درباره هواپیمایی ایر آستانه
ایر آستانه شرکت هواپیمای اصلی و حامل پرچم جمهوری قزاقستان است که پایگاه آن در شهر آلماتی قرار دارد. این ایرلاین از قطب اصلی خود، فرودگاه بین المللی آلماتی و از قطب دوم خود فرودگاه بین المللی آستانه به سمت ۶۴ مسیر، پروازهای داخلی و بین المللی دارد، اگر می خواهید با این ایرلاین بیشتر آشنا شوید در ادامه با الی گشت همراه باشید.
مطالب مرتبط: راهنمای سفر به قزاقستان نوروز در قزاقستان چگونه است؟
درباره ایر آستانه
ایرآستانه در اواخر سال ۲۰۰۱ تاسیس شد و اولین پرواز مهم خود را در ۱۵ می ۲۰۰۲ انجام داد. این ایرلاین ۳۱ هواپیمای اروپایی دارد که متوسط عمر آن ها ۷.۵ سال است، هواپیماهای زیادی در دست سفارش دارد و تعداد آن ها در سال ۲۰۲۰ به ۴۳ عدد می رسد. در این شرکت بیش از ۴۷۰۰ کارمند به مسافران خدمت رسانی می کنند که اکثر آن ها قزاقی هستند. از سال ۲۰۰۵ مدیریت این مجموعه را پیت فوستر بر عهده گرفت که بیش از ۳۰ سال تجربه مدیریت دارد. مرکز حمل و نقل هوایی آسیا اقیانوسیه در سال ۲۰۱۲ عملکرد ایرآستانه را در دهه اول فعالیت خود نسبت به ایرلاین های دیگر بهتر ارزیابی کرد
پرواز به سمت روسیه
در سپتامبر ۲۰۰۲ این ایرلاین پرواز خود از آستانه به سمت مسکو را به صورت سه بار در هفته و پرواز خود از آلماتی به سمت مسکو را به صورت هر روزه با هواپیمای بوئینک ۷۳۷ – ۷۰۰ آغاز کرد. در سال ۲۰۱۴ این تعداد را در مسیر آستانه به مسکو به ۹ بار در هفته و در مسیر آلماتی به مسکو به ۱۴ بار در هفته افزایش داد. این ایرلاین در هر هفته ۵۴ پرواز به سمت ۱۱ مسیر مختلف روسیه دارد؛ مسیرهایی مثل آلماتی به مسکو که با هواپیمای ایرباس A321 و بوئینگ ۷۶۷ انجام می شود.
پرواز به سمت چین
با اینکه خیلی از افراد می دانند که قزاقستان در قلمروی شوروی سابق قرار دارد اما تعداد کمی از اینکه این کشور در مجاورت چین قرار دارد آگاهی دارند. قزاقستان از مرز جنوب شرقی با چین همسایه است و می توان از آن با ۱ ساعت و نیم پرواز به شهر اورومچی و با ۵ ساعت پرواز به شهر پکن رسید. نزدیکی قطب ایرآستانه به چین باعث شده که این ایرلاین با ایرلاین های خارجی دیگری که در این شهر قرار دارد برای پرواز به چین رقابت تنگاتنگی داشته باشد.
مقاصد پروازی ایرآستانه
۶۴ مسیر ایراستانه شامل شهرهای مهم قزاقستان، شهرهای نزدیکی آسیای میانه و شهرهای روسیه می باشد. از ۳۰ ژوئن ۲۰۱۶ این ایرلاین پروازهای بدون توقف خود را از آلماتی به سمت تهران هم آغاز کرده است.
افتخارات و جوایز ایرآستانه
- بر اساس رنکینگ سای اسکای ترانس این ایرلاین از سال ۲۰۱۰ تاکنون ۴ ستاره است.
- در سال های ۲۰۱۲، ۲۰۱۳، ۲۰۱۴، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به عنوان بهترین ایرلاین آسیای میانه و هند انتخاب شده است.
- در سال های ۲۰۱۲، ۲۰۱۳، ۲۰۱۴، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ عنوان بهترین سرویس رسانی کارکنان آسیای میانه و هند را از آن خود کرد.
انواع کلاس های پروازی ایر آستانه
ایرآستانه در همه هواپیماها دو نوع کلاس پروازی بیزنس و اکونومی دارد و فقط در هواپمای بوئینگ ۷۵۷ کلاس اکونومی اسلیپر هم دارد. در سال ۲۰۱۵۴ کلاس پروازی جدید اکونومی اسلیپر به این ایرلاین اضافه شد.
تعداد مسافرانی که توسط ایراستانه جابجا می شوند
این ایرلاین در سال ۲۰۰۶ ۱.۵ میلیون، در سال ۲۰۰۷ ۲.۱ میلیون، در سال ۲۰۰۸ ۲.۳ میلیون، در سال ۲۰۰۹ ۲.۲ میلیون، در سال ۲۰۱۰ ۲.۶ میلیون، در سال ۲۰۱۱ ۳ میلیون، در سال ۲۰۱۲ ۳.۳ میلیون، در سال ۲۰۱۳ ۳.۷ میلیون، در سال ۲۰۱۴ ۳.۸ میلیون و در سال ۲۰۱۵ ۳.۹ میلیون نفر را جابجا کرده است.
منبع: en.wikipedia.org