سفر با هواپیما در هوای طوفانی امن است؟

آب و هوای طوفانی

سفر با هواپیما در شرایط طوفانی کاری درست یا اشتباه؟

این موضوع شاید سوال بسیاری از افراد باشد که آیا سفر با هواپیما در شرایط نامساعد جوی دارای ایمنی کافی هست یا نه؟ در این نوشتار ما به این موضوع پاسخ داده و مواردی که شما در این شرایط باید در نظر داشته باشید، اعلام می‌کنیم. با الی گشت همراه باشید تا بیشتر از این موضوع بدانیم.

مطالب مرتبط:
۹ لباسی که نباید در هواپیما پوشید
اگر درهای هواپیما در زمان پرواز باز شود، چه اتفاقی می افتد؟

روز سفر شما فرا رسیده و شما در حالی که بلیط و کارت پرواز خود را در یک دست و برگه تحویل بارهایتان را در دست دیگر دارید به فرودگاه می روید. متاسفانه شرایط جوی نامناسب بوده و یک توده ابر خاکستری آسمان  را پوشانده است. آیا باید به راهتان ادامه دهید؟ مهم نیست که شما چه اندازه برای سفر خود برنامه ریزی کرده و آماده شده‌اید. به هر حال قطعا هیچ مسافری نمی‌تواند به طور دقیق شرایط طبیعی را پیش بینی و کنترل کند. طبیعت هر زمان که دوست داشته باشد چهره خشمگین خود را نمایان کرده و هیچ گاه دلیلی برا این کار خود ارائه نمی کند اما آیا پرواز با هواپیما در شرایط طوفانی کاری عقلانی محسوب می‌شود؟ پیش از هر چیز به خاطر داشته باشید که هواپیماهای مدرن به گونه ای طراحی شده‌اند که در هر شرایط آب و هوائی توانائی فرود آمدن را داشته باشند.

چرا بدنه هواپیما باید یخ زدایی شود؟

اگر شما از هر شهر برف خیز و یخ زده‌ای پرواز می کنید ، عملیات یخ زدائی در هواپیمای شما انجام خواهد شد. به خاطر داشته باشید که کمترین خاصیت این عملیات ایجاد شرایط امن روانی است زیرا اگر مسافران از پنجره های داخلی هواپیما قادر به دیدن فضای بیرون نباشند، احساس ناامنی کرده و دلهره خواهند داشت. پس با دیدن یک کامیون که از بیرون در حال تمیز کردن بدنه هواپیما است و بر اثر فعالیت آن شرایطی مانند یک دستگاه تولید دود و بخار ایجاد شده، تعجب نکنید. خلبان موظف است پیش از انجام هر سفر به طور دقیق به بررسی شرایط هواپیما پرداخته و یکی از وظایف وی، گزارش هر نوع یخ زدگی یا تجمع برف در قسمت‌های بیرونی و بدنه هواپیما است و در صورت مشاهده چنین مساله‌ای، وی دستور انجام عملیات یخ زدایی را صادر خواهد کرد. در این عملیات؛ ترکیبی از آب و گلیکول glycol  که نوعی ماده ضد یخ محسوب می‌شود، لایه های برف و یخ را از بدنه هواپیما جدا کرده و اجازه تشکیل دوباره آن را نمی دهد. دلیل این کار بسیار ساده است زیرا این لایه های برف و یخ در جریان حرکت هوا در بدنه بیرونی هواپیما اختلال ایجاد کرده و این موضوع می‌تواند در پرواز و تیک آف هواپیما تاثیر نامطلوب داشته باشد. بنابراین اگر دفعه بعد با یک ماشین مخصوص یخ زدائی در کنار هواپیمای خود رو به رو شدید، نگران نشده و اطمینان داشته باشید این کار با هدف افزایش امنیت شما انجام می شود؛ لبخند زده و برای راننده کامیونی که عملیات یخ زدائی را انجام می دهد، دست تکان دهید.

آیا واقعا پرواز در شرایط رگبار و باران الزامی است؟

بیشتر مردم از مشاهده اینکه هواپیمای آن ها در شرایط طوفان و باران در حال تیک آف و جدا شدن از زمین است، عصبی می‌شوند. اما بر اساس اعلام اتحادیه فدرال هوانوردی، تمامی هواپیماها پیش از پرواز باید کلیه مسایل امنیتی را لحاظ کرده و برای مثال باید منتظر باشند تا شرایط رعد و برق متوقف شود. پرواز هواپیما وقتی که هوا ابری است و شرایط آب و هوایی نامساعد به نظر می‌رسد؛ احتمالا شما را هم مانند بسیاری از مسافرین عصبانی و بسیار نگران می‌کند. اما باید به شما اطمینان دهیم که جای نگرانی وجود نداشته و هواپیما برای پرواز در شرایط بارانی هیچ مشکلی نخواهد داشت. تنها مورد استثنا در این رابطه، تگرگ و باران یخ زده است. علت خطرناک بودن پرواز در این شرایط هم این است که ممکت است ذرات تگرگ و دانه های یخ در بخش‌های متحرک بال هواپیما انباشته شده و اجازه حرکت صحیح را به آن ندهند. در این شرایط هواپیما به هیچ عنوان از زمین جدا نخواهد شد زیرا امنیت هواپیما و مسافرین ان در خطر خواهد بود. قطعا در این شرایط، نشستن در سالن انتظار فرودگاه و مطالعه یک مجله یا روزنامه، کار امن تری به شمار خواهد رفت.

در صورت برخورد صاعقه با هواپیما چه اتفاقی می افتد؟

یکی از مهمترین دغدغه های مسافرینی که هواپیمای آنها در شرایط طوفانی در حال پرواز است، خطر برخورد صاعقه با هواپیما است. قطعا فکر می‌کنید اگر صاعقه با هواپیما برخورد کند شما شبیه حشراتی که در دستگاه‌های الکتریکی دفع پشه های مزاحم گرفتار می شوند، با شوک الکتریکی شدیدی رو به رو شده و از بین می روید. خوشبختانه این تصور شما از پایه بی اساس بوده و باید به اطلاع شما برسانیم که بر اساس آمار سازمان هواپیمائی ایالات متحده آمریکا، هر کدام از هواپیماهای در حال خدمت این کشور دست کم در طول یک سال، یک بار تجربه برخورد با صاعقه را دارند. طبیعتا اگر برخورد صاعقه با هواپیما سبب آسیب دیدگی آن می شد، شما در اخبار با این موضوع رو به رو می شدید. زمانی که شما در داخل کابین هواپیما هستید؛ برخورد صاعقه با هواپیما هیچ خطری نخواهد داشت. زیرا شما هیچ تماسی با بدنه فلزی هواپیما ندارید؛ بنابر این هیچ خطری از سوی صاعقه های احتمالی که با بدنه هواپیما برخورد می کنند، مسافران را تهدید نمی‌کند. نیروی الکتریکی وارد شده به بدنه هواپیما به هر میزان هم که قوی باشد از بدنه فلزی خارج شده و بر اساس طراحی انجام شده امن هواپیماها، به هیچ عنوان به داخل کابین منتقل نمی شود. بهترین توصیه برای شما در زمان پرواز هواپیما در شرایط طوفان و رعد و برق، بستن چشم ها و گوش کردن به یک موسیقی ملایم یا تماشای یک فیلم جذاب است.

سرعت باد تا چه اندازه ای عادی بوده و چه زمانی خطرناک محسوب می شود؟

حتما بسیاری از شما در هنگام پرواز و حرکت های ناگهانی هواپیما، تجربه احساس خالی شدن یکباره داخل بدن خود را داشته اید. در ابتدا باید این نکته را روشن کنیم که همه تکان ها و حرکت های هواپیما در حین پرواز به دلیل نیروی باد نیست، اما بر اثر بادهای قدرتمند و سریع نیز ممکن است هواپیمای شما دچار تکان و حرکات غیرقابل پیش بینی شود. باید خبری خوب در رابطه با موضوع فوق به شما بدهیم، پرواز در شرایط باد شدید نیز  عموما کاملا امن بوده و خطری ندارد. تنها تاثیر این باد در حین پرواز این است که شما احتمالا باید کمربند خود را بسته، اجازه صرف نوشیدنی یا غذا را هم تا مدتی نخواهید داشت. البته وزش باد در زمان نشستن و برخاستن هواپیما می تواند عاملی تهدید کننده باشد و به ویژه اگر باد شدید مخالف یا از پهلوها بوزد؛ می تواند در امر فرود یا جدا شدن از زمین اختلال ایجاد کند. البته هواپیما ها قادر هستند بدون مشکل حتی با وجود وزش باد با سرعت ۳۰ مایل در ساعت به فعالیت خود ادامه دهند.
خب؛ دوستان عزیز همانطور که ملاحظه کردید سفر با هواپیما در شرایط طوفانی هم خطر چندانی نداشته و بد نیست. ما نمی توانیم به شما تضمین دهیم که در حین پرواز در زمان طوفان، نیازی به استفاده از کیسه مخصوص حالت تهوع را نخواهید داشت اما مطمئن باشید شما به مقصد خود به سلامت خواهید رسید. سفر به خیر!

منبع: www.flights.com

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد

۱ نظرات

Sogol 1397-08-28 - 7:17 ب.ظ
❤️
افزودن نظر