میل گردآوری ساختههای دست انسان، ریشه در سرشت و تاریخ بشر دارد. به همین دلیل است که موزهها، و بویژه بزرگترین موزه های جهان همواره در کانون توجه قرار داشته و از مهمترین اهداف گردشگری به شمار میروند. موزههای بزرگ نه تنها گنجینهای ارزشمند برای نمایش آثار باستانی و آشنایی با تمدنهای کهن بحساب میآیند؛ بلکه محلی امن جهت حفظ و نگهداری این میراث گرانبها برای نسلهای آینده هستند. در معروف ترین موزه های جهان مجموعههای بیمانندی برآمده از فرهنگ و هنر پیشینیان به نمایش گذاشته میشود که زیبایی و شکوه آنها همواره موزهها را به یکی از مقاصد محبوب گردشگری تبدیل میکند. موزهها و آثار ارائه شده در آنها همچون منظری به جهان هستند که بدون آشنایی با آنها، تاریخ و جهان را به خوبی درک نکردهایم.
در این قسمت با الی گشت همراه باشید تا مهم ترین موزه های جهان را بیشتر بشناسید.
برای رزرو آنلاین بلیط هواپیما از سامانه الی گشت میتوانید روی عکس کلیک کنید
فهرست مطالب
موزه ی ملی توکیو؛ قدیمی ترین موزه ی ژاپن
موزهی ملی توکیو بزرگترین و قدیمیترین موزهی ژاپن است که در سال ۱۸۷۲ تأسیس شد. مجموعههای این موزه بر هنر باستانی ژاپن و نیز آثار هنری کشورهای آسیایی واقع در مسیر جادهی ابریشم تمرکز دارند. مجموعهی بزرگی از آثاری هنری یونانی-بودیست نیز در این موزه به نمایش گذاشته شده است.
موزهی Rijks آمستردام؛ موزه ای خاص برای لذت بردن از هنر نقاشان بزرگ هلند
موزهی ریکس آمستردام بزرگترین و معتبرترین موزهی تاریخ و هنر در کشور هلند است که بالغ بر یک میلیون اثر هنری در خود جا داده است. بزرگترین مجموعهی نقاشی متعلق به عصر طلایی هلند است که آثاری از نقاشان بزرگی مانند چهار تابلو وِرمیر و چهل اثر از رامبراند را نیز شامل میشود.
یکی از بخشهای جالب توجه و متفاوت این موزه، بازسازی دوران طلایی کشور هلند در قالب آثار مینیاتوری و عروسکی است که بویژه برای کودکان جذابیت فراوانی دارد.
اگرچه از سال ۲۰۱۳ این موزه در دست مرمت بوده و اغلب بخشهای آن در حال نوسازی است؛ با این وجود علاقمندان میتوانند از بخشهای اصلی و بویژه تابلوهای نقاشان بنام دیدن نمایند.
موزه ی Prado مادرید؛ منبعی ارزشمند برای بررسی هشت قرن از تاریخ هنر در اروپا
بعنوان یکی از موزههای شاخص اسپانیا، موزهی پرادو در مادرید تعدادی از بهترین مجموعههای هنری اروپا از قرن دوازدهم تا اوایل قرن نوزدهم را ارائه میدهد. مشهورترین آثاری که در این موزه نمایش داده میشوند دو تابلو از مجموعهی مایا اثر فرانسیس گویا و تابلوی Las Meninas اثر ولاسکِز است.
ولاسکز نه تنها با آثار خود این موزه را به شهرت رساند بلکه با تیزبینی و حساسیت هنری خود، اغلب مجموعههای نفیس هنرمندان ایتالیایی را به اسپانیا آورده و در این موزه عرضه کرد. دقت و ظرافتی که در انتخاب آثار و مجموعههای این موزه بکار رفته؛ پرادو را را به یکی از بزرگترین موزه های جهان در زمینهی هنر اروپای قرون وسطی و عصر رنسانس تبدیل کرده است.
موزه ی Nacional de Antropología مکزیکو سیتی؛ میراث مسحور کننده ی جهان باستان
موزهی ملی مردمشناسی مکزیک یا Museo Nacional de Antropología با مجموعهی کمیابی از آثار باستانی متعلق به دوران پیش از کریستف کلمب، سال ۱۹۶۴ در مکزیکو سیتی افتتاح شد. طراحی مینیمالیسم و باشکوه این موزه در مساحتی به وسعت بیست هکتار که یک برج آبنمای عظیم و یک چتر طاقی بزرگ مشخصهی اصلی آن است. این موزه دارای آثار بینظیری است که از این میان میتوان به سرهای سنگی غولآسا از تمدن اولمِک اشاره کرد. مهمترین اثر این موزه سنگ خورشید است که بیش از آنکه یک تقویم باشد، مجموعهی شگفتانگیزی از علائم است که چهار دوره از خورشیدهای ماقبل خورشید پنجم و کنونی را نشان میدهد.
موزه ی National Palace تایپه؛ بزرگترین مجموعه از تمدن باستانی چین
موزهی کاخ ملی چین دربردارندهی بزرگترین مجموعه از ساختهها و آثار هنری چین باستان در جهان است. این موزه ابتدا به سال ۱۹۲۵ و پس از تبعید آخرین امپراتور چین در شهر ممنوعه بنا نهاده شد. در سال پایانی جنگ داخلی چین، بخش عمدهای از نفیسترین مجموعههای موزه به تایوان منتقل شد.
این موزهی منحصربفرد حدود هفتصد هزار اثر باستانی نفیس از تاریخ هشت هزار سالهی چین را در خود جای داده است که عمدهی این آثار توسط امپراتوران چین گردآوری شدهاند. پس از انتقال به تایپه، ساختمان اصلی موزه در سال ۱۹۶۵ افتتاح شد و در سالهای بعد ساختمانها و بخشهای مختلف دیگری به این مجموعه اضافه شد تا امروزه موزهی کاخ ملی چین، بعنوان یکی از بزرگترین موزه های جهان شناخته شود.
موزه ی Guggenheim بیلبائو؛ موزه ای با معماری شگفت انگیز
طراحی شده توسط فرانک گِری. موزهی گوگنهایم بیلبائو ساختمانی خیرهکننده است که بعنوان یکی از مهمترین موزه های جهان بخاطر ساختمانهای در هم پیچیدهی تیتانیومپوش خود، به احتمال زیاد معروفترین بنای دههی ۱۹۹۰ است. منحنیها و خمیدگیهای باشکوه این ساختمان که با مربعهای تیتانیومی پوشیده شدهاند؛ تداعیگر کشتیهای پهلو گرفته در اسکلهی بیلبائو هستند که با درخشش ظریف خود در نور خورشید، اعجاز و زیبایی مضاعفی به این ساختمان میبخشند.
موزهی گوگنهایم بعنوان نمایشگاه دائمی هنرهای مدرن، آثار بدیع و نفیس هنرمندان اسپانیایی و بینالمللی را ارائه میدهد.
موزه ی هنرهای مدرن نیویورک؛ متفاوت، باشکوه، خیره کننده
موزهی هنرهای مدرن نیویورک یا MoMA بعنوان تأثیرگذارترین موزهی هنرهای مدرن جهان در میدتاون منهتن واقع است. این موزه به نوعی شامل بزرگترین شاهکارهای هنر معاصر است که از این میان میتوان به تابلوهایی همچون نیلوفر آبی اثر کلود مونه، دوشیزگان آوینیون اثر پابلو پیکاسو و شب پر ستاره اثر ونسان ونگوگ اشاره کرد. علاوه بر آثار هنری موزه، طراحی ساختمان این مجموعه نیز یکی از زیباییهای آن بحساب میآید. پیادهروی مارپیچ شیشهای، به بازدید کنندگان این امکان را میدهد تا از هر زاویهای آثار مجموعه را تماشا کنند.
موزه هرمیتاژ سن پترزبورگ؛ عظمت خیره کننده ی میراث تزارها
موزهی هرمیتاژ به سال ۱۷۶۴ توسط کاترین کبیر بنا نهاده شد. موزهای عظیم که بیش از سه میلیون قطعه از آثار فرهنگی و هنری نقاط مختلف جهان را در خود جای داده است. این موزه که یکی از معروفترین جاذبههای گردشگری روسیه است؛ بیتردید یکی از بزرگترین موزه های جهان نیز به شمار میرود. مجموعهی باشکوهی از آثار برجستهترین هنرمندان جهان همچون داوینچی، میکلآنژ، رامبراند و روبین در این موزه نمایش داده میشود که بیاندازه گرانبهاست. موزهی آرمیتاژ شش ساختمان تاریخی را در بر میگیرد که از میان آنها میتوان به قصر زمستانی امپراتوران سابق روسیه اشاره کرد.
تعدد و تنوع مجموعهها و آثار ارائه شده در این موزه در حدی است که اگر یک دقیقه برای تماشای هر یک از اشیاء اختصاص داده شود؛ یازده سال زمان لازم است تا از کل قطعات و آثار آن دیدن شود!
موزه ی Uffizi Gallery فلورانس؛ سفر به عصر رنسانس در قلب فلورانس
یکی از قدیمیترین و معروفترین موزههای جهان، گالری آفیزی در فلورانس است. این بنا در قرن شانزدهم بعنوان مرکزی جهت اقامت حکام، قضات و بلندپایگان فلورانس در توسکانی ساخته شد و از همین رو نام آفیزی(Office) را بر آن گذاشتهاند. امروزه شهرت این موزه بخاطر مجموعه نقاشیها و مجسمههای دورهی رنسانس است که اغلب این آثار میراث خاندان مشهور مدیچی است. از میان آثار ارزندهی این موزهی هنری میتوان به تابلوی تولد ونوس اثر ساندرو بوتیچلی اشاره کرد. بالغ بر پنجاه اتاق و غرفه در این موزه، مجموعهی فاخر آثار این موزهی محبوب را در مقابل دیدگان علاقمندان تاریخ و هنر به نمایش میگذارند.
اغلب اوقات، ساعتها قبل از باز شدن این گالری صفوف طولانی مقابل آن شکل میگیرد!
موزه ی British لندن؛ موزه ی تاریخ جهان
موزهی بریتانیایی به سال ۱۷۵۳ در منطقهی بلومزبری لندن بنا نهاده شد و در سال ۱۷۵۹ بعنوان نخستین موزهی عمومی جهان افتتاح شد. این موزه یکی از بزرگترین موزه های جهان بحساب میآید. مجموعه آثار این موزه مشتمل بر هفت میلیون قطعه هستند که از اقلیمها و سرزمینهای مختلف جهان گرد آمدهاند تا یکی از بزرگترین و کاملترین منابع برای تشریح و مستندسازی فرهنگ و تاریخ انسان از آغاز تا به امروز را پدید آورند.
در کنار نمایشگاههای بازسازی دوران مختلف تاریخ مانند عصر یخبندان و حیات و مرگ در پومپئی، اشیایی همچون سنگ روزِتا که کلید رمزگشایی خط هیروگلیف است و نیز بزرگترین مجموعه مومیایی خارج از مصر از مهمترین اشیاء باستانی این موزه هستند. این موزه یکی از مهمترین مقاصد گردشگری لندن است.
مطالب مرتبط
موزه ی هنر متروپولیتن نیویورک؛ مجموعه ای بدیع از تمدن های باستان و هنر مدرن
موزهی هنر متروپولیتن که اغلب با عنوان Met شناخته میشود از سال ۱۸۷۲ آغاز بکار کرده است. این ساختمان عظیم که با معماری گوتیک خود در بخش شرقی سنترال پارک نیویورک واقع شده، در گذر زمان توسعه و تغییرات متعددی به خود دیده و امروزه در دو طبقه و بیش از صدها اتاق، پذیرای گردشگران و علاقمندان به هنر و تاریخ است.
بیش از دو میلیون اثر هنری از دورههای تاریخی مختلف و از سراسر جهان در این موزه گرد آمده تا مجموعهی بزرگ و کاملی از تمامی رشتههای هنری به مخاطبان عرضه گردد. اصلیترین مجموعههای این موزه شامل آثاری از مصر باستان و مجسمههای هنرمندان اروپایی است که در کنار مجموعههای گردآوری شده از تمدنهای آفریقایی، آسیایی، اقیانوسیه، بیزانس و هنر اسلامی تنوع چشمگیر و بدیعی ایجاد کردهاند. همچنین مجموعهی سازها و ادوات موسیقی در کنار سلاحهای قدیمی و زرههای ارتشهای دوران باستان از دیگر مجموعههای حائز اهمیت این موزه است.
علاوه بر این مجموعهی ارزشمند، موزهی هنر متروپولیتن یک نمایشگاه دائمی برای میزبانی و سازماندهی نمایشهای بزرگ سیار در طول سال است.
موزه ی واتیکان رم؛ موزه ی تاریخ مسیحیت و اوج هنرنمایی میکلآنژ
موزهی واتیکان توسط پاپ یولیوس دوم در قرن شانزدهم و در واتیکان رم تاسیس شد. این موزه یکی از بهترین و بزرگترین موزه های جهان است. شهرت این موزه بیشتر بدلیل پلکانهای مارپیچ، اتاق رافائل و تزیینات و نگارگریهای نفیس بکار رفته در نمازخانهی سیستین است. با حمایت پاپ یولیوس دوم، میکلآنژ نقاشیهای سقف نمازخانه را طی سالهای بین ۱۵۰۸ تا ۱۵۱۲ پدید آورد. به اعتقاد بسیاری از اهالی هنر، سقف نمازخانهی سیستین و بویژه نقاشی واپسین داوری که از میکلآنژ در این موزه به یادگار مانده؛ اوج فعالیتهای او در عرصهی نقاشی است.
موزه ی Egyptian قاهره؛ موزه ای برای ملاقات با فراعنه
با مجموعهای مشتمل بر ۱۲۰۰۰۰ شیء تاریخی متعلق به مصر باستان، موزهی مصری قاهره امروزه یکی از بهترین موزههای جهان است. این موزه دارای دو طبقهی اصلی است. در طبقهی همکف مجموعهی نفیس و وسیعی از پاپیروس و سکههایی که توسط مصریان باستان استفاده میشده ارائه شده است. در طبقهی اول مجموعهای از آثار و ساختههای دو سلسلسهی پایانی مصر باستان نمایش داده میشود که اغلب آنان از درهی سلاطین کشف شدهاند.
مهمترین بخش این مجموعه، اشیاء بدست آمده از مقبرهی توتَنخامِن(توتَن آمون) و اتاق مومیایی سلطنتی است که شامل ۲۷ مومیایی از پادشاهان عصر فراعنه میباشد.
موزه ی Louvre پاریس؛ نمایشگاه معروف ترین و مهم ترین آثار هنری جهان
موزهی لوور پاریس یکی از بزرگترین موزه های جهان و از مهمترین موزه های تاریخ و هنر دنیا است. این موزه که بر ساحل رود سن، نزدیک به خیابان شانزده لیزه و در یکی از کاخهای سلطنتی فرانسه واقع است به سال ۱۷۹۳ افتتاح شد و حدود ۳۸۰۰۰ اثر هنری و تاریخی را در خود جای داده است. این موزه دارای سه بال و پنج طبقه است و هرم شیشهای معروف که در حیاط اصلی آن قرار دارد و بعنوان ورودی اصلی موزه مورد استفاده قرار میگیرد در سال ۱۹۸۹ به مجموعه اضافه شده است.
آثار و اشیاء ارائه شده در موزهی لوور از تمدنهای مختلف و دورههای تاریخی متنوعی سخن میگویند که مهمترین آنها عبارتند از تمدنهای باستانی ایران، مصر و یونان، امپراطوری روم، قرون وسطی و دوران ناپلئون. و البته مشهورترین اثر این موزه تابلوی مونالیزا اثر لئوناردو داوینچی است که اغلب اوقات در محاصرهی انبوهی از دوربینهای فلشزن توریستها دیده میشود!
در سال ۲۰۱۷ موزهی لوور با بیش از هشت میلیون بازدیدکننده بعنوان پر مخاطبترین موزهی جهان معرفی شد.