چرا مدت زمان پرواز به نسبت ۴۰ سال پیش طولانی تر شده است؟

افزایش زمان پرواز

گزارش ها نشان می دهد که مدت زمان پرواز به نسبت ۴۰ سال پیش افزایش پیدا کرده است! امروزه هواپیماها مدرن تر شده اند و تجهیزات پیشرفته ای در اختیار ایرلاین ها قرار دارد. با این حال به نسبت دهه های گذشته مدت زمان بیشتری طول می کشد تا به مقصد برسیم. اگر مسیر های پروازی مختلف را با ۴۰ سال پیش مقایسه کنیم متوجه می شویم که پروازها طولانی تر شده اند. در واقع، مدت زمان پرواز رفته رفته بیشتر می شود. چرا؟ طبق انتظاراتی که داریم با پیشرفت هایی که در این صنعت انجام شده مدت زمان پرواز می بایست کاهش پیدا کند نه افزایش! پس دلیل این امر چیست و چرا به نسبت دهه های قبل مدت زمان بیشتری را باید در هواپیما باشیم؟ در ادامه با الی گشت همراه باشید تا پاسخ این پرسش ها را با هم پیدا کنیم.

مطالب مرتبط:
محاسبه مدت زمان سفر و پرواز و تبدیل زمان کشورها
هواپیماهای مسافربری با چه سرعتی پرواز می کنند؟

امروزه، پرواز بدون توقف از نیویورک به هوستون تگزاس حدود ۴ ساعت طول می کشد. در سال ۱۹۷۳ همین پرواز چیزی حدود ۲.۵ ساعت طول می کشید. پرواز لندن به ادینبورگ به طور میانگین ۱۰ دقیقه طولانی تر از اواسط دهه نود شده است. پرواز مادرید به بارسلونا ۲۰ دقیقه طولانی تر شده و پرواز نیویورک به شیکاگو در ۲ ساعت و ۵۰ دقیقه انجام می شود که به نسبت سال ۱۹۹۶ چهل دقیقه افزایش داشته است.

مدت زمان پرواز به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما مطمئنا یکی از مهم ترین عوامل موثر در این امر، مصرف سوخت و هزینه تمام شده سوخت است. هزینه سوخت در سال های اخیر و در طول سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹ به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. این رقم از ۰.۷۰ دلار برای هر گالن به بیش از ۳ دلار افزایش پیدا کرده است. هرچه هواپیما با سرعت بیشتری پرواز کند سوخت بیشتری مصرف می کند. به همین دلیل شرکت های هواپیمایی متوجه شده اند که با کاهش سرعت پرواز می توانند سالانه میلیون ها دلار صرفه جویی کنند. به طور مثال، طبق گزارش های منتشر شده امریکن ایرلاین با ۲ دقیقه افزایش پروازهایش توانست ۱۳.۶ میلیون دلار در سال در هزینه ها صرفه جویی کند. رقم قابل توجهی است، نه؟میلیون ها دلار صرفه جویی آن هم تنها با ۲ دقیقه افزایش مدت زمان پرواز!

  • دوحه-اوکلند / قطر ایرویز/ ۱۴۵۲۹.۱۶ کیلومتر
  • لندن- پرت / کانتاس/ ۱۴۴۹۶.۹۷۱ کیلومتر
  • دوبی- اوکلند / امارات/ ۱۴۲۰۰.۸۵۱ کیلومتر
  • لس آنجلس- سنگاپور/ یونایتد ایرلاینز/ ۱۴۱۱۳.۹۵ کیلومتر
  • هوستون- سیدنی / یونایتد ایرلاینز/ ۱۳۸۳۳.۹۲۱ کیلومتر
  • سیدنی-دالاس/ کانتاس/ ۱۳۸۰۴.۹۵۳ کیلومتر
  • آتلانتا-ژوهانسبورگ/ دلتا/ ۱۳۵۸۱.۲۵۴ کیلومتر
  • سن فرانسیسکو-سنگاپور/ سنگاپور ایرلاینز/ ۱۳۵۹۲.۵۱۹۴ کیلومتر
  • ابوظبی-لس آنجلس/ الاتحاد/ ۱۳۵۰۲.۴ کیلومتر
  • دبی- لس آنجلس/ امارات/ ۱۳۴۲۰.۳۲کیلومتر

در سال ۲۰۱۳ شرکت هواپیمایی ارزان قیمت رایان ایر (Ryanair) به خلبانانش اعلام کرد که برای کاهش مصرف سوخت با سرعت کمتری پرواز کنند. به این ترتیب ۲ دقیقه به زمان پروازهایش اضافه کرد و میلیون ها دلار در هزینه ها صرفه جویی کرد. به این ترتیب در سال ۲۰۱۴ اعلام شد که مصرف سوخت هواپیماها که در سال ۲۰۰۵ به اوج خود رسیده بود در ۱۰ سال اخیر سیری نزولی در پیش گرفته و ۱۵ درصد کاهش داشته است.

سرعت معمول هواپیما (۹۰۰ کیلومتر در ساعت) از قدیم از دو سو تحت فشار بوده است. از طرفی سریع تر رسیدن به مقصد علاوه بر رضایت بیشتر مسافر، باعث کاهش هزینه های خدمه پرواز نیز می شود. اما از طرفی دیگر همان طور که گفتیم هرچه هواپیما سریع تر پرواز کند سوخت بیشتری مصرف می کند.

دلیل دیگر برای افزایش پرواز قانونی به نام «وقت اضافه» است که در اکثر ایرلاین ها وجود دارد. شرکت های هواپیمایی به دلیل هزینه های بالای عملیات پرواز تحت فشار هستند که همه چیز را تا حد امکان سروقت و طبق زمانبندی انجام دهند. به همین دلیل بازه زمانی را کمی طولانی تر در نظر می گیرند تا در صورت تاخیر، باز هم هواپیما طبق زمانبندی به مقصد برسد. متعادل کردن زمانبندی پرواز بسیار رایج و متداول است و در اروپا و سایر کشورهای دنیا نیز این امر انجام می شود. با این حال، اغلب شرکت های هواپیمایی این موضوع را انکار می کنند.

گزارش ها نشان می دهد که برنامه زمانبندی پروازها از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۵ افزایش پیدا کرده است. البته به گفته کارشناسان لحاظ کردن وقت اضافه در زمانبندی پرواز صرفا به دلیل جبران تاخیر در پرواز نیست. بلکه به این دلیل است که امروزه حجم ترافیک هوایی در فرودگاه ها افزایش پیدا کرده است و هواپیما پس از ترک گیت گاهی مدت زمانی نسبتا طولانی را در باند منتظر تیک-آف می ماند. همان طور که می دانیم این مدت زمان نیز جزء زمان سفر محسوب می شود. بنابراین مدت زمان سفر افزایش پیدا کرده تا در صورت ترافیک هوایی باز هم هواپیما طبق زمانبندی و موعد مقرر به فرودگاه مقصد برسد.

امروزه سفر هوایی امن تر شده و به لطف پیشرفت تکنولوژی های مدرن، در امن ترین دوران سفر هوایی به سر می بریم. تعداد سوانح هوایی کاهش پیدا کرده و کیفیت خدمات و سرویس های ارائه شده در طول پرواز به میزان قابل توجهی بهبود پیدا کرده است. اما با این حال، مدت زمان پرواز افزایش پیدا کرده است و به نسبت مثلا ۴۰ سال پیش مدت زمان بیشتری را باید در هواپیما باشیم. در این مطلب دلیل این موضوع را با هم مرور کردیم و دیدیم که بحث هزینه تمام شده عملیات پرواز یکی از علل مهم در این افزایش است. کاهش سرعت پرواز حتی به میزان اندک می تواند میلیون ها دلار در هزینه ها صرفه جویی کند. از طرفی متعهد ماندن به زمانبندی پرواز می تواند هزینه ها را کاهش دهد. به همین دلیل ایرلاین (اندکی) زمان پرواز را افزایش می دهند تا در صورت تاخیر یا ترافیک، باز هم بتوانند به موقع و طبق زمانبندی پرواز کنند.

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید

۲ نظرات

مهدی 1399-01-17 - 12:51 ب.ظ
خیلی جالب بود. ممنون
علی شهریاری 1402-11-04 - 10:39 ق.ظ
ممنون ،البته ایرلاین های ایرانی خصوصا مسیر های خارج از کشور ،مستثنی هستند وگل آنها معراج ، تعداد صندلی چند ردیف اضافه شده ،پذیرایی لاکچری تنها با۱۵۰ سی سی!آب مدنی ، مهمانداران اکثراً آموزش ندیده و عصبی و بد اخلاق ، تاخیر های چند ساعت ، خلاصه افتضاح ، اصلأ چرا باید حرفی زد؟هواپیما خودشونه اینه که هست ،به مسافر هم ربطی نداره ،آخرشم یا تقصیر کرونای چند سال پیشه یا تحریم ،زیاد هم حرف بزنی از هواپیما پرتت میکنن بیرون!!!چون تو مملکتم پاسخگویی نیست و حق با شیر است
افزودن نظر