کمتر کسی را می توانید پیدا کنید که آرزوی سفر به دور دنیا را نداشته باشد. سفر کردن یک رسم دیرینه است که انسان برای دور شدن از زندگی ماشینی و مدرن و همچنین نزدیک شدن به روح و روان خود، انجام می دهد. با سفر کردن به شهرها و کشورهای دیگر می توانیم با رسوم و فرهنگ های متفاوتی آشنا شویم که تا پیش از این هیچ تصوری از آن ها نداشتیم. در این مقاله قصد داریم تا بزرگ ترین جزیره دنیا و البته لیستی از جزایر بزرگ دنیا را به شما ارائه کنیم.
برای مشاهده جدید ترین قیمت های بلیط هواپیما در سایت الی گشت کلیک کنید:
بزرگ ترین جزیره های روی زمین
در جای جای این کره خاکی جزایری وجود دارند که هر کدام با مساحت و وسعت های متفاوت، پناهگاهی برای انسان شده و دلیلی برای یکجانشینی او به حساب می آیند. برخی از این جزیره ها بشدت بزرگ و وسیع هستند اما به دلایلی سکنه کمی بر روی آنها زندگی می کنند و برخی دیگر با وجود کوچک بودن، جمعیت زیادی را در خود جای دادهاند. برخی از این جزیره ها زلزله خیز هستند و یا در کنار کوه های آتشفشانی واقع شده اند اما با این حال مردم ساکن بر روی آنها بیشتر از ظرفیت جزیره است. حتی گاهی اوقات می بینید که مردم به یک جزیره لقب قاره هشتم داده اند. در ادامه ۱۰ جزیره بزرگ دنیا را به ترتیب از کوچکترین به بزرگترین، به شما معرفی خواهیم کرد.
-
بزرگ ترین جزیره دنیا | کانادا، جزیره الزمیر
جزیره الزمیر کانادا با مساحتی معادل ۱۹۶.۲۳۶ کیلومتر مربع، لقب سومین جزیره بزرگ کانادا را از آن خود کرده است و البته دهمین جزیره بزرگ در دنیا محسوب می شود. در استان نوناووت کانادا قرار گرفته و به قدری زیبا و باشکوه است که چشمان هر بیننده ای را خیره می کند. تمام اطراف این جزیره را یخچال های زیبا و کوه های باشکوه احاطه کرده است که البته بی دلیل هم نیست. این جزیره منحصر به فرد درست در قلب مجمع الجزایر قطبی کانادا واقع شده است.
برای رزرو بهترین هتل های مقاصد داخلی و خارجی از الی گشت اینجا کلیک کنید.
به طور حتم خالی از لطف نخواهد بود اگر حقایق و شگفتی هایی از این جزیره را برای شما شرح دهیم. در این جزیره شما با یک زنجیره ممتد از سنگ های رسوبی که درست در بخش شمالی جزیره قرار گرفته است رو به رو می شوید که این سنگ های رسوبی متعلق به ۱۰۰ هزار سال پیش می باشند. جزیره الزمیر یکی از جزیره های باقی مانده از عصر یخبندان است و این نکته جالب ماجراست. بد نیست بدانید که این جزیره از کوهستان ارتفاعی برابر با ۲.۶۱۶ متر دارد و به همین دلیل است که آن را بالاترین نقطه در استان نوناووت می دانند.
-
بریتانیا، جزیره بریتانیا کبیر
نام بریتانیا بدون شک برای همه ما آشناست. بریتانیای کبیر جزیرهای از مجموعه جزیرههای بریتانیا به حساب می آید که مساحتی معادل ۲۰۹.۳۳۱ کیلومتر مربع داشته و دقیقاً در شمال غرب اروپا و در همسایگی با ایرلند قرار دارد. جزیره بریتانیای کبیر بزرگترین جزیره قاره اروپا نیز می باشد که البته قسمتی از خاک انگلستان نیز به حساب می آید. در تقسیم بندی بریتانیا به پایتختی لندن، باید اینگونه گفت که بریتانیا به طور کلی چهار بخش دارد.
سه بخش آن را کشورهای ولز، انگلستان و اسکاتلند تشکیل می دهند که در مجموع به آنها بریتانیای کبیر میگویند و بخش چهارم نیز به ایرلند شمالی اختصاص یافته که در جزیره ایرلند قرار دارد. از جمله حقایق جالب در مورد جزیره بریتانیای کبیر این است که این جزیره را هزار جزیره دیگر احاطه کرده اند و سکونت بشر اولیه در آن به ۵۰۰ هزار سال پیش برمی گردد. ناگفته نماند که آب و هوای این جزیره در طول سال به شدت مطلوب و دلچسب است.
برای خرید بلیط هواپیما چارتری از الی گشت ارزان اینجا را کلیک کنید.
-
بزرگ ترین جزیره دنیا | کانادا، جزیره ویکتوریا
در لیست بزرگترین جزیره ها، هشتمین جزیره بزرگ دنیا جزیره ویکتوریا نام دارد که در کانادا واقع شده است این جزیره که در مناطق قطبی واقع شده در بین مجمع الجزایر کانادا، به عنوان دومین جزیره محسوب می شود. مساحت آن در حدود ۲۹۱. ۲۱۷ کیلومتر مربع است که طول آن معادل ۹۹. ۵۱۴ کیلومتر در ۸۱۶. ۶۲۲ کیلومتر می باشد. یکی از کاوشگران قطب جنوب به نام آقای توماس سیمپسون این جزیره را در سال ۱۸۳۸ کشف کرد. ب
به طور حتم برای شما جذاب خواهد بود که حقایقی را در مورد جزایر ویکتوریا بخوانید. نامگذاری این جزیره به نام جزیره ویکتوریا، بعد از ملکه ویکتوریا انجام شد و در سال ۲۰۰۶ تعداد سکنه این جزیره تنها ۱۸۷۵ نفر بود. یکی از جاذبه های عجیب این جزیره حفره ای است که به روایتی در اثر برخورد کردن شهاب سنگ با زمین درست شده است و به ۱۳۰ تا ۱۵۰ میلیون سال قبل برمی گردد. این حفره ۲۴۱۴۰.۲ متر عرض دارد و درست در بخش شمال غربی جزیره ویکتوریا قرار گرفته است.
-
ژاپن، جزیره هونشو
جزیره هونشو در ژاپن بزرگترین جزیره در این کشور و هفتمین جزیره بزرگ در دنیا محسوب می شود. مساحت این جزیره چیزی در حدود ۲۲۵.۸۰۰ کیلومتر مربع است که درست در بین دریای ژاپن و اقیانوس آرام، خود را جا داده است. این جزیره از اهمیت تاریخی فراوانی برخوردار است و برای ژاپنی ها اصلی ترین جزیره بحساب می آید. جزیره هونشو به تنهایی ۶۰ درصد از کل ژاپن را بخود اختصاص داده که به مرکزیت توکیو، نام ژاپن را بخود گرفته است. طولی برابر با ۱۲۸.۷۴۸ کیلومتر و عرضی معادل ۲۴۱.۴۰۲ کیلومتر دارد.
این جزیره نیز مانند سایر جزایر بزرگ دیگر، حقایقی جالب را در خود پنهان کرده است. در جزیره هونشو شهرستان های مهمی مانند توکیو، اوزاکا، یوکوهاما، کیویتو و هیروشیما قرار گرفته اند. این جزیره به عنوان دومین جزیره پر جمعیت دنیا بعد از جاوه اندونزی دسته بندی شده و جالب است که بدانید در بین ترین های این جزیره، بزرگترین کوه ژاپن یعنی کوه فوجی نیز در این جزیره قرار گرفته است. تعجب نکنید اما بزرگترین دریاچه کشور ژاپن یعنی دریاچه هیوا نیز در این جزیره جانمایی شده است.
-
بزرگ ترین جزیره دنیا | اندونزی، جزیره سوماترا
دومین جزیره بزرگ اندونزی در لیست ما، در مقام ششمین جزیره بزرگ دنیا قرار گرفته است که نام آن جزیره سوماترا بوده و مساحتی معادل ۴۸۰.۸۴۸ کیلومتر مربع دارد. سوماترا درست در قسمت غربی مجمع الجزایر اندونزی قرار گرفته است. این جزیره را به دلیل قرارگیری بر روی صفحات تکتونیکی هند، استرالیا و اوراسیا و همین طور به علت موقعیت جغرافیایی عجیبی که دارد، به شدت مستعد سونامی و زلزله می دانند. اما در عین حال ۴۵ میلیون نفر سکنه دارد و منابعی غنی از حیات وحش، درختان و پوشش های جنگلی های نادر را به خود اختصاص داده است.
جالب ترین حقایقی که در مورد این جزیره می گویند این است که این جزیره یعنی جزیره سوماترای اندونزی با انبوهی از جنگلهای مناطق گرمسیری پوشانده شده اما باعث تاسف است که بگوییم به علت استخراج کردن مداوم و بی رویه و البته تولید روزافزون نفت در این جزیره، تقریبا بیش از ۵۰ درصد جنگلهای گرمسیری آن در بازه زمانی سال های ۱۹۸۵ تا ۲۰۰۷ به کلی نابود شده و از بین رفته اند. جزیره سوماترا اندونزی پناهگاهی امن برای گونههای جانوری و گیاهی نادری است که رو به انقراض هستند، مانند اورانگوتان سوماترایی، کرگدن سوماترایی و ببر سوماترایی. جالب ترین قسمت از شگفتی های جزیره سوماترا اندونزی این است که در این جزیره شما با ذخیره های غنی از طلا و نقره رو به رو هستید.
-
کانادا، جزیره بافین
این سومین باری است که نام کانادا را در این مقاله می شنوید. در لیست ما پنجمین جزیره بزرگ دنیا و البته بزرگترین جزیره موجود در کانادا جزیره بافین نام دارد که وسعتی معادل ۵۰۷.۴۵۱ کیلومتر مربع داشته و درست در شرق استان نوناووت و در اقیانوس منجمد شمالی قرار گرفته است. میانگین دمای سالانه آن چیزی در حدود منفی ۸ درجه ارزیابی شده که به علت موقعیت جغرافیایی خاص و همینطور قرارگیری آن در منطقه قطبی می باشد. این جزیره حاوی چشمانداز هایی بسیار زیبا از دریاچه های آب شیرین و همین طور آب راههایی است که سراسر جزیره را درنوردیده اند.
در اشاره به حقایق جزیره بافین باید بگوییم که نام این جزیره بعد از کشف آن به دست کاوشگر معروف بریتانیایی ویلیام بافین که در سال ۱۶۱۶ انجام شد، به نام بافین ثبت شد. در این جزیره شما می توانید برترین منظره ها از شفق قطبی را دیده و ثبت کنید. همینطور پستانداران زیادی مانند گرگ های قطب شمال و خرس های قطبی در این جزیره ساکن هستند. در جزیره بافین ۲ پارک ملی وجود دارد که منبعی غنی و طبیعی از یخچال های قطبی عظیم به حساب میآیند.
-
بزرگ ترین جزیره دنیا | جمهوری ماداگاسکار، جزیره ماداگاسکار
کشور ساحلی ماداگاسکار که درست در سواحل شرق آفریقا و در دل اقیانوس هند قرار گرفته مساحتی معادل ۵۸۷.۷۱۳ کیلومتر مربع دارد و در لیست ما، چهارمین جزیره بزرگ دنیا به حساب میآید. جزیره ماداگاسکار درست در ۸۸ میلیون سال پیش از کشور هند جدا شده و از آن زمان به بعد به هیچ خشکی دیگری در کره زمین وصل نشد. همین پدیده موجب شد تا انواع و اقسام گونه های نایاب و کمیاب جانوری و گیاهی که خاص این جزیره هستند و نمونه آنها در هیچ کجای دیگری از دنیا قابل رویت نیستند، در این جزیره ایجاد شوند. بطور حتم برایتان جالب خواهد بود که بدانید تقریباً ۹۰ درصد از گونه های عجیب و غریب جانوری و گیاهی که در این مکان زندگی میکنند بومی همین جزیره بوده و در همین جزیره به دنیا آمدند.
به همین دلیل است که جزیره ماداگاسکار را قاره هشتم می نامند. از جمله حقایق جالب در مورد جزیره ماداگاسکار این است که در این جزیره شما با ۲۵۰ گونه مختلف جانوری روبهرو هستید که تقریباً ۷۰ درصد از این گونه ها را در هیچ جای دیگری از کره زمین پیدا نخواهید کرد. ضمن اینکه ۱۴۰۰۰ گونه نایاب و کمیاب گیاهی در این جزیره کشف شدهاند که از این مقدار نیز ۹۰ درصد آنها در هیچ کجای دیگر از کره زمین یافتن نخواهند شد. یکی از معروف ترین گونه های جانوری در جزیره ماداگاسکار جانوری به اسم لمور است که اتفاقاً در انیمیشن ماداگاسکار نیز به خوبی نمایش داده شد. یکی دیگر از جذابیت های جزیره ماداگاسکار که در قسمت جنوب غرب این جزیره قرار دارد، صخره های مرجانی تولیارا هستند که به عنوان سومین صخرههای مرجانی در دنیا ثبت شدهاند.
مطالب مرتبط
-
اندونزی، جزیره بورنئو
بر طبق لیستی که به شما ارائه کردیم سومین جزیره بزرگ دنیا، جزیره بورنئو در اندونزی است. وسعت این جزیره در حدود ۷۴۸.۱۶۸ کیلومتر مربع است که به طور تقریبی می توان گفت ۲ برابر مساحت آلمان است و درست در موقعیت جغرافیایی مرکز شبه جزیره مالایا و همچنین در منطقه آسیای جنوب شرقی در اندونزی واقع شده. از لحاظ جایگاه سیاسی این جزیره را بین سه کشور برونئی، مالزی و اندونزی تقسیم کردهاند و به همین دلیل این جزیره تنها جزیره ای در دنیا است که بدون هیچ مشکلی بین ۳ کشور متفاوت تقسیم بندی شده. ناگفته نماند که قسمت اعظم این جزیره در اندونزی قرار گرفته است.
از جمله حقایق جالبی که در مورد جزیره برنئو گفته می شود این است که در این جزیره جنگلهای انبوهی وجود دارند که قدمتی بیشتر از ۱۳۰ میلیون سال داشته و در دسته های قدیمی ترین جنگل های کره زمین قرار گرفته اند. به جرات میتوان گفت که ۱۵۰۰۰ گونه نایاب و متنوع گیاهی و همینطور ۲۲۱ گونه از پستانداران جهان در کنار ۴۲۹ گونه از پرندگان، در این جنگل ها یافت می شوند. بلندترین قله کوه کیمابالو که در جنوب شرق آسیا قرار گرفته، در جزیره بورنئو مکان یابی شده است. در این جزیره دو گونه ی بسیار نایاب جانوری با نام های اورانگوتان بورنئویی و همینطور خفاش جزیره که از موجودات خاص برنو هستند، در معرض انقراض و نابودی قرار گرفته اند.
-
بزرگ ترین جزیره دنیا | اندونزی و گینه نو، جزیره گینه نو
نام دومین جزیره بزرگ دنیا را به جزیره گینه نو داده اند که با مساحتی در حدود ۷۸۵.۷۵۳ کیلومتر، طولی برابر با ۲۴۱۴.۰۱۶ کیلومتر مربع و همچنین گستردگی معادل ۶۴۳.۷۳۸ کیلومتر مربع در غرب اقیانوس آرام پهلو گرفته است. در قسمت شرق جزیره گینه نو، کشور پاپوآ گینه نو قرار دارد و در جهت غربی جزیره حوزه پاپوای غربی قرار دارد که مشتمل بر ۲ استان از اندونزی می باشد. به همین دلیل می توان گفت این جزیره متعلق به ۲ کشور مختلف است. در اشاره به حقایق جزیره گینه نو می توان گفت که این جزیره کوهستان های بسیار مرتفعی دارد.
بیشترین ارتفاع و بالاترین قسمت در جزیره گینه نو متعلق به کوهی با حدود ارتفاعی ۵۰۰۰ متر در جزیره گینه نو می باشد. به روایت تاریخ، نسل بشر از حدود ۴۰ هزار سال پیش در این جزیره ساکن بوده است و تعجب خواهید کرد اگر بگوییم که این جزیره ذخایری غنی از طلا و مس دارد. ناگفته نماند که در این جزیره شما با پرندگان زیبا و نادری روبرو خواهید شد.
-
بزرگ ترین جزیره دنیا، گرینلند
در انتهای مقاله میرسیم به بزرگترین و وسیع ترین جزیرهای که در روی کره زمین قرار دارد، جزیره گرینلند با مساحتی بالغ بر ۲ میلیون و ۳۶۶ هزار کیلومتر مربع که درست در بین آب های سرد اقیانوسهای اطلس و همینطور منجمد شمالی خود را جای داده است. شاید ندانید که جزیره گرینلند قسمتی از کشور دانمارک محسوب می شود. نکته اینجاست که تقریباً بیشتر از ۸۰ درصد زمین های موجود در گرینلند را یخ ها و یخچال ها تشکیل داده اند و این موضوع دلیلی است که این جزیره با این همه وسعت فقط ۵۷ هزار سکنه دارد. بر اساس اطلاعات تاریخی بر جای مانده از گذشته این جزیره، گرینلند به طور تقریبی از میانه های هزاره سوم قبل از میلاد سابقه سکونت انسان ها را در خود داشته که البته به صورت مستمر و مداوم نبوده است.
تاریخچه گرینلند
اروپاییان تا سده دهم میلادی این جزیره را نمی شناختند و درست در زمانی که وایکینگ های نروژی قصد سفر به سمت ایسلند را کردند و بعد از گم شدن در مسیر، خیلی اتفاقی سر از جزیره گرینلند در میآورند که کاملاً غیر مسکونی بوده است و بدین ترتیب جزیره گرینلند کشف می شود. بد نیست بدانید که وسعت این جزیره در حدی است که بر اساس آن جزیره گرینلند را با نام بزرگ ترین جزیره دنیا در کتاب گینس ثبت کرده اند.
در پایان به حقایق جالب جزیره گرینلند میرسیم. جزیره گرینلند محل قرار گیری دومین لایه های یخی بر روی کره زمین است. جالب است که بدانید بزرگترین یخچال طبیعی که در منطقه خارج از منطقه قطبی قرار دارد، آبدره ای یخی با نام لولیستا است که در جزیره گرینلند واقع شده. این جزیره یک پارک ملی دارد که در شمال شرقی آن قرار گرفته و شمالی ترین و بزرگترین پارک ملی در کل دنیا محسوب می شود. برای رسیدن به جزیره گرینلند هیچ راه جاده ای تعبیه نشده و اصلیترین شغل مردم ساکن در جزیره گرینلند، ماهیگیری و صید نهنگ است.
سخن پایانی
کره زمین با وسعت خود مکانی برای زندگی گونه های عجیب و ناشناخته گیاهی و جانوری است که حتی ممکن است برخی از این گونه ها هنوز بدست بشر کشف نشده باشند. عجایب این کره خالی کم نیستند و البته جای تاسف دارد که انسان به عنوان تنها موجود دارای اختیار، با تمام قدرت کمر به نابودی محیط زیست بسته است. البته بعید نیست که هنوز نقاطی بر روی زمین وجود باشند که پای هیچ انسانی به این نقاط نرسیده و هنوز هم در بکرترین حالت ممکن خود به سر می برند. ما در این مقاله سعی کردیم تا بزرگترین جزیره های روی زمین را به شما معرفی کنیم که البته نمی دانیم تا چه زمانی این جزیره ها به شکل اولیه خود باقی خواهند ماند.