آبشار شیرآباد نگینی در دل جنگل‌های شمال، بهشتی برای طبیعت‌گردان

آیا تابه‌حال نام آبشار شیرآباد به گوشتان خورده است؟ این آبشار، یکی از زیباترین و سرسبزترین جاذبه‌های طبیعی و گردشگری استان گلستان، واقع در ۵۵ کیلومتری شهر گیلان و در فاصله ۲ کیلومتری روستای شیرآباد است. که از ۷ آبشار کوچک و بزرگ در فاصله‌های مختلف در دل جنگل‌ای سرسبز هیرکانی قرار گرفته است. گردشگران می‌توانند با سفر به این روستا در فصل بهار، به ویژه اواخر فروردین تا اواسط خرداد، علاوه بر لذت بردن از آب خروشان آبشار و زیبایی‌های طبیعت، به عکاسی، پیک‌نیک و جنگل‌نوردی مشغول شوند.

برای آشنایی بیشتر با آبشار شیرآباد و جاذبه‌های دیدنی اطراف آن، مطالب تهیه شده توسط مجله گردشگری الی گشت را مطالعه نمایید.

آبشار شیرآباد واقع در پارک جنگلی شیرآباد، یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی استان گلستان است. این آبشار، در ۵۵ کیلومتری شرق گرگان و میان شهرهای علی آباد کتول و آزادشهر قرار گرفته است. همچنین فاصله این آبشار تا جنوب شهر خان ببین، حدود ۷ کیلومتر است.

این آبشار، از مجموعه ۱۲ آبشار بزرگ و کوچک تشکیل شده، که تنها ۷ آبشار آن معروف هستند و یه همین دلیل به آن هفت آبشار شیرآباد نیز گفته می‌شود. اولین آبشار از انتهای پارک جنگلی در ۲ کیلومتری روستای شیرآباد آغاز شده و از سطح دریا حدود ۳۰۸ متر ارتفاع دارد. لازم به ذکر است، که ارتفاع آبشار هفتم به ۳۸۵ متر می‌رسد.

نام آبشارهای این منطقه، بر اساس ویژگی‌ها و خصوصیات ظاهری آن‌ها مشخص می‌شود؛ به طور مثال، عروس، پنهان و دوقلو برخی از نام‌های متعلق به این آبشارها هستند. بهتر است بدانید، ارتفاع آبشار اول ۲۵ متر، آبشار دوم ۱۲ متر و ارتفاع بلندترین آن‌ها به ۳۵ متر می‌رسد. همچنین عمق حوضچه‌های آبشار شیرآباد، معادل ۱۰، ۴۰ و ۸۰  متر تخمین زده شده است.

آبشار شیرآباد، به دلیل قرارگرفتن در میان جنگل‌های بی‌نظیر هیرکانی، دارای انواع گونه‌های گیاهی و جانوری خاص و شگفت‌انگیز است. این منطقه از اهمیت زیست‌محیطی بالایی برخوردار بوده و نقش تعیین‌کننده‌ای در حفظ بقا و تعادل محیط‌زیست دارد.

درختان ممرز، افرا، انجیلی، توسکا، همیشه‌بهار، داردوست، خزه، سرخس و قارچ‌های رنگارنگ از زیباترین و کمیاب‌ترین گونه‌های گیاهی این منطقه هستند. همچنین شما می‌توانید انواع گل‌های وحشی، گیاهان دارویی، بوته‌ها و درختچه‌ها را در اطراف آبشار شیرآباد مشاهده نمایید.

علاوه بر بافت گیاهی بی‌نظیر جنگل‌های هیرکانی، انواع گونه‌های جانوری حیات وحش نیز در این منطقه زندگی می‌کنند. از پستانداران این منطقه می‌توان به مرال، شوکا، خرس، پلنگ، خوک وحشی، گربه جنگلی، گرگ، شغال، روباه، خرگوش، تشی، راسو و سنجاب اشاره نمود. همچنین سایر گونه‌های جانوری اطراف آبشار از قبیل پرندگان، خزندگان و دوزیستان عبارت‌اند از: قرقاول، کبک، بلبل، سار، کلاغ، فاخته، شاهین، عقاب، جغد، مار، مارمولک، لاک‌پشت، قورباغه و وزغ.

علاوه بر لذت‌بردن از طبیعت بکر جنگل‌های هیرکانی و آب‌وهوای بی‌نظیر و مطبوع آن، انواع امکانات تفریحی در اطراف آبشار وجود دارد که افراد می‌توانند در کنار خانواده و دوستان اوقات خوشی را سپری نمایند. همچنین لازم به ذکر است که در اطراف آبشار امکانات رفاهی از قبیل پارکینگ، نمازخانه، سوپرمارکت و سرویس بهداشتی، برای رفاه حال گردشگران تعبیه شده است و افراد می‌توانند از آلاچیق‌، پل‌ها و پله‌های چوبی برای بالارفتن و استراحت استفاده نمایند. برخی از تفریحات ممکن در اطراف آبشار شیرآباد نیز عبارت‌اند از:

  • عکاسی
  • جنگل نوردی؛
  • غارنوردی؛
  • شنا و آب تنی؛
  • پیک‌نیک؛

علاوه بر طبیعت بکر و زیبایی‌های بی‌نظیر آبشار شیرآباد، در اطراف این آبشار، جاذبه‌های طبیعی و گردشگری متعددی نیز وجود دارد که گردشگران می‌توانند در کنار بازدید از آبشار شیرآباد، از هر یک از این اماکن مهم طبیعی دیدن کنند. در ادامه به معرفی مهم‌ترین و معروف‌ترین جاهای دیدنی اطراف آبشار می‌پردازیم:

این آبشار تنها آبشار خزه‌ای ایران است که به دلیل پوشش گیاهی خود توسط مخمل سبزی از خزه‌ها، از زیبایی منحصر به فرد و بی‌نظیری برخوردار است. ارتفاع آبشار کبود وال، زیاد نیست و همین امر سبب شده است، آسیبی به بافت گیاهی و خزه‌های سرسبز و زیبای این منطقه وارد نشود.

آدرس آبشار کبود وال: ۵ کیلومتری جنوب شرقی علی‌آبادکتول

شهر رامیان، تنها ۱۱ کیلومتر با روستای شیرآباد فاصله دارد و دیدنی‌های آن همواره گزینه مناسبی برای گردشگرانی است، که از آبشار شیرآباد بازدید می‌کنند. یکی از زیبایی‌های شهر رامیان، دریاچه گل رامیان است، که در حقیقت چشمه آب سردی است که در درون آن می‌جوشد و به دلیل تجمع آب در اطراف آن، دریاچه‌ای را به وجود آورده است. این دریاچه از زیبایی بی‌نظیری برخوردار است.

آدرس دریاچه گل رامیان: ۵ کیلومتری جنوب رامیان

قلعه ماران یا همان موران، یکی دیگر از جاذبه‌های طبیعی و گردشگری شهر رامان است، که در قله کوهی مرتفع به مساحت ۳ کیلومترمربع واقع شده است. این منطقه در طول تاریخ پایتخت بسیاری از حکومت‌ها بوده است. برای رسیده به قلعه نیاز است مدتی را کوهنوردی کنید. همچنین رفت‌وآمد دسته‌های متعدد اسب‌های وحشی زیبا، می‌تواند دلیل اصلی شهرت این منطقه باشد.

آدرس قلعه ماران: ۱۲ کیلومتری جنوب غربی رامیان

مطالب مرتبط

برفچال مینودشت از جاذبه های گردشگری استان گلستان

گورستانی دیدنی و عجیب در گلستان

این جنگل از قدیمی‌ترین و معروف‌ترین جنگل‌های ایران در دل گرگان است که قدمت آن به دوران ژوراسیک بازمی‌گردد. همچنین لازم به ذکر است که جنگل ناهارخوران در حقیقت بخشی از جنگل‌های هیرکانی محسوب می‌شود و از آب‌وهوای بی‌نظیر و مطبوع و زیبایی خیره‌کننده برخوردار است.

آدرس جنگل ناهارخوران: ۴ کیلومتری جنوب گرگان

در فاصله حدود ۲.۵ کیلومتری از آبشار شیرآباد، در دل ارتفاعات و صخرذه‌های زیبای استان گلستان، غار شگفت‌انگیز شیرآباد یا همان غار سپید قرار گرفته است، که چندین تالار بزرگ و کوچک با قندیل‌های آویزان و مجسمه‌های طبیعی دارد. علاوه بر آن، رودخانه‌ای زیبا از درون این غار عبور می‌کند و انواع گونه‌های جانوری از قبیل خفاش در آن سکونت دارند. قدم‌زدن در تالارهای غار و تماشای قندیل‌ها و مجسمه‌های طبیعی، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی محسوب می‌شود.

بازدید از آبشار شیرآباد نیز، مانند سایر جاذبه‌های طبیعی کشور، در تمام فصول سال، از زیبایی منحصر به فرد خود برخوردار است. اما به دلیل قرارگرفتن آبشار در دل درختان سرسبز هیرکانی و بافت گیاهی وسیع، این منطقه در فصل گرم سال مانند تابستان، از آب‌وهوای گرم و شرجی برخوردار بوده و مناسب نیست. البته لازم به ذکر است که آن فصل برای آب تنی و تفریحات آبی بسیار مطلوب است.

همچنین آبشارها و حوضچه‌های منطقه نیز، در فصل پاییز و زمستان، به علت برودت شدید هوا، ممکن است منجمد شوند. بنابراین می‌توان گفت، بهترین زمان برای بازدید از آبشار شیرآباد، فصل بهار، به‌ویژه اواخر فروردین تا اواسط خرداد است.

ابتدا می‌بایست از طریق انواع راه‌های ممکن جاده‌ای، ریلی و هوایی خود را به آزادشهر گلستان برسانید. سپس از آن‌جا به شهر خان ببین بروید. پس از طی ۵ کیلومتر به سمت جنوب، به روستای شیرآباد می‌رسید. پس از رسیدن به روستا، ۳ کیلومتر جاده آسفالته و ۱ کیلومتر جاده خاکی در پیش دارید. سپس به پارکینگ آبشار شیرآباد رسیده و می‌توانید اتومبیل خود را پارک کنید.

از قسمت پارکینگ وارد جنگل شده و با ۱۰ الی ۱۵ دقیقه پیاده‌روی در میان درختان سرسبز به آبشار اول می‌رسید. مسیر جنگل تا آبشار اول ساده بوده و از آبشار دوم به بعد سخت‌تر می‌شود. لازم است بدانید، از آبشار اول با ۱۵ دقیقه پیاده‌روی در جنگل به آبشار دوم رفته و حدود ۳۹ دقیقه تا آبشار سوم فاصله دارید. آبشارهای بعدی تا هفتم نیز بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه از یکدیگر فاصله دارند.

اگر قصد دارید بیشتر از یک روز را در اطراف آبشار شیرآباد سپری نمایید، باید بدانید، در اطراف آبشار هتل و اقامتگاهی جهت سکونت وجود ندارد و می‌بایست برای اقامت، از خانه‌های اجاره‌ای و اقامتگاهی بوم‌گردی روستا و شهرهای اطراف آن استفاده نمایید. همچنین اگر به دنبال هتل‌هایی با سطح خدمات و امکانات بالاتر هستید، می‌توانید شب را، در گرگان و شهرهای بزرگ اطراف بگذرانید. برخی از بهترین و معروف‌ترین هتل‌ها و اقامتگاه‌های اطراف آبشار شیرآباد عبارت‌اند از:

  • هتل‌آپارتمان برجیس خان ببین؛ در شهر خان ببین، در فاصله ۷ کیلومتری از آبشار
  • هتل پارمیس علی‌آبادکتول؛ در شهر علی‌آبادکتول، در فاصله ۲۶ کیلومتری از آبشار
  • هتل ستاره ترکمن؛ در شهر بندر ترکمن، در فاصله ۱۰۰ کیلومتری از آبشار
  • هتل بوتیک هفت‌پیکر؛ در شهر گرگان، در فاصله ۳۰ کیلومتری از آبشار

همچنین برای گردشگرانی که علاقه‌مندند، شب را زیر آسمان زیبای روستا و در کنار آبشار شیرآباد بگذرانند. پیشنهاد می‌شود با به‌همراه‌داشتن وسایل و لوازم ضروری و تخصصی از قبیل چادر، کیسه‌خواب، زیرانداز، چراغ‌قوه، پتو و بالش، لباس گرم، مواد غذایی و آب آشامیدنی، وسایل آشپزی، جعبه کمک‌های اولیه و کیسه‌زباله، کمپینگ و چادرزدن در کنار آبشار را تجربه نمایند.

در مقاله فوق، به معرفی آبشار شیرآباد، یکی از زیباترین آبشارهای شمال کشور از بکرترین جاذبه‌های طبیعی و گردشگری استان گلستان پرداخته‌ایم. این آبشار از ۷ آبشار کوچک و بزرگ در ارتفاعات مختلف تشکیل شده و در دل جنگل‌های سرسبز هیرکانی قرار گرفته است. گردشگران می‌توانند با فراهم آوردن تجهیزات ضروری سفر به پیک‌نیک در دل طبیعت و کمپ زیر آسمان شب بپردازند. همچنین افراد می‌توانند از جاهای دیدنی اطراف آبشار از قبیل قلعه ماران، آبشار کبودوال و غار شیرآباد نیز، دیدن کنند.

این آبشار در استان گلستان، شهرستان رامیان، هفت‌کیلومتری جنوب شهر خان‌ ببین، دو کیلومتر پس از روستای شیرآباد واقع شده است.

بهترین زمان برای بازدید از آبشار شیرآباد، فصل بهار، به‌ویژه اواخر فروردین تا اواسط خرداد است.

بله شما می‌توانید در هتل‌ها و اقامتگاه‌های بوم‌گردی روستا و شهرهای اطراف اقامت کنید و یا در اطراف آبشار کمپ بزنید.

بله امکانات رفاهی از قبیل پارکینگ، نمازخانه، سوپرمارکت و سرویس بهداشتی، برای رفاه حال گردشگران تعبیه شده است.

وسایل و تجهیزات ضروری مانند کفش مناسب پیاده‌روی، ضدآفتاب و جعبه کمک‌های اولیه، آب آشامیدنی و تنقلات، کیسه‌زباله و سایر تجهیزات ضروری را همراه داشته باشید.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد