تاثیر چشم گیر صنعت گردشگری بر شرایط اقتصادی دبی

اقتصاد دبی در چند سال اخیر پیشرفت چشم گیری داشته است. یکی از مدرن ترین و زیباترین شهرهای دنیا دبی است. شاید برایتان باور پذیر نباشد، اما در گذشته شهر دبی تنها مانند یک شهر بیابانس با چندین ساختمان کوچک بود، اما امروزه به جایی رسیده است که برخی از شهرهای بزرگ و مدرن دنیا از پیشرفت دبی به شدت وحشت کرده اند و به آن به چشم یک رقیب جدی نگاه می کنند.

در این چند سال چه اتفاقی افتاده که این شهر تا این اندازه توسعه پیدا کرده و اصلا چه عواملی در این توسعه و پیشرفت دخیل بوده اند؟ ما در این متن قصد داریم وضعیت اقتصادی این شهر را بررسی کنیم و در رابطه با دلایلی که باعث شده دبی از این رو به آن رو شود نکاتی را به شما ارائه دهیم.

برای رزرو آنلاین تور دبی الی گشت با پرواز امارات روی تصویر زیر کلیک کنید:

تاریخچه اقتصاد دبی

تا زمانی که این کشور از انگلیس جدا نشده بود، تمام امارات وظیفه داشتند تا اوضاع اقتصادی شان را به تنهایی سر و سامان دهند. در این زمان بیشتر فعالیت های اقتصادی گرداگرد صید مروارید و یا ماهیگیری می چرخید. اما وقتی نفت کشف شد وضعیت تغییر محسوسی کرد.

در دهه ۱۹۸۰ دبی تمرکز خود را بر ایجاد تنوع در اقتصادش قرار داد و با ایجاد مراکز حمل و نقل مانند بندر رشید، منطقه آزاد جبل علی و همچنین ساخت فرودگاه بین المللی دبی گام بزرگی در همین راستا برداشت. در همین زمان بود که اقتصاد دبی رو به پیشرفت حرکت کرد.

تمام این عوامل باعث شدند تا برخی از بازی های مهم جهانی در دبی برگزار گردد. بعد از آن نیز بازار املاک ظهور پیدا کرد و به صورت واقع بینانه تری مورد بررسی قرار گرفت و باعث شروع بسیاری از پروژه ها شد.

امروز اگر نگاهی به دبی بیندازید، به خوبی متوجه خواهید که تمام جاذبه هایی که در این شهر وجود دارد همه و همه از دیگر کشورهای جهان در آن گردآوری شده است. ساختمان ها، هتل ها و ماشین های لوکس به همه جا غیر از شهر دبی تعلق دارند. سرمایه گذاری بدین شکل باعث شده که دبی توجه بسیاری را به خود جلب کند.

مورد دیگری که باعث شد این شهر توسعه زیادی پیدا کند شرکت های هواپیمایی بودند. در سال ۱۹۷۴ شیخ رشید از شیخ محمد درخواست کرد تا ساخت فرودگاه بین المللی دبی در صدر کارهای عمرانی این شهر قرار گیرد. این شرکت توسط کارشناسان غربی هدایت می شد و به خوبی توانست در این زمینه به موفقیت دست پیدا کند.

بررسی وضعیت تجارت خارجی در دبی

کشور امارات با صادر کردن ۳۱۴ میلیارد دلار انواع کالا دومین صادر کننده خاورمیانه است. امارات و هند از شرکای تجاری یکدیگر هستند و مبلغی که این تجارت به خود اختصاص داده چیزی حدود ۷۵ میلیارد دلار است.

با توجه به ارقامی که در مورد تجارت خارجی این کشور عنوان شد، بازار امارات متحده عربی و دبی از جمله پویاترین بازارهای موجود در سراسر دنیا است. اگر نگاهی به لیست صادر کننده ها و وارد کننده های بزرگ دنیا بیندازید نام این کشور را در بین ۱۶صادر کننده و ۲۰ وارد کننده بزرگ دنیا مشاهده می کنید.

شریک های تجاری امارات، هند، عربستان، سوئیس، عمان و ایران هستند و از تامین کننده های امارات نیز می توان به ۵ کشور چین، آمریکا، هند، ژاپن و آلمان اشاره کرد.

این کشور در سال ۲۰۱۳ توانست ۱۷ میلیارد دلار صادرات در زمینه های حمل و نقل، مسافرت و خدمات دولتی انجام دهد. در همان سال نیز حدود ۶۴ میلیارد دلار خدمات که شامل حمل و نقل، خدمات دولتی و مسافرت بود را نیز وارد کرد.

بررسی اقتصاد دبی

اگر چه گفته می شود که اقتصاد امارات متنوع است و سعی می کند از راه های مختلف کسب درآمد کند اما هنوز هم اقتصاد و منابع درامدی این کشور به نفت وابسته است. البته این مورد در رابطه با شهر دبی صدق نمی کند و شهر دبی بیشترین درآمد را از طریق صنعت گردشگری به دست می آورد. در واقع اقتصاد دبی بسایر وابسته به نفت است. دبی ذخیره های نفتی کمتری دارد و سعی کرده در استفاده از سیاست تنوع، بسیار شجاعانه تر عمل کند.

بین سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ دبی از بحران های مالی شدیدی رنج می برد و سعی کرد در طی این همین زمان ثروتی که از ابوظبی به دست می آورد را ذخیره کند تا بتواند از آن برای پیشرفت خود استفاده کند. به همین دلیل است که برخی افراد رونقی که در دبی مشاهده می شود را به ابوظبی ربط داده اند.

در سال ۲۰۱۴ این شهر مبلغی حدود ۱۴۲ میلیارد دلار بدهکار بود. برای آنکه این بحران به اتمام برسد و میزان بدهی ها نیز کاهش پیدا کند، دولت امارات سعی کرد تا با تدوین یک استراتژی درست بتواند تا سال ۲۰۳۰ وابستگی خود را به نفت کاهش دهد.

پروژه های زیادی برای رسیدن به این هدف در حال اجراست که از جمله آنها می توان به بندر خلیفه اشاره کرد؛ این بندر اواخر سال ۲۰۱۲ افتتاح شد.

با رزرو آنلاین بهترین هتل های دبی از الی گشت سفری خاطره انگیر را به این شهر تجربه کنید. برای رزرو آنلاین هتل همراه با صدور آنی واچر روی تصویر زیر کلیک کنید:

تاثیر گردشگری بر اقتصاد دبی

امارات در طی دهه های گذشته همواره به دنبال آن بود که بتواند منابع جدید درآمدی پیدا کند. یکی از این روش ها که به خوبی توانسته مقدار زیادی ارز وارد این کشور کند، گردشگری است.

همان طوری که اشاره کردیم اقتصاد شهر دبی به نفت وابسته نیست و جالب است بدانید که این کشور در سال ۲۰۱۴ پذیرای بیش از۵ میلیون نفر گردشگر بوده است.

همین عدد به خوبی نشان دهنده آن است که صنعت گردشگری به یکی از رکن های اصلی اقتصاد شهر دبی تبدیل شده است و قسمت قابل توجهی از تولیدات ناخالص داخلی به این قسمت اختصاص داده شده است.

آمارهای جهانی نیز اعلام می کنند که دبی در زمینه گردشگری روز به روز در حال پیشرفت و توسعه است و این امر ناشی از به کار بردن راهکارهای نوین مدیریتی است که در کل دنیا مورد استفاده قرار می گیرد. این موضوع برروی اقتصاد دبی تاثیرات مثبت بسیاری داشته است.

 

امروزه به طور باور نکردنی این شهر در حال پیشی گرفتن از رقبای اروپایی خود است و به خوبی توانسته توجه مسافران کل دنیا را به خود جلب کند. شاید جالب باشد که بدانید کشور امارات در سال ۲۰۰۷ توانست عنوان توریست پذیرترین کشور دنیا را از آن خود کند.

با توجه به نظر سنجی هایی که انجام شده است، گردشگران تنوع زیاد سرگرمی ها و مراکز تفریحی موجود در این کشور را یکی از دلایل اصلی شان برای بازدید از این کشور بیان کرده اند. دبی با همکاری چندین شرکت بزرگ در سطح دنیا قرار است به یکی از مراکز اصلی گردشگری در کل دنیا تبدیل شود. همین مراکز خرید موجب بهبود روز افزون اقتصاد دبی خواهند شد.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد