با هواگرد فلایر آشنا شوید

هواگرد

امروز می خواهیم تا برای شما گزارشی کامل و جامع از هواگرد فلایر را در این جا به اشتراک بگزاریم اما قبل از آن حتما توضیحی کامل اما نسبتا کوتاه درباره ی وسیله های پروازی که در زمره ی هواگردها قرار می گیرند را ارائه خواهیم کرد تا به زودی درباره ی هواگردها مطلبی کامل و جامع ارائه نماییم. هواگرد فلایر را می توان به عنوان شروع کننده ی انقلابی بزرگ در زمره ی تمامی هواگردهای سبک به حساب آورد. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، با این هواگردها آشنا شویم.

مطالب مرتبط:
آیا اگر اتفاقی در هواپیما بیوفتد، آن را به شما می گویند؟!
چرا معمولا غذای هواپیما اصلا خوشمزه نیست؟
آیا برای استفاده از هواپیما، محدودیت سنی وجود دارد؟

همانطور که در مقدمه گفتیم، ابتدا کمی درباره ی هواگردها و این که دقیقا چه چیزی هستند توضیح خواهیم داد. به صورت کلی هواگرد به هر وسیله‌ ای گفته می‌ شود که توان پرواز در جو و آسمان را داشته باشد. با این تعریف انواع وسایل پرنده مانند که قابلیت پرواز را دارد همچون بالن، بادپر، بالگرد و حتی فضاپیما ها و یا قاره پیماها را می ‌توان در زمره ی  هواگردها نامید. هواگرد در کل ماشینی است که می ‌تواند با کمک هوا پرواز کند. این ماشین، برای غلبه بر نیروی جاذبه از نیروی ایستا یا نیروی پویای یک بالگرد استفاده می ‌نماید و البته در برخی از موارد نیز از نیروی موتورهای جت نیز استفاده می ‌شود.

در این بین چندین اصطلاح وجود دارد که دانستن آن ها برای شما خالی از لطف نیست. به فعالیت‌ های انسان پیرامون هواگرد و یا وسیله ای پرنده، اصطلاحاً هوانوردی گفته می‌ شود. هواگردها در واقع می ‌توانند به وسیله ی خلبان، کنترل از راه دور و یا حتی سیستم‌ های خودکار هدایت شوند. هواگردها را می ‌توان بر حسب معیارهای متفاوتی دسته ‌بندی کرد.

این دسته بندی ها عبارتند از: نوع پرواز، نوع نیرو، کارکرد و سایر مواردی که به پرواز ختم می شود. از نظر نحوه ی پرواز و یا حتی شکل شناور شدن در هوا، هواگردها را به ۴ دسته ی بزرگ می ‌توان تقسیم کرد: هواگردهای سنگین ‌تر از هوا، هواگردهای سبک ‌تر از هوا، هواگرد ثابت بال و هوا چرخ.

درباره ی هواگردهای سنگین تر از هوا باید بگوییم که  انواع بالن و زپلاین ها در این دسته قرار دارند. در پروازهای ایستا از نیروی شناوری به منظور جاری شدن در هوا مانند جاری شدن کشتی ‌ها در آب استفاده می ‌شود. هواگردهای سبک ‌تر از هوا، هواپیماهای متداول یا همان هواپیماهای دارای بال ثابت و هلیکوپتر و هواسرها هستند که در این دسته جای گرفته اند.

هواگردهای سنگین ‌تر از هوا همچون هواپیماها، به وسیله ی خارج شدن هوا یا گاز به حرکت در می آیند. حال می رسیم به نوع سوم یعنی، هواگردهای ثابت بال. نمونه ی اولیه ی هواگرد ثابت بال، بادبادک ‌ها هستند. یک هواگرد ثابت بال اگرچه به سرعت بسیار بالایی برای پرواز نیاز دارد، اما وزش باد است که به آن امکان پرواز را می ‌دهد.

بادبادک ‌ها به عنوان اولین نمونه‌ های اولیه از تجربه ی پرواز به انسان ها این امکان را دادند که با استفاده از آن ها به عنوان یک نمونه ی اولیه استفاده گردید و به عنوان یک الگوی موفق مورد استفاده قرار گرفت.

نخستین نمونه از هواگردهای سنگین ‌تر از هوا و قابل کنترل، بادپرها بودند. بادپر طراحی شده است تا وسیله ای برای نخستین تلاش در پرواز موفقیت ‌آمیز و قابل کنترل انسانی شود. حال می رسیم به نوع آخر یعنی، هواگردهای ثابت های بال. این دسته از هواگردها، معمولاً از موتورهای درون ‌سوز و پیشرانه یا جت برای به وجود آوردن نیروی پیش رانش بهره می ‌گیرند. این نیروی پیش رانش هواگرد را در میان هوا به جلو هل می ‌دهد.

جا به جایی هوا بر روی بال ها نیروی برآر پدید می ‌آورد که همین نیرو است که منجر به پرواز هواگرد می‌ شود. البته به طور مثال پاراگلایدرها که موتور ندارند نیز جزئی از این دسته از هواگردها هستند. بالگردها و هواچرخ‌ ها برای به وجود آوردن هر دو نیروی برآر و پیشران از یک چرخانه یا همان یک بال چرخان است، بهره می‌ گیرند.

این نکته را توجه داشته باشید که بالگردها از نوع عمود پروازها هستند. در میان هواپیماها نیز نمونه‌ های عمود پرواز هم وجود دارد. حال به هواگرد فلایر می رسیم. هواگرد تک سرنشینه و تمام برقی فلایر، محصولی است از استارت آپ کیتی هاوک با مالکیت لری پیچ که در واقع  رویای ساخت هواپیمای شخصی که پروازی آسان داشته باشد را برای انسان دست یافتنی کرده است.

لری پیج تنها در زمنیه ی هواپیماها فعال نیست بلکه او یکی از بنیان گذاران گوگل نیز هست که در قالب استارت آپ کیتی هاوک (Kitty Hwak) هم نیز فعال است و به غیر از آن چند پروژه ی مختلف ساخت وسایل نقلیه ی هوایی شخصی در حال توسعه را نیز در دست کار دارد. جدیدترین پروژه ی جذاب شرکت کیتی هاوک، هواگرد تک سرنشینه و تمام برقی فلایِر (Flyer) است که به تازگی در رسانه ها تصاویر مدل نهایی و مشخصات آن منتشر شده است.

با توجه به طراحی خاص این نمونه فلایر، اولین نکته ای که باید از این هواگرد در نظر داشت، پرواز با آن بر روی آب است. این مسئله  شانس این را بالا می برد تا در صورت بروز مشکل، افارد شانس بیشتری برای زنده ماندن داشته باشند. فلایر از ۱۰ پروانه ی تمام برقی بدون گارد محافظ، هر کدام به طول تقریبی یک متر و فریمی با ابعاد ۲.۴ در ۳.۹ متر استفاده می کند. زمان پرواز فلایر باتوجه به وزن سرنشین و سرعت حرکت هواگرد، بین ۱۲ تا حداکثر ۲۰ دقیقه متغیر است و پرواز تا ارتفاع ۳ متر با حداکثر سرعت ۳۲ کیلومتر بر ساعت را امکان پذیر می سازد.

بر اساس اعلام رسمی، مدل های بعدی فلایر تا حداکثر سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت پرواز خواهند کرد. مسئولیتن کمپانی کیتی هاوک اعلام کرده اند که آموزش هدایت فلایر کمتر از یک ساعت زمان نیاز دارد و با توجه به این مسئله که این مدل در کلاس هواگردهای فوق سبک قرار می گیرد، پرواز با آن در مناطق غیر مسکونی بدون نیاز به گواهینامه ی خلبانی امکان پذیر است. فلایر کیتی هاوک اکنون بدون قیمت مشخص برای پیش فروش از طریق دعوتنامه در دسترس است.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد