مجسمه مادر، یکی از مجسمه های غول پیکری است که یک فرهنگ یا تاریخ سرزمینی را یدک می کشد و در بسیاری از کشور ها ساخته و در معرض دید عموم قرار می گیرند.
مجسمه ها، این سازه های دست انسان در بسیاری از کشور ها به عنوان جاذبه های گردشگری محسوب می شوند که نماد و یا مفهوم فرهنگی، تاریخی از آن کشور را به گوش جهانیان میرسانند.
مجسمه های غول پیکر که به عنوان یک یاد بود به بهترین شکل و از مرغوب ترین وسایل ساخته می شوند و در مرکزی ترین جایگاه یک شهر قرار می گیرند، تا تمام مردم آن شهر بتوانند در هر نقطه ای از شهر آن را مشاهده کنند و به عنوان یکی از مکان های دیدنی در آن شهر یا کشور محسوب می شوند، مجسمه های مادر در هر کشور با توجه به شرایط سیاسی و فرهنگی در برهه ای از زمان طراحی و ساخته شده اند؛ در کشور های ارمنستان، گرجستان، اوکراین، روسیه می توان نمونه هایی از مجسمه مادر را که به عنوان یک نماد خاص طراحی و ساخته شده اند، مشاهده کرد.
برای رزرو تور های داخلی و خارجی با کمترین قیمت ها روی تصویر زیر کلیک کنید.
مجسمه مادر در روسیه
مجسمه مادر در کشور روسیه به عنوان یک نماد مهم و با ارزش تلقی می شود، چرا که مجسمه در اواخر دهه ۵۰ به یاد کشته شدگان جنگ جهانی دوم ساخته شد. مردمان روسیه با دیدن مجسمه غول پیکر مادر، به یاد بزرگترین نبرد تاریخی روسیه میافتند؛ نبردی با عظمت که نام خود را در کتاب گینس ثبت کرده است.
مجسمه مادر روسیه در مامایو کورگان در ولگوگراد روسیه قرار دارد و توسط یوگنی ووچتیچ طراحی و به مناسبت بزرگداشت نبرد استالینگراد ساخته شده است؛ از پایین ترین نقطه این بنای تاریخی ۲۰۰ پله تا خود بنا وجود دارد که نشان دهنده ۲۰۰ روز نبرد با استالینگراد است.
بدنه مجسمه ۵۲ متر و شمشیر بالا سر او ۳۳ متر ارتفاع دارد؛ به طور کلی، ارتفاع مجسمه ۸۵ متر بوده و از مجسمه آزادی آمریکا، دو برابر بیشتر است. وزن تقریبی اثر ۷۹۰۰ تن بوده و ۵۰ سال از احداث آن می گذرد.
دریاچه بایکال، کلیسای جامع سنت باسیل، کاخ کرملین، کوه های البروس، کلیسای کاتولیک مریم مقدس، کلیسای جامع کازان، کلیسای جامع بشارت، موزه هنر پوشکین، موزه صندوق الماس، موزه کولومنسکویه، موزه گولاگ جاذبه های توریستی و گردشگری دیگر در روسیه می باشد.
مجسمه مادر در ارمنستان
اولین و مشهور ترین مجسمه مادر متعلق به کشور ارمنستان است، این مجسمه زیبا در پارک پیروزی در شهر ایروان (پایتخت ارمنستان) قرار گرفته است و از نظر فرهنگی و تاریخی برای مردمان ارمنستان بسیار با ارزش می باشد. مجسمه مادر ارمنستان نمادی از قدرت و اتحاد سرزمین مادری است.
در ابتدا، در مکان و جایگاه این مجسمه مادر، مجسمه استالین با نماد پیروزی در جنگ جهانی دوم و سوسیالیسم قرار داشت. از آنجایی که ارمنستان حدودا ۷۰ سال زیر سلطه شوروی سابق بود، بعد از مرگ استالین، برای سرنگونی حکومت دیکتاتوری او، مجسمه استالین را پایین کشیده و به فکر ساخت مجسمه مادر افتادند.
در قرن بیستم طراحی و ساخت مجسمه مادر توسط رافائل ایسرائیلیان و آراساریگسیان صورت گرفت و بعد از ۵ سال مجسمه بزرگ و زیبای مادر در جایگاه آن قرار گرفت و شور و شوق فراوانی را برای مردمان ارمنی به ارمغان آورد.
امروزه نیز به عنوان یک جاذبه گردشگری در کشور ارمنستان مورد بازدید قرار می گیرد.
موقعیت قرارگیری این مجسمه در مرکزی ترین حالت ممکن، به گونه ای بنا شده است تا در هر نقطه از شهر ایروان، بتوان آن را مشاهده کرد. مجسمه مادر ارمنستان نماد صلح از طریق قدرت است، که می تواند به بینندگان، برخی از چهره های برجسته زن تاریخ ارمنستان را یادآوری کند؛ مانند: سوسه مایریگ و زنان شجاع این سرزمین که برای کمک به همسران خود در درگیری با نیروهای ترک و بی قاعده کردها اسلحه برداشتند.
مردمان ارمنستان، این مجسمه را با نام هاختاناکی ایگی می خوانند و آن را سمبل و نماد پیروزی و شادی برای خود می دانند؛ آنها معتقدند که مجسمه مادر نگهبان ایروان است و از آرامش شهر حفاظت می کند.
هر ساله در تاریخ ۹ مه، هزاران ارمنی از مجسمه مادر ارمنستان دیدن می کنند و برای یاد بود شهدای ارمنی جنگ جهانی دوم، بر روی یاد بود آنها گل قرار می دهند.
یکی از بزرگترین سازه های دست انسان با ارتفاع ۲۲ متر در ایروان، همین مجسمه مادر است که با احتساب پایه و ستون قرار گرفته در زیر آن، به ارتفاع ۵۱ متری می رسد.
شکل ظاهری مجسمه یک بانو را نشان می دهد که شمشیری بزرگ در دست دارد و یک سپر جلو پای او افتاده است، شمشیر در دست نماد زنانی است که در جنگ به همراه مردان خود حضور پیدا کرده و از کشور خود دفاع کردند، سپر نیز نماد صلح برای مردم است.
مردمان ارمنستان با دیدن این مجسمه، یاد و خاطرات زنان شجاع سرزمین خود را که دلیرانه در کنار مردان خود در میدان جنگ، به نبرد پرداختند و از سرزمین اجدادی خود دفاع کردند را زنده نگاه می دارند.
موزه دفاع در پایه و ستون مجسمه مادر قرار گرفته است که خاطرات و یادبود های دوران جنگ جهانی دوم را به تصویر می کشد. تجهیزات جنگی، مدارک و لوازم های موجود در جنگ و حتی نقاشی هایی که با مضمون جنگ کشیده شده اند، در این موزه در معرض دید قرار دارند.
علاوه بر مجسمه مادر، ارمنستان با مناطق و مناظر طبیعی زیبا، فرهنگ و تاریخچه غنی خود، دارای جاذبه های گردشگری کهن و زیبای بسیاری مانند: دریاچه سوان، ساختمان اپرا، معبد گارنی، کلیسا گغارت، شهر مذهبی اجمیازین، شهر جرموک می باشد که هر ساله مورد بازدید تعداد کثیری از توریست ها قرار می گیرد. همچنین از آنجایی که ارمنستان اولین کشوری بود که رسماً مسیحیت را پذیرفت، پس قدیمی ترین کلیساها و صومعه های جهان را میتوان در ارمنستان پیدا کرد.
مجسمه مادر در اوکراین
این مجسمه در شهر کی اِف در کشور اوکراین قرار دارد و یکی از جاذبه های گردشگری و نماد رسمی برای این کشور به شمار میرود؛ این مجسمه در سال ۱۹۶۰ به دست طراحان و سازندگان ماهر و زبردست ساخته شد.
ساخت این سازه شگفت انگیز ۲۰ سال به طول انجامید و سرانجام در سال ۱۹۸۰ به صورت رسمی بنا شد. این اثر زیبا با مضمون پیروزی اتحادیه جماهیر شوروی در جنگ جهانی طراحی و ساخته شد.
ارتفاع مجسمه مادر در کشور اوکراین، به ۶۲ متر و ارتفاع با پایه مجسمه به ۱۰۲ متر می رسد و در بهترین مکان در شهر کی اِف قرار داده شده است به طوری که از هر نقطه در این شهر میتوان این سمبل پیروزی را مشاهده کرد.
جنس کلی این سازه از فولاد ضد زنگ بوده و در برابر هر گونه آسیبی مقاوم است و همیشه حالت ابتدایی خود را حفظ می کند.
ظرافت و دقت به کار برده شده در این مجسمه به حدی است که جوشکاری های انجام شده بر روی آن، به هیچ عنوان قابل رویت نیست و این نشان از مهارت سازندگان این اثر دارد.
نماد این مجسمه برای مردمان اوکراین وجود مادری دلسوز و جنگجو، نماد سپر و شمشیر نیز نشانه جنگجویان شجاع و بزرگ، دوران جنگ است. در کنار مجسمه مادر، موزه مجللی از جنگ جهانی دوم ساخته شده است که یکی از موزه های دیدنی در این کشور می باشد؛ البته مجسمه مادر نیز بخشی از موزه ملی اوکراین به حساب می آید.
مجسمه زیبا مادر به همراه موزه تاریخی جنگ جهانی دوم، تنها دو مورد از جاذبه های توریستی اوکراین هستند؛ جاذبه های دیگری مانند: اودسا، موزه ملی، قلعه خوتین، پادیل، کلیسا پیچرسکایا لاورا، شهر کامیانتس نیز مورد توجه و پسند گردشگران در کشور زیبای اوکراین است.
مجسمه مادر در گرجستان
این مجسمه در تفلیس در کشور گرجستان به مناسبت ۱۵۰۰ سالگی این شهر در سال ۱۹۵۸ ساخته و بنا نهاده شد. موقعیت قرار گیری مجسمه مادر بر روی تپه ای با نام سولولاکی و در کنار قلعه ناریکالا می باشد؛ از هر نقطه شهر می توان این تندیس را مشاهده نمود.
مردمان گرجستان این تندیس را با زبان گرجی کارتلیس ددا به معنی مادر کارتلی خطاب می کنند و آن را نماد مبارزه و دفاع میدانند؛ مجسمه مادر برگرفته شده از یک بانو شجاع گرجستانی است که در ارتفاع ۲۰ متری و از آلومینیوم ساخته شده است؛ جنس این اثر، آن را در برابر هر گونه آسیب حفظ می کند.
مجسمه مادر گرجستان تنها مکان دیدنی و گردشگری در این کشور نمی باشد، بلکه پل صلح، خیابان روستاولی و میدان آزادی، برج ساعت، کلیسای جامع تثلیث، مسجد جمعه، معبد سامتارو، قلعه ناریکالا، یاد بود تاریخ گرجستان، شهر سنگی اوپلیستسیخه، شهربازی متاتسمیندا، خانه اپرای پالیاشویلی از دیگر مکان های تاریخی و دیدنی در این کشور زیبا هستند.
۱ نظرات