اگر یکی از مسافران در طول پرواز بمیرد چه اتفاقی می افتد؟

مرگ در هواپیما

تصور کنید در هواپیما نشسته اید و در حال تماشای یک فیلم هستید، ناگهان همهمه ای ایجاد می شود و مهمانداران با عجله به سمت یکی از مسافران می روند. مسافر حالش بد شده و مهمانداران سعی دارند به او کمک کنند. اما چند لحظه بعد همه کنار می کشند و یکی از مهمانداران می گوید: «متاسفم، او مرده است!» مطمئنا شاهد چنین صحنه ای بودن اصلا خوشایند نیست و باعث ناراحتی تمام مسافران می شود. اما به هرحال، اتفاق است و ممکن است در هر پرواز پیش بیاید. به نظرتان در صورت مرگ در هواپیما چه اتفاقی می افتد و تا زمان رسیدن به مقصد مهمانداران و مسافران باید چه کار کنند؟ در ادامه با الی گشت همراه باشید تا در این مورد بیشتر بدانیم.

مطالب مرتبط:
مسافران هواپیما چه حقوقی دارند؟
دلایل خنده داری که مسافران را از هواپیما اخراج کرده است!

در پروازی به سمت پرتغال یکی از مسافران ناگهان دچار حمله قلبی شد و فوت کرد. زمانی که مهمانداران متوجه مرگ او شدند تنها کاری که از دستشان برمی آمد این بود که پتویی را روی او بکشند و کمربند ایمنی اش را ببندند. هواپیما کاملا پر بود و فضای خالی برای قرار دادن مسافر فوت شده وجود نداشت. از آنجا که این مرگ در یک پرواز بین المللی اتفاق افتاده و هواپیما خارج از محدوده هوایی پرتغال بود پس از فرود و رسیدن به مقصد، هواپیما قرنطینه شد تا علت اصلی مرگ مشخص شود. خوشبختانه این فرآیند کوتاه بود و مسافران توانستند پس از مدتی از قرنطینه خارج شوند و به سراغ کارهایشان بروند.

خب، بهتر است صحنه مرگ مسافر را به عقب برگردانیم و از ابتدا شروع کنیم؛ یعنی از وقتی حال یکی از مسافران بد می شود و رو به موت می شود! در این صورت مهمانداران چه کار می کنند؟ یک خلبان ها در پاسخ به این سوال می گوید: «مهمانداران حال عمومی او را بررسی می کنند و اگر متوجه بشوند که حالش وخیم است از مسافران می پرسند که آیا پزشک یا پرستاری در بین مسافران حضور دارد یا خیر. در صورتیکه حال مسافر بسیار بد و در حال مرگ باشد تمام تلاشمان را برای نجات جان او انجام می دهیم.» روند اجرایی در مورد مرگ در هواپیما به نوع پرواز و مبدا و مقصد هم بستگی دارد. «در پروازهای داخلی اگر حال یکی از مسافران بد بشود سعی می کنیم در نزدیک ترین فرودگاه فرود بیاییم و فروا مسافر را برای درمان اورژانسی به بیمارستان و مراکز درمانی منتقل کنیم. اما در پروازهای بین المللی سعی می کنیم حتی الامکان و در صورتی که حال مسافر اجازه دهد وارد حریم هوایی مقصد شده باشیم تا نیاز به کاغذبازی های کمتری داشته باشیم.»

قبل از هرچیز بگذاریم این موضوع را شفاف سازی کنیم: به طور رسمی و فنی هیچ مسافری در هواپیما نمی میرد! به دلایل قانونی مهمانداران و خدمه پرواز نمی توانند مرگ یک مسافر را اعلام کنند و اعلام مرگ در هواپیما وظیفه پزشکان و افراد متخصص است. اما اگر فرد واقعا مرده باشد و این امر مسلم باشد دیگر کاری از دست کسی برنمی آید. بنابراین دلیلی به فرود اضطراری نیست و هواپیما به مسیرش ادامه می دهد و مهمانداران تصمیم می گیرند جسد مسافر را در کجا قرار بدهند.

روند برخورد و مواجهه با مسافر فوت شده در هر ایرلاین متفاوت است و از آنجا که این اتفاق به ندرت رخ می دهد اداره فدرال قانون مشخصی برای آن ندارد. به همین دلیل در صورتی که یکی از مسافران در طول پرواز فوت کند این احتمال وجود دارد که او را تا آخر پرواز در صندلی اش نگه دارد و بقیه مسافران مجبور باشند تجربه ناخوشایند سفر در یک کنار یک مرده را داشته باشند! زمانی که پزشک یا فرد متخصصی که بین مسافران حضور داشته مرگ مسافر را تایید کند و دیگر کاری از دست کسی برنیاید مسافر فوت شده را به حال خود رها می کنند تا به فرودگاه مقصد برسند. تنها لطفی که مهمانداران می کنند این است که پتویی را روی فرد مرحوم بیندازند و تا مسافران مجبور نباشند چهره یک فرد مرده را تا آخر پرواز تماشا کنند! البته برخی ایرلاین ها جسد را داخل کیسه های مخصوصی قرار می دهند و حتی در صورتی که فضای خالی در هواپیما وجود داشته باشد ممکن است او را به جایی دور از دید مسافران منتقل کنند.

گفتیم که در صورتی که فضای خالی در هواپیما وجود داشته باشد جسد را به آنجا انتقال می دهند. خب، اگر با هواپیما سفر کرده باشید و با کلاس های پروازی آشنا باشید می دانید که پرازدحام ترین بخش هواپیما، قسمت اکونومی است و در این قسمت، صندلی ها به ردیف پشت سر هم قرار دارند؛ به همین دلیل فضای خالی وجود ندارد. قسمت هایی که ممکن است فضای خالی وجود داشته باشد و بتوان جسد را در آنجا قرار داد بخش فرست کلاس و بیزینس کلاس هواپیماست! در این قسمت ها صندلی ها با فاصله بسیار زیادی از هم قرار دارند و فضاهای خالی زیادی در این بخش ها پیدا می شود. بنابراین مسافر نگون بختی که در قسمت اکونومی فوت کرده است حداقل پس از مرگش شانس این را خواهد داشت که به قسمت فرست کلاس انتقال داده شود و تا آخر مقصد در فرست کلاس باشد! اما اگر در این بخش ها نیز جای خالی وجود نداشته باشد و مسئولین تصمیم بگیرند که مسافر را نباید در صندلی اش رها کرد او را به جایی حوالی سرویس بهداشتی می برند! البته او را داخل دستشویی قرار نمی دهند اما او را در نزدیکی سرویس بهداشتی قرار می دهند تا بالاخره به مقصد برسند. بنابراین بستگی به شانس و خط مشی ایرلاین دارد که مسافر فوت شده را در صندلی خودش، بخش فرست کلاس یا سرویس بهداشتی قرار بدهند! البته بین این گزینه ها تفاوت از زمین تا آسمان است اما بعید می دانیم به حال مسافر مرحوم دیگر تفاوتی داشته باشد.

با تمام این تفاسیر باید بدانید که نیازی نیست نگران مرگ یک مسافر در هواپیما باشید. احتمال مرگ در هواپیما بسیار بسیار بسیار کم است و این امر به ندرت رخ می دهد. مهمانداران در صورت مواجهه با مسافر بدحال سریعا اقدامات درمانی لازم را انجام می دهند و سعی می کنند هرچه زودتر او را به بیمارستان برسانند. به طور مثال، در سال ۲۰۱۰ حدود ۲۰۰۰۰ تماس در مورد وخامت حال یک مسافر انجام شد و با این حال، تنها ۹۳ مورد به فوت منتهی شد. بنابراین احتمال اینکه یکی از مسافران در هواپیما بمیرد واقعا اندک و ناچیز است.

منبع: tripsavvy.com

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد