اضافه شدن دو فروند هواپیمای ATR جدید به ناوگان هوایی ایران

هواپیمای جدید

 دو فروند هواپیمای ATR صبح امروز در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست

امروز اتفاق خوبی در صنعت هواپیمایی ایران رخ داده است. دو فروند هواپیمای جدید به ناوگان هوایی ایران اضافه شد. دو فروند هواپیمای ATR  صبح امروز، شنبه ۹ دی ۹۶ به شرکت هواپیمای ایران ایر تحویل داده شد و در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست. این امر در پی قراردادهای خرید صورت گرفته بین شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و شرکت هواپیماسازی ATR صورت گرفته و پیش از این نیز ۶ فروند هواپیما توسط این شرکت دو ملیتی به ایران تحویل داده شده است. با الی گشت همراه باشید تا در مورد این خبر و جزئیات آن بیشتر آشنا شویم.

مطالب مرتبط:
شرکت هواپیمایی ایرآسیا فعالیت خود را در ایران از سر گرفت
اتحادیه اروپا ایران ایر را از لیست سیاه خود حذف می کند

به گفته رضا جعفرزاده، مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشور، با تحویل و فرود این هواپیماهای مسافربری تعداد هواپیماهای خریداری شده شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در مجموع به ۸ فروند هواپیمای ATR72-600 و یک فروند هواپیمای ایرباس می رسد. این دو فروند هواپیما چندی پیش از شرکت فرانسوی سازنده خریداری شده بود که پس از طی شدن مراحل خرید و واگذاری صبح امروز از  شهر تولوز فرانسه، محل قرار گیری کارخانه سازنده، پرواز کرد و پس از سوخت گیری در فرودگاه آتن، ساعاتی پیش در فرودگاه مهرآباد فرود آمد و رسما تحویل ایران گردید. این دو هواپیمای ATR72-600 با کد رجیستر EP-ITH و EP-ITG و نام های تانگو هتل و تانگو گل امروز صبح رسما به ناوگان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران اضافه شدند.

هواپیمای ATR

هواپیماهای ATR هواپیماهای مسافربری کوتاه بردی هستند که مصرف پایینی دارند و جزو هواپیماهای کم مصرف دسته بندی می شوند. این هواپیما دارای دو موتور توربوپراپ کوتاه برد است و توسط شرکت هواپیماسازی دو ملیتی ایتالیایی-فرانسوی تولید می شود. این هواپیما به دلیل برد کوتاهی که دارد معمولا در سفرهای منطقه ای و داخلی مورد استفاده قرار می گیرد، اما گاهی به عنوان هواپیمای باری و گشت زنی نیز استفاده می شود. مدل های مختلفی از این هواپیما تابحال ساخته شده که ATR72 سری ۶۰۰ یکی از جدیدترین و مدرن ترین این نوع هواپیماست که به ناوگان هوایی ایران افزوده شد. این مدل هواپیما اولین بار در سال ۲۰۰۶ به بازار آمد و در طی این سال ها با تغییرات و اصلاحاتی که داشته به هواپیمایی امن و مقرون به صرفه تبدیل شده است. یکی از این تغییرات سبک کردن وزن هواپیماست که باعث شده این مدل هواپیما ظرفیت جابجایی ۷۰ تا ۷۴ مسافر را داشته باشد. همچنین این هواپیما مجهز به موتور کانادایی PW127M است و به کمک این موتورها توان کششی هواپیما در هنگام تیک-آف را ۵ درصد افزایش می دهد؛ در نتیجه، برخاستن و بلند شدن هواپیما را برای خلبان راحت تر می کند. نمایشگرهای پیشرفته و مجهز در کابین خلبان نیز به فرود امن در آب و هوای نامساعد و شرایط جوی ناپایدار کمک می کند و باعث امنیت بیشتر پرواز شده است.

این هواپیماها گنجایش جابجایی ۷۰ مسافر در پروازهای کوتاه برد و محلی را دارند. هواپیمای ATR72-600 دارای ۷۰ صندلی است و قادر است تا مسافت ۱۵۸۲ کیلومتر پرواز کند و به دلیل تجهیزات و ساخت مدرن و پیشرفته، ایمنی و هزینه های عملیاتی پایین هواپیمایی بسیار مناسب و مقرون به صرفه برای پروازهای داخلی و محلی محسوب می شود. هواپیماهای ATR به دلیل تجهیزات و نمایشگرهای پیشرفته کابین خلبان از سال ها پیش در کشورهای مختلف استفاده می شده است و شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی نیز در راستای برنامه های نوسازی و مدرن سازی ناوگان هوایی خود تصمیم به خرید این هواپیماها گرفته است. ایران ایر طی قرارداد با شرکت ایتالیایی- فرانسوی ATR سفارش خرید ۲۰ هواپیما را ارائه کرده بود که تاکنون ۶ فروند هواپیمای ATR به ناوگان هوایی ایران اضافه شده است و امروز صبح نیز با تحویل این دو فروند هواپیما تعداد هواپیماهای ATR ایران ایر به ۸ فروند می رسد.

قرار است این دو هواپیما و هواپیماهای خریداری شده قبلی جایگزین هواپیماهای فرسوده و قدیمی ناوگان هواپیمایی ایران شوند و باعث کیفیت بهبود پرواز و بالا بردن امنیت پرواز شوند. به گفته مسئولین شرکت هواپیمایی ایران، بیش از ۶۰ فرودگاه در ایران وجود دارد و با این حال بیش از ۸۰ درصد پروازهای انجام شده تنها از طریق ۹ فرودگاه صورت می گیرند. همینطور برخی هواپیماهای استفاده شده در ناوگان هوایی بسیار قدیمی هستند و سال هاست که مورد استفاده قرار می گیرند. شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با هدف رونق بخشیدن به پروازهای داخلی و دسترسی مردم به خدمات پروازی بهتر و امن، نوسازی و تجهیز هواپیماها و جایگزین کردن هواپیماهای جدید و مدرن با هواپیماهای قدیمی و فرسوده را در دستور کار خود قرار داده است. این اقدام خوشبختانه پس از برجام و لغو تحریم ها میسر شد و تاکنون چندین هواپیمای پیشرفته و مدرن وارد ایران شده اند و امکان جایگزینی و کنار گذاشتن هواپیماهای قدیمی را از ناوگان هوایی فراهم کرده اند.

خرید هواپیماهای جدید

پس از برجام و لغو برخی تحریم های صورت گرفته علیه ایران، ایران ایر به منظور نوسازی ناوگان هواپیمایی و کنار گذاشتن هواپیماهای قدیمی و فرسوده اقدام به عقد قرارداد خرید با چندین شرکت هواپیماسازی معتبر کرد که شرکت ATR سومین آن هاست. این خریدها از محل مصوبه ۳۳۰ میلیون دلاری صندوق توسعه ملی و به صورت نقدی انجام شده است. پس از توافقات صورت گرفته در ژنو و برجام، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به منظور نوسازی ناوگان هوایی خود مذاکراتی را در بهمن ماه سال گذشته با شرکت ایرباس آغاز کرد و پس از مذاکرات طولانی در نهایت قرارداد خرید ۱۰۰ فروند هواپیمای ایرباس بین ایران ایر و ایرباس امضا شد. طی این قرار داد هواپیماهای ایرباس خریداری شده در یک پروسه ۱۰ ساله به مرور به ایران تحویل داده می شوند. علاوه بر شرکت ایرباس، مذاکراتی نیز با شرکت هواپیماسازی ATR صورت گرفت که و با فرود صبح امروز این دو هواپیمای ATR تعداد هواپیماهای تحویل داده شده توسط این شرکت هواپیماسازی به ۸ فروند رسید.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد