در مورد اتحادیه بین المللی فرودگاه ها چه می دانید؟
اتحادیه بین المللی فرودگاه ها (Airports Council International) که به اختصار ACI نامیده می شود تنها نماینده تجاری فرودگاه های جهان در مجامع دولتی و بین الملی است. این اتحادیه در سال ۱۹۹۱ تاسیس شده است و به عنوان نهادی مستقل، پشتیبان و حامی منافع، سیاست ها و استانداردهای فرودگاه در مجامع بین المللی است. هدف از ایجاد این اتحادیه ارائه سیستم حمل و نقل هوایی ایمن، کارآمد، مطمئن و متعد به عموم مردم است. در این مطلب الی گشت قصد داریم این اتحادیه را به شما معرفی کنیم و اطلاعات لازم در مورد تاریخچه و اهداف آن را با شما در میان بگذاریم. با ما همراه باشید.
تاریخچه اتحادیه
مطالب مرتبط: کد فرودگاهی یاتا چیست و چه کاربردی دارد؟ آشنایی با بزرگ ترین اتحاد شرکت های هواپیمایی: استار الاینس
اتحادیه بین المللی فرودگاه ها برای ارتقاء کیفیت خدمات و بهبود نظارت بر فرودگاه های بین المللی تاسیس شده است. این اتحادیه توسط هیئت مدیره اداره می شود و دفتر مرکزی آن در مونترال کانادا قرار دارد. اتحادیه بین المللی فرودگاه ها با سازمان ایکائو (سازمان هوانوردی غیرنظامی بین المللی) همکاری های مداوم و مستمر دارد و عضو گروه حمل و نقل هوایی (ATAG) به شمار می رود.
پیش از تاسیس این اتحادیه، شورای هماهنگی فرودگاه ها (AACC) به عنوان نماینده فرودگاه های جهان در مجامع عمومی و بین المللی شرکت می کرد. این شورا در سال ۱۹۷۰ توسط سه انجمن بین المللی فرودگاهی آن زمان ایجاد شده بود:
- انجمن بین المللی مجریان فرودگاهی (AOCI)
- انجمن بین المللی فرودگاه های شهری (ICAA)
- انجمن بین المللی فرودگاه های اروپای غربی (WEAA)
اما با گذشت زمان و با توجه به اهمیت عوامل دخیل در اداره فرودگاه ها، نیاز به یک نماینده رسمی برای تعامل با دولت ها، ایرلاین ها، تولیدکنندگان و سایر طرف های درگیر به شدت احساس می شد. از این رو، اتحادیه بین المللی فرودگاه ها در ژانویه ۱۹۹۱ تاسیس شد.
اهداف اتحادیه
اتحادیه بین المللی فرودگاه ها یا ACI به عنوان نماینده و صدای فرودگاه های جهان در مجامع دولتی و بین المللی حضور دارد و مدافع منافع فرودگاه ها در مباحث مدیریتی و اجرایی است. اهداف اصلی این اتحادیه عبارتند از:
- به حداکثر رساندن مشارکت فرودگاه های جهان برای حفظ و توسعه سیستم حمل و نقل هوایی کارآمد، ایمن و سازگار با محیط زیست
- همکاری بین تمام بخش های صنعت هواپیمایی و ذینفعان این صنعت، همچنین همکاری با دولت ها و سازمان های بین المللی
- نظارت بر قانونگذاری ها، قوانین، خط مشی ها و سیاست های ملی و بین المللی در راستای منافع و اولویت های فرودگاه ها
- پیشبرد توسعه سیستم حمل و نقل هوایی با افزایش آگاهی عمومی در مورد اهمیت اقتصادی و اجتماعی توسعه فرودگاه ها
- افزایش همکاری و مشارکت های دوجانبه بین فرودگاه ها
- ارائه اطلاعات، مشاوره و آموزش های حرفه ای به منظور ارتقاء کیفیت مدیریت و اداره فرودگاه ها
- حمایت و پشتیبانی مالی برای تمام اعضا در راستای توسعه و بهبود کیفیت فرودگاه ها
ساختار اتحادیه بین المللی فرودگاه ها
طبق آخرین آمار مربوط به ژانویه ۲۰۱۸، اتحادیه بین المللی فرودگاه ها ۶۴۱ عضو دارد که ۱۹۵۳ فرودگاه در ۱۷۶ کشور جهان را کنترل و مدیریت می کنند. ACI سازمانی غیرانتفاعی است که هدف اصلی اش پیشبرد منافع فرودگاه ها و ارتقاء مهارت های حرفه ای در مدیریت و اداره فرودگاه های دنیاست. طبق آخرین آمار، در سال ۲۰۱۶ فرودگاه های سراسر جهان از طریق ۹۲ میلیون پرواز، ۷.۷ میلیارد مسافر و ۱۱۰ میلیون تن بار را جابجا کرده اند. دفتر اتحادیه بین المللی فرودگاه ها در مونترال کانادا قرار دارد و فرودگاه های جهان را در پنج منطقه جغرافیایی تقسیم بندی می کنند. کمیته های تخصصی و نیروهای متخصص و زبده، مسئولیت پیگیری امور مربوط به فرودگاه ها را در سازمان های دولتی و غیردولتی برعهده دارند.
دفاتر منطقه ای اتحادیه
- ACI آفریقا در مراکش کازابلانکا
- ACI آسیا و اقیانوسیه در هنگ کنگ
- ACI اروپا در بروکسل بلژیک
- ACI آمریکای لاتین در شهر پاناما
- ACI آمریکای شمالی در واشنگتن
فعالیت های اتحادیه
یکی از وظایف اصلی اتحادیه بین المللی فرودگاه ها آموزش و راهنمایی اعضای خود در زمینه های مختلف مدیریت فرودگاه است. بخش های مهم و کلیدی در هر فرودگاه عبارتند از: امنیت، محیط زیست، خدمات مشتری، بهره وری و توسعه اقتصادی. در ادامه هر یک از این موارد را به اختصار توضیح می دهیم:
- تسهیلات فرودگاهی: خدمات و تسهیلات رفاهی مسافران شامل مدیریت کارآمد تعداد بالای مسافر و کنترل بر روند دریافت و تحویل بار و چمدان در سیستمی سالم، مطمئن و امن است. کیفیت سیستم خدماتی می بایست در در تمام فرودگاه ها، در روزهای شلوغ و خلوت و تحت هر شرایط قابل اجرا و عملی باشد.
- کنترل امنیتی: بیش از چهار دهه است که صنعت حمل و نقل هوایی با تهدیدات و خطرات تروریستی گریبانگیر بوده و این نوع سفر همیشه آماج حملات تروریسمی بوده است. با وجودی که تعداد این حملات در سال های اخیر کاهش پیدا کرده است اما بحث امنیت فرودگاه و پرواز از دغدغه های اصلی مدیران فرودگاه های جهان است. اتحادیه بین المللی فرودگاه با ارائه آموزشها، دستورالعمل ها و حمایت های مختلف برای افزایش امنیت فرودگاه ها تلاش می کند.
- اقدامات محیطی: اهداف محیطی اتحادیه بین المللی فرودگاه ها عبارتند از ارتقاء و توسعه پایدار فرودگاه ها و حمل و نقل هوایی و کاهش اثرات سوء بر محیط زیست در عین حمایت از توسعه اقتصادی و اجتماعی.
- اقتصادی: اتحادیه بین المللی فرودگاه ها همواره اعضای خود را تشویق می کند تا با بهبود بهره وری و بازدهی هزینه های عملیاتی و اجرایی پرواز و فرودگاه بتوانند در هزینه های مدیریتی صرفه جویی کنند. این اتحادیه با ارائه مشاوره های اقتصادی در افزایش سودآوری به فرودگاه ها راهنمایی می کند.
- حوزه سلامت: اتحادیه بین المللی فرودگاه ها دستورالعمل ها و قوانین خاصی را برای حفظ سلامت وضع کرده است. در مواقعی که بیماری های مسری و واگیردار شایع می شود نیز آموزش ها و محدودیت هایی را برای جلوگیری از نشر این بیماری ها اجرا می کند.
منبع: aci.aero