آرامگاه دانیال نبی کجاست؟

اگر تابه‌حال به استان خوزستان و شهر قدیمی و تاریخی شوش سفر نکرده‌اید، زمستان امسال با خنک‌شدن هوا، فرصت مناسبی برای سفر به این منطقه و بازدید از معروف‌ترین جاذبه‌های آن از جمله آرامگاه دانیال نبی است. این آرامگاه، یکی از معروف‌ترین و خاص‌ترین اماکن گردشگری و مذهبی در جنوب کشور بوده و سالانه میزبان گردشگران بسیاری از سراسر دنیا است.

اگر قصد سفر به مناطق جنوبی کشور و استان خوزستان را دارید و همچنین در زمینه معماری و تاریخی علاقه‌مند هستید، توصیه می‌شود بازدید از آرامگاه دانیال نبی را از دست ندهید. در ادامه مجله گردشگری الی گشت، اطلاعات تکمیلی را درباره این آرامگاه تهیه کرده است.

آرامگاه دانیال نبی، از مهم‌ترین و معروف‌ترین بناهای تاریخی و جاذبه‌های مذهبی ایران است که در جنوب ایران، غرب بلوار امام خمینی‌شهر شوش قرار دارد. به عبارتی می‌توان گفت این آرامگاه در ساحل شرقی رودخانه شاوور و رو‌به‌روی تپه ارگ واقع شده است.

آرامگاه دانیال نبی، از جمله جاذبه‌های گردشگری ایران است که هم‌زمان فرصتی برای بازدید از معماری قدیمی ایرانی‌اسلامی یک بنای تاریخی در این کشور را فراهم می‌کند و هم زمان مناسبی برای زیارت مقبره یکی از پیامبران را برای معتقدین و مذهبیون به شمار می‌رود.

از جمله دلایل اهمیت این آرامگاه را، می‌توان معماری بی‌نظیر و طراحی شگفت‌انگیز و متفاوت گنبد آن در ایران دانست که سبب شده سالانه گردشگران بی‌شماری از سراسر دنیا برای بازدید از این مقبره به شهر شوش سفر کنند.

آرامگاه دانیال نبی که سال‌ها قبل به دلیل بروز وقایع طبیعی و سیل تقریباً از بین رفته بود، در سال ۱۲۴۹ هجری قمری به دستور روحانی شیعه جعفر شوشتری به هنر دست استاد حاج ملا حسین معمار، از معماران پرآوازه جنوبی ایران، مجددا به شیوه معماری ایرانی اسلامی، بازسازی شد.

جالب است بدانید، مقبره دانیال نبی، در شهریورماه ۱۳۱۰ هجری شمسی با شماره ۵۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و سالانه از گردشگران بسیاری از سراسر دنیا میزبانی می‌کند.

آرامگاه دانیال نبی از گنبدی اورچین و دوپوسته تشکیل شده است. این نوع گنبد در ایران، بی‌نظیر بوده و به دلیل طراحی خاص آن و تمایزش با سایر گنبدها به شهرت رسیده است. گنبد مقبره در ۲۵ طبقه مضرس و دوپوسته طراحی شده و ارتفاع آن به حدود ۲۰ متر می‌رسد. همچنین قطر آرامگاه در حدود ۵ متر بوده و تقسیم نیرو‌ها در آن به‌وسیله آهیانه انجام می‌گیرد که همین امر سبب افزایش طول عمر این بنای تاریخی شده است.

پوسته بیرونی گنبد، کارکرد نمادین داشته و طوری قرار رفته که از تمام نقاط داخل و حتی خارج از شهر قابل رویت باشد. می‌توان گفت، گنبد موزه آبادان نیز، با الهام از گنبد آرامگاه دانیال نبی طراحی شده است.

در سمت غرب این آرامگاه، شاهد کاشی‌کاری‌های ایرانی‌اسلامی هستیم و در سمت شرق آن دو مناره در دو ظرف مقبره به ارتفاع ۱۰ متر به چشم می‌خورد. همچنین ورودی آرامگاه نیز، در ضلع شرقی آن واقع شده است. لازم به ذکر است، آرامگاه دانیال نبی در سال ۱۲۴۹ هجری قمری توسط استادکاری حاج ملا حسین معمار ساخته شده است.

شهر شوش واقع در استان خوزستان، به دلیل قدمت و تاریخ غنی خود، از مهم‌ترین مناطق جنوبی ایران محسوب می‌شود. در این شهر علاوه بر آرامگاه دانیال نبی، جاذبه‌های تاریخی و گردشگری بسیاری وجود دارد که میان مردم ایران و جهان شناخته شده هستند. در ادامه به معرفی برخی از مهم‌ترین جاذبه‌های دیدنی در نزدیکی آرامگاه دانیال نبی می‌پردازیم:

در گذشته‌های دور، فردی به نام دمورگان، به عنوان اقامتگاهی برای باستان‌شناسان خارجی در زمان اقامتشان در ایران، قلعه شوش را بر روی تپه‌ای در مجاورت مقبره دانیال بنا کرد. فرانسوی‌ها برای ساخت قلعه دمورگان از ایرانیان بسیاری کار کشیدند. این قلعه محل یافتن بسیاری از آثار به‌جامانده از تاریخ مانند قانون حمورابی و لیوان سفالی شوش است.

فاصله قلعه شوش تا آرامگاه دانیال نبی حدود ۴ دقیقه پیاده‌روی بوده و در خیابان طالقانی شهر شوش واقع شده است. شما می‌توانید با گذر از خیابان کاشانی به این بنای تاریخی برسید.

بدون شک، تاکنون نام چغازنبیل زیگورات را در بحص‌ها و اماکن مختلف شنیده‌اید. این نیایشگاه تاریخی ارزشمند، اولین اثر ایرانی است که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. این بنای تاریخی در حدود ۱۲۵۰ سال پیش از میلاد مسیح به دستور اونتاش گال پادشاه ایلام باستان، ساخته شده و از ارزش تاریخی و ملی بسیاری برخوردار است.

چغازنبیل در نظر بسیاری از مردم و باستان‌شناسان، اولین ساختمان مذهبی در ایران است و در زبان لری، تپه شبدی معنا می‌شود. این معبد، حدود ۴۳ کیلومتر با آرامگاه دانیال نبی فاصله دارد و می‌توان یک‌ساعته به آن رسید.

اگرچه در حال حاضر، بقایای این کاخ که تاریخ ساختش به ۲۴۰۰ سال پیش برمی‌گردد، قابل بازدید است، اما بااین‌وجود همچنان ارزش تاریخی خود را حفظ کرده است. کاخ شاوور را به اسم کاخ اردشیر دوم هم می‌شناسند؛ زیرا این کاخ، به دستور اردشیر دوم پادشاه هخامنشی بنا شده است.

کاخ شاوور ۶۴ پایه ستون سنگی دارد و دیوارهایش از جنس خشت ساخته شده‌اند. این بنا، به شکل مربع بوده و در هر ردیف ۸ ستون دیده می‌شود. روی پایه‌ها ستون‌های رنگی قرار داشته که ارتفاع این ستون‌ها به حدود ۱۱ متر می‌رسد. علت نام‌گذاری این کاخ به شاوور، به دلیل مجاورت آن با رودخانه شاوور بوده است. همچنین بهتر است بدانید، فاصله این کاخ تا آرامگاه دانیال نبی حدود ۱ کیلومتر است

این کاخ در ۹۰۰ متری آرامگاه دانیال نبی واقع شده و کشف آن به سال ۱۳۱۱ برمی‌گردد. حفاری‌ها در منطقه آپادانا تا سال ۱۳۱۴ طول کشید و از دستاوردهای چشمگیر آن می‌توان به کشف همین کاخ اشاره نمود. حدود ۷۰ سال پس از کشف کاخ آپادانا، این بنای تاریخی ارزشمند در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت و اکنون از ارزرش تاریخی بسیار بالایی برخوردار است. همچنین مدتی بعد نام این جاذبه تاریخی در منطقه شوش، به فهرست آثار جهانی راه پیدا کرد.

شهر پانزدهم، از میراثی است که به کوشش رومن گریشمن، باستان‌شناس فرانسوی پس از ۲۰ سال جستجو در شهر شوش پیدا شد. تاریخ و بازمانده‌های این شهر نشان می‌دهد حدود ۳۸۰۰ سال پیش ایلامی‌ها در این منطقه سکونت داشته‌اند. شهر پانزدهم، ۱۰,۰۰۰ مترمربع وسعت داشته و در ارتفاع ۱۵ متری از سطح زمین کشف شده است.

دلیل نام‌گذاری این شهر این است که این منطقه از ۱۵ لایه باستان‌شناسی شکل می‌گیرد. لایه اول تا پانزدهم، به دوره ایلامی‌ها و زندگی باشکوهی که در این شهر داشتند، مربوط می‌شود. لایه‌های بالاتر آن زندگی هخامنشیان و دوران قبل و بعد از اسلام را به تصویر می‌کشد. وجود همین آثار تاریخی شوش را به یکی از ارزشمندترین شهرهای باستانی ایران تبدیل کرده است.

ازآنجایی‌که آرامگاه دانیال نبی، از جمله جاذبه‌های تاریخی و گردشگری سرپوشیده است، بنابراین بازدید از آن در تمام فصول سال امکان‌پذیر خواهد بود. نکته قابل‌توجه در بازدید از این مقبره، تعیین بهترین زمان سفر به شوش است. باتوجه‌به اینکه شوش در منطقه‌ای خشک و بیابانی واقع شده، در شش‌ماهه اول سال، به‌ویژه فصل تابستان، آب‌وهوایی بسیار کرم و سوزان دارد. بنابراین، سفر به این منطقه در تابستان به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

از طرفی آب‌وهوای شوش و اطراف آرامگاه، در فصل زمستان خنک و متعادل بوده و می‌توان گفت، بهترین زمان برای بازدید از آرامگاه دانیال نبی، فصل زمستان است.

اگر قصد سفر به شوش از مبدأ تهران را دارید، می‌بایست با اتومبیل شخصی و یا سایر وسایل حمل و نقل جاده‌ای مانند اتوبوس را انتخاب کرده و حدود ۷۰۰ کیلومتر را در زمان حدودی ۸ ساعت به سمت شوش در حرکت باشید.

برای دسترسی به آرامگاه دانیال نبی ابتدا وارد بزرگراه شوش – اهواز شده و سپس از خروجی بلوار امام خمینی (ره) خارج شوید. آرامگاه در بلوار امام خمینی شوش واقع شده است. مسیرتان را در این بلوار به‌سوی ساحل شرقی رودخانه شاوور و تپه ارگ ادامه دهید. این‌گونه پس از ردشدن از دو میدان، مقبره دانیال نبی در مسیرتان ظاهر می‌شود.

مطالب مرتبط

سازهای آبی شوشتر با مهندسی هزاران ساله

آبشار شوی، بزرگ ترین آبشار طبیعی خاورمیانه

آرامگاه دانیال نبی، یکی از جاذبه‌های تاریخی و مذهبی شوش بوده و مانند سایر اماکن مذهبی، بازدید از این بنا، نیازمند رعایت نکات و شرایط ویژه‌ای است. در ادامه به بررسی برخی از مهم‌ترین قوانین و مقررات هنگام بازدید از مقبره دانیال نبی می‌پردازیم:

  • این آرامگاه مکانی مذهبی محسوب می‌شود و داشتن پوشش اسلامی در آن، الزامی است. پوشش خانم‌ها می‌بایست چادر باشد که در صورت نداشتن، همان ابتدای ورودی چادرهایی برای استفاده قرار گرفته‌اند.
  • بازدید از مقبره دانیال نبی رایگان است.
  • در سفر به نواحی مختلف، به‌ویژه مناطق مذهبی، می‌بایست به باورها و فرهنگ مردم منطقه احترام بگذارید.
  • آثار تاریخی میراث بشریت هستند، بنابراین در حفظ و نگهداری آن‌ها را کوشا باشید.
  • بازدید از آرامگاه دانیال نبی، همه‌روزه از ساعت ۷ صبح الی ۱۰ شب، برای گردشگران امکان‌پذیر خواهد بود.

در مطالب فوق به معرفی آرامگاه دانیال نبی، به عنوان یکی از معروف‌ترین اماکن تاریخی و مذهبی جنوب ایران، و جاذبه‌های دیدنی اطراف آن پرداخته‌ایم. این آرامگاه علاوه بر معماری بی‌نظیر و خاص خود در ایران، به دلایل مذهبی و اعتقادی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین بازدید از این مقبره فرصت مناسبی برای آشنایی با تاریخ و معماری این بنا در کنار زیارت آرامگاه یکی از پیامبران خواهد بود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تورهای آژانس مسافرتی الی گشت به استان خوزستان و بازدید از آرامگاه دانیال نبی، می‌توانید با کارشناسان مجرب این مجموعه در ارتباط باشید.

این آرامگاه در استان خوزستان، شوش، بلوار امام خمینی واقع شده است.

این آرامگاه مکانی مذهبی محسوب می‌شود و پوشش خانم‌ها می‌بایست چادر باشد که در صورت نداشتن، همان ابتدای ورودی چادرهایی برای استفاده قرار گرفته‌اند.

همه‌روزه از ساعت ۷ صبح الی ۱۰ شب، می‌توانید برای بازدید از مقبره مراجعه نمایید.

آب‌وهوای شوش، در فصل زمستان خنک و متعادل بوده و بهترین زمان برای بازدید از آرامگاه دانیال نبی، فصل زمستان است.

بازدید از مقبره دانیال نبی رایگان است.

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید

۱ نظرات

یک رهگذر 1401-02-27 - 3:07 ق.ظ
ببا سلام - چرا زیارت نامه این بزرگوار را در سایت قرار نمی دهید - تشکر و سپاس
افزودن نظر