همه چیز در مورد هوای داخل هواپیما
باور غلطی که در مورد سفر هوایی وجود دارد این است که اگر یکی از مسافران در هواپیما بیمار باشد بقیه مسافران هم بیمار می شوند؛ چون همان هوا را نفس می کشند! اما خوشبختانه به لطف سیستم تهویه هوای داخل هواپیما این موضوع صحیح نیست و کیفیت هوای داخل کابین به دقت کنترل می شود. در واقع، هوای داخل هواپیما از هوای بسیاری از ادارات و حتی بیمارستان ها هم تمیزتر است. با الی گشت همراه باشید تا در مورد سیستم تهویه هوای داخل هواپیما بیشتر بدانیم.
هوای داخل هواپیما مرتب تهویه می شود
مطالب مرتبط: به نظرتان آلوده ترین قسمت های هواپیما کجاست؟ جالب ترین حقایق در مورد غذای هواپیما
امروزه با اینکه سفر هوایی بسیار رایج و متداول شده است، هنوز هستند افرادی که از پرواز با هواپیما می ترسند! این افراد گاهی دلایل و باورهای غلطی برای این نگرانی خود دارند که یکی از این باورها کثیف بودن هوای داخل هواپیما است. این افراد فکر می کنند چون ۲۰۰-۳۰۰ مسافر برای چندین ساعت در یک محفظه بسته نفس می کشند پس هوای داخل هواپیما به شدت آلوده است و احتمال بیمار شدن مسافران وجود دارد. با این حال، باید بدانید که این باور کاملا اشتباه است و اتفاقا برعکس، هوای داخل کابین هواپیما از بسیاری از مکان های روی زمین هم تمیزتر است. پرواز با هواپیما به یکی از اصلی ترین روش های سفر ما تبدیل شده است و به لطف پیشرفت تکنولوژی و فناوری های مدرن، پرواز با هواپیما امن تر و بهتر از گذشته شده است. هواپیماهای مدرن و جدید سیستم های تهویه هوای بسیار پیشرفته ای دارند که به طور مداوم هوای داخل کابین را تهویه می کنند. بنابراین لزومی ندارد که نگران بیمار شدن در هواپیما باشید و می توانید با خیال راحت در داخل کابین نفس بکشید.
اگر قرار است با هواپیما سفر کنید لازم است نکاتی را در مورد هوای داخل هواپیما بدانید. شرکت های هواپیمایی تاکید می کنند که احتمال بیمار شدن مسافران بسیار پایین است، چون هوای داخل هواپیما مرتب فیلتر و تهویه می شود. به همین دلیل شما در معرض باکتری و ویروس های سایر مسافران قرار ندارید. در واقع، به دلیل فیلترهای قدرتمندی که در سیستم تهویه هوا استفاده می شود هوا دائما در جریان است و فیلتر می شود. حتی ادعا می شود که هوای داخل هواپیما از هوای داخل بسیاری از ساختمان ها و بیمارستان ها هم تمیزتر است و میکروب ها و ویروس های کمتری دارد.
سیستم تهویه هوای داخل هواپیما
اکثر هواپیماها از سیستم های فیلتر هوای پیشرفته و قدرتمندی استفاده می کنند. به جز هواپیماهای کوچک و قدیمی، هواپیماهای مدرن و جدید مجهز به فیلترهای هوای راندمان بالا (HEPA) هستند. این سیستم های تهویه به طور مداوم هوای داخل کابین را به گردش در می آورند و آن را با هوای تازه ترکیب می کنند. هرچه فیلترها کثیف تر شوند بازدهی بالاتری پیدا می کنند. به همین دلیل این فیلترها در یک هواپیمای بزرگ مثل بوئینگ ۷۴۷ که ظرفیت تعداد زیادی مسافر دارد به خوبی جوابگو هستند. گردش هوا خیلی سریع اتفاق می افتد. سیستم تهویه هوای داخل هواپیما تقریبا ۱۵ تا ۳۰ بار در ساعت هوا را تهویه می کند و به همین دلیل همیشه مسافران در حال تنفس هوای تازه و تمیز هستند.
سیستم تهویه هوای HEPA کاملا مورد تایید انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (IATA) نیز قرار گرفته است. بر اساس انجمن یاتا «فیلترهای HEPA می توانند تا ۹۹% میکروب های موجود در هوای داخل هواپیما را فیلتر کنند. هوای تهویه شده میزان رطوبت بیشتری در داخل کابین ایجاد می کند و احتمال بیمار شدن مسافران را کاهش می دهد.»
سیستم تهویه هوای HEPA اثر ذرات معلق در هوا را فیلتر می کنند و در بین سیستم های تهویه هوا کارآیی و راندمان بسیار بالایی دارند. این فیلترها هوای داخل هواپیما را بهتر از اکثر ساختمان های ادارات و شرکت ها و حتی بیمارستان ها تهویه می کنند. سیستم تهویه هوا بخشی از هوای داخل هواپیما را به بیرون خالی می کنند و باقیمانده را از طریق فیلترهای HEPA پمپاژ می کنند. به این ترتیب بیش از ۹۹% ذرات معلق در هوا ازجمله باکتری ها را فیلتر می کنند و هوای تازه و تمیز را وارد کابین می کنند.
هوای کدام قسمت هواپیما تمیزتر است؟
همان طور که گفتیم فیلترهای قوی هواپیما مرتب هوا را فیلتر می کنند و هوای تهویه شده را بیرون می دهند. اما به نظرتان هوای تمام قسمت های هواپیما به یک اندازه تمیز است؟ یا در قسمت هایی هوا تمیزتر و مطبوع تر است؟
برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که در تمام قسمت های هواپیما سیستم های تهویه هوا وجود دارد و به یک اندازه هوا را فیلتر می کنند. با این حال، در بخش فرست کلاس هوا تمیزتر از سایر قسمت هاست. چرا؟ چون تعداد مسافران کمتری در آنجا وجود دارد. در بخش اکونومی به طور میانگین هر ۷ ردیف یک دریچه تهویه هوا وجود دارد و مسلما در این ۷ ردیف مسافران زیادی نشسته اند. اما در بخش فرست کلاس فاصله صندلی های مسافران از یکدیگر زیاد است، به همین دلیل هوای مطبوع تر و پاکیزه تری در این قسمت ها وجود دارد. با این حال، همان طور که گفتیم تهویه هوا در تمام بخش های هواپیما به طور کامل انجام می شود و به این ترتیب، احتمال بیمار شدن مسافران بسیار پایین است.
با خیال راحت نفس بکشید!
با این حساب، احتمال بیمار شدن در هواپیما خیلی خیلی پایین است و کمتر از بسیاری از مکان های عمومی در سطح زمین است. حتی اگر یکی از مسافران مریض باشد هم سیستم تهویه هوا آنقدر قدرتمند است که احتمال بیمار شدن سایر مسافران را به شدت کاهش می دهد. با توجه به اینکه در هواپیما در هر ۷-۸ ردیف یک دریچه تهویه هوا وجود دارد می توان به تمیز بودن هوا کاملا اعتماد کرد. به لطف سیستم های پیشرفته تهویه هوا، درصد اکسیژن هوای داخل هواپیما به کمتر از ۲۰% نخواهد رسید و هوای تازه همیشه در اختیار مسافران قرار خواهد گرفت. بنابراین دفعه بعد که سوار هواپیما شدید می توانید با خیال راحت نفس عمیق بکشید، چون هوای داخل هواپیما از هوای بسیاری از شرکت ها و اداراتی که در آن ها کار می کنیم تمیزتر است!
منبع: tripsavvy.com