معرفی فرودگاه بین المللی آتن

معرفی فرودگاه بین المللی آتن

امروز میخواهیم درباره ی یکی از اصلی ترین دروازه های هوایی ورود و خروج به یکی از قدیمی ترین و اصیل ترین کشورهای دنیا را به همراه شما مورد بحث و بررسی قرار دهیم. فرودگاه مورد نظر ما، فرودگاه بین المللی آتن (Athens International Airport) که در شهر آتن پایتخت کشور اروپایی یونان قرار گرفته است، می باشد. این فرودگاه به عنوان یکی از پر تردد ترین فرودگاه های کشور یونان نیز محسوب می گردد. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگرتاریخچه، اطلاعات، ترمینال ها و راه های دسترسی به این فرودگاه را بهتر بشناسیم.

مطالب مرتبط:
سفر به آتن، یادگار شکوه و عظمت یونان باستان
۱۵ جاذبه برتر آتن که هر گردشگری باید ببیند

فرودگاه بین‌المللی آتن به عنوان اصلی ‌ترین مقر ترددهای هوایی در منطقه ی شهر آتن و آتیک محسوب می شود و همانطور که در بالاتر نیز اشاره نمودیم، پرتردد ترین فرودگاه کشور یونان نیز محسوب می گردد.

اگر بخواهیم به جانمایی جغرافیایی این فرودگاه اشاره نماییم باید بگوییم که، فرودگاه آتن از سمت شرق به سمت مرکز شهر آتن تنها ۲۰ کیلومتر فاصله دارد. نام دیگر این فرودگاه اِلفتریوس وِنیزِلوس (Elefthérios Venizélos) است.

در واقع به این فرودگاه Athens International Airport Eleftherios Venizelos می گویند که این فرد یکی از یک چهره های سیاسی یونان است که نخست وزیر این کشور نیز بوده است و کمک بزرگ و تاثیرگذاری به توسعه ی صنعت هواپیمایی یونان نمود. نام این فرودگاه در زبان یونانی Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος نوشته می شود.

در حال حاضر مالکیت فرودگاه بین المللی آتن، بین دولت یونان و بخش خصوصی تقسیم شده است و سرمایه گذاران خصوصی مستقیما در اداره ی آن مشارکت می نمایند. این فرودگاه در سال ۲۰۰۱ به صورت رسمی افتتاح گشت.

در واقع فرودگاه آتن را برای جایگزینی با فرودگاه بین‌المللی قدیمی و سابق آتن ساختند. دلیل این جایگزینی هم آن است که دیگر زمینی برای رشد و توسعه ی فضای فرودگاه قدیمی آتن در اختیار مسئولین فرودگاه نبود.

مطالعات و تحقیقاتی برای ساخت فرودگاه جدید شهر آتن از اوایل دهه ی ۱۹۷۰ میلادی آغاز شد و برای آن ۱۹ ناحیه ی مختلف مورد بررسی قرار گرفتند اما تا مدتی عملی شدن این پروژه به تعویق افتاد.

بالاخره در سال ۱۹۹۶میلادی، فرودگاه بین‌المللی آتن با شرایطی خاص که شامل یک توافق‌ نامه که امتیاز انحصاری ۳۰ ساله ای برای تأسیس این فرودگاه بود، تاسیس شد.

بلافاصله در همان سال پروژه ی توسعه ۲.۱ بیلیون یورویی آغاز ساخت فرودگاه جدید آغاز شد. ساخت و ساز فرودگاه حتی ۵ ماه زودتر از تاریخ مقرر شده برای اتمام کار و در فوریه ی سال۲۰۰۱ به پایان رسید.

از جمله ی خصوصیت های اصلی این فرودگاه می ‌توانیم به وجود ۲ باند موازی به طول‌های ۴ و ۳.۸ کیلومتر در آن اشاره نماییم.

فرودگاه آتن توانایی پذیرش هواپیماهای ایرباس A380 که پهن پیکرتربین هواپیمای جهان نیز هست را دارد و تأییدیه های مرتبط به آن را از اتحادیه های جهانی دریافت نموده است.

جالب است بدانید که اولین هواپیمای A380 که در فرودگاه بین‌المللی آتن به زمین نشست، پروازی با فرود اضطراری بود که به خاطر دلایل اورژانسی پزشکی در این فرودگاه به زمین نشست. این اتفاق در سال ۲۰۱۱ اتفاق افتاد. شروع پروازهای برنامه ریزی شده و منظم این فرودگاه از ۲۶ اکتبر سال ۲۰۱۲ توسط شرکت هواپیمایی امارات انجام گرفت.

مصادف با سال ۲۰۱۵ بود که مسافران ترانسفری این فرودگاه تا ۳۸ درصد افزایش پیدا کردند. روند رشد این فرودگاه فرآیند موفقیت را به زودی زود پیمود زیرا همین رشد فزاینده در سال ۲۰۱۶ نیز اتفاق افتاد که هم در پروازهای داخلی و هم مقاصد بین‌المللی قابل رؤیت بود.

از نظر ترافیک مسافری در سال ۲۰۱۶، این فرودگاه در جایگاه ۲۸ فرودگاه‌های پرتردد قاره ی اروپا قرار گرفت. این رشد تا سال ۲۰۱۷ نیز ادامه پیدا کرد.

ترافیک مسافری فرودگاه دراین سال برابر با ۲۱.۷ میلیون مسافر، یعنی۸.۶ درصد افزایش روبرو بوده است. در حال حاضر، این فرودگاه در گروه دوم انجمن فرودگاه‌های بین‌المللی جهان که تحت عنوان Airports Council International فعالیت می نماید، قرار گرفته است.

Athens International Airport

ATH

LGAV

همگانی

۹۴ متر

۲ ترمینال مجزا

در حال حاضر فرودگاه بین‌المللی آتن دارای ۲ ترمینال مجزا می باشد. یکی از ترمینال ها، ترمینال اصلی است و دیگری ترمینال ماهواره‌ای می باشد.

برای دسترسی به می توان با یک مسیر زیرزمینی از ترمینال اصلی به آن دسترسی پیدا کرد. در ساختمان اصلی ترمینال فرودگاه آتن تمام پروازهای منطقه ی شینگن و غیر شینگن را پذیرا است.

سالن A برای پرواز کشورهای غیر شینگن و کشورهای غیر اروپایی و سالن B برای پروازهای کشورهای شینگن و خدمات داخلی استفاده می‌ شود.

این ترمینال ۱۴۴ گیت دارد که تمام این باجه ها به همراه چک این در ترمینال اصلی قرار گرفته اند. ترمینال اصلی دارای ۳ طبقه ی مجزا است که یکی برای پروازهای ورودی و یکی هم برای پروازهای خروجی می باشد.

طبقه‌ای هم مخصوص کافه، رستوران و فودکورت های مختلف می باشد و به منظره ی باند شرقی نیز دید دارد. نیز دارای ۲ طبقه است که یکی برای مسافران ورودی و دیگری برای مسافران خروجی در نظر گرفته شده است.

با استفاده از یک مسیر زیرزمینی و راهرو‌های متحرک همانطور که گفتیم می توان به این ترمینال دسترسی داشت. ترمینال ماهواره‌ای ای توانایی و ظرفیت را دارد که ترافیک سالانه ۶ میلیون مسافر را در خود پذیرا باشد.

اگر در نظر دارید که با به مرکز شهر بروید می توانید که از ایستگاه مترویی در کنار ترمینال اصلی فرودگاه قرار گرفته است، استفاده نمایید. قطارهای متروی مسیر شماره ۳ آتن مسافران را از از این طریق جا به جا می نمایند.

های فرودگاه در مقابل خروجی شماره ی ۳ بخش پروازهای ورودی این فرودگاه قرار گرفته اند. همچنین مسافران در صورت تمایل به استفاده از لیموزین می‌توانند به خروجی‌های ۳ و ۴ بخش پروازهای ورودی این فرودگاه مراجعه نمایند.

برای استفاده از ، ۴خط ویژه اتوبوس X93, X95, X96, X97 در مسیر فرودگاه به آتن و بر حتی عکس در حال تردد هستند. این اتوبوس‌ها را می توان در مقابل درهای شماره ۴ و ۵ ترمینال اصلی فرودگاه مشاهده نمود.

مطالب مرتبط

آشنایی با شرکت هواپیمایی ترکیش ایرلاینز و قوانین آن

آشنایی با بهترین مراکز اسپا در استانبول!

آشنایی با ورزشگاه آلسانجاک مصطفی دنیزلی شهر ازمیر