آشنایی با فرودگاه بین المللی حمد قطر | امن‌ ترین کانون پروازی آسیا در دوران کووید

فرودگاه بین المللی حمد قطر (Hamad International Airport)  فرودگاهی جدید و مدرن و در شهر دوحه پایتخت کشور قطر است. این فرودگاه پیشرفته با کد یاتا DOH در سال ۲۰۱۴ در دوحه افتتاح شده است و از آن زمان تاکنون تمام پروازهای شرکت هواپیمایی کشور قطر در این فرودگاه انجام می شود.

اما در این دوران که تمام جهان درگیر ویروس کرونا و به کارگیری تمهیداتی برای کنترل آن هستند می توان گفت که هیچ صنعتی مانند صنعت گردشگری و سفر و به دنبال آن صنعت هوانوردی ضرر و زیان مالی ندیده است.

اما برخی شرکت های هوایی مانند فرودگاه بین المللی حمد قطر توانستند با به کارگیری بهترین و کارآمد ترین روش ها و تمهیدات، محیطی امن و مقاوم تر نسبت به کرونا برای مسافران و کارکنان ایجاد کنند.

برای خرید بلیط هواپیما با مناسب ترین قیمت از الی گشت روی تصویر زیر کلیک کنید.

علت ساخت فرودگاه بین المللی حمد قطر چه بود؟

قبل از افتتاح این فرودگاه مدرن در کشور قطر کلیه پروازهای داخلی و خارجی در فرودگاه بین المللی دوحه انجام می شد. اما با گسترش صنعت گردشگری و افزایش تعداد مسافران و افزایش حجم ترافیکی کم کم اهمیت ساخت یک فرودگاه بین المللی دیگر احساس شد. همچنین با توجه به گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی نسبت به زمانی که فرودگاه بین المللی دوحه ساخته شده بود، مسئولان تصمیم گرفتند تا فرودگاه جدیدی که همان فرودگاه بین المللی حمد قطر می باشد را با جدیدترین تکنولوژی های روز و با ظاهری مدرن و پیشرفته بسازند.

ایده و طرح ساخت این فرودگاه در سال ۲۰۰۳ ارائه شد و قرار بود طبق برنامه ریزی های انجام شده در سال ۲۰۰۹ افتتاح شود. اما به دلیل بروز مشکلاتی از جمله مشکلات مالی ساخت این پروژه بزرگ به تعویق افتاد و نهایتا در ۳۰ آوریل سال ۲۰۱۴ فرودگاه حمد بازگشایی شد.

ویژگی های کلی فرودگاه قطر

این فرودگاه مساحت حدود دو هزار و دویست هکتار دارد و فاصله آن با فرودگاه بین المللی دوحه تنها ۵ کیلومتر است. فرودگاه بین المللی حمد قطر می تواند سالانه ۵۰ میلیون مسافر را جا به جا کند؛ گرچه کارشناسان اعتقاد دارند که این فرودگاه توانایی حمل و نقل و کنترل عبور و مرور ۹۰ میلیون مسافر در سال را نیز دارد.

گسترش فرودگاه بین المللی حمد قطر

مسئولین فرودگاه بین المللی حمد قطر در سال ۲۰۱۵ پروژه گسترش فعالیت این فرودگاه را آغاز کردند و بخشی مجزا برای چک کردن این گزینه در فرودگاه در نظر گرفتند. در سال ۲۰۱۶ فرودگاه بین المللی حمد قطر حدود ۳۷ میلیون مسافر را جا به جا و رفت و آمد آن ها را مدیریت کرد و همین باعث شد تا صاحب عنوان پنجاهمین فرودگاه شلوغ و پر رفت و آمد در سطح جهانی شود.

برخی ایرلاین های معتبری که در این فرودگاه ها فعالیت دارند به شرح زیر هستند:

  • ترکیش ایرلاینز
  • بریتیش ایرویز
  • اطلس گلوبال
  • پگاسوس ایرویز
  • ایران ایر

تاثیر کرونا بر صنعت گردشگری و هوانوردی

با گسترش ویروس کرونا به صورت جهانی صنایع و فعالیت های متفاوتی دچار ضرر و زیان های اقتصادی کلانی شدند. اما با اطمینان می توان گفت که صنعت هوانوردی بیشتر از همه از بحران و بیماری همه گیر کووید ۱۹ آسیب دیده است. بسیاری از هواپیماها برای مدت طولانی از زمین بر نخواستند و بسیاری از شغل ها نابود شدند.

اما در این میان برخی شرکت ها و مدیران آن ها با به کارگیری تمهیدات لازم توانستند از این بحران کشنده با آسیب کمتری عبور کنند. فرودگاه بین المللی حمد قطر نیز یکی از آن شرکت های هوایی است که توانست از همان ابتدا شرایط لازم برای مقابله و عدم گسترش ویروس کرونا را فراهم کند.

 

عوامل موثر در کنترل کرونا در فرودگاه بین المللی حمد قطر

به مناسبت شهرت جهانی فرودگاه حمد قطر در مورد کنترل ویروس کرونا و تبدیل شدن به یکی از امن ترین فرودگاه های جهان در مقابل این موضوع گزارشگر یورو نیوز با اکبر الباکر، مدیر هواپیمایی این شرکت مصاحبه ای داشته است که در ادامه به آن می پردازیم.

الباکر می گوید در هر صنعتی دو عامل بسیار مهم هستند اول اینکه باید ریسک کرد و دوم اینکه باید در راه قاطع و ثابت قدم بود و هواپیمایی قطر با داشتن این دو ویژگی توانست نشان دهد که در شرایط بحرانی مانند شیوع ویروس کرونا قدرت بازگشت پذیری و تجدید قوا را دارد. او همچنین می گوید ما در طی این دوران هیچگاه پروازهایمان را قطع نکردیم، بلکه در مرحله اول قرنطینه ها سه میلیون و صد هزار نفر را با ایمنی و رعایت تمام پروتکل های بهداشتی لازم جا به جا کردیم. شعار ما این است که هیچگاه این فرودگاه را تعطیل نمی کنیم و البته همین ویژگی و روش خاص ما باعث شد تا نام کشور قطر در سطح دنیا مطرح شود.

فعالیت فرودگاه در آینده چگونه است؟

وقتی گزارشگر یورونیوز از الباکر در مورد برنامه آنها برای سال آینده پرسید الباکر در جواب گفت: ما باید برنامه ریزی و الگوها و طرح هایمان را بازبینی کنیم. چون در این شرایط هیچ چیز قابل پیش بینی است. برای مثال بسیاری از کشورها بدون اطلاع قبلی و به صورت کاملا ناگهانی پروازهای خود به سمت فرودگاه ما را کنسل می کنند یا مرزهای کشور خود را می بندند. در واقع برنامه ما در آینده به این بستگی دارد که دیگر کشور ها تا چه حد به برنامه های خود پایبند باشند.

کووید ۱۹ چگونه صنعت هوانوردی را از پا در آورد و فرودگاه هایی مثل فرودگاه بین المللی حمد قطر چگونه این بحران را تحت کنترل گرفتند؟

فرودگاه بین المللی حمد قطر تنها فرودگاهی در قاره آسیا است که در دوران همه گیری ویروس کووید ۱۹ در رتبه بندی سفر توانست ۵ ستاره کسب کند. به طوریکه حدود ۶۰ درصد جهان در فاصله پروازی ۸ ساعته از قطر قرار دارند. اگر رو راست باشیم کرونا آنقدر ناگهانی پیش آمد و همه گیر شد که هیچ صنعتی در دنیا آمادگی رویارویی با این چالش بزرگ را نداشت. این چالش ها برای صنعت هوانوردی بسیار بیشتر بود. چون در برهه ای از زمان میتوان گفت که هیچ فرودگاهی حق انتقال مسافر از کشوری به کشور دیگر را نداشت و هدف این دستور این بود که از شیوع ویروس کرونا جلوگیری کنند. اما برخی فرودگاه ها مانند فرودگاه بین المللی حمد قطر توانستند با برنامه ریزی سریع و صحیح و دقیق هم کار و فعالیت خود را ادامه دهند و هم بحران ویروس کرونا را به خوبی کنترل کنند.

فناوری ها و تکنولوژی های به کار رفته در فرودگاه حمد قطر

مسافرانی که در طی سفر از این فرودگاه عبور کردند همگی اعتقاد دارند که پیشرفته ترین فناوری های روز در فرودگاه بین المللی قطر به کار گرفته می شود. تکنولوژی هایی همچون کلاه تب سنج هوشمند که مسافران را با استفاده از هوش مصنوعی، پرتو فروسرخ و واقعیت افزوده معاینه می کنند. همچنین یک ربات ضد عفونی کننده نیز به صورت هوشمند در مناطق شلوغ اشعه فرابنفش سی را به شکل متمرکز منتشر می کند تا اگر ویروس یا باکتری در محیط بود نابود شود یا میزان آن کاهش پیدا کند.

خود هواپیماها نیز به فیلترهای تصفیه هوا و سیستم های ویروس کش با اشعه فرابنفش مجهز هستند که می توان گفت تا ۱۰۰ درصد آلودگی ها و عوامل بیماری زای ویروسی و باکتریایی داخل هوا را از بین می برد. تمام کارکنان فرودگاه بین المللی حمد قطر واکسینه شده اند و مسافرین نیز باید تست منفی کرونا یا اپلیکیشن موبایل سلامت را همراه خود داشته باشند.

 

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد