معرفی هواپیمای ایرباس A300

هواپیمای ایرباس آ 300

امروز می خواهیم تا درباره ی یکی از هواپیماهای ساخت شرکت ایرباس صحبت کنیم که سالیان سال است که از مدت زمان ساخت آن می گذرد. اما هنوز هم در گوشه و کنار دنیا شرکت های   A300هستند که با آن پرواز کنند. ما امروز درباره ی هواپیمای ایرباس  (Airbus A300) صحبت خواهیم کرد. درواقع هواپیمای ایرباس A300 به نوعی الگوی تمامی هواپیماهای ایرباس بود که بعدها پیشرفته شدند. د ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، تاریخچه ی این هواپیما، اطلاعات فنی و دیگر اطلاعات آن را به اتفاق یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم.

مطالب مرتبط:
معرفی شرکت هواپیما سازی ایرباس
معرفی هواپیمای ایرباس آ ۳۱۰
تفاوت های بین هواپیمای ایرباس و بوئینگ!

مصادف با سال ۱۹۶۹ میلادی بود که کمپانی ایرباس اعلام کرد که پروژه ی ساخت هواپیمایی متفاوت با ساخته های قبلی در جهان را دارد. این هواپیما به نسبت هواپیماهای دیگری که در آسمان ها پرواز می کردند، پهن تر و بزرگ تر بودند و همچنین از طراحی متفاوت تری برخوردار بودند. ۳ سال بعد از اعلام این تصمیم یعنی در سال ۱۹۷۲ میلادی که برابر با سال ۱۳۵۱ شمسی بود، اولین ایرباس به پرواز در آمد.

در واقع این هواپیما در نوع خود و هواپیماهای قبل از خود، اولین نوع از هواپیماهای جت تجاری دو موتوره ی پهن پیکر بود. یکی دیگر از تفاوت ها و امتیازاتی که این هواپیما نسبت به هواپیماهای قبلی خود داشت این بود که، این هواپیما اولین محصول مشترک و ساخت یک کنسرسیوم اروپائی بود که اقدام به تولید هواپیما می نمود و این کنسرسیوم بعدها تبدیل به یکی از قوی ترین و بزرگ ترین شرکت های ساخت هواپیما در دنیا شد، این کنسرسیوم را امروزه به نام شرکت هواپیماسازی ایرباس می شناسیم.

طراحی این مدل هواپیما همانطور که گفتیم در سال ۱۹۶۹ میلادی به قطعیت رسید اما در حالت کلی این هواپیما در دهه ی ۶۰ میلادی کلی زمان برای طراحی گذاشته است. در پروژه ی ساخت و طراحی این هواپیما ۳ کشور انگلستان، آلمان غربی و فرانسه مشارکت داشتند.

قبل از معرفی هواپیما در تاریخ سپتامبر ۱۹۶۷ میلادی، تمامی کشورهایی که در این پروژه مشارکت داشتند، یک یادداشت تفاهم و همکاری را به منظور حضور قطعی در ساخت و تولید انبوه این هواپیما امضا کردند.

البته همه چیز به سادگی پیش نرفت زیرا، در آوریل سال ۱۹۶۹ میلادی و قبل از این که ایرباس هواپیمای آ ۳۰۰ ایرباس را معرفی کند، کشور انگلستان از این پروژه عقب نشینی کرد و این پروژه را کنار گذاشت. البته به جای کشور انگلستان، اسپانیا وارد این توافقنامه شد و قرارداد را در می ۱۹۶۹ امضا کرد.

با این احتساب، صنایع تولید هواپیمای ایرباس در تاریخ دسامبر سال ۱۹۷۰ میلادی به منظور طراحی و تولید رسما شکل گرفته و اولین مدل هواپیمایی ایرباس ای ۳۰۰ خود را در اکتبر ۱۹۷۲ وارد بازار نمود. اولین مشتری این کمپانی برای استفاده از هواپیمای جدیدشان، شرکت هواپیمایی ایرفرانس بود که این هواپیما را از تاریخ می سال ۱۹۷۴ وارد ناوگان پروازی و هواپیمایی خود نمود.

این هواپیما به نوعی در بازار مارکتینگ و بازاریابی هواپیماها نیز انقلاب و تحولاتی به وجود آورد زیرا در ادامه ی فعالیتش، پس از یک دوره ی کوتاه از تقاضا ی این هواپیما، هواپیمای ایرباس ای ۳۰۰ با فروش و تقاضای بسیار زیادتر از انتظارات و پیش بینی های کمپانی مواجه شد و پس از آن به مدت ۳۰ سال نیز با روند بسیار مناسبی تولید شد.

در طول مدت بسیار کوتاهی تبدیل به یکی ازمحبوب ترین خریدهای بسیاری از استفاده کنندگان هواپیماهای باری نیز شده بود و شرکت های هواپیمایی در بخش های مختلف به گونه‌ های متنوعی از این هواپیما استفاده می کردند. هواپیمای ایرباس ای ۳۰۰ (Airbus A300) در واقع یک هواپیمای پهن پیکری است که موتور پرواز آن، جت دو موتوره است. این هواپیمای پهن پیکر در واقع برد پروازی کوتاه تا متوسطی را دارا می ‌باشد.

همانطور که از نام این هواپیما مشخص است، این هواپیما توسط شرکت هواپیمایی ایرباس طراحی و ساخته شده است. به صورت معمول تعداد صندلی های مسافرین این هواپیما ۲۶۶ صندلی است و در دو کلاس پروازی معمولا از آن استفاده می گردد. تا حداکثر ۷۵۴۰ کیلومتر و یا ۴۰۷۰ مایل دریایی برد پرواز دارد.

این هواپیما با قابلیت حمل بار بسیار زیادی ساخته شده است. ایرباس ای ۳۰۰ دارای چند مدل مختلف است که باید این را بدانید که تمامی این مدل ‌ها تفاوت ‌های کوچکی در طراحی و یا نوع موتور با یکدیگر دارند. مدل ایرباس B2-200 دارای فلپ ‌های کروگر (نوارهای هوایی بال های هواپیما که در حالت کلی آسانسور و مقاومت هواپیما را در زمانی که هواپیما در حال نشست و برخاست است افزایش می دهد) که برای عملکرد بهتر در بلند شدن و نشستن هواپیما و همچنین استفاده از چرخ ‌ها و ترمزهای هواپیما می ‌باشد. مدل B2-300 نیز می ‌تواند امکان حمل بار بیشتری را به مسافران خود بدهد.

مدل کوچک تر از نیز همانطور که در مقدمه اشاره کردیم، به نام ایرباس ای ۳۱۰ (A310) ساخته شده است. هواپیمای ایرباس ۳۰۰ -۶۰۰ نیز نمونه‌ ی دیگر این هواپیما است که در واقع هواپیمای باربری است. مشخصات این هواپیما به ما می گوید که یک در ورودی بارگیری با طول ۳۱۸ سانتی متر و ارتفاع ۲۵۶ سانتی متر و همچنین توانایی حمل ۴۳ تا ۵۴ تن بار را در خود دارد.

این مدل، دری بر روی دماغه ی خود ندارد و از دو در ورودی کناری و انتهایی خود استفاده می کند. هواپیمای ایرباس آ ۳۰۰، اولین هواپیمای پهن پیکری است که هواپیمای مسافربری است و بعد از جنگ ساخته شده است. هدف اصلی و مهم تاکید بر افزایش تکنولوژی دارد. هواپیمای ایرباس ای ۳۰۰ اولین مدل هواپیمایی بود که در ساخت آن از مواد کامپوزیتی استفاده شده است. ایرباس ای ۳۰۰ بیشتر در شرکت های هواپیمایی که متعلق به کشورهایی همچون: کره‌ جنوبی، ژاپنی، چین، سنگاپور، مالزی استفاده شده است. البته در ایران نیز شرکت های هواپیمایی ایران ایر، ماهان ایر و قشم ایر از این هواپیما استفاده می کنند.

بلیط هواپیما ایران ایر را از صفحه آن در سایت الی گشت با بهترین قیمت ها و اینترنتی تهیه کنید.

مطالب مرتبط

راحت ترین کشور ها برای اخذ ویزای شینگن برای ایرانیان

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران