هم تمایل به انتخاب قطار برای سفر خود به بندر گناوه داشته باشید، دوست دارید بدانید که چطور می توانید این مسیر را با این وسیله نقلیه طی کنید.

همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم بندر گناوه ایستگاه قطار ندارد و شما نمی توانید از قطار برای طی کردن مسیر خود استفاده کنید. تنها کاری که می توانید انجام دهید این است که به وسیله قطار خود را به نزدیکترین شهر همجوار با بندر گناوه برسانید و از آنجا بقیه مسیر را با تاکسی های دربستی یا اتوبوس های بین شهری طی کنید. نزدیکترین شهر به بندر گناوه که ایستگاه قطار هم دارد، بندر ماهشهر است. بعد از رسیدن به بندر ماهشهر شما با طی کردن مابقی مسیر به صورت زمینی، تنها ظرف ۲ ساعت می توانید خود را به راحتی به بندر گناوه برسانید. در کل اگر انتخاب شما برای سفر وسیله نقلیه قطار است نزدیکترین شهر به بندر گناوه، بندر ماهشهر است.

  •   طی کردن مسیر با هواپیما

همانطور که در قسمت قبل نیز اشاره کردیم بندر گناوه فرودگاه ندارد. به‌عبارتی فرودگاه بندر گناوه در حدود ۵۰ سال است که بلاتکلیف رها شده و امکان سفر هوایی برای مسافران و گردشگران وجود ندارد. تنها گزینه‌ای که مسافران برای سفر به بندر گناوه پیش روی خود دارند سفر مستقیم زمینی به این بندر است، که البته شما اگر از خطه شمالی کشور به قصد بازدید از بندر گناوه عازم این سفر شده باشید بدلیل زیاد بودن بعد مسافت به شدت خسته خواهید شد. پیشنهاد ما این است که برای کم کردن خستگی سفر، بلیط هواپیما تهیه کرده و تا نزدیکترین شهر به بندر گناوه که فرودگاه دارد سفر خود را با خطوط هوایی انجام دهید. بعد از آن مابقی سفر را به صورت زمینی طی کنید.

برای خرید آنلاین تور ارزان بوشهر اینجا کلیک کنید.

شما باید به مقصد بوشهر بلیط هواپیما تهیه کنید و بعد از آن با طی کردن مسافتی در حدود ۱۳۲ کیلومتر از بوشهر خود را به بندر گناوه برسانید که تقریباً یک ساعت و ۴۰ دقیقه به طول خواهد انجامید. البته پیشنهاد ما این است که بعد از اینکه با طی کردن مسیر به وسیله هواپیما به شهر بوشهر رسیدید، چند روزی را در این شهر به استراحت و تفریح بپردازید و بعد از آن عازم بندر گناوه بشوید.

  •   طی کردن مسافت تهران تا گناوه

اگر اهل تهران هستید و قصد سفر بندر گناوه را دارید باید بدانید که مسافت تهران تا بندر گناوه چیزی در حدود ۱۰۴۰ کیلومتر است، که اگر قرار باشد این مسافت را به صورت زمینی تهیه کنید تقریباً ۱۳ ساعت در راه خواهید بود و بعد از آن به بندر گناوه می‌رسید. اما اگر تصمیم داشته باشید همین مسافت را با خطوط هوایی طی کنید باید در ابتدا یک بلیط هواپیما به مقصد بوشهر تهیه کرده و بعد از آن مسیر بوشهر تا بندر گناوه را با اتوبوس های بین شهری یا اتومبیل هایی کرایه ای طی کنید. فاصله تهران تا بوشهر با هواپیما ۷۵۵ کیلومتر بوده و مدت زمانی که شما در پرواز خواهید بود بطور دقیق ۱ ساعت و نیم است.

جاذبه های دیدنی بندر گناوه

به طور حتم بندر گناوه نیز همانند سایر شهرهای ایران جاذبه های تاریخی و گردشگری خود را دارد اما چون چندان معروف نیست، به طور حتم گردشگران و مسافران با این جاذبه‌های منحصر به فرد زیاد آشنا نیستند. در این قسمت قصد داریم تا شما را با جاذبه های عجیب و زیبای بندر گناوه آشنا کنیم.

  •   اولین جاذبه دیدنی: ساحل شنی

اگر در شهری ساحلی زندگی می کنید به طور حتم با من موافق هستید که یکی از جذابیت های بی نظیر این شهرهای نزدیک به دریا قدم زدن در ساحل است. بندر گناوه نیز به دلیل نزدیکی به دریا و خلیج فارس ساحلی زیبا و شنی دارد که به طور حتم اگر قصد سفر به این بندر را داشتید به شما توصیه می کنیم این ساحل زیبا را از نزدیک ببینید و در آن قدم بزنید. قدم زدن بر روی ماسه های داغ ساحل شنی در بندر گناوه یکی از فرصت های نادری است که ممکن است دیگر هرگز اتفاق نیفتد.

پیاده روی کردن بر روی ماسه ها و تماشای غروب آفتاب بی نظیر سواحل جنوبی کشور حتی اگر اهل هیجان باشید و شور و شوق زیادی نیز داشته باشید، باز هم برای شما یک تجربه بی نظیر خواهد بود. البته ناگفته نماند که برای فروکش کردن هیجانات شما قایق های سواری در ساحل بندر گناوه پهلو گرفته اند و به شما کمک خواهند کرد تا شور و هیجان خود را تخلیه کرده و آدرنالین را در خون خود افزایش دهید.

  •     دومین جاذبه دیدنی: تالای حِله

دومین جاذبه جالب گردشگری در بندر گناوه تالابی با نام تالاب حله می باشد. این تالاب که یکی از تالاب های مهم ایران به شمار می‌رود درست در موقعیت جغرافیایی ۱۰ کیلومتری شمال شرقی بوشهر قرار دارد. نحوه شکل گیری تالاب حله بدین صورت است که بر اثر طغیان رود حله شکل بوجود آمده و با جزر و مد دریا اندازه آن بزرگ تر شده است. در حال حاضر این تالاب به یک زیستگاه منحصربه‌فرد برای حیوانات و گیاهان و همچنین یک اکوسیستم مهم در کشور تبدیل گردیده. آبزیان و پرندگانی که در این تالاب زندگی می‌کنند جزء جذابیت های دیدنی و مهم این تالاب به شمار می‌روند. اگر قصد دارید از بندر گناوه خود را به تالاب حله برسانید باید مسافتی در حدود یک ساعت را با خودروی خود طی کنید.

  •   سومین جاذبه دیدنی: بندر ریگ

درست در فاصله ۱۵ کیلومتری بندر گناوه، بندری با نام بندر ریگ قرار گرفته که یکی از بنادر بسیار دیدنی ایران به شمار می‌رود. به شما توصیه می کنیم که اگر تصمیم گرفتید به بندر گناوه سفر کنید بازدید از این بند را نیز در برنامه های گردشگری خود بگنجانید. بندر رینگ در سال‌های دور تحت سلطه و حکومت پرتغالی ها بوده و بعدها  به واسطه تلاش های شخصی به نام میرمهنا که یکی از شخصیت‌های بنام و مشهور این منطقه است از دست پرتغالی ها خارج شد. میرمهنا به واسطه مبارزاتی که انجام داد توانست سلطنت پرتغالی ها در این منطقه را پایان داده و بر آنان پیروز شود.

  •   چهارمین جاذبه دیدنی: افسانه غار تو دیو

خب این قسمت از سفر به بندر گناوه، اختصاص داده شده به افرادی که عاشق هیجان هستند و دوست دارند سطح آدرنالین خون خود را افزایش دهند. ضمن اینکه باید علاقه زیادی به افسانه‌های قدیمی نیز داشته باشید تا بتوانید پابه پای ما در این جاذبه گردشگری بندر گناوه سفر کنید. به شما توصیه می‌کنیم در کنار بازدید از سایر مکان ها و جاذبه های گردشگری بندر گناوه، بازدید از غار تو دیو را نیز اضافه کنید. مکان جغرافیایی این غار بر روی صخره ای با ۸۲ متر عرض است که در جاده بندر گناوه به دیلم قرار گرفته شده. یکی از مناظر چشم‌نوازی که می توانید از بالای این صخره به خوبی تماشا کنید، تصویر چشم نواز خلیج همیشه فارس آبی رنگ است که از جاذبه های دیگر بندر گناوه به حساب می‌آید.

به نظر برخی از افراد این غار یک دخمه برجای مانده از زرتشتیان است. بر طبق رسم و رسوم زرتشتیان جسد مردگان باید در هوای آزاد و همچنین در معرض باد، باران و پرندگان قرار گرفته و بعد از اینکه گوشت بدن آنها به طور کامل از بین میرفت و جسد به استخوان می رسید آن را در چاهی می‌انداختند.

خب در اطراف این دره نیز استخوان های فراوانی یافت شده است. اما بومیان بندر گناوه افسانه‌ای دیگر را روایت می کنند. افراد بومی این غار را غار تو دیو می نامند که در گویش محلی آنها به معنای خانه دیو است. آنان باور دارند که در زمان های دور دو دیو در این غار زندگی می کردند. مردم محلی که در آن زمان در اطراف این غار زندگی می کردند بعد از پی بردن به این ماجرا یکی از دیوا ها را زمانی که در خواب بوده می کشند ، و دیو دیگر با مطلع شدن از این اتفاق، آن مکان را ترک کرده و متواری می شود.

بازارهای جذاب بندر گناوه

بالاخره به بخش جذاب سفر یعنی بخش خرید کردن آن رسیدیم. شاید ندانید اما بازارهای بندر گناوه یکی از جذاب ترین بخش های این بندر به شمار می روند. خرید کردن در این بازار ها یکی از دلایل مهمی است که روزانه مسافران زیادی را به این بندر جذب می کند. بدون شک اگر یک بار به بازارهای گناوه بروید و طعم خریدا از این بازارها را بچشید باز هم دوست دارید به طور مداوم به این بندر سفر کنید.

یکی از دلایل پر رونق بودن بازار های بندر گناوه این است که این بندر با با کشورهای حاشیه ای در خلیج فارس و همچنین کشورهای عربی رابطه تجاری خوبی دارد. همانطور که می دانید هر کشتی و یا احیاناً لنجی که از خارج به آبهای ایران وارد می شود، می تواند بدون پرداخت گمرک و به صورت محدود اجناسی را با خود به ایران بیاورد.

همین موضوع باعث شده است تا افرادی که در کشتی ها کار می کنند با خود اجناس زیر قیمتی به این بندر بیاورند که اصطلاحاً به این اجناس، ته لنجی می‌گویند. در بازارهای بندر گناوه هر جنسی را که جستجو کنید می توانید آن را با قیمتی بسیار پایین و مناسب تهیه کنید. بی دلیل نیست که برای بازار بندر گناوه جمله از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را به کار می برند. بهترین جنس ها و ارزانترین قیمت ها را میتوانید در این بازار به راحتی بیابید.

اما فراموش نکنید که در بین تمام اجناس مفید و به درد بخوری که در بازار بندر گناوه می توانید پیدا کنید، اجناس تقلبی نیز به وضوح به چشم می خورند که تمیز دادن آنها از اجناس اصلی کار راحتی نیست و بهتر است با حواسی جمع در این بازار خرید کنید. در ادامه شما را با چند بازار معروف در بندر گناوه آشنا خواهیم کرد.

  •   بازار لوازم خانگی: بازار سیف

بازار سیف از بازارهای بزرگ در بندر گناوه است که گردشگران خیلی زیادی به آن مراجعه می‌کنند. این بازار در میدان امام خمینی قرار گرفته و یکی از معروف‌ترین بازارهای این بندر به حساب می‌آید. اگر تصمیم به خرید لوازم برقی دارید توصیه می‌کنیم حتماً به این بازار سری بزنید، چون در این بازار برندهای مختلفی از لوازم خانگی عرضه شده اند. اما فراموش نکنید که کالاهای عرضه شده در این بازار هیچگونه گارانتی و ضمانت نامه ای ندارند. پس بهتر است در هنگام خرید وسواس به خرج داده و با دقت جنس خود را انتخاب کنید.

  •   اجناس اصلی در بازار اصلی گناوه

دومین بازار معروف بندر گناوه بازار اصلی آن نام دارد که به آن دبی ایران نیز  میگویند. بازدید از این بازار را حتماً در برنامه سفر خود قرار دهید. در این بازار تمام چیزهایی که حتی نمی توانید فکرشان را بکنید به راحتی پیدا خواهید کرد. تمامی اجناس موجود در این بازار همه از کشورهای بنگلادش، پاکستان، هند و یا امارات وارد شده اند و شما در این بازار به هیچ عنوان جنس ایرانی پیدا نخواهید کرد. از لوازم آرایشی بهداشتی گرفته تا پوشاک و لوازم خانگی و لوازم برقی که همگی به صورت عمده در این بازار عرضه می شوند.

  •   بندر گناوه و بازار ماهی فروشان

همه ما شهرهای ساحلی شمالی و جنوبی کشورمان را به خوراکی محبوب آن یعنی ماهی می شناسیم. در بین گردشگران مراجعه کننده به بندر گناوه کمتر کسی را می توانید پیدا کنید که سری به بازار ماهی فروشان در این بندر نزده باشد و انواع و اقسام ماهی ها را ندیده و یا نخریده باشد. پیشنهاد ما این است بدون چشیدن ماهی های خوش طعم و تازه جنوبی بندر گناوه را ترک نکنید. شما نه تنها می‌توانید در مدت اقامت و گردش خود در بندر گناوه طعم بیاد ماندنی ماهی‌های آنجا را امتحان کنید، بلکه می‌توانید خودتان نیز ماهیگیری کرده و این ماهی ها را به شهرخود ببرید. فراموش نکنید اگر تصمیم دارید در سفر خود به بندر گناوه با خود ماهی حمل کنید حتماً یک جعبه ساخته شده از یونولیت پر از یخ را که بتواند حداقل یک روز ماهی‌ها را سالم نگه دارد، از بندر گناوه تهیه کنید.

بندر گناوه و تفریحات آن

بندر گناوه به هیچ‌عنوان به جزایر کیش و قشم شباهت ندارد. تفریحاتی که در آن دو جزیره وجود دارند در این بندر ارائه نمی شوند و شما تنها با دیدن جاذبه های گردشگری طبیعی در این بندر میتوانید سرگرم شوید. اما یکی از جاذبه های بی نظیر در بندر گناوه که به نوعی تفریح نیز محسوب می‌شود بازارگردی در این بندر است. البته سواحل زیبا و تمیز آن را نیز نباید فراموش کنیم.

شما می توانید با پیاده روی در طول ساحل و قدم زدن بر روی ماسه های گرم و جذاب این جزیره از گردش خود در بندر گناوه لذت ببرید و در عین حال تماشای غروب زیبای این جزیره را فراموش نکنید. ناگفته نماند که در ساحل قایق های متعددی وجود دارند که می توانند به راحتی شما را با گشت زدن در میان آبهای نیلگون و سبز آبی خلیج‌ همیشه فارس سرگرم کنند.

غذاهای لذیذ بندر گناوه

به طور حتم یکی از قسمت های جالب و وسوسه کننده هر سفری قسمت غذایی آن است. به عبارتی خوشمزه ترین قسمت را می توان قسمت غذاها نامید، که از شهری به شهر دیگر کاملا متفاوت است. شما در سفرهای مختلف می توانید به خوبی با مزه های جدید آشنا شده و به راحتی آن ها را امتحان کنید. بندر گناوه نیز یکی از نقاط خوشمزه ایران است که با غذاهای سنتی و متناسب خود هر ذائقه و هر سلیقه ای را راضی خواهد کرد.

  •   یک دمپخت خوش طعم و سنتی

شهرهای ساحلی عمدتاً مکانی مناسب برای چشیدن طعم انواع غذاهای دریایی به حساب می‌آیند. یکی از غذاهای بسیار خوشمزه در بندر گناوه غذای لخ لاخ می باشد. بعبارتی این غذا همان دمپخت ماهی بوشهری است که خوردن آن را به هیچ وجه نباید فراموش کنید. بوی خوش آن مست کننده است و اسم لخ لاخ نیز به همین دلیل به این غذا اطلاق شده است، به معنی بوی خوش. برای پختن این غذا بیشتر از ماهی های سنگسر، سبیتی، سرخو و هامور استفاده می‌کنند که در بندر گناوه بسیار یافت می‌شوند. سبزی هایی که در این غذا استفاده می‌شوند شوید، گشنیز و البته کمی شنبلیله است.

  •   طعم اصلی میگو با قلیه میگوی بندر گناوه

غذای بعدی قلیه میگو است که پای ثابت تمام سفره های سنتی شهرهای بندری جنوب کشور است. قلیه مگو یکی از غذاهای سنتی بندر گناوه است که طرفداران بسیار زیادی نیز دارد. قلیه میگو و قلیه ماهی البته در شهرهای دیگر ایران نیز پخته می‌شوند اما با ماهی های جنوبی طعمی دیگر دارند.

  •   ماهی شکم پر تند و تیز

غذای خوش طعم بعدی ماهی شکم پر جنوبی است که از غذاهای محبوب ایرانیان محسوب می‌شود و در هر شهری با رسوم و سنت‌های همان شهر طبخ می‌شود. ماهی‌شکم‌پر هیچ شهری را نمی‌تواند از شهرهای دیگر بدتر و یا بهتر دانست، چون تمام این ماهی های شکم پر با روش خاص خود پخته شده و همگی خوشمزه هستند. یکی از خصوصیت های ماهی‌شکم‌پر در بندر گناوه و همچنین شهرهای جنوبی کشور این است که طعم بسیار تندی دارند.

  •   یتیمک

غذای بعدی یتیمک نام دارد که از غذاهای بسیار لذیذ و پرطرفدار بندر گناوه است. محتوای اصلی این غذا لوبیا چشم بلبلی، پیاز، بادمجان، تمرهندی و البته فلفل بسیار تند است. پیشنهاد میکنیم حتما این غذا را امتحان کنید.

  •   دوقوس ماهی عجیب اما لذیذ

آخرین غذای مورد استفاده و محبوب در بندر گناوه دوقوس ماهی نام دارد. البته این غذا، تنها غذای سنتی در بندر گناوه نیست و می توانید آن را در اکثر شهرهای جنوبی کشور پیدا کنید. در پخت آن از ماهی حلوای سفید که یکی از مرغوب ترین ماهی های صید شده در سواحل جنوبی کشور استفاده می کنند. البته این ماهی را بصورت گسترده و فراوان به کشورهای دیگر صادر می‌کنیم و تقریبا در کشور خودمان کمیاب است. اما برای پخت آن می‌توانید از ماهی های بدون استخوان دیگر نیز استفاده کنید.

سخن پایانی

در این مقاله تمام تلاش خود را کردیم تا شما را به یک سفر کوتاه و کامل به بندر گناوه ببریم. از تفریحات، جاذبه های گردشگری و خصوصیات ویژه این بندر گفتیم و در آخر به خوراکی های جذاب و لذیذ آن رسیدیم. مطمئن باشید از سفر به این بندر پشیمان نخواهید شد.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد