سفر به کشور مصر، رویای ایرانیان عاشق گردشگری!

امکان صدور ویزای مصر سال هاست که برای ایرانیان وجود ندارد. کشور مصر، یکی از کهن ‌ترین تمدن‌ های دنیاست که حدود ۴ هزار سال پیش از میلاد، در کنار رود نیل شکل گرفت. این کشور در بخش شمال شرقی قاره آفریقا واقع شده و به دلیل تمدن هزاران ساله و بناهای تاریخی فراوانی که دارد، یکی از محبوب ‌ترین و توریستی ‌ترین کشور های این قاره محسوب می ‌شود. اصلی‌ ترین جاذبه ‌های گردشگری این کشور، آثار تاریخی آن است که از دوران باستان و پادشاهی فراعنه به جای مانده. از جمله مهم ‌ترین آنها می‌ توان به اهرام ثلاثه مصر اشاره کرد که از شگفتی‌ های دوران باستان است و یکی از عجایب هفت‌ گانه محسوب می‌ شود. اهرام جیزه، مجسمه ابوالهول، ابوسمبل، معبد کرنک و دره پادشاهان، بخشی از جاذبه ‌های تاریخی این کشور هستند که سالانه افراد زیادی را از سراسر دنیا به سمت خود جذب می‌ کنند. به این آثار باستانی جاذبه ‌های طبیعی چون دریای سرخ، کویر سفید و رودخانه زیبای نیل را نیز اضافه کنید. شاید شما هم دوست داشته باشید به این کشور تاریخی و زیبا سفر کنید، اما باید بدانید که در حال حاضر با گذرنامه ایرانی، نمی ‌توانید ویزای کشور مصر را دریافت نمایید. کشور مصر برای گردشگران ایرانی ویزای توریستی صادر نمی ‌کند و اجازه ورود آنها را به کشورش نمی ‌دهد. در این بخش قصد داریم در مورد ویزای مصر و دلایل عدم صدور ویزای مصر برای ایرانیان صحبت کنیم.

امکان صدور ویزای مصر | چرا ایران و مصر روابط خوبی ندارند؟

سال‌های زیادی است که ایران و مصر روابط سیاسی خوبی باهم ندارند و به همین دلیل هیچ ویزای توریستی برای ایرانیان صادر نمی شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید هیچ دلیل منطقی برای عدم روابط مساعد بین این دو کشور وجود ندارد و کسی نمی‌ داند چرا ایران و مصر، که هر دو از متمدن ‌ترین کشور های جهان هستند، نمی ‌توانند باهم روابط دوستانه‌ ای داشته باشند. بر اساس بررسی‌ های انجام شده و نظراتی که نویسندگان مختلف در مورد روابط این دو کشور داشته ‌اند، این‌طور به نظر می ‌آید که روابط بین ایران و مصر از حدود ۴۰ سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، تیره و تار شده است و این وضعیت تاکنون نیز ادامه دارد.

در ابتدا، قطع روابط بین این دو کشور به دلیل پناه بردن محمدرضا پهلوی به مصر ایجاد شد. در آن زمان پادشاه مصر از شاه سابق ایران استقبال کرد و پس از فوت او نیز برنامه‌ ای گسترده و مفصل برای تشییع جنازه محمدرضا پهلوی ترتیب داد. البته موضوع به همینجا ختم نشد. در سال ۱۳۵۸ دو کشور مصر و اسرائیل قرارداد صلح کمپ دیوید را امضا کرده و با میانجی ‌گری آمریکا به توافقاتی رسیدند که یکی از آنها به رسمیت شناختن اسرائیل از طرف مصر بود. این توافق ‌نامه به مذاق ایران خوش نیامد و به مخالفت از آن برخاست. دو سال پس از این جریان، انور سادات، رئیس جمهور کشور مصر، توسط یک جوان مسلمان با نام خالد اسلامبولی، کشته شد. خالد دلیل این کار را امضای توافق‌نامه کمپ دیوید و مخالفت با آن اعلام کرد. این مسئله باعث شد ایران از این جوان مصری تقدیر کرده و نام او را بر روی یکی از خیابان‌ های تهران قرار دارد. این جریان باعث عصبانی شدن دولت مصر و قطع روابط کامل بین دو کشور شد. ایران و مصر در ۴۰ سال گذشته، جز چند مورد محدود، هیچ رابطه سیاسی باهم نداشته ‌اند و تنها روابط بین دو کشور در حوزه اقتصادی بوده است.

تلاش ایران برای بهبود روابط

در طی این سال ‌ها، دولت ایران تلاش‌ های زیادی برای بهبود روابط با دولت مصر انجام داد، اما نتیجه‌ ای در پی نداشت. ویزای مصر برای ایرانیان نیز به دلیل همین روابط نامساعد صادر نمی‌ گردد و مصر اجازه ورود مسافران ایرانی را جز در زمینه فعالیت ‌های تجاری، به کشورش نمی‌ دهد. به این معنی که مسافران ایرانی تنها با ویزای تجاری می ‌توانند وارد کشور مصر شوند و غیر از این راه دیگری ندارند. البته چند سال پیش در پی نشست ‌های متعددی که بین رئیس‌ جمهور وقت با مصر انجام شد، دولت این کشور با صدور ویزای مصر برای ایرانیان موافقت کرد و گردشگران ایرانی این فرصت را یافتند که برای بازدید به این کشور زیبا سفر کنند، اما این اجازه زیاد طول نکشید و چند ماه بعد، در تابستان سال ۹۲، صدور ویزای مصر برای ایرانیان دوباره لغو شد.

امکان صدور ویزای مصر | مشکلات مردم مصر در سفر به ایران

همان ‌طور که گفتیم، در صورتی ویزای مصر برای ایرانیان صادر خواهد شد که هدف از سفر تجارت باشد. در واقع شما با پاسپورت ایرانی تنها می ‌توانید ویزای تجاری کشور مصر را دریافت نمایید. البته ایران در پذیرفتن مسافران مصری هیچ محدودیتی ندارد و برای شهروندان این کشور ویزا صادر می ‌کند، اما مصری‌ هایی که قصد سفر به ایران را دارند، باید از دولت مصر مجوز دریافت نمایند. این یکی از مهم ‌ترین مشکلات شهروندان مصری است که گاهی به ضرر آنها نیز تمام می ‌شود. زیرا ممکن است دولت مصر به دانشجویی که در حال تحصیل در ایران است، اجازه خروج ندهد. این در مورد افرادی که به قصد گردشگری یا تجارت به ایران سفر می‌ کنند نیز صادق است.

امکان صدور ویزای مصر | از سفر به مصر نا امید نشوید

اگر دوست دارید به کشور مصر سفر کنید و دارای پاسپورت ایرانی هستید، در حال حاضر تنها راه آن دریافت ویزای تجاری این کشور است. برای دریافت ویزای تجاری باید از طرف یک شرکت معتبر مصری دعوت ‌نامه داشته باشید. علاوه بر این، شرکت موردنظر باید متعهد شود که تمام مسئولیت ‌های سفر شما، از جمله اقامت، بیمه و … را برعهده خواهد گرفت. در غیر این صورت قادر به دریافت ویزای این کشور نخواهید بود. ایرانیانی که دارای پاسپورت غیر ایرانی هستند می‌ توانند ویزای کشور مصر را دریافت نموده و مانند دیگر مردم دنیا به مصر سفر کنند. البته به این نکته توجه داشته باشید که سفارت مصر برای شما ویزا صادر می ‌کند، اما ممکن است در فرودگاه این کشور توسط پلیس امنیت فرودگاه، دیپورت شوید.

البته نباید نا امید شوید! کشور ایران از حدود ۲۰ سال قبل به دنبال روابط دوستانه با کشور مصر بوده و در طول این مدت نیز تلاش ‌هایی را در این زمینه انجام داده است. به نظر می‌ رسد کشور مصر چاره‌ ای جز ایجاد روابط حسنه با ایران ندارد. ایران در حال حاضر یکی از قدرتمند ترین کشور های منطقه محسوب می ‌شود و کشور مصر برای ادامه حیات خود از لحاظ اقتصادی به آن نیاز دارد. قطعا بهبود روابط دیپلماتیک بین دو کشور، فرصت ‌های اقتصادی بیشتری را ایجاد کرده و دو کشور متمدن ایران و مصر را از لحاظ فرهنگی نیز به یکدیگر نزدیک نماید. امیدواریم این روابط به زودی برقرار شده و هیچ مشکلی برای سفر به مصر و بازدید از بنا های شگفت‌ انگیز هزاران ساله آن وجود نداشته باشد.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد