نحوه ساخت هواپیما توسط خودتان
در جهان امروز هواپیما ها و جت های بسیاری ساخته می شود که کاربری های متعددی دارند. شاید تقریبا نیمی از مردم جهان برای سفر و جابه جایی بلیط هواپیماهای مسافربری را خریداری کنند. همچنین هواپیماهای کوچک و تک نفره ای وجود دارد که بسیاری از خلبان ها و افرادی که عاشق پرواز هستند به سراغ آن ها می روند. این هواپیماهای کوچک در بسیاری از فرودگاه های محلی به راحتی به پرواز در می آیند. شرکت های بسیاری بزرگی در جهان برای ساخت هواپیما وجود دارد که برای نمونه می توان به شرکت بوئینگ اشاره کرد. اما اگر بخواهید برای خودتان هواپیما بسازید چطور؟ باید چه کارهایی انجام بدهید؟ آیا کسانی در دنیا وجود دارند که تاکنون این کار را انجام داده باشند؟ مجله الی گشت شما را با سازنده های هواپیماهای شخصی و نحوه ساخت هواپیما توسط خودتان آشنا می نماید.
مطالب مرتبط: سازمان ایمنی هوایی آمار سوانح هواپیمایی ۲۰۱۸ را منتشر کرد متفاوت ترین رنگ آمیزی های بدنه هواپیما هواپیماهای آزمایشی که تاکنون در مورد آن ها نشنیده اید
اگر می خواهید که در آسمان ها با هواپیمایی که خودتان طراحی کرده اید و ساخته اید، پرواز کنید، این مطلب را تا انتها بخوانید. در اینجا نحوه ساخت هواپیما توسط خودتان را به شما آموزش می دهیم. برای انجام این کار، راه سخت و دشواری را در پیش دارید اما بدانید که انجام چنین کاری ناممکن نیست.
در این راه می توانید از ابزارهای ارزان کمک بگیرید. همچنین با مشورت با خلبان های کار کشته و ماهر البته کسانی که تاکنون چنین کاری را انجام داده اند، می توانید راه را برای یادگیری نحوه ساخت هواپیما توسط خودتان آسان تر نمایید.
ابتدا هواپیمای مجازی خود را بسازید
ابتدا برای اینکه با روند پروژه ساخت هواپیمای خود آشنا شوید، می توانید از نرم افزارهای مختلفی که در این زمینه وارد بازار شده است، کمک بگیرید. برای اینکه ایده های خود را تست کنید، ابتدا برنامه X-Plane را بر روی سیستم خود نصب کنید. برنامه های مشابه بسیاری را همانند این برنامه پیدا خواهید کرد. این برنامه به شما اجازه می دهد که هواپیمای خود را در دنیای مجازی طراحی کنید و سپس به شما اجازه می دهد که آن را در یک فضای حقیقی به پرواز در آورید و در مجموع عملکرد پرواز آن را به صورت واقع بینانه بررسی کنید. طرح هواپیمای خانگی دیوید رز (David Rose) از برنامه ای استفاده کرده بود که به او اجازه می داد با برنامه اتوکد و طراحی هواپیما به نام (the CAD program AirplanePDQ) کار کند. این برنامه را با پرداخت هزینه ای به مبلغ ۱۹۸ دلار می توانید خریداری کنید. او می گوید که با کمک دو نرم افزار گفته شده در بالای متن و ترکیب آن دو می تواند کارها و پروژه هایی با مبلغ ۳۰۰۰۰ دلار را به راحتی انجام دهد و هر چه می خواهد طراحی نماید.
ساختار اصلی هواپیما را طراحی نمایید
برای نحوه ساخت هواپیما توسط خودتان و طراحی ساختار بدنه آن و اینکه عملکرد حرکت هواپیما را درک کنید، به شما توصیه می کنیم که ابتدا به سراغ کتاب ها بروید. کتاب های بسیاری در این مورد نوشته و چاپ شده است. کتاب طراحی هواپیماهای مدرن (Modern Aircraft Design) نوشته مارتین هولمن (Martin Hollmann) را حتما بخوانید. نسخه انگلیسی آن را می توانید از سایت های مشهور خارجی تهیه کنید. هولمن همچنین کلاس های طراحی بسیاری را برای پرواز و مشاوره ساخت ساختار اصلی هواپیما برای پرواز برگزار می کند. برای آشنایی با نحوه ساخت هواپیما توسط خودتان و انواع مدل های هواپیماهای بدون سرنشین خانگی می توانید از این کتاب ها و کلاس ها کمک بگیرید
کمک بگیرید
انجمن های هوایی پرتجربه ای در مناطق مختلف جهان و در کشورهای مختلف وجود دارد که می توانید برای یادگیری نحوه ساخت هواپیما توسط خودتان از آن ها کمک بگیرید. انجمن ها و سازمان های علاقه مند به هوانوردی نیز برای کمک به شما بهترین انجمن ها هستند. دیدن افراد آشنا و محلی همانند خودتان می تواند تشویقی برای انجام چنین کار بزرگی باشد. دیدن این افراد می تواند به شما انگیزه مثبت دهد. می توانید در مورد مسائل فنی از این افراد مشاوره بگیرید و حتی اگر در جایی از پروژه به کمک نیاز داشتید، از آن ها کمک بگیرید. متعجب خواهید شد اگر در حین روند پروژه ببینید که بسیاری از افراد علاقه مند به داوطلب شدن برای کمک به شما هستند و حتی وقت و زمان خود را برای ساخت هواپیمای شما صرف می کنند.
مشغول به کار شوید
در نهایت برای اینکه نحوه ساخت هواپیما توسط خودتان را به انتها برسانید باید دست به کار شوید. تنها نشستن و صحبت یا مشورت با خلبان ها و افراد مشاور کافی نیست. روند ساخت یک هواپیمای تک سرنشین و کوچک بسیار طولانی و زمان بر است. کسانی که شروع به ساخت هواپیما برای خودشان می کنند، باید به مدت حداقل ۲ سال انرژی بگذارند. صرف انرژی زیاد و زمان طولانی برای این کار، می تواند گاهی خسته کننده باشد اما لازم است. حتی شاید مجبور باشید که جمعه و روزهای تعطیلتان را هم مشغول به کار شوید. هول من (Hollmann) یکی از سازندگان هواپیمای کوچک و شخصی می گوید: “و تمام این صحبت ها راجع به زمانی که باید بگذارید تنها زمانی است که تمام روند کار و پروژه را به درستی طی کرده باشید”. برای اینکه با نحوه ساخت هواپیما توسط خودتان بیشتر آشنا شوید و در طول مسیر طولانی آن اشتباه نکنید، بی گدار به آب نزنید. در طول روند پروژه همواره همه مسائل را دوباره و دوباره بررسی کنید.
اگر دلتان نمی خواهد که ابتدا از روی یک طرح اولیه و پلان هواپیمایتان را بسازید، چه باید انجام دهید؟ در این صورت بهتر است که یک بدنه آماده خریداری کنید. آن چه مد نظرتان است را می توانید از تولیدکنندگان قطعات هواپیما و مونتاژ کنندگان خریداری کنید. بعضی از تولید کنندگان حتی به شما اجازه می دهند که به دیدن کارخانه آن ها بروید و با کمک و راهنمایی کارمندانشان، آنچه که لازم دارید را جمع آوری کنید. باید بدانید که برای آماده سازی و نحوه ساخت هواپیما توسط خودتان به چه وسایلی نیاز دارید. با انجام این کار و رفتن به سراغ مونتاژ کاران، در واقع از مزیت جلو انداختن زمان ساخت هواپیمایتان بهره مند می شوید. چرا که با این کار به طور بالقوه زمان ساخت را از ماه ها به هفته ها کاهش خواهید داد.
در نزدیکی محل سکونت خود بگردید
قبل از اینکه مستقیما به سراغ شرکت مورد نظر بروید، مطمئن شوید که هواپیمایی که قصد ساخت آن را دارید، برای شما مناسب است یا خیر. کمی مطالعه کنید. مدل های مختلف هواپیمایی موجود را بخوانید. طرح های موفق تر دارای انجمن های آنلاین فعالی هستند که سازندگان آن ها می توانند تخصص خود را با شما به اشتراک بگذارند. اندی چیاوتا (Andy Chiavetta)، رییس خلبانان و سرپرست خدمه هواپیمایی رنو می گوید: “تصمیم خود را فقط بر اساس یک بدنه هواپیمای شبیه به آنچه که مد نظرتان دارید، نگیرید. بلکه حتما با افرادی که آن ها را رانده اند نیز، صحبت کنید”.
مصالح ساخت هواپیما
سه نوع مصالح اصلی در نحوه ساخت هواپیما توسط خودتان و برای هواپیماهای خانگی وجود دارد: چوب، فلز و کامپوزیت. هر کدام از این متریال ها و مواد، مزایای خود را دارد و نیازمند ابعاد متفاوتی است. این متریال ها را کاملا بشناسید تا بهترین بهترین اشکال و احجام را از آن ها در بیاورید. همچنین با بالابردن اطلاعات خود راجع به متریالی که انتخاب کرده اید، راحت تر می توانید بدنه هواپیما و دیگر قسمت های آن را بسازید. هر ساله، کنفرانس عظیم EAA AirVenture در اوشکوش (Oshkosh)، ویسک (Wisc)، برگزار می شود. در این برنامه و همایش، کارگاه های آموزشی بسیاری برگزار می شود که در آن پیمانکاران می توانند با روش های مختلف و تکنیک های جدید در این راستا آشنا شوند.
با پروژه های کوچک شروع کنید
تولیدکنندگانی همانند هواپیمایی ون (Van’s Aircraft) قطعات کیت و لازم را به فروش می رسانند. برای نحوه ساخت هواپیما توسط خودتان باید مجموعه ای از قسمت های اصلی هواپیما مانند دم هواپیما و بدنه هواپیما را از این شرکت ها خریداری کنید. با این کار نه تنها در زمان خود صرفه جویی کرده اید بلکه هزاران دلار پول نیز پس انداز نموده اید. اگر در جریان ساخت هواپیما از دم هواپیما و شکل بدنه خود راضی نبودید می توانید دوباره آن قطعه را به شرکت مورد نظر ارجاع داده و قطعه دیگری بگیرید. همیشه گزینه های تعویض را هم مد نظر داشته باشید. قدمی بزرگ در همان ابتدا بر ندارید. هر چند از مدل هواپیمای خود مطمئن هستید اما در عمل ممکن است به مشکل برخورد کنید. پس منعطف باشید و قبل از خرید هر قطعه، موضوع تعویض را با شرکت ارائه دهنده کیت های قطعات هواپیمایی در میان بگذارید.
واقع بین باشید
حتی اگر عضو گروهی برای ساخت هواپیما هستید یا در برنامه نحوه ساخت هواپیما توسط خودتان با عده دیگری مشارکت دارید، باید تعهدی جدی به این جریان داشته باشید. احداث یک هواپیما که بتواند پرواز کند، نیاز به تعهد جدی افراد گروه دارد. اندی چیاوتا (Andy Chiavetta) در این مورد می گوید کیت های بسیاری برای ساخت هواپیما به افراد مختلف فروخته شده است اما ساخت هیچ یک از این هواپیماها به پایان نرسیده و همچنان در گاراژ افراد خاک می خورند.
منبع: popularmechanics.com
۱۱ نظرات
سلام و خسته نباشید؛
میخواستم بدونم ۳ کاناله بودن یا ۵ کاناله بودن هلیکوپتر کنترلی سایما آرسی علاوه بر قیمت بر مورد دیگری تاثیر گذار هست؟ تفاوت کانال باعث چی میشه؟
این سایت بی نظیر است فقط همین وبس
قسمت اصلی نیروی ایرودینامیک هواپیما دستساز در کدوم قسمت قرار میگیرد راهنمایی کنید لطفا؟
میشه توضیح درباره ساخت هواپیما بدید که مثلاً چه چیز هایی میخواد یا مثلاً موتور رو اونجا بزارید یا باله رو ببرید…
سلام حتما بگید متورهواپیمارو کجا می فروشن
سلام شما باموتور یک موتورسیکلت یا موتور پرایدهم میتونین هواپیمابسازین اونقدرها هم سخت نیست فقط اراده میخاد ومهمتر از همه علاقه ولی خیلی بیشتر ازهمه که برای من مهمه وتاالان نتونستم به آرزوم برسم پول وهزینش بوده اگرپول بداشتم خیلی چیزها میساختم بااینکه تاهمین الانش هم چیزهایی مییازم که همه اشناوفامیل حیرت زده میشن وباورشون نمیشه همچین چیزایی میسازم اونم باارزانترین وپیش پاافتاده تربن وسایل چون پول ندارم مجبورم اگرپول بداشتم حتی وسایلی میخام بسازم که باهاش بتونم در بارش باران وکشاندن ابرهای بارانی بسمت کشورمون ومخصوصاشهرمون انجام بدم ولی حیف حیف که بیکارم.وهیچ پولی ندارم ایکاش خدابه دل ماهم نیم نگاهی بکرد اونوقت کارهایی انجام بدادم که هیچکس نکردع وباورش هم نشه که همچین کارهایی شدنی هست
قربون اون دلت علی جان.
کاش آدرس یا تلفنتو میزاشتی تا بتونم باهات هماهنگ بشم و ساپورتت کنم.
والا بنده در زمینه طراحی و دیاگرام سالیانی زحمت کشیدم و موفق به دیزاین یک موتور جت شدم که فقط یک چهارم سوخت مصرف داره ولی اینجا هیچکس حمایت مالی نکرد الانم در صدد ساخت یه مینی پهباد تکنفره رادار گریز هستم تا ازینجا فرار کنم برم جایی که برای پژوهش و زحمت ارزش قائل باشن
سلام خوشحالم که در جمع دوستان نظر میدم
امیدوارم بتونم موتوری طراحی کنم که سرعت جت رو بالای چهار ماخ ببره ممکنه ولی چند طرح در یک فضا بسیار پیچیدگی و نظم بدون اشتباه خاصی میخاد
دوستانی که علاقه مند به ساخت هواپیمای تک سرنشین هستند باید بدونن این پروژه حداقل دویست میلیون تومان سرمایه لازم داره. برای پیشران بهترین گزینه استفاده از موتور های دو زمانه هست. یکی از دوستان گفتن از انجین موتور سیکلت هندا هم میشه استفاده کرد که کاملا درسته اما انجین های دو زمانه به علت ساده بودن ساختار موتور بسیار مناسبتره. یه انجین دویست و پنجاه سی سی کار شمارو راه میندازه. برای بدنه هم بهتره از ترکیب فلزو کامپوزیت استفاده کنید. یعنی شاسی و اسکلت اصلی رو پروفیل های فلزی تعبیه کنید و بدنه رو با کامپوزبت بسازید. مهمترین بخش در طراحی پروژه شما ساخت بال و تعیین محل نصب اون روی بدنه هست. در این رابطه حتما حتما حتما نیاز به مشاوره دارید تا بدونید بهترین شکل بال و محل نصب اون چه نقطه ای هست. اگه بال هواپیماتون از نظر مساحت کوچک باشه توان بارگیری لازم و ایجاد نیروی لیفت یا همون نیروی بالا بری رو به اندازه کافی ایجاد نمیکنه. اگه زوایه حمله بال خیلی تند باشه نیروی لیفت خوبی تولید میکنه اما در مقابل نیروی درگ رو هم افزایش میده که سبب کاهش چشمگیر سرعت هواپیماتون میشه. بهترین زوایه در خصوص هواپیماهای دست ساز زاویه ده الی پانزده درجه هست که باز بستگی به مساحت بال و قدرت انجین داره. برای ارابه فرود هم نیاز به سه ردیف ارابه دارید. دو ردیف ارابه در دو سوم انتهایی هواگرد و یک ردیف در یک سوم ابتدایی. ارابه ها حتما باید دارای تعلیق و کمک های بسیار قوی باشن تا ضربه ناشی از لندینگ رو مهار کنند. میتونید از سیستم تعبیق موتور سیکلت های قدیمی ایژ استفاده کنید. برای دم هواپیما و رادر هم میتونید از کامپوزیت استفاده کنید. کنترل فرامین هم به دو صورت هیدرولیک و دستی قابل تعبیه هست که هیدرولیک بهتره اما نیاز به پمپ هیدرولیک دارید که هم هزینه دو بالا میبره هم وزن هواگرد رو. به صورت دستی هم به کمک سیم و اهرم دقیقا شبیه ترمز موتور سیکلت هندا که با اهرم و سیم انجام میشه. اگه از سیم استفاده کردید حتما باید چهار لایه سیم ترمز یا کلاچ برای هر قسمت استفاده کنید چون تغییر جهت رادر یا بال ها اونم تو سرعت بالای صد و چهل کیلومتر قدری مشکله و نیروی زیادی میطلبه. از زنجیر و چرخ دنده دوچرخه هم میتونید استفاده کنید. برای ایمنی بیشتر دو عدد چتر پرواز هم در دو طرف هواگرد تعبیه کنید که در صورت لزوم با کشیدن اهرم خاصی چتر ها باز بشن و هواپیما به آرامی فرود بیاد. چون وزن هواپیما و سرنشین نهایتا دویست سیصد کیلو بیشتر نمیشه، دو چتر بزرگ به راحتی جواب میده
سلام دوستان داشتم نظر ها رو میخوندم خیلی متعجب شدم اینکه افرادی مثل من هم دارن تو کشور حیف میشن اگه هممون تو ی گروه باشیم و تو ساخت یک چیز تمرکز کنیم خیلی سریع تر و بهتر و قوی تر به نتیجه میرسونیم من خودم دارم رو ساخت یک پروژه هستم اگر کسی مایل به همکاری بود باهام تماس بگیره ممنون میشم ۰۹۹۰۱۱۰۹۴۱۲