اورامانات در یونسکو ثبت جهانی می شود

ثبت جهانی هورامان کردستان به عنوان بیست و ششمین میراث جهانی ایران یکی از مهم ترین اخباری است که امروز در صنعت گردشگری ایران مطرح شده است. مدیر پایگاه فرهنگی هوارمان کردستان در بیانیه ای اعلام کرده است که امروز سه شنبه پرونده ثبت جهانی اورامانات کردستان در چهل و چهارمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو مورد بررسی قرار می گیرد و به احتمال زیاد این جاذبه ثبت جهانی می شود.

پویا طالب نیا در جدیدترین صحبت های خود اعلام کرده که پژوهش های بسیاری در زمینه ثبت جهانی هورامان کردستان انجام شده و به‌ دلیل گستردگی محدوده عرصه و حریم پرونده ثبت جهانی این جاذبه دیدنی کردستان، فرآیند بررسی کارشناسی آن در ایکوموس و کمیته میراث جهانی موضوعی قابل توجه است. وی همچنین اضافه کرد: نظریه اولیه ایکوموس درباره این جاذبه مثبت است و بر اساس نظرات اخذ شده، اورامانات شانس بالایی برای ثبت در فهرست میراث جهانی دارد.

طبق گفته های پویا طالب نیا، ثبت جهانی اورامانات می تواند بستر بسیار مناسبی را برای رشد و شکوفایی گردشگری در منطقه و در کردستان ایجاد کند و این موضوع چشم انداز روشنی را برای صنعت گردشگری این استان فراهم کرده است. با ثبت جهانی هورامان در یونسکو قوانین جدیدی نیز برای حفاظت از ارزش های فرهنگی و تایخی این منطقه وضع می شود و این موضوع به حفظ هرچه بیشتر این جاذبه دیدنی کردستان کمک می کند.

برای خرید بلیط هواپیما سنندج اینجا کلیک کنید.

اورامانات ثبت جهانی شد!

اورمانات به عنوان یکی از زیباترنی و خاص ترین جاذبه هیا طبیعی ایران در تاریخ ۶ مرداد ۱۴۰۰ ثبت جهانی دشد. هر ساله در سازمان یوسنکو یک اثر از کشور ایران ثبت جهانی می شود، اما سال پیش به دلیل شیوع ویروس کرونا این مراسم انجام نشد و به همین خاطر امسال دو ((جاذبه راه آهن سراسری ایران)) و ((اورامان تخت)) ثبت جهانی شدند. ثبت جهانی یک جاذبه تاریخی یا طبیعی موجب رشد و شکوفایی و صنعت گردگشگری در آن منطقه می شود.به همین دلیل ثبت جهانی اورامانات چشم انداز روشنی را برای حفظ این جاذبه و توسعه گردشگری در این منطقه رقم زده است.

ثبت جهانی اورامانات کردستان | هورامان کجاست؟

اورامانات نام یک منطقه دیدنی در بخش اورامان شهرستان سروآباد در غرب استان کردستان است که هر ساله گردشگران ماجراجو بسیاری را به خود جذب می کند. این جاذبه از غرب به عراق و از جنوب به استان کرمانشاه می رسد و توسط جاده ای به طول ۷۵ کیلومتر به مریوان متصل شده است.

اورامان تخت زیبا و دیدنی با جاده ای هیجان انگیز و دشت های زیبا و پر پیچ و خم، میان ایران و عراق مشترک است و دو چشمه مشهور با نام های سیروان و لیله دارد. این دو رود زیبا و دیدنی در عراق به یکدیگر می رسند و محل به رسیدن آن ها دروله نام دارد. خانه های اورمانات به طور کلی از سنگ و به صورت پله کانی و خشکه چین ساخته شده اند و به همین دلیل نام دیگر آن روستای هزار ماسوله است. منطقه اورامانات از دو قسمت تشکیل شده است که بخش کوچک آن در حلبچه عراق و بخش بزرگ آن در کردستان و کرمانشاه ایران قرار دارد.

راه های رسیدن به اورامانات

اگر قصد سفر به اورامانات از تهران را دارید، می‌توانید با ماشین شخصی پس از طی مسیر ۶۶۰ کیلومتری و عبور از شهرهای ساوه، همدان و سنندج به سروآباد و اورامان تخت برسید. همچنین با خریدن بلیط هواپیما سنندج الی گشت نیز می توانید به استان کردستان سفر کرده و از این جاذبه زیبا و دیدنی دیدن کنید.

آدرس: کردستان، مریوان، جنوب شرقی شهر مریوان، هورامان تخت

اورامانات به چه معناست؟

نام دیگر اورامانات هورامان است و مردم محلی آن را ((هه ورامان)) می نامند. نام منطقه اورامانات یا هورامان از دو بخش هورا و مان تشکیل شده است. قسمت اول آن یعنی هورا یا اهورا به نام اهورا مزدا اشاره دارد؛ قسمت دوم که همان ((مان)) است، به معنای خانه است و اگر این ترکیب را کنار هم قرار دهیم به کلمه اهورامان می رسیم که به معنای خانه اهورا مان یا خانه خورشید است.

اورامان یکی از کهن ترین مناطق ایران است. طبق آخرین بررسی کاوش گران، قدمت این منطقه مربوط به ۶ هزار سال پیش و متعلق به دوره مس است. وجود یک کتیبه ارزشند از دوران آشور در اورامانات یک سند محکم برای باستانی بودن این منطقه محسوب می شود. مردم منطقه اورامانات عقیده دارند که این منطقه در گذشته یکی از مراکز مهم حکومت ایران بوده است و می گویند که به همین دلیل این منطقه تخت اورامان یا اورامان تخت نامیده شده است. در هورامان رسوم مختلف، نام های کهن و مراسم جالبی وجود دراد که همگی آن ها را می توان دلیلی بر باستانی بودن این منطقه دانست؛ اما همچنان دلیل واضحی دال بر قدمت این منطقه در دوره ساسانی وجود ندارد.

معماری روستای اورمانات چگونه است؟

یکی از اصلی ترین دلایل محبوبیت رستای اورامان در میان گردشگران، معماری پلکانی و کم نظیر آن است. این نوع معماری موجب شده تا روستا به شکل هرم دربیاید و در راس این هرم قلعه باستانی هورامان قرار دارد. معماری پلکانی این روستا به این صورت است که بام هر خانه، حیاط خانه بالایی است و این سبک از خانه سازی لقب روستای هزار ماسوله را برای این منطقه به ارمغان آورده است. ثبت جهانی اورمانات این نوید را می دهد که تمهیدات ویژه ای برای حفاظت از این منطقه اندیشیده شده و سلامت این جاذبه دیدنی و ارزشمند کردستان در سال های آینده تضمین شود.

مطالب مرتبط

پارک وکیل آباد، قدیمی ترین پارک مشهد

در ازمیر سوغاتی چه بخریم؟

روستای درازنو مکانی آرام برای فرار از شلوغی شهر