بزرگ ترین و بهترین شهرهای ترکیه برای سفر و زندگی کدامند؟

قبل از سفر به ترکیه باید بزرگ ترین شهرهای آن را بشناسید. ترکیه یکی از بهترین کشور های جهان است با ۷۳ میلیون نفر جمعیت که از اقوام و نژادهای مختلف تشکیل شده است. کشور ترکیه مقصد جذابی برای ایرانیان و مهاجرت و سفر به آن است. ذائقه غذایی نزدیک به ایرانی ها و مردمانی خونگرم و جاذبه ها و آثار و بناهای تاریخی و شگفت آور از عوامل جذب گردشگران سراسر جهان به این کشور است.

برای رزرو آنلاین بهترین و ارزان ترین تورهای ترکیه الی گشت روی تصویر زیر کلیک کنید:

بزرگ ترین شهرهای ترکیه | قدمت کشور ترکیه

ترکیه‌ای که اکنون می‌ شناسیم، پیشینه ‌ی طولانی در زمینه ‌ی مهاجرت و همزیستی فرهنگ ‌های مختلف درون مرزهایش دارد. مدارک و شواهد یافت شده، نشان می ‌دهد که قدمت ظهور تمدن در این کشور به عصر هجر، عصر آهن و حتی عصر برنز باز می‌ گردد. طی قرن پنجم پیش از میلاد، پادشاهان ایرانی این نواحی را توسعه داده اند و جاده‌ای برای حمل ‌و نقل کالا و انسان ‌ها در آن احداث کردند. با گسترش داد و ستد در ترکیه، بزرگی و اهمیت شهرهای این ناحیه نیز بیش از پیش شد.

در طول حکومت «امپراطوری عثمانی» که در سده‌ی ۱۳۰۰ میلادی فاتح این منطقه شد، شهرهای زیادی، یکی پس از دیگری تبدیل به پایتخت این مکان شدند. اهمیت بالای شهرهای امپراطوری عثمانی به افزایش مهاجرت و نیز رشد این مناطق منجر شد. طی این دوره، صدها هزار نفر از اسپانیا، پرتغال، اروپای مرکزی و روسیه به ترکیه رفتند. در دهه‌ی ۱۹۲۰، بسیاری از پناهجویان مسلمان آسیایی، عرب، آفریقای شمالی و کشورهای اروپایی به ترکیه پناه آوردند، زیرا وجود مسیحیت در کشورشان، موجب آوارگی آنان شده بود.

مهم ‌ترین شهر کشور ترکیه، شهر استانبول است که جمعیت آن در حدود ۲۰ میلیون نفر بوده و یکی از کلانشهر های آسیا و اروپا به حساب می ‌آید. در این شهر مساجد بزرگ و متعددی به جا مانده از دولت عثمانی قرار دارد که سرآمد آن ‌ها مسجد ایاصوفیه است. این بنا به دستور آتاتورک تبدیل به موزه شد. همان طور که اشاره کردیم از مهم ‌ترین شهرهای ترکیه می ‌توان به استانبول، آنکارا، بورسا، آدانا، قونیه، غازی عینتاب، آنتالیا، قیصریه، مرسین، ازمیر و کوش آداسی اشاره کرد که در این مقاله به معرفی مهم ترین و بزرگترین شهرهای کشور ترکیه می‌ پردازیم.

۱-بزرگ ترین شهرهای ترکیه | استانبول

استانبول یکی از بزرگ ترین شهرهای ترکیه است. این شهر با جمعیت تقریبی ۱۳٫۸۲ میلیون نفر که حدوداً ۲۰٪ از جمعیت کل ترکیه را تشکیل می‌ دهد، با فاصله‌ ی زیادی، بزرگترین شهر این کشور محسوب می ‌شود. استانبول مابین دریای سیاه و دریای مدیترانه واقع شده است و قطب اقتصادی، تاریخی و فرهنگی کشور ترکیه به شمار می‌ رود. به دلیل افزایش مهاجرت به استانبول، جمعیت این شهر سالانه ۳٫۴۵ درصد رشد می‌ کند که از میزان رشد جمعیت سالانه ‌ی کل کشور نیز بیشتر است.

استانبول، بزرگ ‌ترین شهر ترکیه از نظر مساحت و جمعیت است. همچنین این شهر یکی از پایتخت‌ های فرهنگی و مردمی کشور ترکیه است. در سال ۲۰۱۰ این شهر به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا انتخاب شد. همچنین از نظر وضعیت جذب گردشگر، این شهر در رتبه سوم دنیا قرار گرفته است. شهر استانبول بر روی گسل آناتولی قرار دارد. این شهر در نزدیکی دریای مدیترانه و دریای سیاه، از آب و هوای مرطوب در طول سال برخوردار است.

مهاجران در استانبول

مهاجرانی که به این شهر می ‌آیند، عمدتاً روستاییان شرق کشور هستند که در جستجوی فرصت‌ های شغلی و زندگی بهتر هستند. در واقع، تنها یک سوم از جمعیت استانبول در این شهر متولد شده‌اند. صنعت این شهر بسیار توسعه یافته و پر رونق است و کالاهایی همچون تنباکو، روغن زیتون و خودرو تولید می‌ کند. وجود چنین صنایعی، موجب ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب نیز در این شهر شده است.

موقعیت شهر و حضور آن روی شاه ‌راه تجاری اروپا و آسیا باعث شده تا امروزه نیز بسیاری از معاملات تجاری در سطح جهانی به محوریت این شهر انجام شوند. علاوه بر این، تاریخ غنی، معماری شهری و طبیعت بکر حومه آن سالانه گردشگران زیادی را به استانبول می ‌کشاند.

برای شما که قصد اقامت دارید، کافی است کمی زبان ترکی را چاشنی مهارت و پیشه کرده و به راحتی گلیم خود را در این شهر از آب بیرون بکشید. استانبول از نظر فرهنگی و مذهبی نیز مترقی محسوب می ‌شود، کافی است در خیابان‌ ها قدم بزنید و ببینید مردم چگونه از در یک خیابان از کلیسا و مسجد بیرون می ‌آیند و با هم خوش و بش می ‌کنند.

۲- بزرگ ترین شهرهای ترکیه | آنکارا

دومین شهر بزرگ ترکیه، آنکارا است که جمعیتی بالغ بر ۴٫۴۷ میلیون نفر دارد. نیمی از جمعیت این شهر زیر ۳۰ سال بوده است و دارای بالاترین سطح آموزشی در کشور نیز هستند. نواحی شهری آنکارا نیز مانند استانبول توسعه یافته است که روستاییان زیادی را برای یافتن شغل جدید به این شهر جذب کرده است. صنایع دفاعی و هوا فضا در آنکارا رشد چشمگیری داشته و در بخش‌های عمومی، فرصت‌های شغلی بسیاری فراهم کرده است.

شهر آنکارا پایتخت سیاسی کشور ترکیه است و پس از استانبول، دومین شهر بزرگ ترکیه محسوب می ‌شود. جمعیت این شهر در حدود ۵ میلیون نفر است. آرامگاه پدر ترکیه یعنی آتاتورک، در این شهر قرار گرفته است. اکثر مردم آنکارا، ترک هستند اما؛ در برخی از نواحی شهر نیز کردها ساکن هستند.

۳- بزرگ ترین شهرهای ترکیه | ازمیر

ازمیر با ۲٫۸۳ میلیون نفر جمعیت، سومین شهر پرجمعیت ترکیه محسوب می ‌شود. طی دهه ‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، عدم رسیدگی و نظارت صحیح دولت بر نواحی روستایی ازمیر، موجب مهاجرت گسترده‌‌ی روستاییان به این شهر شد. ازمیر هر روز در حال رشد است. تقریباً ۲۵۰۰ یهودی در ازمیر زندگی می‌ کنند که دومین اقلیت بزرگ ترکیه نیز محسوب می ‌شود. البته تعداد زیادی ایتالیایی، فرانسوی و ونیزی هم در ازمیر زندگی می ‌کنند.

پس از دو شهر استانبول و آنکارا، شهر ازمیر سومین شهر بزرگ کشور ترکیه است. این شهر از لحاظ تجاری و اقتصادی یکی از مهم‌ ترین شهرهای ترکیه به شمار می‌ رود. جمعیت ازمیر در سال ۲۰۰۸، چیزی در حدود ۳ میلیون و ۷۳۷ هزار نفر بوده است.

شهر ازمیر در ساحل دریا اژه قرار دارد. یکی از مهم‌ ترین ویژگی‌ های این شهر، داشتن بناهای تاریخی مهم و بسیار بزرگ است که سرآمد آن‌ ها شهر تاریخی اِفِسوس است. همچنین شهر تاریخی تروآ نیز در منطقه ازمیر قرار گرفته است که از تاریخ این شهر، رمان‌ها و فیلم‌های متعددی ساخته‌اند.

۴- بزرگ ترین شهرهای ترکیه | آنتالیا

یکی از مهم‌ترین شهرهای کشور ترکیه از نظر جاذبه‌ های توریستی و گردشگری، آنتالیا است. جمعیت این شهر در حدود یک میلیون نفر است. مهم ‌ترین جاذبه گردشگری این شهر، سواحل زیبا و دیدنی آن است. این مناطق به ویژه در فصل تابستان، محبوب‌ترین جاذبه گردشگری ترکیه به شمار می‌ روند و از لحاظ تفریحات آبی، جایگاه بسیار خوبی را در میان مردم دارد.

۵- کوش آداسی

کوش آداسی، یکی از کوچک ‌ترین شهرهای کشور ترکیه با دارا بودن جمعیت ۶۰ هزار نفر است. کوش آداسی در کنار ساحل دریای اژه قرار گرفته است و در لغت به معنای جزیره پرنده است. یکی از مهم‌ ترین جاذبه ‌های گردشگری مربوط به این شهر، نزدیک بودن به جزیره یونانی ‌هاست. این شهر در کانون توجهات مربوط به صنعت گردشگری قرار گرفته است و به همین دلیل دولت مردان ترکیه‌ای، امکانات بی‌ شماری به شهر کوچک کوش آداسی اضافه کرده ‌اند. کوش آداسی یکی از توریستی ترین شهرهای ترکیه است.

۶-شهر وان

شهر وان، یکی از شهرهای شرقی کشور ترکیه است که در نزدیکی دریاچه وان قرار گرفته و هر ساله پذیرای تعداد بی‌شماری توریست و گردشگر به این منطقه است. این شهر دارای پیشینه تاریخی و قدمت چندین هزار ساله بوده و دارای جاذبه‌های گردشگری و مکان‌ های دیدنی بی‌ نظیری است. فرهنگ و تمدن باستان را می‌ توان در تمام نقاط شهر وان در ترکیه تماشا نمود. دریاچه وان، قلعه وان، کلیسای مقدس و موزه وان، مهم‌ترین مکان ‌های دیدنی این شهر هستند. وان یکی از دیدنی ترین شهرهای ترکیه است.

۷- بزرگ ترین شهرهای ترکیه | شهر  قونیه

شهر قونیه، یکی از شهرهای جنوبی کشور ترکیه است که در همسایگی شهر آنتالیا واقع شده است. این شهر به دلیل وجود آرامگاه مولانا، عارف و شاعر معروف جهان، از اهمیت زیادی در ترکیه برخوردار است. توریست‌های خارجی به این شهر علاقه زیادی دارند. مراسم‌های گرامیداشت مولانا، جشنواره ‌ها و فستیوال‌ های موسیقی، فرهنگی و هنری و سایر مکان‌ های دیدنی شهر، محبوبیت قونیه را در میان گردشگران افزایش داده است.

۸-شهر سیواس

شهر سیواس، مرکز استان سیواس در ناحیه آناتولی ترکیه است. جذابیت و محبوبیت این شهر به دلیل تمدن و پیشینه تاریخی آن است، سیواس در مسیر جاده ابریشم قرار گرفته است. قدمت این منطقه به حدود ۲۰۰۰ سال قبل باز می‌ گردد. رد پای امپراتوری ‌های ارامنه، رومی‌ ها، بیزانس، سلجوقیان و عثمانی‌ ها را در شهر سیواس می‌ توان جستجو نمود. سیواس یکی از جذاب ترین شهرهای ترکیه است.

۹-شهر ارزروم

شهر ارزروم در سمت شرق کشور ترکیه قرار دارد و یکی از بزرگ ‌ترین شهرهای ترکیه محسوب می ‌شود. تابستان ‌ها و زمستان‌ های ارزروم بسیار جذاب و لذت بخش است، اگرچه دمای هوا در زمستان، ۱۱ درجه زیر صفر است. جاذبه‌های گردشگری این شهر نظیر موزه آتاتورک، قلعه ارزروم، مسجد مصطفی پاشا، مدرسه منار دوقلو و … همه به دوران مختلف تاریخ مربوط می ‌شوند.

هجوم پناهجویان

جمعیت ترکیه به‌دلیل هجوم پناهجویان به این کشور، به سرعت در حال تغییر است. بیشتر این پناهجویان اهل سوریه هستند، علت این موضوع نیز وجود درگیری و نا آرامی در سوریه است. ترکیه با آغوشی باز به استقبال پناهجویانی که از کشور خود فرار کرده‌اند رفته است. اکنون ۱٫۷ میلیون سوری در ترکیه هستند. صدها هزار پناه ‌جوی عراقی نیز به این کشور پناه آورده‌اند. از آن جایی هیچ ردی از صلح در افق ‌های نزدیک مشاهده نمی‌ شود، احتمال بازگشت این پناهجویان به کشورهای خود در حال حاضر صفر است. این موضوع، تأثیر بسزایی در جمعیت کلی ترکیه و نیز ارائه‌ی خدمات عمومی خواهد داشت. البته برای این پناهجویان، ویزای کاری صادر شده که دولت ترکیه امیدوار است پناهجویان شروع به کارکرده و خود را با فرهنگ این کشور تطبیق دهند.

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید