سال ۲۰۱۷ امن ترین سال برای مسافرت هوایی لقب گرفت

سفر هوایی، امن تر از همیشه

با کمک تکنولوژی های مدرن و تجهیزات پیشرفته سفر هوایی روز به روز امن تر و راحت تر می شود. اگر همچنان از پرواز می ترسید باید بدانید که سال ۲۰۱۷ امن ترین سال برای مسافرت هوایی در تاریخ صنعت هواپیمایی بوده است.  این سال شلوغ ترین و پررفت و آمد ترین سال سفرهای هوایی نیز بوده است و رکورد این سفرها شکسته شده است.  با الی گشت همراه باشید تا در مورد جزئیات این خبر بیشتر بدانیم.

امن ترین سال سفر هوایی

 

مطالب مرتبط:
۶ تکنولوژی که صنعت هواپیمایی را در سال ۲۰۱۷ متحول کرد
سوییس بهترین کشور جهان در سال ۲۰۱۷ شد
بهترین اپلیکیشن های سفری در سال ۲۰۱۷

در سال ۲۰۱۷ علیرغم ترافیک هوایی بالا تعداد حوادث و قربانیان این نوع سفر بسیار پایین بوده است. بر اساس گزارش های وبسایت شبکه ایمنی حمل و نقل هوایی (ASN) و همینطور گروه مشاوره هوایی To70 در سال ۲۰۱۷ هیچ گونه سانحه هوایی مرگبار با تلفات بالا برای جت های مسافربری اتفاق نیفتاده است. به همین دلیل سال ۲۰۱۷ به عنوان «امن ترین سال سفرهای هوایی» لقب گرفته است. این آمار در حالی است که سفرهای هوایی با رشد ۳% بیشترین میزان پرواز و سفرهای هوایی را در طول تاریخ صنعت هوایی داشته است. سال ۲۰۱۷ برای سومین سال پیاپی رکورد کاهش حوادث هوایی را کسب کرده است. با توجه به بهبود کیفیت خدمات و افزایش امنیت پرواز به نظر می رسد افراد بیشتری از هواپیما به عنوان وسیله حمل و نقل استفاده می کنند و روز به روز این سفرها بیشتر می شود.

به گزارش شبکه ایمنی حمل و نقل هوایی در سال ۲۰۱۷ در مجموع ۱۰ حادثه هوایی اتفاق افتاده که منجر به مرگ ۷۹ نفر شد. این آمار به نسبت سال گذشته پیشرفت قابل ملاحظه ای پیدا کرده است. در سال ۲۰۱۶ سفرهایی هوایی در مجموع ۱۷ حادثه هوایی و ۳۰۳ کشته داشته اند. بر طبق گزارش گروه مشاوره هوایی To70، این آمار به این معناست که میزان تصادفات در پروازهای مسافرتی و تجاری یک نفر در هر ۱۶ میلیون پرواز بوده است. این گروه همچنین اشاره کرد که در سال ۲۰۱۷ هیچ گونه تصادفی ناشی از دخالت های غیرقانونی و حملات تروریستی نداشته ایم. مبنای تحقیق این گروه، سفرهای هوایی با حداقل ۱۴ مسافر بوده است. در این تحقیق هواپیماهای مسافربری مورد بررسی قرار گرفتند و هواپیماهای نظامی و تلفات احتمالی آن ها شامل این آمار نبودند.

حوادث هوایی مهم سال ۲۰۱۷

 

مهم ترین حادثه هوایی در سالی که گذشت سقوط هواپیمایی باری ترکیه بود. این هواپیما هنگامی که تلاش می کرد در مه شدید در باند فرودگاهی در قرقیزستان فرود بیاید با روستای مجاور فرودگاه برخورد کرد و باعث کشته شدن ۳۵ نفر شد.

همچنین سانحه هوایی که بیشترین میزان تلفات را در پی داشت در سال نو میلادی اتفاق افتاد. در این حادثه یک هواپیمای مسافربری سسنا ۲۰۸ کاروان (Cessna 208 Caravan) در غرب کاستاریکا سقوط کرد و منجر به کشته شدن ۱۲ مسافر و خدمه هواپیما شد. همچنین در حادثه دیگری هواپیمایی در سیدنی استرالیا سقوط کرد که ۶ کشته در پی داشت. همانطور که اشاره کردیم این تحقیق مبنای مطالعات خود را هواپیماهای مسافربری قرار داده و تلفات حوادث نظامی را در نظر نگرفته است. به همین دلیل، سقوط هواپیمای نظامی میانمار که در ماه ژوئن اتفاق افتاد و باعث کشته شدن ۱۲۲ نفر شد. در این آمار لحاظ نشده است. همچنین تلفات هواپیماهایی که کمتر از ۱۴ سرنشین داشتند نیز مورد بررسی قرار نگرفته است.

حوادث هوایی سال های گذشته

 

میزان تلفات در دوسال گذشته به میزان قابل توجهی بالاتر بوده است. در سال ۲۰۱۶ در مجموع ۲۷۱ نفر جان خود را در هفت حادثه هوایی مرگبار از دست دادند. این سوانح شامل پرواز هواپیمایی مصر از پاریس به مصر بود که باعث کشته شدن ۶۶ نفر شد. همچنین هواپیمای جت لامیا که تیم فوتبال برزیلی Chapecoense را حمل می کرد در کلمبیا سقوط کرد و ۷۱ نفر جان خود را از دست دادند.

در سال ۲۰۱۵ در مجموع ۴۷۱ نفر در چهار حادثه مرگبار جان خود را از دست دادند. این سوانح عبارتند از: سقوط پرواز متروجت از شرم الشیخ به سنت پترزبورگ که باعث کشته شدن ۲۲۴ نفر شد؛ و حادثه هواپیمای ایرباس A320 از بارسلونا به مقصد دوسلدورف که در این پرواز، خلبان هواپیما عامدانه به کوه های آلپ فرانسه برخورد کرد و باعث مرگ ۱۵۰ نفر شد.

در سال ۲۰۱۴ نیز در مجموع ۸۶۴ نفر در پنج حادثه هوایی کشته شدند؛ از جمله سقوط دو هواپیمای ایرلاین مالزی: پرواز MH370  که از سرنوشت آن هنوز اطلاع موثقی در دست نیست و MH17 که به دلیل اصابت موشک در شرق اوکراین سقوط کرد.

افزایش امنیت پرواز

 

به گفته شبکه ایمنی حمل و نقل هوایی حوادث و سوانح هوایی در دو دهه گذشته سیر نزولی را در پیش داشته و هر سال کمتر از پیش می شود. به طور مثال در سال ۲۰۰۵ بیش از ۱۰۰۰ کشته در سوانح هوایی گزارش شده است. اما هرچه می گذرد با افزایش امنیت پرواز این آمار به طور محسوسی کاهش پیدا می کند. آخرین سانحه هوایی مرگبار هواپیمایی مسافربری در نوامبر ۲۰۱۶ و در کلمبیا اتفاق افتاد. همچنین آخرین سانحه هوایی که تلفاتی بیش از ۱۰۰ نفر داشت در سال گذشته در مصر اتفاق افتاد.

هارو رانتر، رئیس سازمان ASN اینطور بیان کرد: «از سال ۱۹۹۷ میانگین حوادث هوایی به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده است و این آمار سیری نزولی را در پیش گرفته است. به لطف تکنولوژی ها و تجهیزات مدرن و همکاری سازمان های بین المللی مثل یاتا (یاتا چیست؟) و ایکائو میزان حوادث هوایی مرگبار به میزان قابل ملاحظه ای کاهش پیدا کرده است.»

منبع: Forbes.com

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید