معرفی فرودگاه بین المللی ابوظبی

معرفی فرودگاه بین المللی ابوظبی

امروز می خواهیم دومین فرودگاه کشور امارات را به اتفاق یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم. فرودگاه بین المللی ابوظبی، یک فرودگاه بین المللی در شیخ نشین ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی است. در سال ۲۰۱۴ این فرودگاه پذیرای بیش از ۲۰ میلیون مسافر در خود بوده است. در واقع این فروگاه به عنوان یکی از مهم ترین درگاه های ورود به کشور امارات شناخته می شود. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق هم تاریخچه، اطلاعات، ترمینال ها، راه های دسترسی و امکانات و اطلاعات مورد نیاز برای مسافران این فرودگاه را بررسی نماییم.

مطالب مرتبط:
ابوظبی شهری با جاذبه های منحصربفرد
مسجد شیخ زاید ابوظبی | با شکوه ترین مساجد جهان

فرودگاه بین المللی ابوظبی در واقع به جای فرودگاه آل بطین در جزیره ی ابوظبی جایگزین گشته است.

فرودگاه آل بطین (Al Bateen Airport) در منطقه ی  ابوظبی به عنوان فرودگاه اصلی این منطقه در حال فعالیت بود.

امکانات ابین فرودگاه شامل یک باند با کمترین امکانات لازم برای یک فرودگاه بود. این باند گنجایش پذیرش همه ی هواپیماهایی که به این جزیره پرواز می کردند را نداشت و به همین خاطر، هواپیماهای کوچک تر بر روی باندی که از آل بطین فاصله داشت، فرود می آمدند و مسافران را در ساختمان موقتی و کوچک پذیرش می کردند.

پروازهای بین المللی که به  آل بطین پرواز داشتند نیز عبارت بودند از: پروازهایی که به برخی شهرهای خاورمیانه و فرودگاه بین المللی بمبئی.

بعد از چند سال فعالیت آل بطین با تمام کمبودهایش بالاخره در سال ۱۹۸۲، به فرودگاه فعلی انتقال داده شد. فرودگاه جایگزین (فرودگاه ابوظبی)، فرودگاهی ماهواره ای بود که با در یک ترمینال نیم دایره ای شکل، با هواپیماهای جت ارتباطی ساده تر از باند پرواز تا ترمینال برقرار می نمود.

برای این که ظرفیت پذیرش مسافر در فرودگاه ابوظبی بالا رود، در بین سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ میلادی امکانات ماهواره ای و همچنین مسیرهای بیشتری به این فرودگاه اضافه شد.

از جمله بهسازی هایی که بر روی این فرودگاه انجام گرفت مواردی همچون: ایجاد سالن های انتظار بیشتر و مجهز تر، پارکینگ های بیشتر، تغییرات در معماری درونی و بیرونی، ساخت ترمینال جدید، اضافه شدن شبکه های جدید اتوبوسرانی و تاکسیرانی، … و تغییرات و تجهیزات بسیار دیگر است. فرودگاه ابوظبی با یک سری تغییرات در شرکت های هواپیمایی که این فرودگاه قطب پروازیشان بود، دچار تغییراتی در شالوده ی خود گشت.

شرکت هوپیمایی اماراتی گلف ایر در ابتدا یکی از هواپیمایی های مهم و معروفی بود که در این فرودگاه فعالیت می نمود، اما با اعمال فعل و انفعالاتی در این فرودگاه تاثیرات به سزایی گذاشت.

یکی از این تاثیرات این بود که این ایرلای در سال ۲۰۰۳ با حمایت دولت امارات، اولین پرواز طولانی مدتش را از مبدا این فرودگاه انجام داد. در سال ۲۰۱۱ این فرودگاه توانست جایزه ی کیفیت خدمات فرودگاهی را به عنوان دومین فرودگاه ممتاز در خاورمیانه از طرف شورای بین المللی فرودگاه ها دریافت دارد.

ترمینال شماره ی ۳ این فرودگاه در حالی در دسامبر سال ۲۰۰۷ افتتاح شد که برای ساخت آن ۱ میلیارد دلار بودجه اختصاص داده شده بود. ترمینال جدید بسیار مجهز بود و با به روزترین سیستم های روز نیز در حال حاضر فعالیت می نماید. ترمینال شماره ی ۳ معمولا  توسط شرکت هواپیمایی اتحاد مورد استفاده قرار می گیرد.

ظرفیت این ترمینال، پذیرش ۱۲ میلیون نفر مسافر در سال می باشد. مسئولان فرودگاه بین المللی ابوظبی در ادامه به این ترمینال ۱۰ ها گیت پذیرش مسافر دیگر اضافه نمودند. در ترمینال شماره ی ۳، بیشترین سازگاری با هواپیمای پهن پیکر ایرباس A380 وجود داشت.

ترمینال جدیدی که قرار است در سال ۲۰۱۹ در این فرودگاه افتتاح گردد، ظرفیت پذیرش مسافر این فرودگاه را تا ۳۰ میلیون نفر مسافر در سال افزایش خواهد داد. البته گزینه هایی برای دو برابر کردن این عدد یعنی، ۶۰ میلیون نفر در سال نیز وجود دارد.

امکانات جدیدی که برای این فرودگاه در نظر گرفته شده است عبارتند از: یک باند موازی به مساحت ۴۱۰۰ متر، برج مراقبت جدید ۱۱۰ متری، یک مرکز کنترل ترافیک هوایی جدید که به افزایش ظرفیت این فرودگاه کمک خواهد کرد، ایجاد ظرفیت جا به جایی ۲ میلیون تن بار در سال،… و بسیاری دیگر از امکانات دیگر که برای اضافه شدن به این فرودگاه، در نظر گرفته شده است.

در انتهای این قسمت باید این مورد را حتما برای شما ذکر نماییم که یکی از اهداف مسئولین این فرودگاه این است که ظرفیت این فردگاه مدرن و مجهز را در سال هایی نه چندان دور، به ۸۰ میلیون نفر مسافر در سال برسانند.

از جمله ویژگی های دیگر این پروژه این است که پس از اتمام طرح بازسازی و گسترش فرودگاه، طرح کنترل از راه دور هواپیماها به تجهیزات این فرودگاه اضافه خواهد شد. لازم به ذکر است که تمام قسمت بیرونی این ترمینال را شرکت معماری بین المللی کوهن پدرسن فاکس (Kohn Pedersen Fox Associates) طراحی کرده اند.

: Abu Dhabi International Airport

: AUH

: OMAA

: همگانی

: ۲۷ متر

: ۳ ترمینال مجزا

:

در تمامی ترمینال های فرودگاه بین المللی ابوظبی، همانطور که در قسمت تاریخچه ی این فرودگاه توضیح دادیم، ایرلاین های مختلفی حضور دارند. هر ۳ ترمینال این فرودگاه بسیار مجهز هستند و گیت های مسافربری زیادی در خود دارند. تنها نکته ای که درباره ی این ترمینال های این فرودگاه وجود دارد این است که، تا ۱ ساعت قبل از پروازتان در این فرودگاه حضور داشته باشید تا کارهایتان به درستی انجام گیرد

برای رفتن به مرکز ابوظبی از فرودگاه شما می‌توانید از مخصوص فرودگاه بین المللی ابوظبی استفاده نمایید. استفاده از این اتوبوس ها هم از نظر اقتصادی و هم از نظر راحتی  و آسایش، بسیار مقرون به صرفه تر است.

اتوبوس های سفید و آبی که ۱ A نام دارد شما را به سه محل مختلف درفرودگاه که عبارتند از: محوطه ی خارجی ترمینال، ساختمان کارگو و مرکز پلیس می برد. این اتوبوس‌ها هر ۴۰ دقیقه یک بار حرکت می‌کنند و ۲۴ ساعته هستند. به طور تقریبی ۴۰ دقیقه طول می‌کشد که شما با این اتوبوس ها به مرکز شهر برسید. کرایه ی این اتوبوس ها ۵ درهم است. سرویس شاتل نیز هر ۱۵ دقیقه حرکت یک بار حرکت می‌کند.

اگر بخواهید از  استفاده کنید، به محض خارج شدن از ترمینال‌های فرودگاه ابوظبی ایستگاه‌های تاکسی را می‌بینید. تاکسی‌های این ناحیه بیشتر تویوتا کمری هستند. در ۲۴ ساعت روز در خدمت مسافران هستند و دارای تاکسی متر هستند.

فرودگاه بین‌المللی ابوظبی یکی از فرودگاه های مجهز و مدرن کشور امارات است و دارای امکانات خوبی از جمله پارکینگ های پیشرفته ی مسافری، نمازخانه، سالن لانژ و سالن استراحت، کابین های مخصوص افراد سیگاری و  همنچنین سرویس بهداشتی و حمام نیز می باشد.

اتاق‌های مخصوص مادر و  نوزاد دارد. زمین بازی مخصوص بچه‌ها هم در این فرودگاه موجود است. دسترسی به اینترنت رایگان در همه ی نقاط این فرودگاه و استفاده از روزنامه‌ها و مجله‌های متنوع ترمینال‌ها از امکانات دیگر فرودگاه بین المللی ابوظبی است. صرافی، خودپرداز های بانک های مختلف، تلفن عمومی، کافه و رستوران و فروشگاه‌های مختلف در این فرودگاه برای مسافران وجود دارد.

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید