هواپیمای هایپرسونیک بوئینگ در عرض ۳ ساعت به هر نقطه از جهان می رسد

هایپرسونیک هواپیما

آیا تا به حال شده که دلتان بخواهد همین لحظه راه بیوفتید و در عرض دو یا سه ساعت دورترین نقطه ای که تصور می کنید باشید؟ اگر این رویا را دارید، مثلا می خواهید که در این گرمای تابستان با سرعت هرچه تمام تر به جایی برسید که حسابی خنک باشد پس باید در مورد هواپیمای هایپرسونیک بوئینگ اطلاعات خوبی داشته باشید. این هواپیما که به صورت ایده مطرح شده و تا ۲۰ یا ۳۰ سال آینده اجرا خواهد شد، می تواند تنها بعد از ۳ ساعت شما را به هر جایی که دوست داشته باشید، برساند. با الی گشت همراه باشید:

مطالب مرتبط:
آشنایی با اولین ها در صنعت هواپیمایی
نگاهی بر تاریخچه ی صنعت هواپیمایی
ساخت جدیدترین هواپیمای بوئینگ با بال های تاشو!

بوئینگ می خواهد کاری کند که هواپیمای جدیدش شما را به هر نقطه از جهان در عرض ۳ ساعت برساند. بوئینگ هواپیمای جت جدیدی را آشکار کرد که حدودا ۴ هزار مایل در ساعت پرواز می کند و می تواند مسافت بین نیویورک تا لندن را دوساعته و ۳ برابر سریعتر از هواپیمای مافوق صوت کنکورد (Concorde) طی کند.

بوئینگ با متخصصان هایپرسونیک همکاری می کند تا یک هواپیمای ماخ ۵ مسافربری بسازد که سرعت دور از انتظاری خواهد داشت. این هواپیما می تواند عرض اقیانوس اطلس را تنها در ۳ ساعت بپیماید. این هواپیما به احتمال قوی در سال ۲۰۳۰ رونمایی خواهد شد که با پیشرفت روز افزون تکنولوژی و علوم هوایی، این اتفاق چندان هم دور از دسترس نیست.

این هواپیما که هنوز اسم خاصی به او تعلق نگرفته است به طرزی ساخته خواهد شد که دقیقا ۳۸۰۰ مایل در ساعت (۵ برابر سرعت صدا) پرواز کند و همانطور که گفته شد، مسافت نیویورک تا لندن که به طور عادی ۷ تا ۸ ساعت و نیم طول می کشد، توسط هواپیمای هایپرسونیک بوئینگ تنها ۲ ساعت به طور خواهد انجامید.

با اینکه هواپیمای هایپرسونیک بوئینگ در حال حاضر تنها به عنوان یک پروژه در نظر گرفته می شود، اما طراحی آن طبق تحقیقات جاری مهندسان شرکت هواپیمایی بوئینگ به گونه ایست که احتمالا بین ۲۰ تا ۳۰ سال آینده کامل شده و قابل بهره برداری خواهد بود.

کوین بوکات (Kevin Bowcutt) مهندس ارشد هایپرسونیک در شرکت بوئینگ گفت: «بشر همیشه می خواسته که تند برود و همیشه می خواسته کارها را با سرعت بالا انجام دهد. ما در مورد پتانسیل تکنولوژی هایپرسونیک (مافوق صوت) هیجان زده هستیم که بتواند جهان را سریع تر از آنچه که در حال حاضر است بکند».

استوارت کریگ (Stuart Craig)، استادیار مهندسی مکانیک و هوافضا در دانشگاه آریزونا که وابسته به بوئینگ نیست گفته است: «مدت هاست که این، رویای همه بوده است. ما برای به کارگیری این تکنولوژی بیش از نیم قرن است که تلاش می کنیم اما در سال های اخیر پیشرفت هایی در فناوری محاسباتی و مواد آن را بیش از پیش قابل فهم کرده است».

طراحی مفهومی بوئینگ پس از موجی در نوآوری هواپیمای هایپرسونیک به وجود آمد. در اوایل سال ۲۰۱۷، ناسا هواپیمای X-Plane را به نمایش گذاشت، که سریعتر از سرعت صوت قادر به پرواز است. این هواپیما برخلاف نوع قبلی خود، کنکورد، که به دلیل صدای بیش از اندازه اش ادامه پیدا نکرد، صدای X-Plane از سطح زمین قابل شنیدن نیست که این خود بهبودی در این صنعت بوده است.

مهندسان هواپیمای هایپرسونیک بوئینگ همچنین قصد دارند که هواپیمای خود خود را به هواپیماهای مسافری زمینی تبدیل کرده و کاری کنند که هر مسافری بتواند از هرجای زمین به هر نقطه ای کمتر از یک ساعت پرواز کند.

پرواز هایپرسونیک، پروازی در اتمسفر در حدود سرعتی بالای ماخ ۵ است، سرعتی که در آن تفکیک هوا مهم می شود و همچنین بار هوای گرم وجود دارد.

اولین مواردی که به عنوان پرواز هایپرسونیک انجام شد، موشک V-2 در جنگ جهانی دوم از سمت آلمان های نازی بود. در سال ۱۹۴۹، سطح بالایی آن به سرخت ماخ ۵ (۶۱۳۸ کیلومتر بر ساعت) رسید. اما این وسیله در زمان ورود دوباره به جو سوخت و تنها برخی از بقایای آن که تبدیل به زغال شده بود، باقی ماندند.

در ماه آوریل سال ۱۹۶۱، افسر روسی به نام یوری گاگارین (Yuri Gagarin) اولین شخصی لقب گرفت که توانسته بود در سرعت مافوق صوت یا همان هایپرسونیک پرواز کند. او کسی بود که اولین هواپیما با پرواز مداری را هدایت کرد و به زبان دیگر خلبان یک هواپیمای مافوق صوت شد. کمی بعد از آن در ماه مه ۱۹۶۱، الن شپرد (Alan Shepard) اولین آمریکایی و دومین فرد در کل جهان نام گرفت که توانسته پرواز هایپرسونیک داشته باشد. این پرواز به این سرعت زمانی اتفاق افتاد که او در کپسول فضایی خود در حال برگشت به جو زمین در سرعت ماخ ۷، در انتهای پرواز مداری خود بالای اقیانوس اطلس بود. در نوامبر ۱۹۶۱ رابرت وایت افسر نیروی هوایی هواپیمای تحقیقاتی X-15  را در سرعت بالاتر از ماخ ۶ هدایت کرد.

X-15 Space Shuttle orbiter
SpaceShipOne Buran
SpaceShipTwo RLV-TD
Boeing X-43 (بدون سرنشین) X37
Boeing X-51 (بدون سرنشین)
Silbervogel (Sänger bomber) X-20 Dyna-Soar
Keldysh bomber Rockwell X-30
MiG-105
Avatar
Advanced Technology Vehicle
HyperSoar
Falcon HTV-2
LYNX
Boeing Commercial Airplanes Hypersonic Airliner Concept
Kholod
IXV
PRIDE
Sänger II
SHEFEX
Skylon
Spartan

عدد ماخ که تا اینجای متن از آن گفته ایم، به نسبت سرعت یک شیء در یک سیال به سرعت صوت در همان سیال گفته می شود. به زبان ساده می توان گفت هروقت سرعت جسمی در یک سیال (مایع یا گاز) به سرعت صوت در همان سیال برسد، می گوییم که سرعت این جسم برابر با ماخ ۱ است؛ یعنی برابر سرعت صوت در همان سیال. مثلا ماخ ۲.۵ به این معنی است که سرعت این جسم ۲.۵ برابر سرعت صوت در این سیال است.

پس زمانی که در مورد هواپیمای هایپرسونیک بوئینگ صحبت کرده ایم به معنی آن است که اگر شرکت بوئینگ بتواند به ماخ ۵ برسد، یعنی هواپیمای مد نظر آن ها می تواند تا ۵ برابر سرعت صوت در سیال مد نظر آن حرکت کند. به این دلیل است که این هواپیماها سرعت بسیار بالایی خواهند داشت که می توانند چند برابر هواپیماهای کنونی سرعت داشته باشند. البته مسئله ای که اینجا باید به آن اشاره کنیم این است که سرعت صوت عدد ثابتی نبوده و بستگی به محیط دارد. ممکن است ماخ یک در یک محیط با ماخ یک در محیط دیگر متفاوت باشد.

منبع: theculturetrip.com

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید