داستان نصب الاکلنگ ها در مرز مشترک آمریکا و مکزیک

داستان الاکلنگ ها میان آمریکا و مکزیک چیست؟ در اکثر نقاط دنیا، مرزهای بین کشورهای مختلف را دیوار کشی می کنند این اقدام سبب دوری مردم از هم بویژه در مناطق مرزی شده است. اما در اقدامی جالب توجه و نو طرحی که توسط دو معمار کالیفرنیایی – رونالد رائل (استاد معماری در دانشگاه کالیفرنیا)و ویرجینیا فراتلو (استادیار طراحی در دانشگاه ایالتی سن خوزه) در مرز کشور آمریکا و مکزیک اجرا شد. در سال ۲۰۰۹ این دو نفر ایده ایجاد الاکلنگ‌های دو ملیتی را در طول مرز در یک کتاب تحت عنوان “دیوارهای مرزی به عنوان یک معماری” مطرح کردند. این ایده به نوعی حالت طنز داشته و به شکلی زننده‌ به گفته دانشگاه برکلی، موضوع “بیهودگی حصارهای مرزی” را مطرح می‌کند.

با مطالعه مقاله ۱۳ مورد از دیدنی های مکزیکو سیتی با جاذبه های این شهر بیشتر آشنا شوید.

ایده الاکلنگ ها از کجا آمد؟

ایده طرح این دو معمار نصب الاکلنگ ها میان آمریکا و مکزیک بود. به اینصورت که یک سر آلاکلنگ در خاک کشور مکزیک و سر دیگر آن در خاک آمریکا قرار داشت.

در روزهایی که دولت دونالد ترامپ به دنبال تصویب بودجه مورد نیاز برای ساخت دیوار میان ایالات متحده آمریکا و مکزیک است، ایده هنرمندانه‌ای توانست تصویر تازه‌ای از مرز میان این دو کشور را رقم بزند.

در سال ۲۰۱۹ میلادی در همین منطقه تعدادی از مهاجران غیر قانونی در حال ورود به آمریکا از خاک مکزیک دستگیر شدند و یک گروه خصوصی نیز با میلیون‌ها دلار پول به دست آمده طی یک کمپین در آن جا دیوار مرزی خودش را ساخت.

دانشگاه کالیفرنیا در بیانیه‌ ای گفته است مردم به محل استقرار این الاکلنگ‌ های قطع کننده حصار مرزی در هر دو سمت مرز آمده و در اقدامی اتحاد آمیز با هم الاکلنگ بازی می‌کنند.

الاکلنگ ها مردم آمریکا و مکزیک را به هم متصل می کند

مردم مکزیکی این سوی دیوار و مردم آمریکایی آن سوی دیوار روی این الاکلنگ‌ ها می‌ نشینند و بازی روی این سازه صورتی رنگ چیزی است که بشکلی نمادین آنها را ورای سیاست به یکدیگر پیوند می‌ دهد. ایده ای که بزعم هنرمند در پی آن است تا با ظرافتی خاص با الهام از مفهوم الاکلنگ بازی وابستگی متقابل اقتصادی دو کشور را به تصویر بکشد.

سازندگان می گویند امیدوارند که این کار مردم را ترغیب به ساختن پل بین جوامع کند. این دو هنرمند اعتقاد داشتند که: “ما نیازی به دیوار کشی نداریم که برای نزدیکی ملت ها به هم باید بین آنها پل زد، دیوارها مانع از ورود مردم به سرزمین های هم و یا در دوران شیوع کرونا مانع از حرکت ویروس ها نمی شوند. ما باید به این فکر کنیم که چگونه می توانیم به هم وصل شویم و بدون آسیب رساندن به یکدیگر با هم باشیم. ”

فیلم و عکس هایی از مردم در تعامل و بازی با الاکنگ ها در آن سو و این سوی مرز در ژوئیه ۲۰۱۹ مخابره شد و رائل طراح این ایده پس از مشاهده ی آنها گفت که این مکان “یک پایگاه واقعی” بین کشورها هستند.

الاکلنگ ها با رنگ صورتی روشن رنگ آمیزی شده اند که از یادبود زن کشی در Ciudad Juarez الهام گرفته شده است ، که به ادای احترام به زنان کشته شده در شهر می پردازد.

دیوار الاکلنگ ها میان آمریکا و مکزیک

این الاکلنگ ‌ها که “دیوار تیتر-توتر” (دیوار الاکلنگ) نام دارد، جایزه سال ۲۰۲۰ “طراحی بیزلی” را، که توسط موزه طراحی لندن برگزار می‌شود، بعنوان طرح سال به خود اختصاص داده است.

تیم مارلو، مدیر اجرایی و سرپرست موزه طراحی لندن که این جایزه را اهدا کرد، گفت “دیوار تیتر-توتر (دیوار الاکلنگ) راه‌های جدید ارتباط انسانی را ترویج و تشویق می‌کند. این یک یادآوری مبتکرانه و تکان‌دهنده است که چگونه بشر می‌تواند از نیروهایی که می‌کوشند ما را از هم جدا کنند، عبور کند”.

سازندگان این الاکلنگ ‌ها میان آمریکا و مکزیک، ۱۰ سال را صرف این پروژه کرده و گفته‌اند که می‌خواهند در مورد مسئله مرز “کاملا رک و پوست‌کنده اما با استفاده از طنز و مزاح” صحبت کنند.

البته لازم به ذکر است که این الاکلنگ‌ هایی را که رونالد رائل و ویرجینیا فراتلو در منطقه آناپرا در شهر سیوداد خوارس در مکزیک نصب کردند، فقط به مدت ۲۰ دقیقه آنجا نصب بودند، فیلم‌ های ویدیویی که نشان می‌ دادند مردم از آنها استفاده می‌ کنند، در فضای مجازی دست به دست می‌ گشتند و به اشتراک گذاشته می‌ شدند.

همانطور که گفتیم دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در راستای پیشبرد اهداف وسیاست های ضد مهاجرتی خود در چهار سال گذشته میلیارد ها دلار بودجه بخش های نظامی آمریکا را صرف ساخت دیوار نیمه کاره مرز مکزیک کرد.

در ماه های آخر دولت ترامپ اگرچه با سفارش های فراوان، مهندسان وزارت دفاع شبانه روزی در حال ساخت دیوار مکزیک بودند، اما سرانجام نتوانستند این دیوار که نمادی از سیاست های سختگیرانه وی در برابر مهاجران است را به پایان برسانند.

وزارت دفاع آمریکا بامداد جمعه گفت، با دستور اجرایی جو بایدن رییس جمهوری جدید ایالات متحده ادامه ساخت دیوار در مرز مکزیک متوقف می شود.

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید