آیا می دانید که هواپیماها همیشه هم در حال رفت و آمد نیستند؟ برخلاف آنچه معمولا فکر می کنیم، این وسایل نقلیه عظیم، غیر قابل توقف نیستند و در زمان های مختلف گاهی پروازها به دلیل شرایط جوی نامساعد، خطرات طبیعی، نظامی یا بیماری های مسری لغو می شوند. در این زمان هواپیماها را در محلی که به اصطلاح به آن آشیانه می گویند نگهداری می کنند اما جا دادن برخی از آن ها در فرودگاه ها می تواند به یک دردسر بزرگ تبدیل شود! هواپیما A380 یکی از همین وسایل نقلیه هوایی است که به خاطر ابعاد عظیمش، برای پارک شدن نیاز به تدابیر زیادی دارد!
اما خبر خوب این است که کارشناسان این حوزه برای این غول های صنعت هوایی نیز برنامه ریزی کرده اند. در این مقاله، مجله الی گشت به تدارکات تیم های پشتیبانی و اقدامات آن ها برای پناه دادن به این هیولاها در زمان بحران می پردازد. پس با ما همراه باشید.
هواپیما A380 و مزیتی که تبدیل به ایراد می شود!
مطالب مرتبط: سفر با هواپیما و تاثیر آن بر محیط زیست چگونه است؟ هواپیما خورشیدی که از طبیعت نیرو می گیرد ۵ فیلم برتر دنیا که در هواپیما ساخته شد!
همان طور که ذکر کردیم، شرکت های هواپیمایی در برخی شرایط خاص مجبور می شوند تمامی پروازها را لغو کنند و مثل موردی که اخیرا اتفاق افتاده، تمامی سفرها از جمله سفرهای هوایی لغو می شوند. با زمین گیر شدن هواپیماها، مشکل دیگری پیش کشیده می شود و آن هم فضای محدود برای جا دادن این همه هواپیما تا زمانی است که دوباره پروازها برقرار شوند. با این حال، شاید هیچ کدام از هواپیماهای ساخته شده در تاریخ پروازهای مسافربری، به اندازه هواپیما A380 این روزها متخصصان و کارشناسان را به چالش نکشیده اند!
طول این هواپیما به بیش از ۷۲ و نیم متر می رسد و فاصله بین دو سر بال آن نزدیک به ۸۰ متر است! این در حالی است که حداکثر سرعت آن می تواند به ۱۵ هزار کیلومتر افزایش می یابد. هواپیما A380 اعداد و ارقام جالب و عجیب بسیاری را در خود دارد که شاید گفتن هم آن ها از حوصله خارج باشد؛ به همین دلیل ما به ذکر همین موارد برای نشان دادن عظمت این هیولای بی مثال پهنه آسمان قناعت می کنیم تا به توضیح موارد دیگر بپردازیم. برای آشنایی با شرکت هواپیماسازی ایرباس، پیشنهاد می کنیم تا مقاله دیگر ما را در این زمینه مطالعه کنید.
این روزها ایرلاین ها هواپیماهای خود را کجا پارک می کنند؟
در زمان هایی مانند حالا که صنعت هواپیمایی با کاهش تقاضا مواجه می شود، برخی شرکت های هواپیمایی مانند لوفت هانزا به مشکلاتی جدی برخورد می کنند. هواپیما A380 یکی از اولین وسایل نقلیه هوایی بود که در این جریانات از پروازها حذف شد. چراکه به دلیل ظرفیت بالا، امکان پر شدن تمامی صندلی های آن وجود نداشت. به همین منظور، شرکت هایی مانند لوفت هانزا آن را از دایره پروازها تا اطلاع بعدی کنار گذاشته اند. با این حال، این مسئله هنوز پابرجا است که این غول های هوایی را کجا باید جا داد؟
شاید اصلی ترین مشکل این باشد که این اتفاق، یک اتفاق موقتی است و A380 به همراه دیگر اعضای خانواده اش به زودی دوباره در آسمان پرواز خواهند کرد. این بدین معناست که نمی توان برای آن ها یک مکان دائمی تدارک و باید به دنبال راه حل های موقت بود. از طرفی، حمل و نقل آن ها هم ساده نیست و ایرلاین ها هم قصد دارند تا به زودی بار دیگر از آن ها استفاده کنند.
ساده ترین راه این است که آن ها را در فرودگاه نگه دارند؛ با این وجود، شرکت های بزرگی مانند لوفت هانزا به زودی فهمیدند به فرودگاه ها برای این همه هواپیما جای کافی ندارد.
هواپیما A380 و راه حل خطوط هوایی برای جا دادن این غول عظیم!
خبرها حاکی از آن است که برخی از بزرگترین خطوط هوایی جهان، راه حلی برای جا دادن این مجموعه عظیم و منحصر به فرد پیدا کرده اند که هواپیما A380 را نیز در بر می گیرد. یکی از همین ایرلاین ها، از قبل این تجربه را در کارنامه خود دارد و ۴ هواپیما ایرباس A380 را در فرودگاه فرانکفورت نگهداری می کند؛ اما فضاها در این فرودگاه به سرعت تسخیر می شوند و تنها A380ها نیستند که به طور موقت به خانه نیاز دارند! به همین دلیل، شرکت لوفت هانزا از فرودگاه بین المللی براندنبورگ در برلین نیز کمک گرفته است تا هفت هواپیمای ایرباس A320 و دوازده ایرباس A321 را در آن جای بدهد.
از آنجا هم که این فرودگاه در دست ساخت و ساز است، مکانی عالی برای پناه گرفتن هواپیماهای این شرکت به حساب می آید. در کنار لوفت هانزا، برخی دیگر از ایرلاین ها در قاره آمریکا اقدام به جمع آوری هواپیماهایشان در دو منطقه پنسیلوانیا یا اکلاهاما کرده اند تا در فرودگاه بین المللی پیتزبورگ ۳ هواپیمای A330 را جای بدهند و چهار بویینگ ۷۷۷ و ۷۸۷ را هم به فرودگاه بین المللی توسلا بفرستند.
در ادامه ی به دردسر افتادن شرکت های هواپیمایی، خطوط هوایی دلتا نیز بیش از ۶۰۰ هواپیمای خود را در گوشه و کنار جهان جا داده است! اما این تلاش ها به نظر کافی نمی رسد و استراتژی جدیدی برای پارک کردن موقت این پرندگان آهنین آسمان در دست بررسی است: پارک کردن در صحرا!
صحرا، خانه موقت هواپیماها
معمولا وقتی هواپیماها برای مدتی بیش از یک سال زمینگیر می شوند، آن ها را به صحرا می برند. علت این امر هم خشکی و گرمای هوا است که از سرعت تخریب و فرسایش این وسایل نقلیه گران قیمت و کاربردی کم می کند. با این حال بعید به نظر می رسد که شرکتی این گزینه را برای پارک کردن هواپیماها انتخاب کند، چراکه حمل و نقل این غول های عظیم به بیابان دشوار و هزینه بر است و شرکت در اندک مدتی به هواپیماهایشان نیاز پیدا می کنند. در هرصورت، این گزینه به عنوان یک گزینه دوم روی میز باقی می ماند تا اگر به هر دلیل نیاز به جا برای هواپیماها مطرح شد، از آن استفاده کنند.
نکته دیگر این است که به زودی در جهان هواپیما A380 بیشتری به طور موقت پارک می شوند که به ایرلاین های کره ای تعلق دارند اما هنوز مشخص نیست هشت ایرباس A380 شرکت کانتاس و ده ایرباس A380 خطوط هوایی کشور کره در کجا منزل خواهند کرد. علاوه بر این، خطوط هوایی امارات ۱۱۵ هواپیما A380 را در خدمت دارد که از این تعداد، ۲۰ مورد آن ها از پیش در فرودگاه ها سکنی داشتند. حالا سوال اینجاست که باقی این پرندگان آهنی به کجا خواهند رفت. آنچه مسلم است، هنوز ظرفیت ها برای پذیرش هواپیماهای بی خانه و کاشانه تکمیل نشده اند.
در این مقاله، از هواپیما A380 این غول صنعت هواپیمایی گفتیم و به تلاش هایی پرداختیم که این روزها برای جا دادن هواپیماهایی صورت می گیرد که تا اطلاع ثانوی امکان پرواز ندارند. شرکت های هواپیمایی این روزها در تدارک جایی برای پرندگانی هستند که به زودی دوباره به صحنه آسمان ها باز خواهند گشت. با برپایی دوباره پروازها، می توانید بلیط هواپیما خود را به هر مقصد در وب سایت ما تهیه نمایید. نظر شما چیست؟ آیا شرکت های هواپیمایی موفق می شوند تا برای تمامی هواپیماهای جهان، جایی امن پیدا کنند؟
۱ نظرات
حداکثر سرعت این هواپیمای مسافربری ۱۵۰۰۰ کیلومتر بر ساعته؟ یعنی ۱۴ ماخ که حتی جنگنده ها هم نمیتونن این سرعتو برن؟ احتمالا منظورتون برد هواپیما بوده نه سرعت. قبل از کپی پیست و پست کردن مطالب یکبار بخونید چی کپی میکنید و مینویسید تا اعتبار کل مطلب زیر سوال نره که دیگه چه اشتباهاتی توش هست.