موزه الماس کیپ تاون بدون شک یکی از جاهایی است که در سفرتان به این شهر باید حتماً از آن بازدید کنید. این موزه به معنای واقعی کلمه یک جواهر نایاب در آفریقای جنوبی است!
در این موزه یک تجربه بیسابقه بازدید از گرانقیمتترین الماس های جهان را به دست خواهید آورد. درباره صنعت الماس، تاریخچه الماس و خود الماسها در آفریقای جنوبی بیشتر خواهید آموخت. ابزارهای استخراج، نمونههای معروف الماس، اشیاء تاریخی و بسیاری جاذبههای دیگر در موزه الماس کیپ تاون در انتظار شما خواهند بود. همچنین این فرصت را خواهید داشت که ببینید چگونه جواهرات الماس به محصول نهایی تبدیل میشوند. این موزه یک سازمان غیرانتفاعی است که تمرکز خود را بر تقدیر از الماس و صنعت الماس قرار داده است.
- آدرس: Level 1, The Clock Tower Waterfront, Cape Town, 8001 South Africa
- ساعات فعالیت: دوشنبه یا یکشنبه از ۱۰ صبح تا ۶:۳۰ بعد از ظهر
- هزینه بازدید: ۲۰۰ رند آفریقای جنوبی برای بزرگسالان – برای سالمندان و کودکوان زیر ۱۴ سال، بازدید رایگان است
موزه الماس کیپ تاون در آفریقای جنوبی، یکی از مقاصد گردشگری معروف و جذاب در جهان برای علاقهمندان به جواهرات و الماسهاست. این موزه، مجموعهای بینظیر از الماسهای بزرگ و قیمتی را به نمایش میگذارد و به بازدیدکنندگان این فرصت را میدهد تا به عمق تاریخ و زیباییهای این سنگهای گرانبها نفوذ کنند. در این موزه، برخی از معروفترین الماسهای جهان نیز به نمایش گذاشته شدهاند که هر یک داستانی منحصربهفرد و شگفتانگیز را در خود جایدادهاند. بازدید از موزه الماس کیپ تاون، تجربهای فراموشنشدنی را برای علاقهمندان به جواهرات و تاریخ به ارمغان خواهد آورد.
کولینان بدون شک یکی از دیدنیترین جواهرات در موزه الماس کیپ تاون است. در ۲۶ ژانویه ۱۹۰۵، کولینان، بزرگترین الماس با کیفیتی که تاکنون پیدا شده است، در معدن پریمیر در جنوب آفریقا کشف شد. این الماس خام تقریباً بیعیبونقص بود و بهافتخار سر توماس کولینان، بنیانگذار معدن پریمیر، به نام “کولینان” نامگذاری شد. لوئیس بوتا، مقام ارشد ترانسوال (در آفریقای جنوبی)، دولت خود را متقاعد کرد تا الماس را با قیمت تقریبی ۱ میلیون دلار آمریکا خریداری کند و آن را به پادشاه ادوارد هفتم انگلستان هدیه دهد.
کولینان به خانه آشر در آمستردام تحویل داده شد تا آن را تراش دهد. این الماس به ۹ سنگ قیمتی اصلی، ۹۶ سنگ کوچکتر و تقریباً ۱۹.۵ قیراط الماس خام تقسیم شد. دو بخش بزرگ سنگ به عنوان جواهرات سلطنتی انگلستان نگه داشته شدند و بقیه به عنوان دستمزد به آشر داده شدند. پادشاه ادوارد یکی از سنگهای اصلی را برای همسر خود، ملکه الکساندرا، خریداری کرد. دولت ترانسوال سنگها و قطعات باقیمانده را خریداری کرد و سایر ۶ سنگ اصلی را در سال ۱۹۱۰ به ملکه ماری هدیه داد. دو سنگ کوچک به لوئیس بوتا هدیه شدند که او یکی از آنها را به دخترش در سن ۱۷ سالگی هدیه داد.
الماس گرانبهای بعدی از موزه الماس کیپ تاون یوریکا است. یک پسر ۱۵ساله به نام اراسموس جیکوبس به طور اتفاقی سنگ قیمتی یوریکا را در ساحل جنوبی رود اورنج نزدیک هوپتاون، کیمبرلی در سال ۱۸۶۷ پیدا کرد و بعداً آن را به همسایهاش، کشاورز شالک وان نیکرک که یک کلکسیونر سنگهای عجیبوغریب بود، سپرد. وان نیکرک سنگ را به جان او رایلی، یک سیاحتگر سپرد تا آن را در یک پاکت بدون مهروموم به دکتر دبلیو. جی. آترستون از گراهامستون، یکی از معدود افرادی که در مورد مواد معدنی و جواهرات اطلاعاتی داشت، برساند. دکتر آترستون این سنگ را به عنوان یک الماس قهوهای زرد با وزن ۲۱.۲۵ قیراط شناسایی کرد و آن را به قیمت ۱۵۰۰ پوند استرلینگ به سر فیلیپ وودهاوس فروخت.
الماس بعدی در لیست الماس های معروف موزه الماس کیپ تاون الماس هوپ است که به عنوان معروفترین الماس در جهان شناخته میشود. این الماس نام خود را از هنری توماس هوپ دریافت کرده و قرنها قبل در منطقه جنوبی هند کشف شده است. الماس هوپ تاریخ برجستهای دارد. اعتقاد بر این بوده که قدرت معنوی بزرگی این سنگ با اندازه غیرمعمول و رنگ بینظیر را احاطه کرده است.
در اوایل قرن بیستم، در سال ۱۹۱۱، الماس هوپ توسط یک ثروتمند جوان آمریکایی به نام ایوالین والش مک لین خریداری شد. ایوالین الماس هوپ را با قیمت ۱۸۵،۰۰۰ دلار خریداری کرد. ایوالین بر این باور بود که قدرت واقعی الماس هوپ شادی و تعجبی بود که بر چهره های کسانی که به آن نگاه می کردند نقش میبست. در نهایت هری وینستون در سال ۱۹۴۹ الماس هوپ را از میراث ایوالین خریداری کرد و ۹ سال بعد آن را به مؤسسه اسمیتسونی در واشنگتن دی سی هدیه داد.
“اگزلسیور” نام دومین سنگ قیمتی بزرگ در جهان است که تاکنون پیدا شده و امروزه میتوان در موزه الماس کیپ تاون از آن بازدید کرد. این سنگ با وضوحبالا و رنگ آبی-سفید، در سال ۱۸۹۳ توسط یک کارگر معدن آفریقای جنوبی کشف شد. به دلیل شکل نامتناسب آن، اگزلسیور به ۲۱ سنگ صیقل داده شد و بزرگترین آنها یک جواهر دیدنی با وزن ۶۹.۸۰ قیراط است. سنگ کوچکتری با وزن ۱۸ قیراط هم از اگزلسیور یز در نمایشگاه جهانی سال ۱۹۳۹ توسط دو بیرز به نمایش گذاشته شد.
ستاره بعدی در موزه الماس کیپ تاون الماسی است به نام ستاره سیرالئون. این جواهر قیمتی که در تاریخ ۱۴ فوریه ۱۹۷۲ کشف شد، سومین الماس خام بزرگی است که تاکنون کشف شده است. هری وینستون در ماه اکتبر ۱۹۷۲ الماس خام را خریداری کرد، اما الماس تا ماه اوت ۱۹۷۳ بریده نشد. الماس ابتدا به شکل امرالد کات با وزن ۱۴۳.۰۲ قیراط بریده شد. ستاره سیرالئون در نهایت به هفت قطعه کوچکتر بریده شد که وزن بزرگترین آنها ۳۲.۵۲ قیراط است.
گلدن جوبیلی، بزرگترین الماس تراشدار در جهان است که دارای وزنی برابر با ۵۴۵.۶۷ قیراط است و در موزه الماس کیپ تاون به نمایش گذاشته شده است. گابی تولکوفسکی که همچنین الماس سنتری (Centenary) با وزن ۲۷۳.۸۵ قیراط را طراحی کرده بود، طراح این سنگ بود. گلدن جوبیلی توسط یک اتحادیه از تاجران تایلندی از شرکت د بیرز خریداری شد و در سال ۱۹۹۷ به پادشاه تایلند به مناسبت جشن طلایی پنجاهمین سالگرد تاجگذاری او، هدیه داده شد.
جواهر بعدی در لیست معروفترین الماس های موزه الماس کیپ تاول اینکامپربل است. این سنگ قیمتی با وزن ۴۰۷.۴۸ قیراط، سومین الماس بزرگی است که تاکنون بریده شده است و پس از کولینان ۱ و گلدن جوبیلی در رده سوم قرار گرفته است. این سنگ بهخاطر شفافیت بینقص داخلی و شکل مثلثی بینظیرش که با نام “تریولت” هم شناخته میشود، و رنگ زرد-قهوهای زیبای آن بسیار برجسته است. اینکامپربل در منطقه مبوجی مایی در جمهوری دموکراتیک کنگو (که قبلاً به نام زئیر شناخته میشد) کشف شد.
سنتنری، یکی دیگر از جواهرات دیدنی موزه الماس کیپ تاون، در تاریخ ۱۷ ژوئیه ۱۹۸۶ بهوسیله سیستم بازیابی پرتو ایکس برقی در معدن پرمیر پیدا شد. در حالت خام، این سنگ قیمتی شبیه یک جعبه با سطوح زاویهدار بود، با یک شاخه طولانی و برجسته که از یکگوشه بیرون میزد و یک حفره عمیق در بزرگترین سطح صاف. شکل سنگ، مشکلاتی را در بریدن آن ایجاد میکرد که به نظر به هیچ راهحل آشکاری برای آن وجود نداشت.
در سال ۱۹۸۸، در جشن ۱۰۰ سالگی شرکت دی بیرز، سنتنری، دومین الماس بزرگ جهان با برش مدرن و بی عیب و نقص، معرفی شد. با وزن ۲۷۳.۸۵ قیراط، این سنگ قیمتی از بسیاری وجوه برجسته است. این سنگ از یک الماس خام بی عیب و نقص به وزن ۵۹۹ قیراط برش خورده است. سنتنری بزرگ ترین الماس برش مدرن فانسی در جهان است و تنها الماسی است که روش های قدیمی تری مانند برش کرفینگ را با پیشرفته ترین فناوری مدرن در برش ترکیب می کند.
الماس جوبیلی که در موزه الماس کیپ تاون قابل بازدید است، توسط کارگران معدن جاگرسفونتین در سال ۱۸۹۵ کشف شد و وزن خام آن ۶۵۰.۸۰ قیراط بود. این سنگ قیمتی در ابتدا با نام الماس رایتز شناخته میشد و در آن زمان دومین الماس بزرگ شناخته شده در جهان بود. در حال حاضر، این الماس ششمین الماس بزرگی است که تابهحال کشف شده است.
الماس جوبیلی به دو قطعه بزرگ با رنگ، شفافیت و درخشندگی استثنایی برش داده شد. بزرگترین این دو قطعه الماس بهافتخار شانزدهمین سالگرد تاجگذاری ملکه ویکتوریا، الماس جوبیلی نامیده شد.
الماس بعدی در لیست دیدنیترین جواهرات موزه الماس کیپ تاون، الماس دبیرز است. درست پس از تشکیل شرکت معادن دبیرز در مارس ۱۸۸۸، یک الماس بسیار بزرگ زرد روشن با شکل هشت ضلعی در معدن دبیرز پیدا شد. این جواهر وزنی معادل ۴۲۸.۵۰ قیراط قدیمی داشت و طولانیترین محور آن ۴۷.۶ میلیمتر و طول هر ضلع آن ۳۸.۱ میلیمتر بود. دبیرز بزرگترین الماسی بود که در آن دوره در آن معادن پیدا شده بود.
با وزن ۲۳۴.۶۵ قیراط، دبیرز هفتمین الماس بزرگ تراش خورده در جهان است. مکان تراش دادن دبیرز مشخص نیست، اما به دلیل برجستگی آن به عنوان یک مرکز تراش در آن زمان، بسیار محتمل است که کار در آمستردام انجام شده باشد. بعد از نمایش این الماس در پاریس، مهاراجا پتیالا دبیرز را خرید. در طول دهه ۱۹۳۰، الماس توسط صاحبان فعلی خود تهیه شد و در سال ۱۹۷۳ به یک نمایشگاه در اسرائیل به امانت داده شد.
الماس بعدی در لیست معروف ترین جواهرات موزه الماس کیپ تاول که به معرفی آن خواهیم پرداخت، الماس ستاره هزاره است. یک الماس با وزنی جادویی ۷۷۷ قیراط در حالت خام، در دست یک استخراج کننده از یک روستای کوچک قرار می گیرد. او به یک خریدار الماس دبیرز در نزدیکی مراجعه کرده و سنگ جادویی را می فروشد. پس از چند سال تأمل، برای بریدن الماس تصمیم گیری می شود و ۲۰۳.۰۴ قیراط از سنگ زیبا با شکلی بی عیب و نقص استخراج می شود. ستاره هزاره بدون شک یکی از زیباترین الماس ها در جهان است و بسیاری از کارشناسان آن را بدون قیمت اعلام کرده اند.
این الماس در تاریخ ۱۶ ژانویه ۱۹۳۴ توسط آقای جانکر کشف شد. این الماس به مبلغ ۷۰۰،۰۰۰ دلار آمریکا به سر ارنست اوپنهایمر فروخته شد. از این الماس خام، ۱۲ سنگ زیبا تولید شد که بزرگترین آنها به نام جانکر است و وزن آن ۱۴۲.۹۰ قیراط است.
با وزن ۱۳۷.۰۲ قیراط، پرمیر رز یکی از بزرگ ترین الماس های بی عیب و نقص در جهان است. در مارس ۱۹۷۸، در معدن پرمیر در آفریقای جنوبی، معدنی که الماس کولینان ۱,۳۰۶ قیراطی را تولید کرد، یک الماس قابل توجه دیگر به شکل مثلثی با رنگی برجسته و وزن ۳۵۳.۹ قیراط پیدا شد که در نهایت پس از مراحل تراش، پرمیر رز از آن به دست آمد.
در سال ۱۸۷۸ در معدن کیمبرلی در آفریقای جنوبی، الماس تیفانی یلو که یکی از بزرگ ترین الماس های زرد است، کشف شد. وزن اولیه آن در شکل خام ۲۸۷.۴۲ قیراط بود و سپس به شکل یک کوسن به وزن ۱۲۸.۵۴ قیراط با ۹۰ وجه برش داده شد تا درخشش آن به حداکثر برسد.
موزه الماس کیپ تاون، واقع در منطقه پر هیاهوی جاذبه تاریخی “کلاک تاور” و دروازه ورود به جزیره رابن در کنار بندر واترفرونت، به احترام به گرانبهاترین جواهر جهان، الماس، تأسیس شده است. این موزه، شاهد روایتی است که طی ۳ میلیارد سال، تشکیل الماس و تبدیل آن به یک سنگ قیمتی را بازگو میکند. پس اگر به آفریقای جنوبی و کیت تاون سفر میکنید، بازدید از این موزه بهشدت توصیه میشود.
مقالات مرتبط