کمپ زدن در کویر یکی از سفرهای لذت بخش و مورد علاقه بسیاری از افراد است. سکوت و آرامش کویر، صدای باد و تماشای ستارگان و تماشای طلوع و غروب آفتاب در فضای دنج و دست نخورده کویر می تواند علت این علاقه باشد. برای بسیاری از افراد کمپینگ تنها به این معناست که در یک فضای جنگلی و خوش آب و هوا در کنار دریاچه یا رودخانه ای چادر بزنند و برای مدتی از فضای استرس زای شهر و شلوغی هایش دور باشند. البته که این می تواند یک ایده عالی برای کمپینگ باشد اما تنها راه نیست.
یکی از مکان هایی که برای سفر و کمپینگ طرفداران زیادی دارد کمپ زدن در کویر است.
برای خرید آنلاین بلیط هواپیما و رزرو هتل در الی گشت با مناسب ترین قیمت اینجا کلیک کنید
نیاز به سفر و ماجراجویی در ذات انسان است
تمام انسان ها بعد از مدتی کار و زندگی عادی برای تجدید قوا و پیدا کردن مجدد آرامش ذهنی به سفر و اصطلاحا آب و هوا عوض کردن نیاز دارند. اما تعریف هر کس از سفر ایده آل با تعریف شخص دیگر متفاوت است.
برخی افراد دوست دارند سفری منظم و بدون سختی و دردسر داشته باشند تا چند روز از کار و دغدغه های زندگی دور بمانند. مثلا با هواپیما به شهر یا کشور دیگری بروند، در هتل اقامت داشته باشند و از مراکز خرید و مراکز تفریحی مدرن شهر مقصد لذت ببرند.
برخی دیگر نیز دوست دارند تا سفرهای جاده ای را تجربه کنند و برای دیدن طبیعت با اتومبیل شخصی خود به دل جاده بزنند و از طبیعت و آب و هوای متفاوت نقاط مختلف مسیر لذت ببرند. از مغازه های کنار خیابان سوغاتی بخرند و با غذاهای محلی و فرهنگ و زبان مردم هر منطقه آشنا شوند.
عده ای دیگر نیز به کمپینگ علاقه دارد. به این معنی که ابتدا طبیعت و اقلیم مورد نظر خود را انتخاب می کنند و همراه وسایل و تجهیزات لازم برای کمپینگ به سفر می روند و در مقصد چادرهای مسافرتی خود را به پا کرده و چند شب و روز را در آن جا می مانند. کسانی که دنبال ماجراجویی و چشیدن طعم واقعی زندگی در طبیعت هستند از طرفداران کمپینگ هستند و اگر شما هم به ماجراجویی علاقه دارید مطمئنا با یک بار امتحان کردن کمپینگ عاشق آن خواهید شد. کمپ زدن در کویر یکی از محبوب ترین انواع کمپینگ است.
مراکز خرید وسایل کمپینگ وطبیعت گردی برای حرفه ای ها در تهران
با این حال طبیعت کویر مانند بقیه اقلیم ها نیز می تواند خطرناک و کشنده باشد. به همین دلیل برای هر نوع سفری مخصوصا سفرهای کمپینگ و علی الخصوص کمپ زدن در کویر باید وسایل و تجهیزات لازم و کافی را همراه خود داشته باشیم.
کمپ زدن در کویر در ایران
ایران کشوری گرم و خشک است و می توان گفت سرزمین کویرهای وسیع و زیبا است. بسیاری از افراد برای دور شدن از محیط شلوغ و پر سر و صدای شهری به دامان کویر پناه می برند و با کمپ زدن در کویر از سکوت و آرامش این اقلیم زیبا لذت می برند. اما سفر کردن به کویر بدون داشتن تجهیزات لازم و اطلاعات کافی و مورد نیاز می تواند خطرناک باشد. در این مقاله می خواهیم ۸ نکته ضروری را که هر مسافر کویری باید بداند برای شما نام برده و توضیح دهیم پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
نکات ضروری برای کمپ زدن در کویر
سفر کردن به کویر می تواند یکی از زیباترین و خاص ترین و لذت بخش ترین سفرهای شما باشد. دیدن ستارگان در آسمان پاک بدون آلودگی کویر، تماشای طلوع و غروب خورشید، حس خنک باد شب کویر و آرامش و سکوت آن می تواند شما را یکی از طرفدارن کمپ زدن در کویر کند. اما اگر نکات ضروری در مورد کمپ زدن را بدانید سفری آرامش بخش تر و راحت تر خواهید داشت.
وسایل مورد نیاز کمپینگ را همراه داشته باشید.
به طور کلی وسایلی که برای کمپینگ مورد نیاز هستند تقریبا در همه محیط ها و شرایط آب و هوایی یکی است. اما در برخی موارد بعضی اقلیم ها وسایل خاص مورد نیاز خود را می طلبند. در ادامه لیستی از وسایل مورد نیاز برای کمپ زدن در کویر به شما ارائه می دهیم. البته اینکه برای چه مدت و به چه کویری می روید هم باعث تغییر وسایل خواهد شد. بنابراین حتما قبل از بستن کوله سفرتان شرایط مقصد را کاملا بررسی کنید.
لوازم پزشکی و بهداشتی
مواد و پمادهای دفع حشرات، پماد مخصوص بعد از نیش حشرات، مسکن، داروهای شخصی، جعبه کمک های اولیه، لوازم مقابله با مار گزیدگی، کرم و لوسیون و یا اسپری ضد آفتاب با محافظت بالا، مرطوب کننده لب ضد آفتاب، پماد سوختگی و پمادهای ضد التهاب و عرق سوختگی
لباس ها
کلاه آفتابگیر برای روز و کلاه گرم برای شب، سربند و دستکش، لباس زیر نخی، بلوز آستین بلند برای محافظت از تابش نور آفتاب، شلوار بلند اما سبک وزن و مخصوص سفر، بارانی و بادگیر، یک جفت کفش مخصوص پیاده روی، دو جفت جوراب ساق بلند و ساق کوتاه، تیشرت نخی و خنک، ژاکت و لباس گرم، شلوار کوتاه، عینک آفتابی
لوازم سفر
کوله پشتی سبک و ضد آب، لوازم الکترونیکی مانند گوشی موبایل و لپ تاپ و شارژر و پاوربانک، ساعت، چاقوی جیبی، چراغ قوه، چاقوی شکاری، مواد گرمازا و آتش زا، کیسه زباله های بزرگ برای جمع آوری زباله، شمع، باتری، کیسه زیپ کیپ،یدک سوییچ ماشین، نقشه، دوربین دو چشمی، سوت، ورقه آلومینیومی، زیر انداز ضد آب، طناب ۳ تا ۵ متری پلاستیکی، نقشه، فندک و کبریت و آتش زنه، قطب نما و GPS، میز و صندلی تاشو، کیسه خواب، تشک خواب، پتو، بالشت
کمپ زدن در کویر | لوازم مربوط به غذا
ظروف مناسب برای پخت و پز، پمپ فیلتر آب، دستگاه های تصفیه آب، بطری آب ( برای هر نفر در طول یک روز حداقل ۲ لیتر)، اجاق گاز و سوخت اضافی اجاق، مواد اولیه تهیه غذا، میان وعده های مناسب و بسته بندی شده، غذاهای کنسرو شده
تجهیزات اتومبیل هنگام رفتن به کویر
نوع خودرو برای کمپ زدن در کویر نیز مهم است. مناسب ترین نوع خودرو برای رفتن به کویر خودروهای شاسی بلند، با لاستیک های پهن و ترجیحا دو دیفرانسیل هستند. علاوه بر بنزین لازم به مقدار کافی و مطمئن بنزین اضافه نیز با خود ببرید. مطمئن شوید گالن های نگهداری بنزین زنگ نزده باشد چون لایه های آهن زنگ زده سوخت رسانی به خودرو را مختل می کنند. یک بیلچه با دسته ای حداقل یک متر نیز به همراه داشته باشید. از دیگر لوازم مورد نیاز آب مقطر اضافی برای باتری ماشین، تسمه پروانه و شلنگ رادیاتور است.
نقشه و برنامه سفر
قبل از کمپ زدن در کویر نقشه ای جدید و دقیق و به روز شده از مسیر و مقصدتان تهیه کنید و مسیر دقیق و محل اسکان کمپ را روی نقشه مشخص کنید. نسخه ای دیگر از همین نقشه ها را هم تهیه کرده و پس از مشخص کردن محل اسکانتان آن نقشه را همراه با حداقل شماره تماس دو نفر از افرادی که در کمپ همراهتان هستند نزد یکی از دوستان خود در شهر بگذارید و او را از زمان بازگشتتان با خبر کنید. در اینصورت اگر مشکلی پیش آمد و شما راه خود را گم کردید یا نتوانستید به شهر برگردید او می تواند با اطلاع دادن به مسئولین شما را نجات دهد.
آب زیاد ننوشید!
هنگام کویر گردی و کمپ زدن در کویر ممکن است بیشتر از همیشه احساس تشنگی به سراغتان بیاید اما این موضوع را به یاد داشته باشید که به هیچ عنوان آب زیاد ننوشید. چون با نوشیدن آب زیاد میزان تعریق شما هم بیشتر می شود. تعریق نیز باعث کاهش املاح بدن شما خواهد شد و در نتیجه بدنتان دچار ضعف و احتمالا بیهوشی می شود. پس بهتر است به جای نوشیدن آب زیاد کمی آبلیمو درون آب بریزید تا عطش شما برطرف شود. به علاوه بهتر است نوشابه قند دار نیز همراه خود داشته باشید و زمانی که احساس بی حسی و کم انرژی بودن کردید کمی نمک درون نوشابه ریخته و به صورت خنک بنوشید تا هم انرژیتان افزایش پیدا کند و هم گرما زده نشوید.
پیدا کردن مکان مناسب برای اسکان در هنگام کمپ زدن در کویر
از مناطق بادخیز و گرم تر از سایر نقاط دوری کنید. مناطق گرمتر احتمال گرمازدگی را بالا می برند و احتمال بروز طوفان شن هم در مناطق بادخیز بالاتر از سایر نقاط کویر است.
هنگام کمپ زدن در کویر حدود ۶۰ متر از منابع آب طبیعی فاصله داشته باشید تا احتمال آلوده کردن ناخواسته منابع آب به دست شما کاهش پیدا کند. منابع آب در مناطق کویری بسیار با ارزش هستند.
هنگام کمپ زدن سعی کنید در مناطقی کمپ بزنید که قبلا هم مکان کمپ دیگران بوده است. به این صورت آسیب کمتری به طبیعت دست نخورده و دنج کویر وارد می شود.
موقعیت کمپ را به گونه ای انتخاب کنید که فاصله مناسبی با کمپ های دیگر داشته باشید. فاصله را طوری تنظیم کنید که آرامش و حریم شخصی کمپ شما با کمپ دیگر حفظ شود و در عین حال اگر حادثه یا سانحه ای رخ داد بتوانید از کمپ های دیگر کمک بگیرید.
جیره بندی آب و غذا در صورت بروز مشکل
اگر هنگام کمپ زدن در کویر مشکلی پیش آمد و با کمبود غذا و آب مواجه شدید در ابتدا سعی کنید غذا را جیره بندی کنید. چون غذا نسبت به آب در اولویت دوم قرار دارد و یافتن غذا در کویر نیز تقریبا غیر ممکن است. جیره بندی غذا را با ۲۴ ساعت غذا نخوردن شروع کنید، در این حالت بدن شما نوعی چرخه غذایی جدید و کارآمد را در پیش خواهد گرفت.
هنگام کمپ زدن در کویر بیهوده پیاده روی نکنید.
تا جایی که ممکن است هنگام کمپ زدن در کویر بیهوده پیاده روی نکنید چون هنگام راه رفتن روی شن پاهای شما به سمت عقب هل داده می شود و انرژی بسیار بیشتری از شما می گیرد. در واقع انرژی که هنگام پیاده روی روی شن از دست می دهید ۳ برابر انرژی است که هنگام پیاده روی عادی از شما گرفته می شود.
ذغال و خاکستر را همراه با زباله ها و در کیسه های مخصوص و جداگانه بریزید و به هیچ عنوان آن ها را دفن نکنید چون تجزیه آن ها در طبیعت سال های زیادی طول می کشد.
تمام زباله هایتان را بعد از کمپ زدن در کویر یا هر محیط دیگری کاملا جمع کنید و زباله ای به جا نگذارید.