آیا می دانستید صندلی ها و سایر قطعات هواپیما را می توانید بخرید؟!

خرید صندلی هواپیما

تصور کنید سوار هواپیما شده اید و روی صندلی نرم و راحت فرست کلاس یا بیزینس کلاس نشسته اید. آیا تا به حال برایتان سوال پیش آمده که کاش می توانستید یکی از این صندلی ها را داشته باشید. مثلا تصور کنید که بتوانید روی صندلی چرمی و جادار فرست کلاس بوئنیگ ۷۴۷ بنشینید و تلویزیون تماشا کنید! در مورد بازیافت قطعات هواپیما به صورت کلی چه می دانید؟ به نظرتان می شود از قطعات و وسایل هواپیما بعد از بازنشسته شدن هواپیما دوباره استفاده کرد؟ با الی گشت همراه باشید تا در مورد بازیافت قطعات هواپیما بیشتر صحبت کنیم.

مطالب مرتبط:
بزرگ ترین گورستان هواپیما در جهان + تصویر
تبدیل قطعات هواپیما به مبلمان لوکس و مدرن
۴ هتل هواپیمایی منحصربفرد: در این هواپیماها می توانید اقامت کنید!

برای هر هواپیما و متعلقاتش عمر مفیدی تعیین می شود و پس از این مدت ایرلاین ها هواپیماها را از ناوگان خود خارج می کنند. قبلا در مطلبی در مورد گورستان هواپیماها نوشتیم و گفتیم که هواپیماها بعد از بازنشسته شدن به پارکینگ های بسیار بزرگی برده می شوند و برای استفاده از قطعات مختلف نگهداری می شوند. بعد از کنار گذاشتن یک هواپیما تا جای ممکن سعی می شود از قسمت های مختلف استفاده مجدد شود تا باز هم برای ایرلاین ها سودآوری داشته باشند. گاهی هم حتی یک هواپیماها هنوز به سن بازنشستگی نرسیده است اما مسئولین ایرلاین تصمیم می گیرند طراحی داخلی هواپیما را تغییر بدهند و به همین دلیل تمام صندلی های هواپیما تعویض می شود. چه بلایی سر صندلی های قدیمی می آید؟ جالب است بدانید در مورد هواپیمایی مثل بوئینگ ۷۴۷ تا ۵۰% قابل بازیافت است. بحث بازیافت و استفاده مجدد از قطعات هواپیما آنقدر پرسود و گسترده است که حتی سازمانی به نام انجمن بازیافت ناوگان هوایی وجود دارد و به فروش، بازیافت و استفاده مجدد از قطعات و وسایل هواپیما اختصاص دارد.

وقتی هواپیمایی برای بازیافت فرستاده می شود قبل از هرچیز قطعاتی مثل چرخ دستی غذا، سطل زباله و صندلی ها جدا می شوند و برای بازیافت استفاده می شوند. خیلی از این صندلی ها را می توانید در وبسایت های فروش آنلاین مثل ebay ببینید. پس از آن، بدنه هواپیما جدا می شود و قطعات الکترونیکی، موتورها و هر قطعه قابل انفصال از هواپیما جدا می شود. به همین دلیل ممکن است به وبسایتی سر بزنید و ببینید که کمربند ایمنی هواپیما یا سه ردیف صندلی هواپیمای اکونومی در بخش فروش قرار گرفته است. به نظرتان از این قطعات چه استفاده هایی می توان کرد و اصلا خرید صندلی هواپیما به چه دردی می خورد؟ در واقع، این قطعات در زمینه های بسیار کاربرد دارند و هرکس ممکن است با هدف و نیت خاصی این قطعات را خریداری کنید. برخی صرفا دوست دارند صندلی هواپیما را جزء مبلمان منزلشان قرار بدهند و بعضی دیگر برنامه های خلاقانه تری برای استفاده مجدد از صندلی و سایر قطعات دارند. به طور مثال، دنده دست دوم بوئینگ ۷۴۷ ممکن است تا ۳۰۰۰۰۰ دلار هم قیمت گذاری شود و به فروش برسد. موتور مدل بالای یک هواپیمای مسافربری هم می تواند برای خریدار واقعی اش ارزشی بسیار زیاد داشته باشد. جالب است خیلی ها تقاضای کرایه این قطعات را دارند و حاضرند ماهانه چندین هزار دلار بابت آن ها بپردازند.

بازیافت قطعات و خرید صندلی هواپیما در واقع راهی بسیار مناسب و سودآور برای ایرلاین هاست. چون هر ایرلاین ممکن است در مدت فعالیت یک هواپیما بارها طراحی داخلی و به ویژه صندلی ها را تعویض کند. به طور مثال، زمانی که ایرلاین ساوت وست طراحی هواپیماهای ایرباس ۷۳۷ خود را تغییر داد با ۸۰۰۰۰ روکش چرمی صندلی هواپیما روبرو شد که بی استفاده مانده بودند. این شرکت هواپیما با سر و صدای زیاد رسانه ای پروژه ای به نام Luv Seat را را ه اندازی کرد و در این پروژه با سازمان های  NGO آفریقایی همکاری کرد. در نهایت این حجم زیاد از چرم صندلی به روستاهای کنیا فرستاده شد. قرار بر این شد یه کودکان یتیم کنیایی آموزش های لازم داده شود تا بتوانند از این چرم ها برای ساخت توپ فوتبال و کفش استفاده کنند! مسلما درآمد و سود حاصل از این کار به خود این کودکان بازمی گشت، بنابراین روکش صندلی های بی استفاده یک ایرلاین در نهایت باعث کمک به تعداد زیادی کودک و خانواده در آفریقا شد.

مثال دیگر شرکت هواپیمایی فینر است که پتوهای هواپیما را به کمپ پناهندگان در میانمار ارسال کرد و پارچه ها و مبلمان را برای کارگاه های آموزشی ویژه فرستاد. یکی دیگر از مثال های بارز در مورد بازیافت قطعات هواپیما مربوط به ایرلاین کی ال ام- ایرفرانس است. ایرفرانس یونیفرم های قدیمی مهماندارانش را به روکش صندلی اتومبیل تبدیل کرد، میز غذاخوری پلاستیکی به قاشق و چنگال تبدیل شد و سیم ها و کابل های سیستم سرگرمی هواپیما برای استفاده مجدد در دستگاه های الکترونیکی استفاده شدند. هواپیمایی KLM هم زمانی که یونیفرم مهماندارانش را تغییر داد از پارچه های مازاد برای کفپوش هواپیما در بخش بیزینس کلاس بوئینگ ۷۴۷-۴۰۰ خود استفاده کرد. به گفته سوفی ویراپین، مسئول توسعه پایدار ایرفرانس، بیش از ۸۰% مواد و وسایل هواپیما بازیافت شده و دوباره مورد استفاده قرار گرفته اند. حتی برخی هنرمندان و تیم های خلاق از این چرم صندلی ها انواع کیف دستی، کیف پول و قاب آیپد درست کرده و تبلیغات زیادی هم در مورد آن انجام داده اند.

قطعات آلومینیومی و فلزی هواپیما هم جداگانه به فروش می رسند یا ذوب می شوند و مجددا برای تولید وسایل و قطعات جدید استفاده می شوند. به این ترتیب بازیافت قطعات هواپیما می تواند باعث تولید تعداد بیشمار قطعه و وسیله جدید بشود و دوباره در هواپیما استفاده بشود. البته سودآوری ایرلاین ها از هواپیماهای قدیمی صرفا به بازیافت مواد و وسایل خود هواپیما محدود نمی شود. در موارد بسیار زیادی تلفن های همراه، پول، کیف پول و حتی پاسپورت در هواپیما جا می شود و هیچ وقت صاحبشان را پیدا نمی کنند. طبق گفته مهمانداران به ویژه در سرویس بهداشتی وسایل زیاد و گاه عجیبی از مسافران به جا می ماند که برخی از آن ها بسیار باارزش و گرانقیمت هم هستند.

منبع: traveller.com.au

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید