مروری بر تاریخچه ی صنعت هوانوردی; بوئینگ

تاریخچه ی بوئینگ

به مناسبت ۱۰۰ سالگی بوئینگ، مروری بر این غول هواپیما سازی جهان خواهیم داشت.

بوئینگ در سال ۱۹۱۶ شرکت ساخت هواپیمای خود را با نام شرکت تولیدات هوایی پسیفیک راه‌اندازی کرد و پس از ساخت موفق دو فروند هواپیما نام شرکت را به نام شرکت هواپیمایی بوئینگ تغییر داد و بدین ترتیب اولین غول هواپیماسازی جهان متولد شد.
تا سال ۱۹۲۸ بوئینگ به یکی از بزرگترین سازندگان هواپیمای ایالت متحده تبدیل شد و به سمت حمل و نقل هوایی نیز روی آورد. در سال ۱۹۳۴ نشان اعتبار گوگن‌هیم به ازای تلاشهای بوئینگ در کمک به رشد صنعت هوانوردی و ایجاد مسافرتهای هوایی به وی اعطا گردید. به این ترتیب اولین برنامه پرواز هوایی مسافرین در شب و در فواصل طولانی نیز توسط بوئینگ راه‌اندازی شد.

مطالب مرتبط:
بوئینگ، بزرگ ترین شرکت هوافضای دنیا
بیوگـرافی ویلیام ای بوئینگ مردی که تاریخ صنعت هوانوردی را متحول کرد

 

سال ۱۹۵۴ _عصر تازه در جت های مسافری با ورود بوئینگ ۷۰۷

 

در سال ۱۹۵۴ موتورهای جت پیشرفت فراوانی داشتند و در این زمان بود که بوئینگ ۷۰۷ بعنوان یک جت مسافربری پا به عرصه ظهور نهاد.
این جت اولین نمونه از هواپیمای مسافری بود مه به جهان عرضه شد.
بوئینگ، ظهور ۷۰۷ را نقطه عطف جا به جایی های هوایی میداند و اولین هواپیمای ویژه ریاست جمهوری امریکا ملقب به Air force one از همین نمونه بود.
لازم بذکر است که ایران نیز از این نمونه در ناوگان هواپیمایی ملی (هما) به خدمت گرفت و بعد ها این هواپیما به ناوگان شرکت هواپیمایی ساها پیوست و با توجه به کهولت سن همچنان در عرصه مسافربری فعالیت مینمود تا نهایتا با دستور سازمان هواپیمایی کشوری از رده مسافری خارج شد.
همچنین از این نوع هواپیما در ارتش نیز بعنوان تانکر سوخت رسان هم در زمان جنگ تحمیلی و هم بعد از ان استفاده می شد.

 

سال ۱۹۵۸ _عصر ظهور کابین های راحت برای مسافران

 

در ۲۶ اکتبر ۱۹۵۸ شرکت هواپیمایی پن امریکن پرواز دوربرد خود را با بوئینگ ۷۰۷ در مسیر نیویورک به پاریس با یک توقف در نیوفاندلند برای سوخت گیری انجام داد.
با ورود بوئینگ ۷۰۷ به عرصه حمل و نقل هوایی دیگر زمان آن رسیده بود که فرودگاه ها، هندلینگ فرودگاهی، کنترل ترافیک هوایی و تمامی واحد های دخیل در حمل و نقل هوایی گسترش پیدا کنند چرا که هر روز به تعداد مسافران هوایی افزوده میشد.
ولی با وجود تمام مزایا بوئینگ ۷۰۷ و با افزایش تقاضا برای مسافرت های هوایی این جت بینظیر دیگر توان پاسخگویی صنعت حمل و نقل هوایی را نداشت و اینگونه بود که …

 

سال ۱۹۶۷ _ساخت عظیم ترین کارخانه جهان توسط بوئینگ

 

کارخانه بوئینگ در اورت ایالت واشنگتن بعنوان عظیم ترین کارخانه و بنا شناخته میشود جایی که یکی از افتخارات بوئینگ رقم خورد یعنی طراحی و ساخت بوئینگ ۷۴۷ یک ابر سازه یکه تاز.
و کارخانه ایرباس در تولوز فرانسه جایی که ایرباس ۳۸۰ پهن پیکر در آن ساخته میشود در رده سوم قرار دارد.

 

سال ۱۹۷۰ _وئینگ ۷۴۷ جهان را حیرت زده کرد

 

بعد از پروژه موفق بوئینگ ۷۰۷، کمپانی بوئینگ اولین پهن پیکر جهان را با نام بوئینگ ۷۴۷ تولید نمود.
پرنده ای که گنجایش ۵۰۰ نفر را داشت یعنی چیزی حدود دو برابر گنجایش ۷۰۷ و موتورهایی با قدرت رسیدن به سرعت ۵۷۰ مایل بر ساعت.
مدیران بوئینگ تصور میکردند با ورود جت های ما فوق صوت عملا ۷۴۷ از دور رقابت خارج میشود ولی عملا با شکست پروژه های مافوق صوت همچون کنکورد همچنان این بوئینگ ۷۴۷ است که با بروزرسانی های مداوم توسط بوئینگ هم اینک سری های ۸۰۰ و ۹۰۰ این پرنده افسانه ای تولید میشود.

 

سال ۲۰۱۶ _پیشرفت همچنان ادامه دارد

 

در ابتدا با پارچه و چوب آغاز بکار کرد و هم اکنون در مدل های ۷۸۷ از فیبر کربن استفاده مینماید. بلی بوئینگ دنیا را تغییر داد و مدت زمان سفر را به جایی رسانید که به چشم بر هم زدنی از کشوری به کشور دیگر، از قاره ای به قاره دیگر بشریت به پرواز در می آید.
هم اکنون بوئینگ ۷۸۷ بعنوان مدرن ترین سازه هوایی شناخته میشود.
استفاده از کربن به جای آلومینیوم، ترکیب سوخت گیاهی با فسیلی و کاهش الودگی هوا، کاهش صدا با استفاده از موتورهای نسل جدید و حذف نویز در کابین مسافر با تکنولوژی های سال ۲۰۱۶ همه و همه دست در دست هم داده تا بوئینگ ۷۸۷ فعلا بعنوان بی رقیب ترین تکنولوژی برتر در صنعت هوانوردی شناخته شود.

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید