اعترافات یک خلبان که حرف‌هایش را باور نمی کنید!

اعترافات یک خلبان حرف ای

زمانی که صحبت از پرواز و هواپیما می شود، هیچ چیز جذاب تر از اعترافات یک خلبان نیست که در مورد کارش، حقایقی را بیان می کند که ما که در این رشته مشغول به کار نیستیم، شگفت زده می شویم. خلبانی یکی از سخت‌ترین شغل های دنیاست زیرا مسئولیت سنگینی بر عهده این فرد است و جان افراد زیادی در دست اوست. الی گشت در ادامه این متن می خواهد اعترافات یک خلبان را در مورد موضوعات مختلف پروازی به شما ارائه دهد؛ با ما همراه باشید.

مطالب مرتبط:
حقایقی در مورد مسئولین برج مراقبت که باید بدانید!
چرا خلبان باید غذای متفاوتی از مسافران و کمک خلبان بخورد؟
وظیفه ی کمک خلبان چیست؟

خلبان سم بری (Sam Bray) می گوید: «نمی شود انکار کرد کرد که اتوپایلوت یا خلبان خودکار بیشتر کارهای پروازی را انجام می دهد. در یک پرواز معمولی این اتوپایلوت است که تقریبا ۹۰ درصد کارهای پرواز را در دست می گیرد». خلبانان معمولا کار فرود را انجام می دهند اما در بسیاری از خلبان های مدرن، سیستم خودکاری به نام اتولندینگ نیز موجود است. آنقدر تکنولوژی های صنعت هواپیمایی پیشرفته شده که خلبانان در مواقعی حتی نیاز به دیدن باند پرواز هم ندارند.

تعجبی هم ندارد که خلبانان حقوق های بالایی دریافت کنند. آن ها آموزش های زیادی دریافت می کنند، ساعت های زیادی را به امتحان می گذرانند و در شرایط اضطراری به خوبی عمل می کنند. اعترافات یک خلبان می گوید که آن ها می توانند تا ۱۴۰ هزار پوند در سال نیز دستمزد دریافت کنند.

خلبان پاتریک اسمیت می گوید: «به طور معمول، تمام کارکنان تمام وقت و بستگان درجه یک آن ها، در صورتی که صندلی های خالی اجازه می دهند، می توانند از پرواز رایگان بهره ببرند و اگر صندلی خالی در کلاس بیزینس یا درجه یک داشته باشد نیز احتمالا به این کلاس ها منتقل خواهند شد. علاوه بر این، بسته به قراردادهایی که آن ها با یک ایرلاین امضا می کنند، آن ها و خانواده هایشان نیز می توانند از تخفیفات خاصی بهره مند شوند.

البته نه همه آن ها و نه در تمام طول مدت پرواز. اما در شبکه های مجازی می توانید عکس های فوق العاده ای را مشاهده کنید که توسط خلبانان گرفته شده است. آیا این کار قانونی است؟ این موضوع بسته به شرکت هواپیمایی دارد و اینکه چه زمانی این عکس گرفته شده است. بسیاری از شرکت های هواپیمایی اعلام می کنند که خلبانان اجازه ندارند هیچ گونه کاری که حواسشان را پرت کنند انجام دهند اما برخی دیگر منعطف تر بوده و طی شرایط اجازه این کار را می دهند.

همیشه وقتی در هواپیما هستیم پیغام اینکه موبایل هایتان را خاموش کنید و یا در حالت پرواز قرار دهید را می شنویم. واقعیت این است که با اینکه احتمال بروز اختلالاتی در امواج پیام رسان هواپیما خواهد شد، اما تاکنون هیچ سقوطی بر اثر امواج موبایل اتفاق نیوفتاده است. اگر موبایل به قدری تاثیر داشت که احتمال سقوط هواپیما بر اثر آن بود، حتما قوانین سختگیرانه تری برای آن تنظیم می شد.

زمانی که با خلبانان گوناگون صحبت می کنیم، در هر کجای جهان که باشند اکثرا روی یک اتفاق نظر دارند: بهترین فرودگاه های هیجان انگیز برای فرود، ناپل، مدیرا، اینسبروک و جبل الطارق هستند که فرود در آن ها بسیار دوست داشتنی است.

در حالی که خلبانان نهایت تلاش خود را می کنند که باعث ترس مسافران نشوند، اما معمولا برعکس قضیه اتفاق می افتد. یک بار از خلبانی در رایان‌ایر در طول پرواز این گفته را اعلام کرد: «ما روی بال هواپیما، یخ داریم و نمی خواهیم بمیریم». در سال ۲۰۱۴ یک خلبان مونارک ایرلاینز به مسافران گفت که یک مشکل فنی می تواند آن‌ها را به «یک قبر سریع و آبدار» برساند! برخی از اعلامیه های وحشتناک دیگر:

  • خانم ها و آقایان ما باید یک فرود غیر برنامه ریزی شده و شیب دار را فرودگاه Tampere داشته باشیم، هواپیما آتش گرفته است، از شما متشکرم.
  • خانم ها و آقایان ما همین الان با رعد و برق برخورد کردیم.
  • خانم ها و آقایان، این بزرگترین شکل ابرهای طوفانی است که تاکنون تجربه کرده ام. لطفا کمربندهای خود را ببندید. کادر پرواز، تمام چیزها را کنار بگذارید و در صندلی های خود بنشینید.
  • عصر خوش. متوجه خواهید شد که هوا کمی خراب و باد سختی در جریان است. نیاز است که یک صعود شیب دارد انجام دهیم که کمی خطرناک است پس صندلی های‌هایتان را محکم بگیرید. جمعه شب است و من یک عروسی در پیش دارم».

البته شرکت های هواپیمایی این موضوع را انکار می کنند اما به گفته یک خلبان ناشناس: «من همیشه تخت فشار هستم تا سوختی کمتر از چیزی که در مورد آن راحت هستم را حمل کنم. حتی زمانی که شما سوخت مناسبی دارید، اگر پروازتان تاخیر بخورد یا با صاعقه برخورد کنند ممکن است سوختتان کاهش یافته و مجبور به فرود اضطراری شوید».

با اینکه ممکن است فرض کنید این اتفاق به ندرت می افتد، آمارهای منتشر شده در سال گذشته نشان داد که فرودگاه هیترو تنها در هر هفته یک فرود اضطراری را تجربه کرده است. پنجاه و یک بار در سال ۲۰۱۳ رخ داده، ۴۰ بار در سال ۲۰۱۲، ۵۴ بار در سال ۲۰۱۱، ۶۶ بار در سال ۲۰۱۰ و ۵۵ بار در سال ۲۰۰۹؛ در مجموع ۲۶۶ فرود اضطراری در پنج سال گذشته رخ داده است.

در اعترافات یک خلبان این بار به سراغ صاعقه می رویم. پاتریک اسمیت می گوید: «هواپیماها با صاعقه بیشتر از آنکه فکر کنید، برخورد می کنند. هر هواپیما هر سال ۲ یا ۳ بار به طور میانگین به صاعقه برخورد می کند که اصلا جای نگرانی بابت آن نیست. برق حاصل اصلا وارد هواپیما نشده و مسافران را درگیر نمی کند. مواقع کمی هستند که بدنه خارجی هواپیما در اثر برخورد با صاعقه دچار آسیب های جزیی می شود اما این اتفاق بسیار کم رخ می دهد».

منبع: telegraph.co.uk

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد

۲ نظرات

فرخ 1397-05-21 - 10:53 ب.ظ
من برای مسافرت از همون پیکان مدل 67 بهره میبرم
ابوالفضل 1398-01-25 - 3:40 ب.ظ
من برای مسافرت از موتور هوندا بهره میبرم
افزودن نظر