۱۳ آمار عجیب و غریب در دنیای سفرهای هوایی

عجیب ترین آمار سفرهای هوایی

در دنیای هواپیمایی همیشه،  هستند که بیشتر جلب توجه می کنند. منظور ما از این «ترین ها»، ایرلاین ها، خطوط هوایی، فرودگاه ها و بخش هایی این چنینی می باشند که یک ویژگی خاص را به خود اختصاص داده اند. شما در این متن از الی گشت با آمار سفرهای هوایی در رابطه با شلوغ ترین مسیرهای دنیا، بزرگ ترین ایرلاین ها نسبت به کشورهای مقصد، شلوغ ترین فرودگاه ها و … اطلاعات جالبی دریافت خواهید کرد؛ با ما همراه باشید.

مطالب مرتبط:
با ارزان ترین و گران ترین پارکینگ فرودگاه ها در سراسر جهان آشنا شوید
عجیب و غریب ترین شرایط استخدام مهماندار هواپیما در ایرلاین ها
آشنایی با بهترین هواپیمایی های ارزان جهان

برای اولین آمار سفرهای هوایی می خواهیم به سراغ شلوغ ترین خطوط هوایی برویم. شاید عجیب باشد اما بیشترین تقاضای پرواز از فرودگاه بین المللی گیمپو سئول به فرودگاه بین المللی ججو است. طبق گفته انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی یاتا (IATA)، بیش از ۱۱ میلیون سفر در سال ۲۰۱۵ بین این دو فرودگاه کره ای برگزار شده است. دومین مسیر پر تردد هوایی در جهان، راه ساپورو به توکیو هانه دا است. شاید برایتان عجیب باشد که چه این همه مسافر به ججو می روند که دلیل آن چیزی نیست جز زیبایی بی وصف این مقصد که شاید بسیاری از شما حتی آن را هم نشنیده باشید؛ ججو در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

فاکتورهای زیادی وجود دارند که بخواهید نسبت به آن ها، بزرگی و کوچکی یک شرکت هواپیمایی را مشخص کنیم؛ مثلا وسعت ناوگان، تعداد مقاصد و درآمد:

  • بر اساس درآمد: امریکن ایرلاین با ۴۰.۹۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۴
  • بر اساس تعداد مسافران: امریکن ایرلاین با بیش از ۱۴۶ میلیون مسافر در سال ۲۰۱۵
  • بر اساس اندازه ناوگان: امریکن ایرلاین با ۱۷۸۹ هواپیما

با اینکه امریکن ایرلاینز همه این رتبه ها را از آن خود کرده اما فاکتور دیگری وجود دارد که ایرلاین های دیگر از آن پیشی گرفته اند؛ تعداد مقاصد.

  1. ترکیش ایرلاین، ۱۲۰ کشور
  2. ایر فرانس، ۹۳ کشور
  3. قطر ایرویز، ۸۶ کشور
  4. لوفت هانزا، ۸۱ کشور
  5. امارات، ۸۱ کشور
  6. یونایتد، ۷۳ کشور
  7. اجیپت ایر، ۶۶ کشور
  8. دلتا، ۵۷ کشور

یکی از آمار سفرهای هوایی مربوط به فرودگاه های پر تردد جهان است.

  1. فرودگاه هارتسفیلد جکسون آتلانتا، ۱۰۴.۲ میلیون نفر در سال (۲۰۱۶)
  2. فرودگاه بین المللی پکن کپیتال – ۹۴.۴ میلیون مسافر (۲۰۱۶)
  3. فرودگاه بین المللی دبی – ۸۳.۷ میلیون مسافر (۲۰۱۶)
  4. فرودگاه بین المللی لس آنجلس – ۸۰.۹ میلیون مسافر (۲۰۱۶)
  5. فرودگاه توکیو هاندا – ۷۹.۷ میلیون مسافر (۲۰۱۶)
  6. فرودگاه بین‌المللی اوهر شیکاگو – ۷۸،۳ میلیون مسافر (۲۰۱۶)
  7. فرودگاه هیترو – ۷۵.۷ میلیون مسافر (۲۰۱۶)
  8. فرودگاه بین المللی هنگ کنگ – ۷۰.۳ میلیون مسافر (۲۰۱۶)
  9. فرودگاه بین المللی شانگهای پودنگ – ۶۶ میلیون مسافر (۲۰۱۶)
  10. فرودگاه پاریس شارل دوگل – ۶۵.۹ میلیون مسافر (۲۰۱۶)

طبق گفته سازمان OAG، سریع ترین رشد تاریخ به شرکت ایندیگو (IndiGo) می رسد که یک ایرلاین ارزان قیمت هندی می باشد که کمی خارج از دهلی مستقر است. پیشرفت ۲۷.۵ درصدی این ایرلاین بسیار چشمگیر است به گونه ای که در سال ۴۰.۸ میلیون مسافر آن در سال ۲۰۱۵ به ۵۳ میلیون مسافر در سال ۲۰۱۶ رسیده است. خطوط هواپیمایی دیگری نیز مانند شیامن (Xiamen) با رشد ۲۴.۵ درصدی، شاندونگ (Shandong) با رشد ۱۴.۵ درصدی و هاینان (Hainan) با رشد ۱۴.۴ درصدی نیز در این فهرست دیده می شوند.

طبق آخرین گزارش FlightStats با آماری از سال ۲۰۱۶، این لقب به شرکت هواپیمایی هاینان (Hainan) می رسد که به طور کلی تنها ۳۰.۳ درصد از پروازهای آن، به موقع پرواز می کنند. اگر هم دلتان می خواهد بدانید که وقت شناس ترین شرکت هواپیمایی کدام است، باید به سراغ شرکت هلندی KLM برویم که ۸۸.۵ درصد از پروازهایش درست به موقع حرکت می کنند.

شاید پیش خودتان برای این عنوان بگویید که حتما به یکی از شرکت های اروپایی یا حتی آسیایی مانند سنگاپور برسد، اما باید بدانید که طبق آمار سازمان OAG، فرودگاه بین المللی توکومن در پاناما (Panama City Tocumen International) است که کمترین لغو پرواز را دارد. طبق آمار این سازمان تنها ۰.۰۷ درصد پروازهای این فرودگاه لغو شده اند.

شرکت هواپیمایی KLM، تاسیس شده در ۷ اکتبر ۱۹۱۹ در صدر این شرکت ها قرار دارند.

  1. کی ال ام، ۷ اکتبر ۱۹۱۹
  2. کانتاس، ۱۶ نوامبر ۱۹۲۰
  3. ایرفلوت، ۹ فوریه ۱۹۲۳
  4. چک ایرلاینز، ۶ اکتبر ۱۹۲۳
  5. فین ایر، ۱ نوامبر ۱۹۲۳

شاید برایتان جالب باشد که بدانید بیشترین مسافران سفرهای لوکس در مسیر تبریز-تهران و با هواپیمایی آتا پرواز دارند. این آمار نشان می دهد که در ژوئن سال ۲۰۱۵، ۳۵ هزار و ۶۴۶ مسافر بخش فرست کلاس هواپیما در این مسیر وجود داشته که البته آمار جدیدتری فعلا در دسترس نیست. پس از این مسیر، مسافران لوکس در خطوط هوایی پکن-شانگهای و سپس اورلاندو-آتلانتا پرواز می کنند.

شاید برایتان کمی ترسناک باشد که بدانید هواپیمای بوئینگ ۷۳۷-۲۰۰ با شماره سریال ۲۰۳۳۵ که ۵۰ سال از عمر آن می گذرد هنوز هم توسط شرکت هواپیمایی ایرفست اندونزی پرواز می کند. برای اطلاعات بیشتر در مورد این هواپیمایی ها به این مطلب مراجعه کنید.

دلتا؟ امارات؟ خیر… این عنوان به شرکت هواپیمایی ایرفلوت یا آئروفلوت (Aeroflot) اختصاص دارد، شرکتی روسی که زمانی به خاطر ناامنی اش برای آن جوک می ساختند. شرکت Brand Finance که فهرست ۵۰۰ شرکت برتر جهان را منتشر کرد و در آن برندهایی نظیر لگو، گوگل و فراری دیده می شدند، ۱۰ برند برتر هواپیمایی را هم اعلام کرد. این هواپیمایی ها با امتیاز AAA رونمایی شدند؛ با اینکه ۹ برند دیگر تنها همان سه A را داشتند، تنها برندی که از آن ها بالاتر و به عنوان قدرتمندترین شناخته می شد، ایرفلوت بود.

همه هواپیماهای مدرن جدید را کنار بگذارید، آمار سفرهای هوایی نشان می دهد که سریع ترین جت مسافربری جهان، بوئینگ ۷۴۷ جمبوجت است که البته بسیاری از ایرلاین ها آن را دیگر در ناوگانشان استفاده نمی کنند. سریعترین هواپیمای این سری ۷۴۷-۸i است که سرعت آن ۰.۸۶ ماخ است و تنها توسط شرکت های لوفت هانزا، کورین ایر و ایر چاینا استفاده می شود.

منبع: telegraph.co.uk

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید